Onil trau al carrer tota la seua oferta turística, gastronòmica i cultural amb 4 dies de mostra

Onil es mostra, la fira que barreja tots els atractius d’aquesta localitat de la Foia, ha tancat portes en la seua segona edició, coincidint amb la festivitat del 9 d’Octubre. Durant 4 jornades, els colivencs han mostrat a veïns i visitants tots els seus atractius en totes les vessants, des del turisme a la gastronomia, passant pel comerç, la cultura o l’art.


La potencialitat de les poblacions que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla en quant a atractius està fora de tot dubte. La immensa majoria de les localitats de la zona tenen una dilatada història que les fa potencialment atractives en el turisme, però també gaudeixen d’una cuina amb receptes pròpies i d’una gran varietat de tradicions i manifestacions culturals. Però tots aquests atractius solen donar-se per separat als nuclis de les comarques, fet pel que Onil ha celebrat una mostra que aglutina tots els atractius de la localitat.

Durant 4 jornades, els colivencs han vist transformat el centre de la població, en torn al Palau del Marquès de Dos Aigües, en una espècie de vila medieval. Tant dins de la fortalesa com fora s’han instal·lat els diferents comerços locals, així com un escenari per a les actuacions musicals que s’han desenvolupat, un àrea gastronòmica i exhibicions i expositors dels diferents col·lectius de la població. A banda, els principals recursos turístics de la vila de les nines també han celebrat jornades de portes obertes per a que colivencs i visitants coneguin més a fons els seus atractius.

El desenvolupament d’aquesta segona edició ha evolucionat respecte a la primera amb una major organització i presència als carrers dels principals col·lectius de la localitat, incloent la cultura i l’art. Es tracta d’una mostra multidisciplinar amb la que posar en valor i divulgar el potencial d’una localitat que vol fer del turisme altre dels seus motors econòmics. És per això pel que tant Ajuntament com els diferents ens implicats volen donar-li continuïtat a la iniciativa en els anys vinents.

L’organització ha posat especial interès en oferir una possibilitat d’oci per a tota la família en aquesta iniciativa que rep el nom d’Onil es Mostra.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X