L’inici de la campanya del joguet fa baixar l’atur en 324 persones a l’Alcoià, El Comtat i la Foia

El mes de setembre ha deixat bones dades de contractació a les comarques interiors de la província d’Alacant, on s’han registrat 324 aturats menys que en agost. Una davallada que s’atribueix a les contractacions per l’inici de la temporada joguetera, ja que Ibi i Onil encapçalen la reducció de l’atur. Tot i això, els sindicats lamenten la precarietat i temporalitat dels contractes.


Habitualment, al Llevant espanyol l’estiu és l’època en que més es redueix la taxa d’atur degut a les contractacions que es duen a terme a les localitzacions més turístiques. En aquesta estació de l’any són milers, inclús milions, els visitants que acudeixem a aquestes terres per a gaudir del sol, la platja i la bona gastronomia. Però a les comarques de l’interior, on el turisme no té encara una càrrega tan elevada en l’economia, l’estiu engreixa les llistes de l’atur, mentre que la recta final de l’any suposa l’època més benèvola per a l’ocupació.

Les dades de l’atur que han traslladat els sindicats així ho confirmen, hagut compte de que, durant el mes de setembre, les bases de dades del Servef han reduït la xifra d’aturats en 324 persones a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. La contractació ha sigut més elevada en aquelles localitats més industrialitzades, i especialment en les relacionades amb sectors que tenen en els darrers mesos de l’any la seua màxima temporada de producció. És el cas del joguet, que ha fet que Ibi encapçale la baixada de l’atur a les comarques amb 95 aturats menys que en agost, seguida d’Onil amb 71 menys, Alcoi amb 47, Castalla amb 36, Muro amb 35 i Cocentaina amb 27 parats menys que al mes anterior.

Al costat contrari es troben Benilloba, amb 4 aturats més, Benimarfull i Alcocer amb 3, Penàguila amb 2, i Famorca, Gaianes i Gorga amb 1 desocupat més. La resta de poblacions han reduït la seua xifra d’aturats, tot i que amb xifres poc destacables. Així les coses, la xifra total d’aturats es situa a les comarques interiors d’Alacant en 11.736, de les que 7.300 són dones i 5.600 homes, fet que ha provocat de nou les crítiques per la desigualtat de gènere per part dels sindicats.

Precisament les centrals sindicals també han subratllat que el treball que es crea és de tipus temporal, amb salaris baixos, i que els contractes indefinits que es fan, escassos, són a temps parcial involuntari, pel que poden ser acomiadats per voluntat unilateral de l’empresa.

Comparteix-ho a:
Noticies
Les urbanitzacions perifèriques d’Alcoi tindran cobertura mòbil abans de que acabe 2017
16 - 10 - 2017

Els veïns de les urbanitzacions ubicades fora del casc urbà d’Alcoi tenen els dies comptats sense cobertura mòbil. Porten dècades reivindicant aquest servei, que també augmentarà la seguretat de conductors i esportistes a la zona. L’empresa Telefònica tindrà que invertir 60.000 euros per a ubicar una antena 4G que done servei a tota la zona.

llegir més +
El pla de rehabilitació d’edificis amplia el termini per a rebre ajudes fins a maig de 2018 a Alcoi
16 - 10 - 2017

El Pla ARRU de rehabilitació i millora d’edificis antics ha superat les expectatives a la ciutat d’Alcoi. Tant que l’Ajuntament s’ha vist obligat a demanat una pròrroga en el termini per a optar a les ajudes, que acabava en dates properes. Els veïns podran així accedir als vora 3,5 milions en que es xifren les subvencions fins el mes de maig de 2018.

llegir més +
Ibi aposta per reciclar els aparells elèctrics de les cases
16 - 10 - 2017
Els més joves podran participar en els pressupostos participatius
16 - 10 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X