Alcoi quadruplica els permisos per a construir vivenda nova i llança el projecte del nou Bulevard

La construcció reviscola a la ciutat d’Alcoi, on s’han vist quadruplicades les llicències d’obra entre 2016 i l’actualitat respecte al període entre 2013 i 2015. Gran part de les empreses que les duen a terme són alcoianes, dinamitzant un sector que ha patit de valent en els darrers anys. A banda, l’Ajuntament s’ha compromès a estudiar amb veïns i col·lectius el projecte del nou Bulevard cara al 2018.


La crisi econòmica global que es ve registrant des del 2008 ha fet mistos bona part del sistema econòmic anterior a ella, que va generar una època de bonança basada en l’especulació al primer món. Una de les primeres víctimes va ser també el principal detonant de la crisi: el sector de la construcció, que va veure com, de sobte, centenars d’obres es veien aturades, i de fet moltes d’elles encara ho estan avui. Per això, el sector de la construcció és considerat com un dels principals indicadors de la progressió econòmica d’una determinada localització.

El cas de la ciutat d’Alcoi té connotacions especials, ja que la seua orografia i la situació dels terrenys que formen part del seu terme municipal no permeten massa construccions per manca d’espai. No obstant, el sector de la construcció a la capital de l’Alcoià està reviscolant, segons les dades que baralla el Consistori. El nombre de llicències per a construir nous immobles s’ha multiplicat per 4 en el període entre 2015 i l’actualitat respecte al lapse entre 2013 i 2015. La xifra ha passat de les 14 del primer període a les 55 del segon, a les que cal afegir les més de 400 rehabilitacions d’immobles, la immensa majoria dutes a terme per empreses de la localitat.

El de la construcció és un dels indicadors de l’evolució positiva de l’economia a Alcoi, però l’Ajuntament n’ha detectat algun més, relacionat amb la indústria. De fet, la ciutat dels ponts és la segon de tota Espanya en quant a percentatge de població que treballa en la indústria, un sector que està transformant-se i capacitant a la ciutat, afirmen, per a eixir en bones condicions de la crisi. A banda, el Consistori ha anunciat que encetarà un procés per a determinar què vol la ciutadania del nou Bulevard, un dels eixos de comunicació més importants de l’Alcoi del futur.

El govern alcoià pretén que al 2018 ja hi haja pressupostat una partida de 150.000 euros per a encetar el projecte del Bulevard, que uniria tota la zona de la ciutat més apegada a la Mariola.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X