Una campanya tracta de reunir elements d’òptica a Alcoi per als refugiats de guerra al Líban

La ciutat d’Alcoi enceta aquest dijous una campanya que tracta de recollir instruments òptics per a millorar la salut visual dels refugiats de guerra sirians al Líban i Palestina. Es busquen ulleres, lupes i màquines d’anàlisi de qualitat visual per a formar als membres de les ONG que operen sobre el terreny, amb la finalitat última de minimitzar les situacions que pateixen aquests desplaçats per conflictes armats.


Els conflictes armats són una de les majors catàstrofes creades per la rasa humana al llarg de la seua història. En un conflicte d’aquestes característiques es generen multitud de danys col·laterals, tant personals com materials, a banda de les víctimes humanes de la violència. Els civils que tracten de fugir d’ella, com està ocorrent al llarg dels darrers anys a països com Síria, ho fan en autèntics èxodes que porten a milions de persones a abandonar sa casa per a buscar la seguretat en territoris no massa llunyans, amb l’esperança de tornar algun dia.

Des d’aquest dijous, d’Alcoi rep una iniciativa que tracta de pal·liar un dels problemes que tenen els refugiats. En aquest cas està orientat cap als 2 milions de sirians desplaçats pel conflicte armat al seu país, i que es troben allotjats en campaments de refugiats al Líban. Es tracta d’una iniciativa de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d’Alacant, juntament amb la formació política Guanyar Alcoi. Es tracten d’aconseguir ulleres, tant de vista com de sòl, lupes, muntures, lents oftàlmiques i equips per a examinar als refugiats en aquesta vessant.

Una de les finalitats de recollir tot el material que es busca a Alcoi és reduir la discapacitat visual que pateixen molts dels refugiats, tenint en compte que rares voltes tenen accés a l’atenció sanitària. Seran les ONG que operen sobre el terreny les que faran les proves, tant al Líban com a Palestina, prèvia formació a la UA. Els organitzadors esperen que en 6 mesos la discapacitat visual dels refugiats de guerra s’haja vist reduïda, pel que criden de nou a la solidaritat alcoiana per a aportar els materials.

El propi grup de Guanyar Alcoi és un dels punts de recollida, juntament amb diverses òptiques de la ciutat, dins d’un nou exercici de la coneguda solidaritat alcoiana.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X