Les comarques condemnen la violència masclista pel crim d’Elda i insten a revisar el sistema

Les comarques han eixit aquest divendres al carrer per a rebutjar la violència masclista després de que aquesta s’haja cobrat una nova víctima a Elda. Diverses veus han reclamat a Alcoi i Ibi revisar el sistema de prevenció, ja que el dia anterior al crim, l’assassí havia sigut detingut i posat en llibertat a la població del Vinalopó.


Aquesta setmana, la comarca veïna del Vinalopó Mitjà ha sigut l’escenari en que s’ha comès el crim número 44 de violència masclista que té lloc a tota Espanya durant el present any. La víctima va ser tirotejada fins a 5 vegades per la seua ex parella, que es va suïcidar després de tractar de matar a la seua ex parella. Tots dos compartien un fill que va presenciar tot el crim, i que resta com la principal víctima colateral d’un nou cas de violència de gènere. Jessica, la dona tirotejada, va estar durant quasi tot un dia en coma lluitant per la seua vida fins que la va perdre aquest dijous.

El succés, que venia precedit de diverses denúncies per part de la víctima entre els anys 2014 i 2016, s’ha produït un dia després de que l’assassí fora detingut el mateix dimarts, i posat en llibertat pel jutjat de guàrdia d’Elda, on tots dos residien. El nou crim masclista ha sacsejat consciències a les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, que s’han fet ressò de la convocatòria de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i han eixit al carrer per a mostrar la més absoluta de les repulses a aquests crims, a les que es suma també tvA.

A banda de lamentar l’assassinat en sí, les concentracions dutes a terme al llarg del migdia d’aquest divendres a bona part de les poblacions de l’interior alacantí també han incidit en un fet preocupant. Les contínues campanyes per a fomentar les denúncies per violència masclista, cosa que va fer la víctima, no suposen una total garantia del sistema de prevenció del maltractament. Tant és així que algunes veus han reivindicat repensar-lo per tal d’evitar que, com en el cas d’Elda, acabe fallant i emportant-se una nova vida innocent.

tvA vol mostrar tot el suport a la família i amics de la víctima, i la més gran de les reprovacions per a aquells que es serveixen de la violència contra les dones.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X