Alcoi instal·la semàfors accessibles per a cecs dins d’un projecte dels pressupostos participatius

Els semàfors de la ciutat d’Alcoi estan rebent treballs per a fer la circulació de vianants més accessible a persones invidents. Es tracta d’una iniciativa aprovada en l’edició d’enguany dels pressupostos participatius, dotada amb 42.000 euros amb els que instal·lar dispositius sonors en 37 encreuaments del casc urbà. Tot el procés ha estat assessorat pels tècnics de l’ONCE i suposa un nou pas en l’aplicació del Pla Local d’Accessibilitat.


La societat actual, al menys en bona part dels seus àmbits, rema a favor de la igualtat entre totes les persones que l’habiten. La sensibilitat cap a sectors poblacionals que es veuen afectats per diferents limitacions, físiques i psíquiques, és cada volta major, i també les actuacions que es duen a terme per a facilitar-los l’existència. Bona part dels ajuntaments de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ja han aprovat o es troben en vies de configurar els seus plans d’accessibilitat per a fer aquestes poblacions més amables per a tothom.

En el cas d’Alcoi, primera ciutat valenciana en enllestir aquest pla, tot i que amb llacunes, segons els propis col·lectius per la diversitat funcional, s’està donant un nou pas per a millorar l’accessibilitat. Es tracta de la instal·lació de semàfors equipats amb dispositius sonors per a que les persones invidents puguen guiar-se per elles. Es tracta d’una iniciativa aprovada en la passada edició dels pressupostos participatius i dotada amb 42.000 euros, que va resultar de les més votades pels alcoians. Una nova mostra de la sensibilitat de la ciutat en aquest aspecte.

Els dispositius sonors s’afegeixen així a les millores que ja van ser instal·lades als semàfors de la ciutat amb anterioritat, en aquest cas per a facilitar el seu ús per part de persones sordes. Els treballs arribaran a la pràctica totalitat de semàfors de la ciutat, sumant 37 punts al llarg de tot el casc urbà, tots ells consensuats entre els tècnics municipals i els representants de l’ONCE a la muntanya. Els dispositius sonors no estaran activats contínuament, sinó que s’activaran conforme l’usuari connecte amb ells via bluetooth del mòbil.

L’increment de l’accessibilitat als semàfors és un dels punts més importants per a facilitar la igualtat entre els alcoians, independentment de les seues condicions vitals. Paral·lelament, i dins del Pla d’Accessibilitat de la ciutat, estan duent-se a terme treballs per a eliminar barreres arquitectòniques a diferents punts del casc urbà.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X