Alcoi instal·la semàfors accessibles per a cecs dins d’un projecte dels pressupostos participatius

Els semàfors de la ciutat d’Alcoi estan rebent treballs per a fer la circulació de vianants més accessible a persones invidents. Es tracta d’una iniciativa aprovada en l’edició d’enguany dels pressupostos participatius, dotada amb 42.000 euros amb els que instal·lar dispositius sonors en 37 encreuaments del casc urbà. Tot el procés ha estat assessorat pels tècnics de l’ONCE i suposa un nou pas en l’aplicació del Pla Local d’Accessibilitat.


La societat actual, al menys en bona part dels seus àmbits, rema a favor de la igualtat entre totes les persones que l’habiten. La sensibilitat cap a sectors poblacionals que es veuen afectats per diferents limitacions, físiques i psíquiques, és cada volta major, i també les actuacions que es duen a terme per a facilitar-los l’existència. Bona part dels ajuntaments de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ja han aprovat o es troben en vies de configurar els seus plans d’accessibilitat per a fer aquestes poblacions més amables per a tothom.

En el cas d’Alcoi, primera ciutat valenciana en enllestir aquest pla, tot i que amb llacunes, segons els propis col·lectius per la diversitat funcional, s’està donant un nou pas per a millorar l’accessibilitat. Es tracta de la instal·lació de semàfors equipats amb dispositius sonors per a que les persones invidents puguen guiar-se per elles. Es tracta d’una iniciativa aprovada en la passada edició dels pressupostos participatius i dotada amb 42.000 euros, que va resultar de les més votades pels alcoians. Una nova mostra de la sensibilitat de la ciutat en aquest aspecte.

Els dispositius sonors s’afegeixen així a les millores que ja van ser instal·lades als semàfors de la ciutat amb anterioritat, en aquest cas per a facilitar el seu ús per part de persones sordes. Els treballs arribaran a la pràctica totalitat de semàfors de la ciutat, sumant 37 punts al llarg de tot el casc urbà, tots ells consensuats entre els tècnics municipals i els representants de l’ONCE a la muntanya. Els dispositius sonors no estaran activats contínuament, sinó que s’activaran conforme l’usuari connecte amb ells via bluetooth del mòbil.

L’increment de l’accessibilitat als semàfors és un dels punts més importants per a facilitar la igualtat entre els alcoians, independentment de les seues condicions vitals. Paral·lelament, i dins del Pla d’Accessibilitat de la ciutat, estan duent-se a terme treballs per a eliminar barreres arquitectòniques a diferents punts del casc urbà.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X