Les ajudes socials atorgades a Alcoi es dupliquen en set anys superant en 2017 els 450.000 euros

Els efectes derivats de la pitjor època de la crisi econòmica han fet necessària una major acció per part dels serveis socials de cada ajuntament. A Alcoi, entre 2010 i l’actualitat s’ha duplicat la despesa en aquest àmbit, dels 198.000 als 454.000 euros. A dia de hui són menys les famílies que demanden les ajudes, però les que les demanen necessiten més quantitat, ja que són pobres quasi crònicament.


Vora una dècada de crisi econòmica és un lapse de temps massa llarg com per a que una societat no veja soscavats els seus ciments. Des de 2008 han sigut moltes les conseqüències que la classe mitja ha hagut de patir, casi sempre amb una pèrdua de poder adquisitiu que va arribar a fer que 14.000 famílies de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla visqueren sota l’ombrall de la pobresa. Moltes d’elles encara ho fan. I tot a pesar dels esforços que, des del 2010, estan fent les diferents administracions per a prestar-los ajuda.

Un exemple és la ciutat d’Alcoi, que des del principi d’aquesta dècada ha estat incrementant la despesa municipal en matèria de serveis socials. Al 2010, encara amb el govern de Jordi Sedano a la ciutat, la xifra dedicada a atendre a les persones en risc d’exclusió social fou de 231.000 €. L’any següent, ja amb el govern tripartit i posterior bipartit a l’Alcaldia, la despesa va augmentar fins als vora 300.000, tot i que va ser necessària una modificació de crèdit per a superar els 160.000. La despesa ha anat creixent fins arribar als més de 450.000 euros actuals.

Les unitats familiars a les que ha anat arribant l’ajuda municipal han anat caient durant els darrers anys gràcies a la milloria de la situació econòmica general, amb menys atur tot i els salaris baixos. Les ajudes de Generalitat, que han anat augmentant-se paral·lelament a les municipals, també han contribuït a alleugerar la situació de les famílies amb problemes econòmics. La xifra de famílies ateses ha caigut, però en canvi ha augmentat la quantia de diners que rep cadascuna d’elles, sent ja pobres quasi crònicament.

La menor demanda d’ajudes a Alcoi pot permetre destinar part dels fons dedicats a ajudes d’emergència a altres vessants dels Serveis Socials.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X