El tèxtil valencià celebra 40 anys associat en Ateval amb un gal·la al Teatre Calderón d’Alcoi

Ateval, la patronal del tèxtil al País Valencià, celebra 4 dècades de treball per les empreses del sector, molt rellevant a les comarques centrals valencianes. Ho ha fet amb un gal·la en la que s’ha reconegut la tasca dels seus mandataris en els seus 40 anys d’història. L’ens també ha renovat el seu compromís per a lluitar per un futur millor per als tèxtils valencians.


La producció tèxtil va ser allà pels segles XVIII i XIX un dels pilars que van portar riquesa, prosperitat i progrés a les comarques centrals valencianes, que des de llavors han mantingut el lligam amb aquest sector com a base de la seua economia. Tot i que la deriva de la crisi econòmica ha suposat un enorme llastre per al sector, les darreres dades indiquen que el pitjor d’aquesta situació ja ha passat i les empreses tèxtils han recuperat la senda del creixement. La immensa majoria d’elles s’agrupen en Ateval, l’associació amb la que lluiten per millorar l’estat del sector.

Aquest ens es troba d’enhorabona, ja que acaba de commemorar quatre dècades d’accions per a millorar l’estat del tèxtil valencià. Tot i que les oficines centrals dels tèxtils valencians es troben a Ontinyent, ha sigut altra de les seus ciutats estendard, Alcoi, la que ha acollit l’acte de commemoració de l’efemèride. Ho ha fet al Teatre Calderón, ple fins la bandera per a viure l’homenatge dels tèxtils valencians a tots aquells que han deixat part de la seua vida per fer del tèxtil un dels sectors productius més important de les comarques centrals valencianes.

L’Associació Tèxtil Valenciana s’ha consolidat durant els seus 40 anys d’història com a un dels interlocutors més vàlids del sector a l’hora de tractar de millorar la situació dels seus associats, especialment amb el contacte amb les diferents administracions. Gràcies a Ateval, els tèxtils van poder abordar en millors condicions la reconversió dels anys 80, com també la present, la que s’ha encetat arrel de la crisi. En l’acte de l’aniversari s’ha reconegut la tasca del dirigents de l’ens al llarg de la seua història.

Ateval mira cap al futur amb esperança gràcies als bons indicadors que registra, pel que promet més treball per a millorar el futur dels seus associats.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X