El Govern convoca a la UNDEF a una reunió per a buscar solucions a l’ús de la pólvora en festejos

Una delegació de la UNDEF viatjarà el proper dimecres 11 d’octubre a Madrid per a mantenir una reunió amb la Direcció General de Mines. En l’encontre s’abordarà la problemàtica que el món fester ha detectat amb la reducció dels participants en actes amb pólvora degut als múltiples requisits implantats per normativa. L’ens fester espera que Mines modifique alguns aspectes per a millorar la recollida i eliminació, així com per a facilitar la participació.


La normativa d’ús de la pólvora negra com a combustible dels arcabussos i trabucs que s’utilitzen als principals festejos del l’interior alacantí està restringint el seu ús als festejos. Ho està fent fins a tal punt que la participació en els alardos i batalles d’arcabusseria s’ha vist reduïda a la meitat en quasi totes les poblacions que celebren Moros i Cristians. Així ho ha detectat la UNDEF, que aglutina a la pràctica totalitat de les localitats que celebren aquest tipus de festejos, que ja va traslladar al Govern les seues queixes amb un manifest en aquest sentit.

El document de l’ens fester ha arribat de mans d’un dels diputats del PP a la Direcció General de Mines, que ha convocat als responsables festers a una reunió a Madrid el proper dimecres 11 de octubre. Durant la reunió, els responsables governatius rebran un dossier preparat a consciència per la UNDEF, on es reflecteixen 7 punts estratègics per a aturar la davallada de participants. Entre ells, l’ens espera resoldre’n 3 fonamentals: el mètode de transvasament de pólvora, el temps màxim en que es pot utilitzar i la recollida i eliminació de la pólvora sobrant.

La UNDEF, que té la seua seu a Cocentaina, ha rebut de molt bon grau la invitació del Subdirector General de Mines i espera que la seua predisposició a dialogar facilite algun acord per a recuperar la participació en els actes festers amb pólvora. Per a aconseguir-ho, les dos parts hauran de cedir en alguns aspectes, però al que no està disposada la UNDEF és a tornar amb les mans buides. De fet, en cas de no aconseguir cap avanç, no descarten prendre mesures més dràstiques, tota volta que confien en no haver de fer-ho.

La pólvora és un dels elements principals dels festejos a les comarques, i els actes en que s’utilitza aquest element són els que van crear els Moros i Cristians com a manifestació cultural.

Comparteix-ho a:
Noticies
Les urbanitzacions perifèriques d’Alcoi tindran cobertura mòbil abans de que acabe 2017
16 - 10 - 2017

Els veïns de les urbanitzacions ubicades fora del casc urbà d’Alcoi tenen els dies comptats sense cobertura mòbil. Porten dècades reivindicant aquest servei, que també augmentarà la seguretat de conductors i esportistes a la zona. L’empresa Telefònica tindrà que invertir 60.000 euros per a ubicar una antena 4G que done servei a tota la zona.

llegir més +
El pla de rehabilitació d’edificis amplia el termini per a rebre ajudes fins a maig de 2018 a Alcoi
16 - 10 - 2017

El Pla ARRU de rehabilitació i millora d’edificis antics ha superat les expectatives a la ciutat d’Alcoi. Tant que l’Ajuntament s’ha vist obligat a demanat una pròrroga en el termini per a optar a les ajudes, que acabava en dates properes. Els veïns podran així accedir als vora 3,5 milions en que es xifren les subvencions fins el mes de maig de 2018.

llegir més +
Ibi aposta per reciclar els aparells elèctrics de les cases
16 - 10 - 2017
Els més joves podran participar en els pressupostos participatius
16 - 10 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X