El tèxtil valencià celebra 40 anys associat en Ateval amb un gal·la al Teatre Calderón d’Alcoi

Ateval, la patronal del tèxtil al País Valencià, celebra 4 dècades de treball per les empreses del sector, molt rellevant a les comarques centrals valencianes. Ho ha fet amb un gal·la en la que s’ha reconegut la tasca dels seus mandataris en els seus 40 anys d’història. L’ens també ha renovat el seu compromís per a lluitar per un futur millor per als tèxtils valencians.


La producció tèxtil va ser allà pels segles XVIII i XIX un dels pilars que van portar riquesa, prosperitat i progrés a les comarques centrals valencianes, que des de llavors han mantingut el lligam amb aquest sector com a base de la seua economia. Tot i que la deriva de la crisi econòmica ha suposat un enorme llastre per al sector, les darreres dades indiquen que el pitjor d’aquesta situació ja ha passat i les empreses tèxtils han recuperat la senda del creixement. La immensa majoria d’elles s’agrupen en Ateval, l’associació amb la que lluiten per millorar l’estat del sector.

Aquest ens es troba d’enhorabona, ja que acaba de commemorar quatre dècades d’accions per a millorar l’estat del tèxtil valencià. Tot i que les oficines centrals dels tèxtils valencians es troben a Ontinyent, ha sigut altra de les seus ciutats estendard, Alcoi, la que ha acollit l’acte de commemoració de l’efemèride. Ho ha fet al Teatre Calderón, ple fins la bandera per a viure l’homenatge dels tèxtils valencians a tots aquells que han deixat part de la seua vida per fer del tèxtil un dels sectors productius més important de les comarques centrals valencianes.

L’Associació Tèxtil Valenciana s’ha consolidat durant els seus 40 anys d’història com a un dels interlocutors més vàlids del sector a l’hora de tractar de millorar la situació dels seus associats, especialment amb el contacte amb les diferents administracions. Gràcies a Ateval, els tèxtils van poder abordar en millors condicions la reconversió dels anys 80, com també la present, la que s’ha encetat arrel de la crisi. En l’acte de l’aniversari s’ha reconegut la tasca del dirigents de l’ens al llarg de la seua història.

Ateval mira cap al futur amb esperança gràcies als bons indicadors que registra, pel que promet més treball per a millorar el futur dels seus associats.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X