Uns 600 efectius de tots els cossos vetlaran per la seguretat a la Fira de Tots Sants de Cocentaina

La Fira de Tots Sants de Cocentaina estarà protegida per fins a 600 efectius de tots els cossos de seguretat i emergències entre l’1 i el 5 de novembre, dates en que es celebra aquesta edició. Tot mentre l’Ajuntament de la vila comtal ha traslladat ja a Cultura l’expedient per a que l’esdeveniment comercial més gran de tot el País Valencià siga declarat en el futur com a Bé d’Interès Cultural Immaterial.


La Fira de Tots Sants de Cocentaina, l’esdeveniment comercial més gran del País Valencià, ultima els detalls per a la seua inauguració en aquest 2017. Un acte que tindrà lloc el proper 1 de novembre, coincidint amb la festivitat que dona nom a la Fira, i que s’allargarà durant els següents 4 dies a la capital del Comtat. Es tracta de l’edició més llarga de la història recent del gran esdeveniment contestà, i que requerirà d’un gran desplegament d’efectius per a garantir la seguretat, hagut compte de que vora mig milió de persones el visiten cada any.

A més, les millores que l’organització de l’esdeveniment programa any rere any, incloent més possibilitats d’oci, i l’ampliació de la fira a més espais de la localitat, fan pensar en un augment de visitants. És per això pel que la Junta Local de Seguretat que s’ha celebrat aquest dijous ha establert que fins a 600 efectius, sumant tots els cossos de seguretat i emergències, conformaran el dispositiu de seguretat durant els 5 dies de la Fira de Tots Sants. Policia Local i Nacional, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Bombers, Creu Roja i voluntaris el conformen.

D’altra banda, la Fira de Tots Sants pot resultar encara un major reclam per a Cocentaina i la resta de les comarques interiors d’Alacant, beneficiades per la gran afluència de visitants. I tot degut a que l’Ajuntament treballa en la possible declaració de l’esdeveniment com a Bé d’Interès Cultural Immaterial. El dossier amb els documents que recullen la història, importància i evolució de la Fira ja està en mans de la Conselleria de Cultura, encarregada ara de donar curs a l’expedient a les instàncies autonòmiques.

Aquesta declaració suposaria un nou impuls per a una Fira de Tots Sants que requereix de protecció, tant en l’esdeveniment com a la resta del terme municipal contestà.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X