L’inici de la campanya del joguet fa baixar l’atur en 324 persones a l’Alcoià, El Comtat i la Foia

El mes de setembre ha deixat bones dades de contractació a les comarques interiors de la província d’Alacant, on s’han registrat 324 aturats menys que en agost. Una davallada que s’atribueix a les contractacions per l’inici de la temporada joguetera, ja que Ibi i Onil encapçalen la reducció de l’atur. Tot i això, els sindicats lamenten la precarietat i temporalitat dels contractes.


Habitualment, al Llevant espanyol l’estiu és l’època en que més es redueix la taxa d’atur degut a les contractacions que es duen a terme a les localitzacions més turístiques. En aquesta estació de l’any són milers, inclús milions, els visitants que acudeixem a aquestes terres per a gaudir del sol, la platja i la bona gastronomia. Però a les comarques de l’interior, on el turisme no té encara una càrrega tan elevada en l’economia, l’estiu engreixa les llistes de l’atur, mentre que la recta final de l’any suposa l’època més benèvola per a l’ocupació.

Les dades de l’atur que han traslladat els sindicats així ho confirmen, hagut compte de que, durant el mes de setembre, les bases de dades del Servef han reduït la xifra d’aturats en 324 persones a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. La contractació ha sigut més elevada en aquelles localitats més industrialitzades, i especialment en les relacionades amb sectors que tenen en els darrers mesos de l’any la seua màxima temporada de producció. És el cas del joguet, que ha fet que Ibi encapçale la baixada de l’atur a les comarques amb 95 aturats menys que en agost, seguida d’Onil amb 71 menys, Alcoi amb 47, Castalla amb 36, Muro amb 35 i Cocentaina amb 27 parats menys que al mes anterior.

Al costat contrari es troben Benilloba, amb 4 aturats més, Benimarfull i Alcocer amb 3, Penàguila amb 2, i Famorca, Gaianes i Gorga amb 1 desocupat més. La resta de poblacions han reduït la seua xifra d’aturats, tot i que amb xifres poc destacables. Així les coses, la xifra total d’aturats es situa a les comarques interiors d’Alacant en 11.736, de les que 7.300 són dones i 5.600 homes, fet que ha provocat de nou les crítiques per la desigualtat de gènere per part dels sindicats.

Precisament les centrals sindicals també han subratllat que el treball que es crea és de tipus temporal, amb salaris baixos, i que els contractes indefinits que es fan, escassos, són a temps parcial involuntari, pel que poden ser acomiadats per voluntat unilateral de l’empresa.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X