Francés porta al plenari el desbloqueig del Clérigo per a crear sòl industrial 20 anys després a Alcoi

L’equip de govern alcoià inclourà en l’ordre del dia del  proper plenari una modificació de superfícies que desemboque en la reactivació del polígon El Clérigo, aturat des de fa 16 anys i convertit en un abocador clandestí des de llavors. L’objectiu és crear superfície industrial a la ciutat després de 20 anys sense fer-ho, ja que existeix demanda per part dels promotors, un grup d’empresaris alcoians.


La complicada orografia de la ciutat d’Alcoi fa difícil l’expansió de la mateixa, tant a nivell de vivendes com de superfícies destinades a altres finalitats, com la industrial. En aquest darrer sentit, fa dos dècades que la ciutat dels ponts no construeix cap nou polígon que albergue més industria a una ciutat que és considerada per l’Institut Nacional d’Estadística com la segon població per importància industrial de tota Espanya. Fou al 1997, quan es va inaugurar el polígon Santiago Payà, la superfície industrial més recent de la capital de l’Alcoià.

20 anys després, l’Ajuntament d’Alcoi ha encetat el procés per a desbloquejar altra de les zones industrials que el govern popular de Jordi Sedano va anunciar al 2001: El Clérigo. Una agrupació d’empreses alcoianes va promoure llavors els treballs per a urbanitzar una zona amb 172.000 m2 d’extensió ubicada entre el polígon Santiago Payà i el cementeri, però a dia de hui no s’ha dut a terme cap avanç en aquest sentit. Tant és així que El Clèrigo és, a hores d’ara, un immens abocador que acumula residus a tota la seua superfície.

Ara, l’equip de govern alcoià s’ha proposat desbloquejar la situació del polígon per a abastir la demanda de sòl industrial que tenen les pròpies empreses que el van promoure fa 16 anys. Per això, El Clérigo entrarà a l’ordre del dia del proper plenari que es celebrarà a l’Ajuntament d’Alcoi el dilluns 27, amb la finalitat d’obtenir el suport dels grups representats per a activar el procés que cree sòl industrial a la ciutat dels ponts 20 anys després. Independentment del que decidisca el plenari, la creació de sòl industrial al Clérigo haurà de rebre el dictamen positiu de la Conselleria d’Obres Públiques.

La superfície industrial que es pretén reactivar per part del Consistori requereix de modificacions en quant a l’extensió que cada promotor pretén construir. Seria la primera creació de sòl industrial en 20 anys a una ciutat que ha sigut bandera de la indústria a tota Espanya des de fa 2 segles.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X