Ibi formarà als seus desocupats en l’atenció sociosanitària a dependents equivalent a la FP

Ibi podrà formar als aturats en competències relacionades amb l’atenció a persones dependents. La població ha ingressat en el registre d’ens de formació professional, fet que permetrà traslladar coneixements als desocupats que els faciliten una major inserció laboral. Ibi tractarà d’aconseguir formació en altres matèries com la forestal o la jardineria.


La Llei de Dependència, aprovada pel govern central i per unanimitat al 2006, preveia la dotació pressupostària per a activar els serveis necessaris per a atendre correctament als dependents espanyols. No obstant, i a pesar d’estar aprovada des de fa més d’11 anys, la seua aplicació, atribuïda a les comunitats autònomes, encara no ha arribat a fer-se d’una manera general. Entre altres coses perquè els fons dedicats a aquesta prestació social que garanteix l’estat del benestar no són suficients, ni per a infraestructures ni per a personal.

A les comarques interiors de la província d’Alacant, Ibi porta anys reivindicant un centre geriàtric que permeta a la població donar el servei d’atenció sociosanitària als seus majors. La infraestructura té visos de prosperar, degut a la predisposició que han mostrat tant la Generalitat Valenciana com la Diputació d’Alacant, que redactarà el projecte. Per a dotar aquest tipus d’infraestructures del personal necessari, l’Ajuntament ha rebut autorització per part del Consell per a formar a persones en aquesta especialitat.

El públic objectiu d’aquesta formació que oferirà el Consistori ibense són persones que es troben en situació d’atur, pel que aquest sistema formatiu compleix una doble funció: atorga als que la cursen noves capacitats per a inserir-se al mercat laboral; i els facilita una nova aptitud laboral amb títol oficial. La formació s’oferirà mitjançant mòduls formatius que impartirà el propi Ajuntament; mòduls que els alumnes hauran de superar per a obtenir la titulació.

La possibilitat d’oferir aquesta formació no haguera sigut possible sense la col·laboració de l’Obra Social de La Caixa, que ha subvencionat l’adquisició del material necessari per a aconseguir la inscripció d’Ibi en el registre d’ens de Formació Professional per a l’Ocupació al País Valencià. Sense aquesta inscripció, seria impossible accedir a les línies de subvencions que permeten la posada en marxa dels cursos.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X