L’obra completa de Joan Valls que edita Alcoi arribarà a tota la Comunitat de la mà de l’AVL

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha celebrat aquest dijous una Junta de Govern a la ciutat d’Alcoi, on ha anunciat el seu compromís per a divulgar l’obra del poeta alcoià Joan Valls en el centenari del seu naixement. La ciutat porta tot l’any duent a terme activitats per a honrar la figura del seu poeta; ara veurà divulgada l’obra completa de Valls que edita per tot el País Valencià gràcies al compromís de l’AVL.


L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el principal òrgan de gestió de la llengua autòctona de tot el País Valencià, ha celebrat hui la reunió de la seua Junta de Govern a l’Ajuntament d’Alcoi. La ciutat es troba d’enhorabona, ja que al llarg de tot el 2017 es troba commemorant la figura d’un dels seus literats més coneguts, com és el poeta Joan Valls. La seua obra, majoritàriament poètica, fa del valencià la principal eina per a divulgar la cultura de tota la regió, i especialment de les terres on va créixer i viure, un fet que ha suscitat el reconeixement de tota la societat valenciana.

L’Ajuntament d’Alcoi, juntament amb diversos ens culturals i socials de la ciutat, porta mesos desenvolupant una programació especial per tal d’homenatjar la figura del seu poeta més universal i en valencià. Una programació que inclou la publicació de tota l’obra de Joan Valls, que tindria difusió a les comarques centrals i la província d’Alacant. Ara, també l’AVL s’ha adherit a aquesta iniciativa, i col·laborarà amb el Consistori i els ens alcoians per tal de que la poesia de Valls arribe a tots els indrets del País Valencià.

A banda d’això, l’Ajuntament ha revelat la identitat de l’Ambaixador Reial cara a les festes nadalenques com a una de les principals tradicions de la ciutat. Serà l’ambaixador moro dels Moros i Cristians, Joan Xavier Gisbert, l’encarregat d’anunciar a ses majestats mitjançant un text inèdit del propi Joan Valls.

El text ha sigut descobert recentment als arxius del poeta alcoià i està datat, segons estima l’Ajuntament, al voltant dels anys 60. Valls ja va participar en vida com a autor de diversos Bans Reials, però ho farà també com a part de l’homenatge de la seua ciutat natal en el centenari del seu naixement.

L’AVL ha mostrat també el seu suport a tota la programació que es du a terme des del Consistori alcoià per a divulgar el valencià.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X