Una campanya tracta de reunir elements d’òptica a Alcoi per als refugiats de guerra al Líban

La ciutat d’Alcoi enceta aquest dijous una campanya que tracta de recollir instruments òptics per a millorar la salut visual dels refugiats de guerra sirians al Líban i Palestina. Es busquen ulleres, lupes i màquines d’anàlisi de qualitat visual per a formar als membres de les ONG que operen sobre el terreny, amb la finalitat última de minimitzar les situacions que pateixen aquests desplaçats per conflictes armats.


Els conflictes armats són una de les majors catàstrofes creades per la rasa humana al llarg de la seua història. En un conflicte d’aquestes característiques es generen multitud de danys col·laterals, tant personals com materials, a banda de les víctimes humanes de la violència. Els civils que tracten de fugir d’ella, com està ocorrent al llarg dels darrers anys a països com Síria, ho fan en autèntics èxodes que porten a milions de persones a abandonar sa casa per a buscar la seguretat en territoris no massa llunyans, amb l’esperança de tornar algun dia.

Des d’aquest dijous, d’Alcoi rep una iniciativa que tracta de pal·liar un dels problemes que tenen els refugiats. En aquest cas està orientat cap als 2 milions de sirians desplaçats pel conflicte armat al seu país, i que es troben allotjats en campaments de refugiats al Líban. Es tracta d’una iniciativa de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d’Alacant, juntament amb la formació política Guanyar Alcoi. Es tracten d’aconseguir ulleres, tant de vista com de sòl, lupes, muntures, lents oftàlmiques i equips per a examinar als refugiats en aquesta vessant.

Una de les finalitats de recollir tot el material que es busca a Alcoi és reduir la discapacitat visual que pateixen molts dels refugiats, tenint en compte que rares voltes tenen accés a l’atenció sanitària. Seran les ONG que operen sobre el terreny les que faran les proves, tant al Líban com a Palestina, prèvia formació a la UA. Els organitzadors esperen que en 6 mesos la discapacitat visual dels refugiats de guerra s’haja vist reduïda, pel que criden de nou a la solidaritat alcoiana per a aportar els materials.

El propi grup de Guanyar Alcoi és un dels punts de recollida, juntament amb diverses òptiques de la ciutat, dins d’un nou exercici de la coneguda solidaritat alcoiana.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X