Cultura estudiarà la cessió de la casa d’Enric Valor i ajudes al patrimoni del castell de Castalla

La Direcció General de Cultura, de visita aquest dijous a Castalla, ha mostrat la seua predisposició a desbloquejar la cessió de la Casa d’Enric Valor a l’Ajuntament per a ubicar en ella un museu de l’autor. A més, també considerarà la prestació d’ajudes per a valoritzar els voltants del castell de la població, que ha rebut la visita d’alumnes per a buscar idees que regeneren diferents punts de la localitat.


La creixent quantitat d'elements que l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de Castalla està trobant en els voltants del castell, datat del segle XI, converteix a la capital de la Foia en un punt de referència en aquest aspecte a les comarques interiors de la muntanya alacantina. A més, la localitat compta amb figures de renom en el món de les lletres valencianes, com és el cas del reconegut escriptor Enric Valor, nascut a la població. Es tracta de dos de les principals vessants de promoció turística que Castalla vol posar en valor per a atraure visitants.

Per això, la ciutat ha rebut la visita de la Directora General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, Carmen Amoraga, que ha visitat alguns dels principals punts d’atracció centrats en el patrimoni al casc urbà castellut. Els treballs de valorització de la vila medieval en l’entorn del castell han sigut un dels punts d’atenció per als que l’Ajuntament ha demanat suport amb l’objecte de posar-los en valor com a recurs turístic. A més, Amoraga s’ha compromès a estudiar la possibilitat de cedir la casa natal d’Enric Valor per a ubicar en ella un museu de l’autor.

Aquesta darrera és una de les principals demandes de l’Ajuntament de Castalla en aquest sentit, ja que compta amb diversos suports per a poder dur endavant el projecte per a museïtzar la llar del seu escriptor més conegut. De fet, ens socials i culturals de tot tipus, entre els que s’inclou la Universitat d’Alacant, han mostrat la seua predisposició a col·laborar en aquest projecte, per al que es buscaria finançament a banda dels fons municipals. El museu d’Enric Valor s’escometria per fases a la localitat.

A banda, Castalla estudia al llarg de tota la present legislatura la millor forma de recuperar el seu casc antic, en estat ruïnós en alguns punts. De fet, diverses ubicacions de la localitat han rebut la visita de 17 estudiants d’arquitectura de l’UPV, que estudiaran les possibles formes de recuperar localitzacions com el propi casc antic, l’antiga cantera, el castell, la via verda o el llit del riu. L’Ajuntament espera més visites d’aquest tipus al llarg del curs.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X