Més de 420.000 persones visiten la Fira de Tots Sants de Cocentaina en la seua 671 edició

La Fira de Tots Sants de Cocentaina 2017 ja forma part de la història de la vila comtal després d’haver reunit en torn als seus més de 800 expositors a més de 420.000 persones, segons xifres que baralla l’Ajuntament contestà. Es tracta de xifres sensiblement inferiors a les anunciades però que es veuen equilibrades amb les bones xifres de vendes. El Consistori reclama a les administracions més suport econòmic per a millorar l’esdeveniment comercial més gran del País Valencià, fet que podria arribar amb la declaració com a BIC.


L’edició número 671 de la Fira de Tots Sants, la més important de quantes es celebren a tot el País Valencià, ja ha tancat portes. La d’enguany ha suposat la Fira més llarga que es recorda a la capital del Comtat, transformada durant 5 jornades en un colossal basar de productes de tot tipus. La Fira suposa, a més, un dels grans dinamitzadors econòmics, tant per a la pròpia Cocentaina com per a les localitats que la envolten, que es beneficien de l’assistència de milers de persones que visiten la capital del Comtat durant les jornades en que es celebra l’esdeveniment.

Les previsions d’assistència que barallava l’organització finalment no s’han complit, i Cocentaina no ha acollit més de mig milió de persones com es preveia. L’Ajuntament ha utilitzat una sistema que contava el nombre de dispositius mòbils que es trobaven dins de l’extensió de la Fira per a comptabilitzar la xifra de visitants, que finalment s’ha quedat en aproximadament 420.000 persones. La llargària del certamen ha repartit millor les visites al gran esdeveniment comercial de les comarques durant les 5 jornades, que a més han estat acompanyades pel bon clima.

L’ampliació de diverses àrees i la inclusió d’altres noves en la present edició de la Fira ha suposat una major diversificació de les possibilitats que els visitants han tingut durant els 5 dies de fira. Un fet que provocarà, previsiblement, la consolidació de les àrees d’esports a l’aire lliure o de l’oci per als més joves, a banda de la zona destinada a la tecnologia. En el que coincideixen tant organitzadors com expositors i clients és en les enormes capacitats de la fira i en l’èxit de la seua organització.

I tot a pesar de que des de l’Ajuntament reclamen un major suport econòmic per a un esdeveniment que s’organitza amb finançament majoritàriament municipal. Segons el President de la Generalitat, Ximo Puig, la Fira podria rebre la declaració de BIC el proper any, fet que possibilitaria un millor finançament per a la Fira de Cocentaina per part tant del Consell com de la Diputació.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X