L’obra completa de Joan Valls que edita Alcoi arribarà a tota la Comunitat de la mà de l’AVL

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha celebrat aquest dijous una Junta de Govern a la ciutat d’Alcoi, on ha anunciat el seu compromís per a divulgar l’obra del poeta alcoià Joan Valls en el centenari del seu naixement. La ciutat porta tot l’any duent a terme activitats per a honrar la figura del seu poeta; ara veurà divulgada l’obra completa de Valls que edita per tot el País Valencià gràcies al compromís de l’AVL.


L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el principal òrgan de gestió de la llengua autòctona de tot el País Valencià, ha celebrat hui la reunió de la seua Junta de Govern a l’Ajuntament d’Alcoi. La ciutat es troba d’enhorabona, ja que al llarg de tot el 2017 es troba commemorant la figura d’un dels seus literats més coneguts, com és el poeta Joan Valls. La seua obra, majoritàriament poètica, fa del valencià la principal eina per a divulgar la cultura de tota la regió, i especialment de les terres on va créixer i viure, un fet que ha suscitat el reconeixement de tota la societat valenciana.

L’Ajuntament d’Alcoi, juntament amb diversos ens culturals i socials de la ciutat, porta mesos desenvolupant una programació especial per tal d’homenatjar la figura del seu poeta més universal i en valencià. Una programació que inclou la publicació de tota l’obra de Joan Valls, que tindria difusió a les comarques centrals i la província d’Alacant. Ara, també l’AVL s’ha adherit a aquesta iniciativa, i col·laborarà amb el Consistori i els ens alcoians per tal de que la poesia de Valls arribe a tots els indrets del País Valencià.

A banda d’això, l’Ajuntament ha revelat la identitat de l’Ambaixador Reial cara a les festes nadalenques com a una de les principals tradicions de la ciutat. Serà l’ambaixador moro dels Moros i Cristians, Joan Xavier Gisbert, l’encarregat d’anunciar a ses majestats mitjançant un text inèdit del propi Joan Valls.

El text ha sigut descobert recentment als arxius del poeta alcoià i està datat, segons estima l’Ajuntament, al voltant dels anys 60. Valls ja va participar en vida com a autor de diversos Bans Reials, però ho farà també com a part de l’homenatge de la seua ciutat natal en el centenari del seu naixement.

L’AVL ha mostrat també el seu suport a tota la programació que es du a terme des del Consistori alcoià per a divulgar el valencià.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X