La lluita contra la violència masclista deixa la seua empremta a l’Alcoià, El Comtat i la Foia

L’interior alacantí ha mostrat aquest cap de setmana el seu posicionament contra la violència masclista, que ha segat la vida enguany de 45 dones i 8 xiquets. Els principals actes durant el cap de setmana han tingut lloc a Ibi, on un graffiti recordarà la necessitat d’acabar amb aquesta lacra. Manifestos, concentracions, solta de globus i solidaritat amb les víctimes han caracteritzat les activitats del cap de setmana.


La passada setmana ha sigut la que les diferents localitats que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han dedicat a posicionar-se contra la violència de gènere. Al llarg de totes les jornades s’han celebrat a les diferents localitats activitats relacionades amb la lluita contra aquesta lacra que a dia de hui ha segat la vida de 45 dones i 8 xiquets en el que va d’any a tota Espanya a mans de les seues parelles o ex parelles. La programació avarca des de manifestacions fins a debats, passant per escenificacions, projeccions i obres teatrals.

Totes les poblacions de l’interior alacantí han fet palès el seu rebuig cap a tot el que signifique violència patriarcal, i als diferents llocs emblemàtics de cada localitat s’han ubicat pancartes morades que identifiquen aquesta lluita. Però, a més, la jornada de dissabte, quan es celebra l’efemèride del Dia Mundial Contra la Violència Masclista, ha estat plena d’activitats per a visibilitzar aquesta lacra, entre altres a Ibi. A la vila joguetera s’ha llegit un manifest per part de l’Associació Mariana Pineda, a més de pintar graffittis que rebutgen la violència masclista.

Les activitats per a commemorar la lluita per eradicar la violència masclista han ocupat bona part del matí a Ibi i han culminat amb una solta de globus per a retre homenatge a les víctimes que han perdut la vida a mans dels seus agressors, tant dones com xiquets i xiquetes innocents.

Però les activitats pel Dia Mundial Contra la Violència Masclista també han copat bona part de l’actualitat del cap de setmana a la resta de la muntanya alacantina. A Alcoi, Cocentaina o Muro s’han dut a terme diferents iniciatives per a visibilitzar la necessitat d’acabar amb la violència de gènere. A títol personal són vora 200 persones les que s’han adherit al pacte valencià contra la violència masclista, així com 14 ens de la zona.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X