Tirisiti anuncia el Nadal Alcoià i programa 189 funcions per a arribar als 25.000 espectadors

Alcoi dona la benvinguda, com cada any quan s’apropen les dates nadalenques, a un dels seus personatges més volguts. Es tracta de Tirisiti, una titella que representa un Betlem amb tints costumistes alcoians que cada any atrau a uns 24.000 espectadors, tant infantils com adults. Enguany la campanya avarca del 29 de novembre al 5 de gener amb 189 funcions i aspira a superar la xifra d’espectadors de l’any passat.


El Nadal Alcoià suposa, després dels Moros i Cristians que es celebren a la ciutat, una de les èpoques de l’any més esperades a la capital de l’Alcoià. La multiplicitat d’activitats que es programen per a celebrar l’arribada d’aquestes dates a una localitat que les viu d’una forma especial inclou també el retorn d’un dels personatges més volguts a Alcoi, com és Tirisiti. Aquesta titella suposa un element cultural propi i únic de la ciutat, que barreja la història nadalenca tradicional amb elements costumistes alcoians.

Tirisiti retorna cada Nadal per a cridar de nou a la població a gaudir d’unes dates especials per múltiples motius a Alcoi, on existeixen desenes de tradicions aparellades a aquestes festes. Tirisiti és una d’elles, i per a aquesta nova campanya de funcions, que es desenvoluparan entre el 29 de novembre i el mateix dia de la Cavalcada, 5 de gener, espera representar la seua particular història en 189 funcions teatrals. El Teatre Principal penja en diverses ocasions el cartell de no hi ha bitllets degut a l’interès que suscita, i que l’ha fet ser declarat Bé d’Interès Cultural.

Les representacions del Tirisiti es divideixen en dos campanyes diferents: la primera, entre el 29 de novembre i el 22 de desembre, és la de les representacions per als escolars, que arriben en massa no sols des d’Alcoi i poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, sinó de tota la regió. Escolars de 190 centres educatius valencians viatgen fins a Alcoi per a gaudir d’aquesta manifestació artística única. La segona part de la campanya està oberta al públic, i avarca del 22 de desembre al 5 de gener amb vàries sessions diàries. L’objectiu és arribar als 25.000 espectadors.

A banda de les representacions, Tirisiti és un reconegut element del Nadal Alcoià, que inclou també campanyes solidàries, educatives i també d’oci per als menuts.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X