Alcoi quadruplica els permisos per a construir vivenda nova i llança el projecte del nou Bulevard

La construcció reviscola a la ciutat d’Alcoi, on s’han vist quadruplicades les llicències d’obra entre 2016 i l’actualitat respecte al període entre 2013 i 2015. Gran part de les empreses que les duen a terme són alcoianes, dinamitzant un sector que ha patit de valent en els darrers anys. A banda, l’Ajuntament s’ha compromès a estudiar amb veïns i col·lectius el projecte del nou Bulevard cara al 2018.


La crisi econòmica global que es ve registrant des del 2008 ha fet mistos bona part del sistema econòmic anterior a ella, que va generar una època de bonança basada en l’especulació al primer món. Una de les primeres víctimes va ser també el principal detonant de la crisi: el sector de la construcció, que va veure com, de sobte, centenars d’obres es veien aturades, i de fet moltes d’elles encara ho estan avui. Per això, el sector de la construcció és considerat com un dels principals indicadors de la progressió econòmica d’una determinada localització.

El cas de la ciutat d’Alcoi té connotacions especials, ja que la seua orografia i la situació dels terrenys que formen part del seu terme municipal no permeten massa construccions per manca d’espai. No obstant, el sector de la construcció a la capital de l’Alcoià està reviscolant, segons les dades que baralla el Consistori. El nombre de llicències per a construir nous immobles s’ha multiplicat per 4 en el període entre 2015 i l’actualitat respecte al lapse entre 2013 i 2015. La xifra ha passat de les 14 del primer període a les 55 del segon, a les que cal afegir les més de 400 rehabilitacions d’immobles, la immensa majoria dutes a terme per empreses de la localitat.

El de la construcció és un dels indicadors de l’evolució positiva de l’economia a Alcoi, però l’Ajuntament n’ha detectat algun més, relacionat amb la indústria. De fet, la ciutat dels ponts és la segon de tota Espanya en quant a percentatge de població que treballa en la indústria, un sector que està transformant-se i capacitant a la ciutat, afirmen, per a eixir en bones condicions de la crisi. A banda, el Consistori ha anunciat que encetarà un procés per a determinar què vol la ciutadania del nou Bulevard, un dels eixos de comunicació més importants de l’Alcoi del futur.

El govern alcoià pretén que al 2018 ja hi haja pressupostat una partida de 150.000 euros per a encetar el projecte del Bulevard, que uniria tota la zona de la ciutat més apegada a la Mariola.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X