L’Alcoià, El Comtat i la Foia reivindiquen més educació per a fer front a la violència masclista

Les comarques s’han bolcat en aquest divendres en mostrar la seua repulsa contra l’ús de la violència masclista, que ha segat enguany 53 vides entre dones i xiquets. A Alcoi i Ibi s’han llegit manifestos i s’ha reclamat més atenció per a l’educació com a pilar sobre el que cimentar l’eradicació d’aquesta lacra. Al llarg de tota la setmana hi han hagut activitats relacionades amb aquesta lluita, tot i que el gros de les mateixes arriba aquest mateix dissabte.


Al llarg de tota la setmana es duen a terme a la pràctica totalitat de les poblacions que composen les comarques interiors de la província d’Alacant activitats relacionades amb el rebuig més contundent possible a la violència masclista. Tot en el context del Dia Mundial Contra la Violència de Gènere que es celebra aquest dissabte 25, envoltat per situacions tràgiques que s’han emportat la vida de vàries dones i inclús xiquets durant les darreres setmanes. A les principals poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’ha desenvolupat actes contra aquesta lacra.

D’entre totes elles destaquen les dos poblacions amb més habitants de l’interior alacantí, com són Alcoi i Ibi, que han celebrat lectures de manifestos per a mostrar la repulsa de la societat d’aquestes localitats a la violència masclista. Tant a la capital de l’Alcoià com a la vila joguetera s’ha posat de manifest la necessitat d’educar a les noves generacions en la lluita contra una violència que ha segat la vida de 45 dones i 8 xiquets en tot 2017. Tant a Alcoi com a Ibi van a dur-se a terme accions concretes per a eradicar la violència de gènere.

A banda de les activitats de hui, on s’ha volgut fer un record a les víctimes a mans de les seues parelles o ex parelles, durant tota la setmana s’han anat desenvolupant diferents activitats relacionades amb la lluita contra el masclisme i el patriarcat a les dos localitats. Exposicions, xerrades, projeccions i debats en torn a aquesta lacra han precedit al gros de les activitats previst per a aquest dissabte, quan més visible serà la lluita contra la violència masclista, que té múltiples formes, i no tant sols la dels colps.

tvA vol mostrar la seua total adhesió a les activitats encaminades a lluitar contra l’ús de la violència masclista.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X