Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.


El trànsit és, des de fa molts anys, un dels principals maldecaps per a conductors i gestors a la ciutat d’Alcoi. Ubicada en la confluència entre diverses valls, que determinen la seua orografia i, per consegüent, limiten les ubicacions i les formes de construir, la capital de l’Alcoià registra importants embotellaments de vehicles. Si a eixe fet se li afegeixen els treballs que estan desenvolupant-se en diversos ponts de la ciutat, imprescindibles per a interconnectar els diferents barris, en ocasions el trànsit resulta poc menys que un caos.

La inauguració de l’autovia central, que aprofita també com a una mena de circumval·lació, al 2011, va descongestionar notablement el trànsit al casc urbà, ja que abans bona part d’ell transitava pel carrer Entença, que durant dècades ha sigut utilitzat com a carretera nacional 340. Per a tractar de donar una solució al problema del trànsit, durant la present legislatura han anat avançant-se projectes de millora per a la fluïdesa del trànsit a la ciutat. Els principals es refereixen a la construcció de dos rotondes que alleugeren la mobilitat als principals accessos a la ciutat, ubicats al costat del camp de futbol del Collao i a l’entrada des de Cocentaina per la zona de Cotes Baixes.

Ara, l’Ajuntament de la capital de l’Alcoià ha aprovat una sèrie de modificacions de crèdit per a incloure els projectes de redacció de les dos infraestructures cara al proper exercici. Es tracta del primer pas per a poder redactar les línies d’actuació a seguir per part de les empreses que opten a desenvolupar els treballs, en els que el Consistori té previs invertir milió i mig d’euros. Amb la construcció de les dos rotondes als accessos a Alcoi des de Banyeres i Cocentaina, respectivament, es preveu una millor fluïdesa del trànsit, especialment en les hores punta.

Els primers preparatius per a dur a terme les obres a la zona del Collao ja han començat, i les tanques ja estan distribuïdes per a permetre el desenvolupament dels treballs, que tenen un termini d’execució de dos mesos i mig. A hores d’ara, el tercer accés principal a la ciutat des de l’autovia també es troba afectat per obres al pont Fernando Reig i el Carrer Alacant.

Comparteix-ho a:
Noticies
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Jordi Martínez es postula com a candidat a succeir a Toni Francés al front del PSPV alcoià
15 - 03 - 2018

El portaveu del govern municipal d’Alcoi i Regidor d’Obres i Serveis de l’Ajuntament, Jordi Martínez, és a hores d’ara l’únic candidat a succeir a Toni Francés com a Secretari General dels socialistes alcoians després de la renúncia de l’Alcalde a presentar candidatura. Martínez es marca com a objectiu governar la ciutat, tot i encara es desconeix qui serà el candidat socialista a l’Alcaldia, decisió del partit que es prendrà una vegada passat el procés per a elegir Executiva.

llegir més +
Educació accepta la majoria d’obres als centres educatius públics alcoians dins del Pla Edificant
14 - 03 - 2018

Set dels nou centres públics alcoians veuran millorades les seues instal·lacions gràcies a les inversions del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. Els principals treballs es centren en els instituts, on l’Ajuntament no ha pogut invertir durant els darrers anys com sí ha fet als col·legis. La idea és accelerar els tràmits, que desenvoluparà l’Ajuntament, per a enllestir-los quant abans amb fons de la Generalitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X