Les comarques condemnen la violència masclista pel crim d’Elda i insten a revisar el sistema

Les comarques han eixit aquest divendres al carrer per a rebutjar la violència masclista després de que aquesta s’haja cobrat una nova víctima a Elda. Diverses veus han reclamat a Alcoi i Ibi revisar el sistema de prevenció, ja que el dia anterior al crim, l’assassí havia sigut detingut i posat en llibertat a la població del Vinalopó.


Aquesta setmana, la comarca veïna del Vinalopó Mitjà ha sigut l’escenari en que s’ha comès el crim número 44 de violència masclista que té lloc a tota Espanya durant el present any. La víctima va ser tirotejada fins a 5 vegades per la seua ex parella, que es va suïcidar després de tractar de matar a la seua ex parella. Tots dos compartien un fill que va presenciar tot el crim, i que resta com la principal víctima colateral d’un nou cas de violència de gènere. Jessica, la dona tirotejada, va estar durant quasi tot un dia en coma lluitant per la seua vida fins que la va perdre aquest dijous.

El succés, que venia precedit de diverses denúncies per part de la víctima entre els anys 2014 i 2016, s’ha produït un dia després de que l’assassí fora detingut el mateix dimarts, i posat en llibertat pel jutjat de guàrdia d’Elda, on tots dos residien. El nou crim masclista ha sacsejat consciències a les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, que s’han fet ressò de la convocatòria de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i han eixit al carrer per a mostrar la més absoluta de les repulses a aquests crims, a les que es suma també tvA.

A banda de lamentar l’assassinat en sí, les concentracions dutes a terme al llarg del migdia d’aquest divendres a bona part de les poblacions de l’interior alacantí també han incidit en un fet preocupant. Les contínues campanyes per a fomentar les denúncies per violència masclista, cosa que va fer la víctima, no suposen una total garantia del sistema de prevenció del maltractament. Tant és així que algunes veus han reivindicat repensar-lo per tal d’evitar que, com en el cas d’Elda, acabe fallant i emportant-se una nova vida innocent.

tvA vol mostrar tot el suport a la família i amics de la víctima, i la més gran de les reprovacions per a aquells que es serveixen de la violència contra les dones.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X