Més de 420.000 persones visiten la Fira de Tots Sants de Cocentaina en la seua 671 edició

La Fira de Tots Sants de Cocentaina 2017 ja forma part de la història de la vila comtal després d’haver reunit en torn als seus més de 800 expositors a més de 420.000 persones, segons xifres que baralla l’Ajuntament contestà. Es tracta de xifres sensiblement inferiors a les anunciades però que es veuen equilibrades amb les bones xifres de vendes. El Consistori reclama a les administracions més suport econòmic per a millorar l’esdeveniment comercial més gran del País Valencià, fet que podria arribar amb la declaració com a BIC.


L’edició número 671 de la Fira de Tots Sants, la més important de quantes es celebren a tot el País Valencià, ja ha tancat portes. La d’enguany ha suposat la Fira més llarga que es recorda a la capital del Comtat, transformada durant 5 jornades en un colossal basar de productes de tot tipus. La Fira suposa, a més, un dels grans dinamitzadors econòmics, tant per a la pròpia Cocentaina com per a les localitats que la envolten, que es beneficien de l’assistència de milers de persones que visiten la capital del Comtat durant les jornades en que es celebra l’esdeveniment.

Les previsions d’assistència que barallava l’organització finalment no s’han complit, i Cocentaina no ha acollit més de mig milió de persones com es preveia. L’Ajuntament ha utilitzat una sistema que contava el nombre de dispositius mòbils que es trobaven dins de l’extensió de la Fira per a comptabilitzar la xifra de visitants, que finalment s’ha quedat en aproximadament 420.000 persones. La llargària del certamen ha repartit millor les visites al gran esdeveniment comercial de les comarques durant les 5 jornades, que a més han estat acompanyades pel bon clima.

L’ampliació de diverses àrees i la inclusió d’altres noves en la present edició de la Fira ha suposat una major diversificació de les possibilitats que els visitants han tingut durant els 5 dies de fira. Un fet que provocarà, previsiblement, la consolidació de les àrees d’esports a l’aire lliure o de l’oci per als més joves, a banda de la zona destinada a la tecnologia. En el que coincideixen tant organitzadors com expositors i clients és en les enormes capacitats de la fira i en l’èxit de la seua organització.

I tot a pesar de que des de l’Ajuntament reclamen un major suport econòmic per a un esdeveniment que s’organitza amb finançament majoritàriament municipal. Segons el President de la Generalitat, Ximo Puig, la Fira podria rebre la declaració de BIC el proper any, fet que possibilitaria un millor finançament per a la Fira de Cocentaina per part tant del Consell com de la Diputació.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X