La inauguració de l’enlluernat i el descobriment del cartell anunciador enceten el Nadal Alcoià

La ciutat d’Alcoi ja ha donat el tret d’eixida al seu Nadal, unes dates a les que cada vegada se li dona més importància a una població que s’auto defineix com la Ciutat del Nadal. Una amplia programació d’actes i esdeveniments centrats en la il·lusió dels més menuts, i que ha començat aquest cap de setmana amb la inauguració de l’enlluernat i el descobriment del cartell anunciador de la Cavalcada.


Arriba el mes de desembre i amb ell tot allò que es relaciona amb les dates més esperades a una zona, com la de la muntanya alacantina, que viu en elles alguns dels seus moments més esperats. A l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla naixen els somnis del menuts degut a la producció joguetera, i a més, a la ciutat d’Alcoi existeix la Cavalcada dels Reis Mags més antiga probablement del món. Factors que fan que el Nadal siga molt esperat a l’interior alacantí, i especialment a Alcoi, auto nomenada com a Ciutat del Nadal.

La programació de la capital de l’Alcoià per a celebrar el Nadal comença quasi un més abans de l’arribada de les dates nadalenques. Tot s’enceta amb el descobriment del cartell anunciador de la Cavalcada i l’encesa de l’enlluernat que dona més vida als carrers alcoians durant aquesta època de l’any. Un enlluernat que enguany compta amb una important novetat, com és el del disseny de les llums que enlluernen bona part del centre de la ciutat. El Consistori ha mostrat la seua voluntat de que avarque tot el recorregut de la Cavalcada.

D’altra banda, el descobriment del cartell de la Cavalcada, com ocorre cada volta que s’apropen dates especials a Alcoi, ha congregat a desenes de persones a la Plaça d’Espanya. Allí ha sigut descoberta l’obra d’Òscar Climent, que aglutina la majoria dels elements tradicionals del Nadal a Alcoi amb la figura central d’un Rei Mag. Una obra que l’autor, que reedita títol al concurs, espera que agrade a la ciutadania.

Alcoi afronta des de la inauguració d’aquest cap de setmana un mes llarg carregat d’actes que culminaran amb el Dia de Reis.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X