Ibi formarà als seus desocupats en l’atenció sociosanitària a dependents equivalent a la FP

Ibi podrà formar als aturats en competències relacionades amb l’atenció a persones dependents. La població ha ingressat en el registre d’ens de formació professional, fet que permetrà traslladar coneixements als desocupats que els faciliten una major inserció laboral. Ibi tractarà d’aconseguir formació en altres matèries com la forestal o la jardineria.


La Llei de Dependència, aprovada pel govern central i per unanimitat al 2006, preveia la dotació pressupostària per a activar els serveis necessaris per a atendre correctament als dependents espanyols. No obstant, i a pesar d’estar aprovada des de fa més d’11 anys, la seua aplicació, atribuïda a les comunitats autònomes, encara no ha arribat a fer-se d’una manera general. Entre altres coses perquè els fons dedicats a aquesta prestació social que garanteix l’estat del benestar no són suficients, ni per a infraestructures ni per a personal.

A les comarques interiors de la província d’Alacant, Ibi porta anys reivindicant un centre geriàtric que permeta a la població donar el servei d’atenció sociosanitària als seus majors. La infraestructura té visos de prosperar, degut a la predisposició que han mostrat tant la Generalitat Valenciana com la Diputació d’Alacant, que redactarà el projecte. Per a dotar aquest tipus d’infraestructures del personal necessari, l’Ajuntament ha rebut autorització per part del Consell per a formar a persones en aquesta especialitat.

El públic objectiu d’aquesta formació que oferirà el Consistori ibense són persones que es troben en situació d’atur, pel que aquest sistema formatiu compleix una doble funció: atorga als que la cursen noves capacitats per a inserir-se al mercat laboral; i els facilita una nova aptitud laboral amb títol oficial. La formació s’oferirà mitjançant mòduls formatius que impartirà el propi Ajuntament; mòduls que els alumnes hauran de superar per a obtenir la titulació.

La possibilitat d’oferir aquesta formació no haguera sigut possible sense la col·laboració de l’Obra Social de La Caixa, que ha subvencionat l’adquisició del material necessari per a aconseguir la inscripció d’Ibi en el registre d’ens de Formació Professional per a l’Ocupació al País Valencià. Sense aquesta inscripció, seria impossible accedir a les línies de subvencions que permeten la posada en marxa dels cursos.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X