Onil depura sentències judicials pagant 7 milions en aquesta legislatura però a costa de no invertir

Onil ha fet front durant els dos anys i mig de l’actual legislatura a pagaments per valor de 7 milions d’euros, fet que ha permès liquidar el deute per les sentències pendents. La part roïna és que l’Ajuntament no ha pogut consignar cap de les inversions que la localitat necessita, al menys de moment.


La darrera legislatura i la present han sigut dos de les més terribles, econòmicament parlant, que ha patit la vila d’Onil al llarg de la seua història recent. Des dels anys 80, diferents corporacions municipals han anat prenent decisions urbanístiques que, posteriorment, han sigut condemnades després d’anys de denúncies als jutjats. Totes elles tenen a veure amb expropiacions forçoses per a ubicar, especialment, un parc al casc antic del poble i per a urbanitzar les zones industrials com el polígon de la Marjal, totes pagades a preus inferiors al de mercat.

Les protestes dels propietaris d’eixos terrenys es van materialitzar en diferents sentències contràries a l’Ajuntament, i que sumaven més de 8 milions d’euros. Les eleccions del 2015 van establir un canvi de govern, que passava del PP al PSPV junt amb Equip per Onil, el partit escindit dels conservadors i en el que militava l’ex Alcalde José Ramón Francés. Des del primer dia, l’actual equip de govern va fer de la depuració del deute per les sentències l’eix de la seua acció al front del Consistori, fins al punt de que han pagat en 2 anys i mig un total de 7 milions per les sentències.

Fer front a aquests pagaments ha permès que l’Ajuntament d’Onil estiga a hores d’ara amb els deutes per les sentències a zero, després d’haver afrontat dos pagaments recentment. Un d’elles suma més d’1,6 milions per les expropiacions a l’APD-8, al polígon de La Marjal; l’altra ascendeix a 834.000 euros i sufraga el deute amb la família Salcedo per l’expropiació d’un solar de la seua propietat fa 3 dècades. Amb aquests pagaments, el Consistori colivenc deixa el compte amb els jutjats a zero, però el cost de respondre a les sentències és car per al poble.

Només pagant les dos sentències durant els dos darrers anys i mig, l’Ajuntament ha cremat quasi 2 voltes el seu pressupost anual, quedant-se sense operativitat. Aquest fet ha provocat que, a pesar de rebre les ajudes de la Conselleria d’Economia Sostenible, Onil no haja vist millorats els seus polígons en no poder invertir. Igualment, l’Ajuntament no ha pogut fer cap inversió necessària per a millorar les infraestructures municipals, pel que els principals damnificats són els empresaris i els veïns de la població.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X