Francés porta al plenari el desbloqueig del Clérigo per a crear sòl industrial 20 anys després a Alcoi

L’equip de govern alcoià inclourà en l’ordre del dia del  proper plenari una modificació de superfícies que desemboque en la reactivació del polígon El Clérigo, aturat des de fa 16 anys i convertit en un abocador clandestí des de llavors. L’objectiu és crear superfície industrial a la ciutat després de 20 anys sense fer-ho, ja que existeix demanda per part dels promotors, un grup d’empresaris alcoians.


La complicada orografia de la ciutat d’Alcoi fa difícil l’expansió de la mateixa, tant a nivell de vivendes com de superfícies destinades a altres finalitats, com la industrial. En aquest darrer sentit, fa dos dècades que la ciutat dels ponts no construeix cap nou polígon que albergue més industria a una ciutat que és considerada per l’Institut Nacional d’Estadística com la segon població per importància industrial de tota Espanya. Fou al 1997, quan es va inaugurar el polígon Santiago Payà, la superfície industrial més recent de la capital de l’Alcoià.

20 anys després, l’Ajuntament d’Alcoi ha encetat el procés per a desbloquejar altra de les zones industrials que el govern popular de Jordi Sedano va anunciar al 2001: El Clérigo. Una agrupació d’empreses alcoianes va promoure llavors els treballs per a urbanitzar una zona amb 172.000 m2 d’extensió ubicada entre el polígon Santiago Payà i el cementeri, però a dia de hui no s’ha dut a terme cap avanç en aquest sentit. Tant és així que El Clèrigo és, a hores d’ara, un immens abocador que acumula residus a tota la seua superfície.

Ara, l’equip de govern alcoià s’ha proposat desbloquejar la situació del polígon per a abastir la demanda de sòl industrial que tenen les pròpies empreses que el van promoure fa 16 anys. Per això, El Clérigo entrarà a l’ordre del dia del proper plenari que es celebrarà a l’Ajuntament d’Alcoi el dilluns 27, amb la finalitat d’obtenir el suport dels grups representats per a activar el procés que cree sòl industrial a la ciutat dels ponts 20 anys després. Independentment del que decidisca el plenari, la creació de sòl industrial al Clérigo haurà de rebre el dictamen positiu de la Conselleria d’Obres Públiques.

La superfície industrial que es pretén reactivar per part del Consistori requereix de modificacions en quant a l’extensió que cada promotor pretén construir. Seria la primera creació de sòl industrial en 20 anys a una ciutat que ha sigut bandera de la indústria a tota Espanya des de fa 2 segles.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X