Les comarques condemnen la violència masclista pel crim d’Elda i insten a revisar el sistema

Les comarques han eixit aquest divendres al carrer per a rebutjar la violència masclista després de que aquesta s’haja cobrat una nova víctima a Elda. Diverses veus han reclamat a Alcoi i Ibi revisar el sistema de prevenció, ja que el dia anterior al crim, l’assassí havia sigut detingut i posat en llibertat a la població del Vinalopó.


Aquesta setmana, la comarca veïna del Vinalopó Mitjà ha sigut l’escenari en que s’ha comès el crim número 44 de violència masclista que té lloc a tota Espanya durant el present any. La víctima va ser tirotejada fins a 5 vegades per la seua ex parella, que es va suïcidar després de tractar de matar a la seua ex parella. Tots dos compartien un fill que va presenciar tot el crim, i que resta com la principal víctima colateral d’un nou cas de violència de gènere. Jessica, la dona tirotejada, va estar durant quasi tot un dia en coma lluitant per la seua vida fins que la va perdre aquest dijous.

El succés, que venia precedit de diverses denúncies per part de la víctima entre els anys 2014 i 2016, s’ha produït un dia després de que l’assassí fora detingut el mateix dimarts, i posat en llibertat pel jutjat de guàrdia d’Elda, on tots dos residien. El nou crim masclista ha sacsejat consciències a les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, que s’han fet ressò de la convocatòria de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i han eixit al carrer per a mostrar la més absoluta de les repulses a aquests crims, a les que es suma també tvA.

A banda de lamentar l’assassinat en sí, les concentracions dutes a terme al llarg del migdia d’aquest divendres a bona part de les poblacions de l’interior alacantí també han incidit en un fet preocupant. Les contínues campanyes per a fomentar les denúncies per violència masclista, cosa que va fer la víctima, no suposen una total garantia del sistema de prevenció del maltractament. Tant és així que algunes veus han reivindicat repensar-lo per tal d’evitar que, com en el cas d’Elda, acabe fallant i emportant-se una nova vida innocent.

tvA vol mostrar tot el suport a la família i amics de la víctima, i la més gran de les reprovacions per a aquells que es serveixen de la violència contra les dones.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X