El Govern convoca a la UNDEF a una reunió per a buscar solucions a l’ús de la pólvora en festejos

Una delegació de la UNDEF viatjarà el proper dimecres 11 d’octubre a Madrid per a mantenir una reunió amb la Direcció General de Mines. En l’encontre s’abordarà la problemàtica que el món fester ha detectat amb la reducció dels participants en actes amb pólvora degut als múltiples requisits implantats per normativa. L’ens fester espera que Mines modifique alguns aspectes per a millorar la recollida i eliminació, així com per a facilitar la participació.


La normativa d’ús de la pólvora negra com a combustible dels arcabussos i trabucs que s’utilitzen als principals festejos del l’interior alacantí està restringint el seu ús als festejos. Ho està fent fins a tal punt que la participació en els alardos i batalles d’arcabusseria s’ha vist reduïda a la meitat en quasi totes les poblacions que celebren Moros i Cristians. Així ho ha detectat la UNDEF, que aglutina a la pràctica totalitat de les localitats que celebren aquest tipus de festejos, que ja va traslladar al Govern les seues queixes amb un manifest en aquest sentit.

El document de l’ens fester ha arribat de mans d’un dels diputats del PP a la Direcció General de Mines, que ha convocat als responsables festers a una reunió a Madrid el proper dimecres 11 de octubre. Durant la reunió, els responsables governatius rebran un dossier preparat a consciència per la UNDEF, on es reflecteixen 7 punts estratègics per a aturar la davallada de participants. Entre ells, l’ens espera resoldre’n 3 fonamentals: el mètode de transvasament de pólvora, el temps màxim en que es pot utilitzar i la recollida i eliminació de la pólvora sobrant.

La UNDEF, que té la seua seu a Cocentaina, ha rebut de molt bon grau la invitació del Subdirector General de Mines i espera que la seua predisposició a dialogar facilite algun acord per a recuperar la participació en els actes festers amb pólvora. Per a aconseguir-ho, les dos parts hauran de cedir en alguns aspectes, però al que no està disposada la UNDEF és a tornar amb les mans buides. De fet, en cas de no aconseguir cap avanç, no descarten prendre mesures més dràstiques, tota volta que confien en no haver de fer-ho.

La pólvora és un dels elements principals dels festejos a les comarques, i els actes en que s’utilitza aquest element són els que van crear els Moros i Cristians com a manifestació cultural.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X