El tèxtil valencià celebra 40 anys associat en Ateval amb un gal·la al Teatre Calderón d’Alcoi

Ateval, la patronal del tèxtil al País Valencià, celebra 4 dècades de treball per les empreses del sector, molt rellevant a les comarques centrals valencianes. Ho ha fet amb un gal·la en la que s’ha reconegut la tasca dels seus mandataris en els seus 40 anys d’història. L’ens també ha renovat el seu compromís per a lluitar per un futur millor per als tèxtils valencians.


La producció tèxtil va ser allà pels segles XVIII i XIX un dels pilars que van portar riquesa, prosperitat i progrés a les comarques centrals valencianes, que des de llavors han mantingut el lligam amb aquest sector com a base de la seua economia. Tot i que la deriva de la crisi econòmica ha suposat un enorme llastre per al sector, les darreres dades indiquen que el pitjor d’aquesta situació ja ha passat i les empreses tèxtils han recuperat la senda del creixement. La immensa majoria d’elles s’agrupen en Ateval, l’associació amb la que lluiten per millorar l’estat del sector.

Aquest ens es troba d’enhorabona, ja que acaba de commemorar quatre dècades d’accions per a millorar l’estat del tèxtil valencià. Tot i que les oficines centrals dels tèxtils valencians es troben a Ontinyent, ha sigut altra de les seus ciutats estendard, Alcoi, la que ha acollit l’acte de commemoració de l’efemèride. Ho ha fet al Teatre Calderón, ple fins la bandera per a viure l’homenatge dels tèxtils valencians a tots aquells que han deixat part de la seua vida per fer del tèxtil un dels sectors productius més important de les comarques centrals valencianes.

L’Associació Tèxtil Valenciana s’ha consolidat durant els seus 40 anys d’història com a un dels interlocutors més vàlids del sector a l’hora de tractar de millorar la situació dels seus associats, especialment amb el contacte amb les diferents administracions. Gràcies a Ateval, els tèxtils van poder abordar en millors condicions la reconversió dels anys 80, com també la present, la que s’ha encetat arrel de la crisi. En l’acte de l’aniversari s’ha reconegut la tasca del dirigents de l’ens al llarg de la seua història.

Ateval mira cap al futur amb esperança gràcies als bons indicadors que registra, pel que promet més treball per a millorar el futur dels seus associats.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X