Onil depura sentències judicials pagant 7 milions en aquesta legislatura però a costa de no invertir

Onil ha fet front durant els dos anys i mig de l’actual legislatura a pagaments per valor de 7 milions d’euros, fet que ha permès liquidar el deute per les sentències pendents. La part roïna és que l’Ajuntament no ha pogut consignar cap de les inversions que la localitat necessita, al menys de moment.


La darrera legislatura i la present han sigut dos de les més terribles, econòmicament parlant, que ha patit la vila d’Onil al llarg de la seua història recent. Des dels anys 80, diferents corporacions municipals han anat prenent decisions urbanístiques que, posteriorment, han sigut condemnades després d’anys de denúncies als jutjats. Totes elles tenen a veure amb expropiacions forçoses per a ubicar, especialment, un parc al casc antic del poble i per a urbanitzar les zones industrials com el polígon de la Marjal, totes pagades a preus inferiors al de mercat.

Les protestes dels propietaris d’eixos terrenys es van materialitzar en diferents sentències contràries a l’Ajuntament, i que sumaven més de 8 milions d’euros. Les eleccions del 2015 van establir un canvi de govern, que passava del PP al PSPV junt amb Equip per Onil, el partit escindit dels conservadors i en el que militava l’ex Alcalde José Ramón Francés. Des del primer dia, l’actual equip de govern va fer de la depuració del deute per les sentències l’eix de la seua acció al front del Consistori, fins al punt de que han pagat en 2 anys i mig un total de 7 milions per les sentències.

Fer front a aquests pagaments ha permès que l’Ajuntament d’Onil estiga a hores d’ara amb els deutes per les sentències a zero, després d’haver afrontat dos pagaments recentment. Un d’elles suma més d’1,6 milions per les expropiacions a l’APD-8, al polígon de La Marjal; l’altra ascendeix a 834.000 euros i sufraga el deute amb la família Salcedo per l’expropiació d’un solar de la seua propietat fa 3 dècades. Amb aquests pagaments, el Consistori colivenc deixa el compte amb els jutjats a zero, però el cost de respondre a les sentències és car per al poble.

Només pagant les dos sentències durant els dos darrers anys i mig, l’Ajuntament ha cremat quasi 2 voltes el seu pressupost anual, quedant-se sense operativitat. Aquest fet ha provocat que, a pesar de rebre les ajudes de la Conselleria d’Economia Sostenible, Onil no haja vist millorats els seus polígons en no poder invertir. Igualment, l’Ajuntament no ha pogut fer cap inversió necessària per a millorar les infraestructures municipals, pel que els principals damnificats són els empresaris i els veïns de la població.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X