AIJU presenta la guia per a orientar als pares cap als millors joguets per a educar als seus fills

La Guia AIJU 3.0 ha sigut presentada aquest dimecres per a la campanya del Nadal 2017/2018. En ella es recull un extens estudi dels millors joguets per als menuts en funció de paràmetres com l’edat o la capacitat d'evolucionar al xiquet. L’estudi revela una elevada preocupació per l’abús que es fa de dispositius que tenen pantalles digitals.


Els joguets són un dels productes estrela a qualsevol casa amb mires a la campanya de Nadal que està en doblar el cantó. A més, es tracta d’un dels principals sectors productius a la sub comarca de la Foia de Castalla, on es produeix vora el 40% de tots els joguets que es fabriquen a Espanya, donant treball a milers de treballadors. A aquesta zona, a més, s’ubica l’Institut Tecnològic del Joguet, AIJU, i també l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets, totes dos a Ibi. Són dos dels principals ens encarregats d’estudiar els efectes dels joguets en l’educació dels xiquets.

Ho fan, ara que s’apropa l’època de màxima visibilitat del joc, mitjançant una eina com la Guia AIJU de joguets 3.0, que arriba ja a la seua edició número 27. Es tracta de la publicació de referència per al sector, que compta amb el suport de diferents estudis pedagògics i institucions de consum, i està dirigida a avaluar els principals productes jogueters per a establir la seua idoneïtat en quant als efectes positius que pot provocar en els xiquets. La guia ha sigut presentada a Altea, dins del context del Preshow Joguets, una espècie d’avanç de la campanya de Nadal.

L’estudi que requereix la Guia AIJU 3.0 es du a terme al llarg de tot l’any per part dels tècnics de l’institut, i en ell col·laboren fins a 39 empreses del sector, que han aportat fins a 158 productes que han sigut analitzats des de diferents prismes. Entre ells, i basant-se en l’observació i la prova, l’atractiu que tinguen, els valors que els fan diferents, de quina forma milloren el desenvolupament del menut o la seua durabilitat, a banda dels factors que permeten aprendre jugant. L’estudi ha inclòs també a 600 famílies amb fills menors de 12 anys, que han sigut els encarregats de provar els productes analitzats.

Per a aquesta nova edició, AIJU ha desvelat algunes de les tendències del joc, com és el fet de que quasi el 75% de les famílies juguen amb els menuts de la casa, sobre tot amb jocs de taula en el 65% dels casos, i a l’aire lliure en el 55%. Un dels factors que preocupa als responsables de l’estudi és l’excessiu temps que els xiquets passen utilitzant dispositius amb pantalles digitals. Es tracta d’un fet que pot perjudicar-los, pel que des d’AIJU recomanen als pares que facen d’exemple per als seus fills restringint l’ús d’aquest tipus de dispositius davant d’ells.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X