La MAC planteja una oficina turística a l’Orxa i la dinamització de rutes cicloturistes com atractiu

La MAC farà del cicloturisme un dels principals atractius de les comarques interiors d’Alacant. Entre altres coses amb l’homologació de rutes per l’entorn natural de la zona i amb la instal·lació d’una oficina turística a l’Orxa. Són alguns dels atractius que han divulgat els seus responsables en la fira de turisme interior Intur en la que han participat a Valladolid.


La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat porta ja vora un lustre d’acció a les comarques interiors de la província d’Alacant i augmentant la seua influència gràcies a la pertinença de més poblacions a l’ens. La dinamització econòmica és un dels seus objectius fundacionals, juntament amb la posada a disposició dels municipis que la integren de serveis mancomunats que suposen un estalvi per als ajuntaments. Però, a més, la MAC ha fet de l’aposta per la consolidació de les comarques com a destinació turística a l’interior valencià altra de les seues banderes.

Precisament vàries de les accions recents de l’ens van encaminats cap a aquest objectiu, ja que la mancomunitat considera que existeixen molts i molt bons recursos turístics que explotar a l’interior alacantí. El principal és l’entorn natural que envolta a les poblacions de la zona, entre el que s’inclouen dos parcs naturals d’elevat valor. Per les serres de les comarques discorren multitud de rutes senderistes que poden ser dinamitzades turísticament. Aconseguir públic dins del sector cicloturista, que genera milions d’euros en guanys, és capital per a la MAC.

Per a canalitzar el cicloturisme com a pilar de dinamització turística a les comarques, la Mancomunitat ha pensat en instal·lar una oficina turística a l’Orxa. L’oficina albergarà les dades de totes les poblacions incloses a l’ens supramunicipal de les comarques i de totes les rutes cicloturistes a l’abast del visitant. Apart d’això, la MAC instal·larà també pantalles tàctils a les diferents oficines turístiques de cada població.

El cicloturisme ha sigut un dels principals atractius que ha divulgat una delegació de l’ens supramunicipal de l’Alcoià i el Comtat a Valladolid, on ha participat en la fira turística Intur, especialitzada en zones interiors de tota la Península. Una fira que s’ha saldat, afirmen, amb un notable èxit degut a l’interès de moltes persones en conèixer més al voltant de les destinacions turístiques de l’interior alacantí. L’elevat patrimoni cultural que existeix a les poblacions que composen la MAC és altre dels factors que més atractiu genera. Tot dins del Pla de Dinamització Turística enllestit a 3 bandes per la MAC, Diputació i l’AVT.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X