L’Alcoià, El Comtat i la Foia reivindiquen més educació per a fer front a la violència masclista

Les comarques s’han bolcat en aquest divendres en mostrar la seua repulsa contra l’ús de la violència masclista, que ha segat enguany 53 vides entre dones i xiquets. A Alcoi i Ibi s’han llegit manifestos i s’ha reclamat més atenció per a l’educació com a pilar sobre el que cimentar l’eradicació d’aquesta lacra. Al llarg de tota la setmana hi han hagut activitats relacionades amb aquesta lluita, tot i que el gros de les mateixes arriba aquest mateix dissabte.


Al llarg de tota la setmana es duen a terme a la pràctica totalitat de les poblacions que composen les comarques interiors de la província d’Alacant activitats relacionades amb el rebuig més contundent possible a la violència masclista. Tot en el context del Dia Mundial Contra la Violència de Gènere que es celebra aquest dissabte 25, envoltat per situacions tràgiques que s’han emportat la vida de vàries dones i inclús xiquets durant les darreres setmanes. A les principals poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla s’ha desenvolupat actes contra aquesta lacra.

D’entre totes elles destaquen les dos poblacions amb més habitants de l’interior alacantí, com són Alcoi i Ibi, que han celebrat lectures de manifestos per a mostrar la repulsa de la societat d’aquestes localitats a la violència masclista. Tant a la capital de l’Alcoià com a la vila joguetera s’ha posat de manifest la necessitat d’educar a les noves generacions en la lluita contra una violència que ha segat la vida de 45 dones i 8 xiquets en tot 2017. Tant a Alcoi com a Ibi van a dur-se a terme accions concretes per a eradicar la violència de gènere.

A banda de les activitats de hui, on s’ha volgut fer un record a les víctimes a mans de les seues parelles o ex parelles, durant tota la setmana s’han anat desenvolupant diferents activitats relacionades amb la lluita contra el masclisme i el patriarcat a les dos localitats. Exposicions, xerrades, projeccions i debats en torn a aquesta lacra han precedit al gros de les activitats previst per a aquest dissabte, quan més visible serà la lluita contra la violència masclista, que té múltiples formes, i no tant sols la dels colps.

tvA vol mostrar la seua total adhesió a les activitats encaminades a lluitar contra l’ús de la violència masclista.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X