Carreteres activa el dispositiu contra nevades i gelades amb la primera onada de fred a l’interior

El primer fred intens de l’hivern ha arribat a les comarques, i amb ell l’activació del sistema de vialitat hivernal per a prevenir episodis com els del temporal del passat hivern. 14 llevaneus repartiran sal i altres 4 vehicles salmorra per l’interior alacantí com a zona amb més risc de patir gelades i nevades. Però també és important mantenir els vehicles en bon estat per a encarar l’hivern i evitar contratemps.


Ha tardat més d’allò esperat com a conseqüència dels efecte que l’acció humana té sobre el cicle climàtic, però l’hivern pareix haver arribat per a quedar-se. La baixada de temperatures està sent una de les característiques de les darreres jornades a tota la Península, després d’un primer mes hivernal en el que el mercuri ha estat més prop del l’estiu que de l’hivern. L’altitud a la que estan situades bona part de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla fa que les baixes temperatures tinguen un efecte directe sobre l’estat de les carreteres.

És per això pel que el Ministeri de Foment, a través de la Delegació del Govern al País Valencià, ha activat aquest divendres la campanya de vialitat hivernal per als propers mesos. A tota la província existeixen centres de conservació de carreteres on s’emmagatzema la sal que reparteixen les 18 màquines a l’abast per les zones amb risc de gelades. Temperatura per davall de 2º i humitat per damunt del 85% són les dades que activen el sistema. Des de Castalla fins Albaida i des de Novelda fins quasi Caudete són les zones on solen actuar els mitjans de prevenció hivernal.

Vora milió i mig de tones de sal i 228.000 litres de salmorra facilitaran la circulació en dies de fred extrem a tota la província, tot i que la major part d’aquests elements va destinat a les comarques de la muntanya i l’Alt Vinalopó. El temporal del passat hivern ha fet aprendre la llissó als gestors del sistema de prevenció, que també estan preparats per a actuar en cas de grans nevades amb 90 efectius a tota la província, als que cal sumar els 500 de la UME. Tot dins d’un exercici que activa la col·laboració entre les diferents administracions.

Altre factor important a tenir en compte quan arriben les baixes temperatures és el fet de revisar que tots els elements dels vehicles estiguin en bon estat per a prevenir esglais amb el fred.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X