Ajuntament i ASJ demanen la declaració de BIC per a les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi i l’Associació Sant Jordi volen fer dels Moros i Cristians de la ciutat els primers en ser declarats Bé d’Interès Cultural. Un procés que ja han començat després de rebre el vist i plau de la Junta de Govern municipal. Alcoi vol ser la primera ciutat que compte amb aquesta declaració per als seus festejos, a pesar de que altres localitats treballen també en aquest sentit, i de que es podria abordar des del punta de vista de la festa i no de la ciutat.


Els Moros i Cristians constitueixen la principal manifestació de la cultura i les tradicions a les comarques interiors de la província d’Alacant. En torn a ells es genera tota una sèrie d’activitats econòmiques que fan de la festa per antonomàsia de l’Alcoià, El Comtat i al Foia de Castalla tot un dinamitzador de l’economia. A això cal sumar l’interès que susciten a nivell turístic en milers de persones, que acudeixen a gaudir del gran teatre a l’aire lliure que suposen aquests festejos a les diferents poblacions on es celebren any rere any.

Precisament aquests elements són els que han precipitat la petició que l’Ajuntament de la ciutat d’Alcoi, bandera dels Moros i Cristians a tot el món, ha cursat a la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria de Cultura. A instància de l’Associació Sant Jordi, que organitza els festejos alcoians, el Consistori ha aprovat hui mateix en Junta de Govern demanar la declaració de Bé d’Interès Cultural Immaterial per als Moros i Cristians de la ciutat. Un fet que comportaria suculents beneficis, com menys taxes o una major visibilitat per a atraure visitants.

Aquesta qualificació s’afegiria a la d’Interès Turístic Internacional amb que ja compten els Moros i Cristians d’Alcoi, que poden ser la primera pedra per a declarar el valor i l’atractiu cultural que tenen els festejos a cada localitat que els celebra. Un fet que, segons l’ASJ, pertany a Alcoi com a bressol d’aquest tipus de festejos i a pesar de que altres localitats també estan treballant en aquesta mateixa línia. Tant l’Ajuntament com l’ens fester alcoià confien en que les properes festes de 2018 puguen comptar ja amb la declaració.

Si els Moros i Cristians d’Alcoi són declarats BIC, Alcoi en tindria ja 2 comptant amb el Tirisiti, i només seria superada per la ciutat de València amb 3.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X