Tirisiti anuncia el Nadal Alcoià i programa 189 funcions per a arribar als 25.000 espectadors

Alcoi dona la benvinguda, com cada any quan s’apropen les dates nadalenques, a un dels seus personatges més volguts. Es tracta de Tirisiti, una titella que representa un Betlem amb tints costumistes alcoians que cada any atrau a uns 24.000 espectadors, tant infantils com adults. Enguany la campanya avarca del 29 de novembre al 5 de gener amb 189 funcions i aspira a superar la xifra d’espectadors de l’any passat.


El Nadal Alcoià suposa, després dels Moros i Cristians que es celebren a la ciutat, una de les èpoques de l’any més esperades a la capital de l’Alcoià. La multiplicitat d’activitats que es programen per a celebrar l’arribada d’aquestes dates a una localitat que les viu d’una forma especial inclou també el retorn d’un dels personatges més volguts a Alcoi, com és Tirisiti. Aquesta titella suposa un element cultural propi i únic de la ciutat, que barreja la història nadalenca tradicional amb elements costumistes alcoians.

Tirisiti retorna cada Nadal per a cridar de nou a la població a gaudir d’unes dates especials per múltiples motius a Alcoi, on existeixen desenes de tradicions aparellades a aquestes festes. Tirisiti és una d’elles, i per a aquesta nova campanya de funcions, que es desenvoluparan entre el 29 de novembre i el mateix dia de la Cavalcada, 5 de gener, espera representar la seua particular història en 189 funcions teatrals. El Teatre Principal penja en diverses ocasions el cartell de no hi ha bitllets degut a l’interès que suscita, i que l’ha fet ser declarat Bé d’Interès Cultural.

Les representacions del Tirisiti es divideixen en dos campanyes diferents: la primera, entre el 29 de novembre i el 22 de desembre, és la de les representacions per als escolars, que arriben en massa no sols des d’Alcoi i poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, sinó de tota la regió. Escolars de 190 centres educatius valencians viatgen fins a Alcoi per a gaudir d’aquesta manifestació artística única. La segona part de la campanya està oberta al públic, i avarca del 22 de desembre al 5 de gener amb vàries sessions diàries. L’objectiu és arribar als 25.000 espectadors.

A banda de les representacions, Tirisiti és un reconegut element del Nadal Alcoià, que inclou també campanyes solidàries, educatives i també d’oci per als menuts.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X