Cultura estudiarà la cessió de la casa d’Enric Valor i ajudes al patrimoni del castell de Castalla

La Direcció General de Cultura, de visita aquest dijous a Castalla, ha mostrat la seua predisposició a desbloquejar la cessió de la Casa d’Enric Valor a l’Ajuntament per a ubicar en ella un museu de l’autor. A més, també considerarà la prestació d’ajudes per a valoritzar els voltants del castell de la població, que ha rebut la visita d’alumnes per a buscar idees que regeneren diferents punts de la localitat.


La creixent quantitat d'elements que l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de Castalla està trobant en els voltants del castell, datat del segle XI, converteix a la capital de la Foia en un punt de referència en aquest aspecte a les comarques interiors de la muntanya alacantina. A més, la localitat compta amb figures de renom en el món de les lletres valencianes, com és el cas del reconegut escriptor Enric Valor, nascut a la població. Es tracta de dos de les principals vessants de promoció turística que Castalla vol posar en valor per a atraure visitants.

Per això, la ciutat ha rebut la visita de la Directora General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, Carmen Amoraga, que ha visitat alguns dels principals punts d’atracció centrats en el patrimoni al casc urbà castellut. Els treballs de valorització de la vila medieval en l’entorn del castell han sigut un dels punts d’atenció per als que l’Ajuntament ha demanat suport amb l’objecte de posar-los en valor com a recurs turístic. A més, Amoraga s’ha compromès a estudiar la possibilitat de cedir la casa natal d’Enric Valor per a ubicar en ella un museu de l’autor.

Aquesta darrera és una de les principals demandes de l’Ajuntament de Castalla en aquest sentit, ja que compta amb diversos suports per a poder dur endavant el projecte per a museïtzar la llar del seu escriptor més conegut. De fet, ens socials i culturals de tot tipus, entre els que s’inclou la Universitat d’Alacant, han mostrat la seua predisposició a col·laborar en aquest projecte, per al que es buscaria finançament a banda dels fons municipals. El museu d’Enric Valor s’escometria per fases a la localitat.

A banda, Castalla estudia al llarg de tota la present legislatura la millor forma de recuperar el seu casc antic, en estat ruïnós en alguns punts. De fet, diverses ubicacions de la localitat han rebut la visita de 17 estudiants d’arquitectura de l’UPV, que estudiaran les possibles formes de recuperar localitzacions com el propi casc antic, l’antiga cantera, el castell, la via verda o el llit del riu. L’Ajuntament espera més visites d’aquest tipus al llarg del curs.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X