Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.


El trànsit és, des de fa molts anys, un dels principals maldecaps per a conductors i gestors a la ciutat d’Alcoi. Ubicada en la confluència entre diverses valls, que determinen la seua orografia i, per consegüent, limiten les ubicacions i les formes de construir, la capital de l’Alcoià registra importants embotellaments de vehicles. Si a eixe fet se li afegeixen els treballs que estan desenvolupant-se en diversos ponts de la ciutat, imprescindibles per a interconnectar els diferents barris, en ocasions el trànsit resulta poc menys que un caos.

La inauguració de l’autovia central, que aprofita també com a una mena de circumval·lació, al 2011, va descongestionar notablement el trànsit al casc urbà, ja que abans bona part d’ell transitava pel carrer Entença, que durant dècades ha sigut utilitzat com a carretera nacional 340. Per a tractar de donar una solució al problema del trànsit, durant la present legislatura han anat avançant-se projectes de millora per a la fluïdesa del trànsit a la ciutat. Els principals es refereixen a la construcció de dos rotondes que alleugeren la mobilitat als principals accessos a la ciutat, ubicats al costat del camp de futbol del Collao i a l’entrada des de Cocentaina per la zona de Cotes Baixes.

Ara, l’Ajuntament de la capital de l’Alcoià ha aprovat una sèrie de modificacions de crèdit per a incloure els projectes de redacció de les dos infraestructures cara al proper exercici. Es tracta del primer pas per a poder redactar les línies d’actuació a seguir per part de les empreses que opten a desenvolupar els treballs, en els que el Consistori té previs invertir milió i mig d’euros. Amb la construcció de les dos rotondes als accessos a Alcoi des de Banyeres i Cocentaina, respectivament, es preveu una millor fluïdesa del trànsit, especialment en les hores punta.

Els primers preparatius per a dur a terme les obres a la zona del Collao ja han començat, i les tanques ja estan distribuïdes per a permetre el desenvolupament dels treballs, que tenen un termini d’execució de dos mesos i mig. A hores d’ara, el tercer accés principal a la ciutat des de l’autovia també es troba afectat per obres al pont Fernando Reig i el Carrer Alacant.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X