La MAC planteja una oficina turística a l’Orxa i la dinamització de rutes cicloturistes com atractiu

La MAC farà del cicloturisme un dels principals atractius de les comarques interiors d’Alacant. Entre altres coses amb l’homologació de rutes per l’entorn natural de la zona i amb la instal·lació d’una oficina turística a l’Orxa. Són alguns dels atractius que han divulgat els seus responsables en la fira de turisme interior Intur en la que han participat a Valladolid.


La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat porta ja vora un lustre d’acció a les comarques interiors de la província d’Alacant i augmentant la seua influència gràcies a la pertinença de més poblacions a l’ens. La dinamització econòmica és un dels seus objectius fundacionals, juntament amb la posada a disposició dels municipis que la integren de serveis mancomunats que suposen un estalvi per als ajuntaments. Però, a més, la MAC ha fet de l’aposta per la consolidació de les comarques com a destinació turística a l’interior valencià altra de les seues banderes.

Precisament vàries de les accions recents de l’ens van encaminats cap a aquest objectiu, ja que la mancomunitat considera que existeixen molts i molt bons recursos turístics que explotar a l’interior alacantí. El principal és l’entorn natural que envolta a les poblacions de la zona, entre el que s’inclouen dos parcs naturals d’elevat valor. Per les serres de les comarques discorren multitud de rutes senderistes que poden ser dinamitzades turísticament. Aconseguir públic dins del sector cicloturista, que genera milions d’euros en guanys, és capital per a la MAC.

Per a canalitzar el cicloturisme com a pilar de dinamització turística a les comarques, la Mancomunitat ha pensat en instal·lar una oficina turística a l’Orxa. L’oficina albergarà les dades de totes les poblacions incloses a l’ens supramunicipal de les comarques i de totes les rutes cicloturistes a l’abast del visitant. Apart d’això, la MAC instal·larà també pantalles tàctils a les diferents oficines turístiques de cada població.

El cicloturisme ha sigut un dels principals atractius que ha divulgat una delegació de l’ens supramunicipal de l’Alcoià i el Comtat a Valladolid, on ha participat en la fira turística Intur, especialitzada en zones interiors de tota la Península. Una fira que s’ha saldat, afirmen, amb un notable èxit degut a l’interès de moltes persones en conèixer més al voltant de les destinacions turístiques de l’interior alacantí. L’elevat patrimoni cultural que existeix a les poblacions que composen la MAC és altre dels factors que més atractiu genera. Tot dins del Pla de Dinamització Turística enllestit a 3 bandes per la MAC, Diputació i l’AVT.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X