La lluita contra la violència masclista deixa la seua empremta a l’Alcoià, El Comtat i la Foia

L’interior alacantí ha mostrat aquest cap de setmana el seu posicionament contra la violència masclista, que ha segat la vida enguany de 45 dones i 8 xiquets. Els principals actes durant el cap de setmana han tingut lloc a Ibi, on un graffiti recordarà la necessitat d’acabar amb aquesta lacra. Manifestos, concentracions, solta de globus i solidaritat amb les víctimes han caracteritzat les activitats del cap de setmana.


La passada setmana ha sigut la que les diferents localitats que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han dedicat a posicionar-se contra la violència de gènere. Al llarg de totes les jornades s’han celebrat a les diferents localitats activitats relacionades amb la lluita contra aquesta lacra que a dia de hui ha segat la vida de 45 dones i 8 xiquets en el que va d’any a tota Espanya a mans de les seues parelles o ex parelles. La programació avarca des de manifestacions fins a debats, passant per escenificacions, projeccions i obres teatrals.

Totes les poblacions de l’interior alacantí han fet palès el seu rebuig cap a tot el que signifique violència patriarcal, i als diferents llocs emblemàtics de cada localitat s’han ubicat pancartes morades que identifiquen aquesta lluita. Però, a més, la jornada de dissabte, quan es celebra l’efemèride del Dia Mundial Contra la Violència Masclista, ha estat plena d’activitats per a visibilitzar aquesta lacra, entre altres a Ibi. A la vila joguetera s’ha llegit un manifest per part de l’Associació Mariana Pineda, a més de pintar graffittis que rebutgen la violència masclista.

Les activitats per a commemorar la lluita per eradicar la violència masclista han ocupat bona part del matí a Ibi i han culminat amb una solta de globus per a retre homenatge a les víctimes que han perdut la vida a mans dels seus agressors, tant dones com xiquets i xiquetes innocents.

Però les activitats pel Dia Mundial Contra la Violència Masclista també han copat bona part de l’actualitat del cap de setmana a la resta de la muntanya alacantina. A Alcoi, Cocentaina o Muro s’han dut a terme diferents iniciatives per a visibilitzar la necessitat d’acabar amb la violència de gènere. A títol personal són vora 200 persones les que s’han adherit al pacte valencià contra la violència masclista, així com 14 ens de la zona.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X