Ajuntament i ASJ demanen la declaració de BIC per a les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi i l’Associació Sant Jordi volen fer dels Moros i Cristians de la ciutat els primers en ser declarats Bé d’Interès Cultural. Un procés que ja han començat després de rebre el vist i plau de la Junta de Govern municipal. Alcoi vol ser la primera ciutat que compte amb aquesta declaració per als seus festejos, a pesar de que altres localitats treballen també en aquest sentit, i de que es podria abordar des del punta de vista de la festa i no de la ciutat.


Els Moros i Cristians constitueixen la principal manifestació de la cultura i les tradicions a les comarques interiors de la província d’Alacant. En torn a ells es genera tota una sèrie d’activitats econòmiques que fan de la festa per antonomàsia de l’Alcoià, El Comtat i al Foia de Castalla tot un dinamitzador de l’economia. A això cal sumar l’interès que susciten a nivell turístic en milers de persones, que acudeixen a gaudir del gran teatre a l’aire lliure que suposen aquests festejos a les diferents poblacions on es celebren any rere any.

Precisament aquests elements són els que han precipitat la petició que l’Ajuntament de la ciutat d’Alcoi, bandera dels Moros i Cristians a tot el món, ha cursat a la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria de Cultura. A instància de l’Associació Sant Jordi, que organitza els festejos alcoians, el Consistori ha aprovat hui mateix en Junta de Govern demanar la declaració de Bé d’Interès Cultural Immaterial per als Moros i Cristians de la ciutat. Un fet que comportaria suculents beneficis, com menys taxes o una major visibilitat per a atraure visitants.

Aquesta qualificació s’afegiria a la d’Interès Turístic Internacional amb que ja compten els Moros i Cristians d’Alcoi, que poden ser la primera pedra per a declarar el valor i l’atractiu cultural que tenen els festejos a cada localitat que els celebra. Un fet que, segons l’ASJ, pertany a Alcoi com a bressol d’aquest tipus de festejos i a pesar de que altres localitats també estan treballant en aquesta mateixa línia. Tant l’Ajuntament com l’ens fester alcoià confien en que les properes festes de 2018 puguen comptar ja amb la declaració.

Si els Moros i Cristians d’Alcoi són declarats BIC, Alcoi en tindria ja 2 comptant amb el Tirisiti, i només seria superada per la ciutat de València amb 3.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X