Uns 600 efectius de tots els cossos vetlaran per la seguretat a la Fira de Tots Sants de Cocentaina

La Fira de Tots Sants de Cocentaina estarà protegida per fins a 600 efectius de tots els cossos de seguretat i emergències entre l’1 i el 5 de novembre, dates en que es celebra aquesta edició. Tot mentre l’Ajuntament de la vila comtal ha traslladat ja a Cultura l’expedient per a que l’esdeveniment comercial més gran de tot el País Valencià siga declarat en el futur com a Bé d’Interès Cultural Immaterial.


La Fira de Tots Sants de Cocentaina, l’esdeveniment comercial més gran del País Valencià, ultima els detalls per a la seua inauguració en aquest 2017. Un acte que tindrà lloc el proper 1 de novembre, coincidint amb la festivitat que dona nom a la Fira, i que s’allargarà durant els següents 4 dies a la capital del Comtat. Es tracta de l’edició més llarga de la història recent del gran esdeveniment contestà, i que requerirà d’un gran desplegament d’efectius per a garantir la seguretat, hagut compte de que vora mig milió de persones el visiten cada any.

A més, les millores que l’organització de l’esdeveniment programa any rere any, incloent més possibilitats d’oci, i l’ampliació de la fira a més espais de la localitat, fan pensar en un augment de visitants. És per això pel que la Junta Local de Seguretat que s’ha celebrat aquest dijous ha establert que fins a 600 efectius, sumant tots els cossos de seguretat i emergències, conformaran el dispositiu de seguretat durant els 5 dies de la Fira de Tots Sants. Policia Local i Nacional, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Bombers, Creu Roja i voluntaris el conformen.

D’altra banda, la Fira de Tots Sants pot resultar encara un major reclam per a Cocentaina i la resta de les comarques interiors d’Alacant, beneficiades per la gran afluència de visitants. I tot degut a que l’Ajuntament treballa en la possible declaració de l’esdeveniment com a Bé d’Interès Cultural Immaterial. El dossier amb els documents que recullen la història, importància i evolució de la Fira ja està en mans de la Conselleria de Cultura, encarregada ara de donar curs a l’expedient a les instàncies autonòmiques.

Aquesta declaració suposaria un nou impuls per a una Fira de Tots Sants que requereix de protecció, tant en l’esdeveniment com a la resta del terme municipal contestà.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X