Onil depura sentències judicials pagant 7 milions en aquesta legislatura però a costa de no invertir

Onil ha fet front durant els dos anys i mig de l’actual legislatura a pagaments per valor de 7 milions d’euros, fet que ha permès liquidar el deute per les sentències pendents. La part roïna és que l’Ajuntament no ha pogut consignar cap de les inversions que la localitat necessita, al menys de moment.


La darrera legislatura i la present han sigut dos de les més terribles, econòmicament parlant, que ha patit la vila d’Onil al llarg de la seua història recent. Des dels anys 80, diferents corporacions municipals han anat prenent decisions urbanístiques que, posteriorment, han sigut condemnades després d’anys de denúncies als jutjats. Totes elles tenen a veure amb expropiacions forçoses per a ubicar, especialment, un parc al casc antic del poble i per a urbanitzar les zones industrials com el polígon de la Marjal, totes pagades a preus inferiors al de mercat.

Les protestes dels propietaris d’eixos terrenys es van materialitzar en diferents sentències contràries a l’Ajuntament, i que sumaven més de 8 milions d’euros. Les eleccions del 2015 van establir un canvi de govern, que passava del PP al PSPV junt amb Equip per Onil, el partit escindit dels conservadors i en el que militava l’ex Alcalde José Ramón Francés. Des del primer dia, l’actual equip de govern va fer de la depuració del deute per les sentències l’eix de la seua acció al front del Consistori, fins al punt de que han pagat en 2 anys i mig un total de 7 milions per les sentències.

Fer front a aquests pagaments ha permès que l’Ajuntament d’Onil estiga a hores d’ara amb els deutes per les sentències a zero, després d’haver afrontat dos pagaments recentment. Un d’elles suma més d’1,6 milions per les expropiacions a l’APD-8, al polígon de La Marjal; l’altra ascendeix a 834.000 euros i sufraga el deute amb la família Salcedo per l’expropiació d’un solar de la seua propietat fa 3 dècades. Amb aquests pagaments, el Consistori colivenc deixa el compte amb els jutjats a zero, però el cost de respondre a les sentències és car per al poble.

Només pagant les dos sentències durant els dos darrers anys i mig, l’Ajuntament ha cremat quasi 2 voltes el seu pressupost anual, quedant-se sense operativitat. Aquest fet ha provocat que, a pesar de rebre les ajudes de la Conselleria d’Economia Sostenible, Onil no haja vist millorats els seus polígons en no poder invertir. Igualment, l’Ajuntament no ha pogut fer cap inversió necessària per a millorar les infraestructures municipals, pel que els principals damnificats són els empresaris i els veïns de la població.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X