Cultura estudiarà la cessió de la casa d’Enric Valor i ajudes al patrimoni del castell de Castalla

La Direcció General de Cultura, de visita aquest dijous a Castalla, ha mostrat la seua predisposició a desbloquejar la cessió de la Casa d’Enric Valor a l’Ajuntament per a ubicar en ella un museu de l’autor. A més, també considerarà la prestació d’ajudes per a valoritzar els voltants del castell de la població, que ha rebut la visita d’alumnes per a buscar idees que regeneren diferents punts de la localitat.


La creixent quantitat d'elements que l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de Castalla està trobant en els voltants del castell, datat del segle XI, converteix a la capital de la Foia en un punt de referència en aquest aspecte a les comarques interiors de la muntanya alacantina. A més, la localitat compta amb figures de renom en el món de les lletres valencianes, com és el cas del reconegut escriptor Enric Valor, nascut a la població. Es tracta de dos de les principals vessants de promoció turística que Castalla vol posar en valor per a atraure visitants.

Per això, la ciutat ha rebut la visita de la Directora General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, Carmen Amoraga, que ha visitat alguns dels principals punts d’atracció centrats en el patrimoni al casc urbà castellut. Els treballs de valorització de la vila medieval en l’entorn del castell han sigut un dels punts d’atenció per als que l’Ajuntament ha demanat suport amb l’objecte de posar-los en valor com a recurs turístic. A més, Amoraga s’ha compromès a estudiar la possibilitat de cedir la casa natal d’Enric Valor per a ubicar en ella un museu de l’autor.

Aquesta darrera és una de les principals demandes de l’Ajuntament de Castalla en aquest sentit, ja que compta amb diversos suports per a poder dur endavant el projecte per a museïtzar la llar del seu escriptor més conegut. De fet, ens socials i culturals de tot tipus, entre els que s’inclou la Universitat d’Alacant, han mostrat la seua predisposició a col·laborar en aquest projecte, per al que es buscaria finançament a banda dels fons municipals. El museu d’Enric Valor s’escometria per fases a la localitat.

A banda, Castalla estudia al llarg de tota la present legislatura la millor forma de recuperar el seu casc antic, en estat ruïnós en alguns punts. De fet, diverses ubicacions de la localitat han rebut la visita de 17 estudiants d’arquitectura de l’UPV, que estudiaran les possibles formes de recuperar localitzacions com el propi casc antic, l’antiga cantera, el castell, la via verda o el llit del riu. L’Ajuntament espera més visites d’aquest tipus al llarg del curs.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X