Carreteres activa el dispositiu contra nevades i gelades amb la primera onada de fred a l’interior

El primer fred intens de l’hivern ha arribat a les comarques, i amb ell l’activació del sistema de vialitat hivernal per a prevenir episodis com els del temporal del passat hivern. 14 llevaneus repartiran sal i altres 4 vehicles salmorra per l’interior alacantí com a zona amb més risc de patir gelades i nevades. Però també és important mantenir els vehicles en bon estat per a encarar l’hivern i evitar contratemps.


Ha tardat més d’allò esperat com a conseqüència dels efecte que l’acció humana té sobre el cicle climàtic, però l’hivern pareix haver arribat per a quedar-se. La baixada de temperatures està sent una de les característiques de les darreres jornades a tota la Península, després d’un primer mes hivernal en el que el mercuri ha estat més prop del l’estiu que de l’hivern. L’altitud a la que estan situades bona part de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla fa que les baixes temperatures tinguen un efecte directe sobre l’estat de les carreteres.

És per això pel que el Ministeri de Foment, a través de la Delegació del Govern al País Valencià, ha activat aquest divendres la campanya de vialitat hivernal per als propers mesos. A tota la província existeixen centres de conservació de carreteres on s’emmagatzema la sal que reparteixen les 18 màquines a l’abast per les zones amb risc de gelades. Temperatura per davall de 2º i humitat per damunt del 85% són les dades que activen el sistema. Des de Castalla fins Albaida i des de Novelda fins quasi Caudete són les zones on solen actuar els mitjans de prevenció hivernal.

Vora milió i mig de tones de sal i 228.000 litres de salmorra facilitaran la circulació en dies de fred extrem a tota la província, tot i que la major part d’aquests elements va destinat a les comarques de la muntanya i l’Alt Vinalopó. El temporal del passat hivern ha fet aprendre la llissó als gestors del sistema de prevenció, que també estan preparats per a actuar en cas de grans nevades amb 90 efectius a tota la província, als que cal sumar els 500 de la UME. Tot dins d’un exercici que activa la col·laboració entre les diferents administracions.

Altre factor important a tenir en compte quan arriben les baixes temperatures és el fet de revisar que tots els elements dels vehicles estiguin en bon estat per a prevenir esglais amb el fred.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X