AIJU presenta la guia per a orientar als pares cap als millors joguets per a educar als seus fills

La Guia AIJU 3.0 ha sigut presentada aquest dimecres per a la campanya del Nadal 2017/2018. En ella es recull un extens estudi dels millors joguets per als menuts en funció de paràmetres com l’edat o la capacitat d'evolucionar al xiquet. L’estudi revela una elevada preocupació per l’abús que es fa de dispositius que tenen pantalles digitals.


Els joguets són un dels productes estrela a qualsevol casa amb mires a la campanya de Nadal que està en doblar el cantó. A més, es tracta d’un dels principals sectors productius a la sub comarca de la Foia de Castalla, on es produeix vora el 40% de tots els joguets que es fabriquen a Espanya, donant treball a milers de treballadors. A aquesta zona, a més, s’ubica l’Institut Tecnològic del Joguet, AIJU, i també l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets, totes dos a Ibi. Són dos dels principals ens encarregats d’estudiar els efectes dels joguets en l’educació dels xiquets.

Ho fan, ara que s’apropa l’època de màxima visibilitat del joc, mitjançant una eina com la Guia AIJU de joguets 3.0, que arriba ja a la seua edició número 27. Es tracta de la publicació de referència per al sector, que compta amb el suport de diferents estudis pedagògics i institucions de consum, i està dirigida a avaluar els principals productes jogueters per a establir la seua idoneïtat en quant als efectes positius que pot provocar en els xiquets. La guia ha sigut presentada a Altea, dins del context del Preshow Joguets, una espècie d’avanç de la campanya de Nadal.

L’estudi que requereix la Guia AIJU 3.0 es du a terme al llarg de tot l’any per part dels tècnics de l’institut, i en ell col·laboren fins a 39 empreses del sector, que han aportat fins a 158 productes que han sigut analitzats des de diferents prismes. Entre ells, i basant-se en l’observació i la prova, l’atractiu que tinguen, els valors que els fan diferents, de quina forma milloren el desenvolupament del menut o la seua durabilitat, a banda dels factors que permeten aprendre jugant. L’estudi ha inclòs també a 600 famílies amb fills menors de 12 anys, que han sigut els encarregats de provar els productes analitzats.

Per a aquesta nova edició, AIJU ha desvelat algunes de les tendències del joc, com és el fet de que quasi el 75% de les famílies juguen amb els menuts de la casa, sobre tot amb jocs de taula en el 65% dels casos, i a l’aire lliure en el 55%. Un dels factors que preocupa als responsables de l’estudi és l’excessiu temps que els xiquets passen utilitzant dispositius amb pantalles digitals. Es tracta d’un fet que pot perjudicar-los, pel que des d’AIJU recomanen als pares que facen d’exemple per als seus fills restringint l’ús d’aquest tipus de dispositius davant d’ells.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X