L’obra completa de Joan Valls que edita Alcoi arribarà a tota la Comunitat de la mà de l’AVL

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha celebrat aquest dijous una Junta de Govern a la ciutat d’Alcoi, on ha anunciat el seu compromís per a divulgar l’obra del poeta alcoià Joan Valls en el centenari del seu naixement. La ciutat porta tot l’any duent a terme activitats per a honrar la figura del seu poeta; ara veurà divulgada l’obra completa de Valls que edita per tot el País Valencià gràcies al compromís de l’AVL.


L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el principal òrgan de gestió de la llengua autòctona de tot el País Valencià, ha celebrat hui la reunió de la seua Junta de Govern a l’Ajuntament d’Alcoi. La ciutat es troba d’enhorabona, ja que al llarg de tot el 2017 es troba commemorant la figura d’un dels seus literats més coneguts, com és el poeta Joan Valls. La seua obra, majoritàriament poètica, fa del valencià la principal eina per a divulgar la cultura de tota la regió, i especialment de les terres on va créixer i viure, un fet que ha suscitat el reconeixement de tota la societat valenciana.

L’Ajuntament d’Alcoi, juntament amb diversos ens culturals i socials de la ciutat, porta mesos desenvolupant una programació especial per tal d’homenatjar la figura del seu poeta més universal i en valencià. Una programació que inclou la publicació de tota l’obra de Joan Valls, que tindria difusió a les comarques centrals i la província d’Alacant. Ara, també l’AVL s’ha adherit a aquesta iniciativa, i col·laborarà amb el Consistori i els ens alcoians per tal de que la poesia de Valls arribe a tots els indrets del País Valencià.

A banda d’això, l’Ajuntament ha revelat la identitat de l’Ambaixador Reial cara a les festes nadalenques com a una de les principals tradicions de la ciutat. Serà l’ambaixador moro dels Moros i Cristians, Joan Xavier Gisbert, l’encarregat d’anunciar a ses majestats mitjançant un text inèdit del propi Joan Valls.

El text ha sigut descobert recentment als arxius del poeta alcoià i està datat, segons estima l’Ajuntament, al voltant dels anys 60. Valls ja va participar en vida com a autor de diversos Bans Reials, però ho farà també com a part de l’homenatge de la seua ciutat natal en el centenari del seu naixement.

L’AVL ha mostrat també el seu suport a tota la programació que es du a terme des del Consistori alcoià per a divulgar el valencià.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X