Alcoi quadruplica els permisos per a construir vivenda nova i llança el projecte del nou Bulevard

La construcció reviscola a la ciutat d’Alcoi, on s’han vist quadruplicades les llicències d’obra entre 2016 i l’actualitat respecte al període entre 2013 i 2015. Gran part de les empreses que les duen a terme són alcoianes, dinamitzant un sector que ha patit de valent en els darrers anys. A banda, l’Ajuntament s’ha compromès a estudiar amb veïns i col·lectius el projecte del nou Bulevard cara al 2018.


La crisi econòmica global que es ve registrant des del 2008 ha fet mistos bona part del sistema econòmic anterior a ella, que va generar una època de bonança basada en l’especulació al primer món. Una de les primeres víctimes va ser també el principal detonant de la crisi: el sector de la construcció, que va veure com, de sobte, centenars d’obres es veien aturades, i de fet moltes d’elles encara ho estan avui. Per això, el sector de la construcció és considerat com un dels principals indicadors de la progressió econòmica d’una determinada localització.

El cas de la ciutat d’Alcoi té connotacions especials, ja que la seua orografia i la situació dels terrenys que formen part del seu terme municipal no permeten massa construccions per manca d’espai. No obstant, el sector de la construcció a la capital de l’Alcoià està reviscolant, segons les dades que baralla el Consistori. El nombre de llicències per a construir nous immobles s’ha multiplicat per 4 en el període entre 2015 i l’actualitat respecte al lapse entre 2013 i 2015. La xifra ha passat de les 14 del primer període a les 55 del segon, a les que cal afegir les més de 400 rehabilitacions d’immobles, la immensa majoria dutes a terme per empreses de la localitat.

El de la construcció és un dels indicadors de l’evolució positiva de l’economia a Alcoi, però l’Ajuntament n’ha detectat algun més, relacionat amb la indústria. De fet, la ciutat dels ponts és la segon de tota Espanya en quant a percentatge de població que treballa en la indústria, un sector que està transformant-se i capacitant a la ciutat, afirmen, per a eixir en bones condicions de la crisi. A banda, el Consistori ha anunciat que encetarà un procés per a determinar què vol la ciutadania del nou Bulevard, un dels eixos de comunicació més importants de l’Alcoi del futur.

El govern alcoià pretén que al 2018 ja hi haja pressupostat una partida de 150.000 euros per a encetar el projecte del Bulevard, que uniria tota la zona de la ciutat més apegada a la Mariola.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X