Les ajudes socials atorgades a Alcoi es dupliquen en set anys superant en 2017 els 450.000 euros

Els efectes derivats de la pitjor època de la crisi econòmica han fet necessària una major acció per part dels serveis socials de cada ajuntament. A Alcoi, entre 2010 i l’actualitat s’ha duplicat la despesa en aquest àmbit, dels 198.000 als 454.000 euros. A dia de hui són menys les famílies que demanden les ajudes, però les que les demanen necessiten més quantitat, ja que són pobres quasi crònicament.


Vora una dècada de crisi econòmica és un lapse de temps massa llarg com per a que una societat no veja soscavats els seus ciments. Des de 2008 han sigut moltes les conseqüències que la classe mitja ha hagut de patir, casi sempre amb una pèrdua de poder adquisitiu que va arribar a fer que 14.000 famílies de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla visqueren sota l’ombrall de la pobresa. Moltes d’elles encara ho fan. I tot a pesar dels esforços que, des del 2010, estan fent les diferents administracions per a prestar-los ajuda.

Un exemple és la ciutat d’Alcoi, que des del principi d’aquesta dècada ha estat incrementant la despesa municipal en matèria de serveis socials. Al 2010, encara amb el govern de Jordi Sedano a la ciutat, la xifra dedicada a atendre a les persones en risc d’exclusió social fou de 231.000 €. L’any següent, ja amb el govern tripartit i posterior bipartit a l’Alcaldia, la despesa va augmentar fins als vora 300.000, tot i que va ser necessària una modificació de crèdit per a superar els 160.000. La despesa ha anat creixent fins arribar als més de 450.000 euros actuals.

Les unitats familiars a les que ha anat arribant l’ajuda municipal han anat caient durant els darrers anys gràcies a la milloria de la situació econòmica general, amb menys atur tot i els salaris baixos. Les ajudes de Generalitat, que han anat augmentant-se paral·lelament a les municipals, també han contribuït a alleugerar la situació de les famílies amb problemes econòmics. La xifra de famílies ateses ha caigut, però en canvi ha augmentat la quantia de diners que rep cadascuna d’elles, sent ja pobres quasi crònicament.

La menor demanda d’ajudes a Alcoi pot permetre destinar part dels fons dedicats a ajudes d’emergència a altres vessants dels Serveis Socials.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X