Carreteres activa el dispositiu contra nevades i gelades amb la primera onada de fred a l’interior

El primer fred intens de l’hivern ha arribat a les comarques, i amb ell l’activació del sistema de vialitat hivernal per a prevenir episodis com els del temporal del passat hivern. 14 llevaneus repartiran sal i altres 4 vehicles salmorra per l’interior alacantí com a zona amb més risc de patir gelades i nevades. Però també és important mantenir els vehicles en bon estat per a encarar l’hivern i evitar contratemps.


Ha tardat més d’allò esperat com a conseqüència dels efecte que l’acció humana té sobre el cicle climàtic, però l’hivern pareix haver arribat per a quedar-se. La baixada de temperatures està sent una de les característiques de les darreres jornades a tota la Península, després d’un primer mes hivernal en el que el mercuri ha estat més prop del l’estiu que de l’hivern. L’altitud a la que estan situades bona part de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla fa que les baixes temperatures tinguen un efecte directe sobre l’estat de les carreteres.

És per això pel que el Ministeri de Foment, a través de la Delegació del Govern al País Valencià, ha activat aquest divendres la campanya de vialitat hivernal per als propers mesos. A tota la província existeixen centres de conservació de carreteres on s’emmagatzema la sal que reparteixen les 18 màquines a l’abast per les zones amb risc de gelades. Temperatura per davall de 2º i humitat per damunt del 85% són les dades que activen el sistema. Des de Castalla fins Albaida i des de Novelda fins quasi Caudete són les zones on solen actuar els mitjans de prevenció hivernal.

Vora milió i mig de tones de sal i 228.000 litres de salmorra facilitaran la circulació en dies de fred extrem a tota la província, tot i que la major part d’aquests elements va destinat a les comarques de la muntanya i l’Alt Vinalopó. El temporal del passat hivern ha fet aprendre la llissó als gestors del sistema de prevenció, que també estan preparats per a actuar en cas de grans nevades amb 90 efectius a tota la província, als que cal sumar els 500 de la UME. Tot dins d’un exercici que activa la col·laboració entre les diferents administracions.

Altre factor important a tenir en compte quan arriben les baixes temperatures és el fet de revisar que tots els elements dels vehicles estiguin en bon estat per a prevenir esglais amb el fred.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X