AIJU presenta la guia per a orientar als pares cap als millors joguets per a educar als seus fills

La Guia AIJU 3.0 ha sigut presentada aquest dimecres per a la campanya del Nadal 2017/2018. En ella es recull un extens estudi dels millors joguets per als menuts en funció de paràmetres com l’edat o la capacitat d'evolucionar al xiquet. L’estudi revela una elevada preocupació per l’abús que es fa de dispositius que tenen pantalles digitals.


Els joguets són un dels productes estrela a qualsevol casa amb mires a la campanya de Nadal que està en doblar el cantó. A més, es tracta d’un dels principals sectors productius a la sub comarca de la Foia de Castalla, on es produeix vora el 40% de tots els joguets que es fabriquen a Espanya, donant treball a milers de treballadors. A aquesta zona, a més, s’ubica l’Institut Tecnològic del Joguet, AIJU, i també l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets, totes dos a Ibi. Són dos dels principals ens encarregats d’estudiar els efectes dels joguets en l’educació dels xiquets.

Ho fan, ara que s’apropa l’època de màxima visibilitat del joc, mitjançant una eina com la Guia AIJU de joguets 3.0, que arriba ja a la seua edició número 27. Es tracta de la publicació de referència per al sector, que compta amb el suport de diferents estudis pedagògics i institucions de consum, i està dirigida a avaluar els principals productes jogueters per a establir la seua idoneïtat en quant als efectes positius que pot provocar en els xiquets. La guia ha sigut presentada a Altea, dins del context del Preshow Joguets, una espècie d’avanç de la campanya de Nadal.

L’estudi que requereix la Guia AIJU 3.0 es du a terme al llarg de tot l’any per part dels tècnics de l’institut, i en ell col·laboren fins a 39 empreses del sector, que han aportat fins a 158 productes que han sigut analitzats des de diferents prismes. Entre ells, i basant-se en l’observació i la prova, l’atractiu que tinguen, els valors que els fan diferents, de quina forma milloren el desenvolupament del menut o la seua durabilitat, a banda dels factors que permeten aprendre jugant. L’estudi ha inclòs també a 600 famílies amb fills menors de 12 anys, que han sigut els encarregats de provar els productes analitzats.

Per a aquesta nova edició, AIJU ha desvelat algunes de les tendències del joc, com és el fet de que quasi el 75% de les famílies juguen amb els menuts de la casa, sobre tot amb jocs de taula en el 65% dels casos, i a l’aire lliure en el 55%. Un dels factors que preocupa als responsables de l’estudi és l’excessiu temps que els xiquets passen utilitzant dispositius amb pantalles digitals. Es tracta d’un fet que pot perjudicar-los, pel que des d’AIJU recomanen als pares que facen d’exemple per als seus fills restringint l’ús d’aquest tipus de dispositius davant d’ells.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X