El Govern convoca a la UNDEF a una reunió per a buscar solucions a l’ús de la pólvora en festejos

Una delegació de la UNDEF viatjarà el proper dimecres 11 d’octubre a Madrid per a mantenir una reunió amb la Direcció General de Mines. En l’encontre s’abordarà la problemàtica que el món fester ha detectat amb la reducció dels participants en actes amb pólvora degut als múltiples requisits implantats per normativa. L’ens fester espera que Mines modifique alguns aspectes per a millorar la recollida i eliminació, així com per a facilitar la participació.


La normativa d’ús de la pólvora negra com a combustible dels arcabussos i trabucs que s’utilitzen als principals festejos del l’interior alacantí està restringint el seu ús als festejos. Ho està fent fins a tal punt que la participació en els alardos i batalles d’arcabusseria s’ha vist reduïda a la meitat en quasi totes les poblacions que celebren Moros i Cristians. Així ho ha detectat la UNDEF, que aglutina a la pràctica totalitat de les localitats que celebren aquest tipus de festejos, que ja va traslladar al Govern les seues queixes amb un manifest en aquest sentit.

El document de l’ens fester ha arribat de mans d’un dels diputats del PP a la Direcció General de Mines, que ha convocat als responsables festers a una reunió a Madrid el proper dimecres 11 de octubre. Durant la reunió, els responsables governatius rebran un dossier preparat a consciència per la UNDEF, on es reflecteixen 7 punts estratègics per a aturar la davallada de participants. Entre ells, l’ens espera resoldre’n 3 fonamentals: el mètode de transvasament de pólvora, el temps màxim en que es pot utilitzar i la recollida i eliminació de la pólvora sobrant.

La UNDEF, que té la seua seu a Cocentaina, ha rebut de molt bon grau la invitació del Subdirector General de Mines i espera que la seua predisposició a dialogar facilite algun acord per a recuperar la participació en els actes festers amb pólvora. Per a aconseguir-ho, les dos parts hauran de cedir en alguns aspectes, però al que no està disposada la UNDEF és a tornar amb les mans buides. De fet, en cas de no aconseguir cap avanç, no descarten prendre mesures més dràstiques, tota volta que confien en no haver de fer-ho.

La pólvora és un dels elements principals dels festejos a les comarques, i els actes en que s’utilitza aquest element són els que van crear els Moros i Cristians com a manifestació cultural.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X