L’inici de la campanya del joguet fa baixar l’atur en 324 persones a l’Alcoià, El Comtat i la Foia

El mes de setembre ha deixat bones dades de contractació a les comarques interiors de la província d’Alacant, on s’han registrat 324 aturats menys que en agost. Una davallada que s’atribueix a les contractacions per l’inici de la temporada joguetera, ja que Ibi i Onil encapçalen la reducció de l’atur. Tot i això, els sindicats lamenten la precarietat i temporalitat dels contractes.


Habitualment, al Llevant espanyol l’estiu és l’època en que més es redueix la taxa d’atur degut a les contractacions que es duen a terme a les localitzacions més turístiques. En aquesta estació de l’any són milers, inclús milions, els visitants que acudeixem a aquestes terres per a gaudir del sol, la platja i la bona gastronomia. Però a les comarques de l’interior, on el turisme no té encara una càrrega tan elevada en l’economia, l’estiu engreixa les llistes de l’atur, mentre que la recta final de l’any suposa l’època més benèvola per a l’ocupació.

Les dades de l’atur que han traslladat els sindicats així ho confirmen, hagut compte de que, durant el mes de setembre, les bases de dades del Servef han reduït la xifra d’aturats en 324 persones a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. La contractació ha sigut més elevada en aquelles localitats més industrialitzades, i especialment en les relacionades amb sectors que tenen en els darrers mesos de l’any la seua màxima temporada de producció. És el cas del joguet, que ha fet que Ibi encapçale la baixada de l’atur a les comarques amb 95 aturats menys que en agost, seguida d’Onil amb 71 menys, Alcoi amb 47, Castalla amb 36, Muro amb 35 i Cocentaina amb 27 parats menys que al mes anterior.

Al costat contrari es troben Benilloba, amb 4 aturats més, Benimarfull i Alcocer amb 3, Penàguila amb 2, i Famorca, Gaianes i Gorga amb 1 desocupat més. La resta de poblacions han reduït la seua xifra d’aturats, tot i que amb xifres poc destacables. Així les coses, la xifra total d’aturats es situa a les comarques interiors d’Alacant en 11.736, de les que 7.300 són dones i 5.600 homes, fet que ha provocat de nou les crítiques per la desigualtat de gènere per part dels sindicats.

Precisament les centrals sindicals també han subratllat que el treball que es crea és de tipus temporal, amb salaris baixos, i que els contractes indefinits que es fan, escassos, són a temps parcial involuntari, pel que poden ser acomiadats per voluntat unilateral de l’empresa.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X