Ajuntament i ASJ demanen la declaració de BIC per a les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi i l’Associació Sant Jordi volen fer dels Moros i Cristians de la ciutat els primers en ser declarats Bé d’Interès Cultural. Un procés que ja han començat després de rebre el vist i plau de la Junta de Govern municipal. Alcoi vol ser la primera ciutat que compte amb aquesta declaració per als seus festejos, a pesar de que altres localitats treballen també en aquest sentit, i de que es podria abordar des del punta de vista de la festa i no de la ciutat.


Els Moros i Cristians constitueixen la principal manifestació de la cultura i les tradicions a les comarques interiors de la província d’Alacant. En torn a ells es genera tota una sèrie d’activitats econòmiques que fan de la festa per antonomàsia de l’Alcoià, El Comtat i al Foia de Castalla tot un dinamitzador de l’economia. A això cal sumar l’interès que susciten a nivell turístic en milers de persones, que acudeixen a gaudir del gran teatre a l’aire lliure que suposen aquests festejos a les diferents poblacions on es celebren any rere any.

Precisament aquests elements són els que han precipitat la petició que l’Ajuntament de la ciutat d’Alcoi, bandera dels Moros i Cristians a tot el món, ha cursat a la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria de Cultura. A instància de l’Associació Sant Jordi, que organitza els festejos alcoians, el Consistori ha aprovat hui mateix en Junta de Govern demanar la declaració de Bé d’Interès Cultural Immaterial per als Moros i Cristians de la ciutat. Un fet que comportaria suculents beneficis, com menys taxes o una major visibilitat per a atraure visitants.

Aquesta qualificació s’afegiria a la d’Interès Turístic Internacional amb que ja compten els Moros i Cristians d’Alcoi, que poden ser la primera pedra per a declarar el valor i l’atractiu cultural que tenen els festejos a cada localitat que els celebra. Un fet que, segons l’ASJ, pertany a Alcoi com a bressol d’aquest tipus de festejos i a pesar de que altres localitats també estan treballant en aquesta mateixa línia. Tant l’Ajuntament com l’ens fester alcoià confien en que les properes festes de 2018 puguen comptar ja amb la declaració.

Si els Moros i Cristians d’Alcoi són declarats BIC, Alcoi en tindria ja 2 comptant amb el Tirisiti, i només seria superada per la ciutat de València amb 3.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X