Uns 600 efectius de tots els cossos vetlaran per la seguretat a la Fira de Tots Sants de Cocentaina

La Fira de Tots Sants de Cocentaina estarà protegida per fins a 600 efectius de tots els cossos de seguretat i emergències entre l’1 i el 5 de novembre, dates en que es celebra aquesta edició. Tot mentre l’Ajuntament de la vila comtal ha traslladat ja a Cultura l’expedient per a que l’esdeveniment comercial més gran de tot el País Valencià siga declarat en el futur com a Bé d’Interès Cultural Immaterial.


La Fira de Tots Sants de Cocentaina, l’esdeveniment comercial més gran del País Valencià, ultima els detalls per a la seua inauguració en aquest 2017. Un acte que tindrà lloc el proper 1 de novembre, coincidint amb la festivitat que dona nom a la Fira, i que s’allargarà durant els següents 4 dies a la capital del Comtat. Es tracta de l’edició més llarga de la història recent del gran esdeveniment contestà, i que requerirà d’un gran desplegament d’efectius per a garantir la seguretat, hagut compte de que vora mig milió de persones el visiten cada any.

A més, les millores que l’organització de l’esdeveniment programa any rere any, incloent més possibilitats d’oci, i l’ampliació de la fira a més espais de la localitat, fan pensar en un augment de visitants. És per això pel que la Junta Local de Seguretat que s’ha celebrat aquest dijous ha establert que fins a 600 efectius, sumant tots els cossos de seguretat i emergències, conformaran el dispositiu de seguretat durant els 5 dies de la Fira de Tots Sants. Policia Local i Nacional, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Bombers, Creu Roja i voluntaris el conformen.

D’altra banda, la Fira de Tots Sants pot resultar encara un major reclam per a Cocentaina i la resta de les comarques interiors d’Alacant, beneficiades per la gran afluència de visitants. I tot degut a que l’Ajuntament treballa en la possible declaració de l’esdeveniment com a Bé d’Interès Cultural Immaterial. El dossier amb els documents que recullen la història, importància i evolució de la Fira ja està en mans de la Conselleria de Cultura, encarregada ara de donar curs a l’expedient a les instàncies autonòmiques.

Aquesta declaració suposaria un nou impuls per a una Fira de Tots Sants que requereix de protecció, tant en l’esdeveniment com a la resta del terme municipal contestà.

Comparteix-ho a:
Noticies
Les urbanitzacions perifèriques d’Alcoi tindran cobertura mòbil abans de que acabe 2017
16 - 10 - 2017

Els veïns de les urbanitzacions ubicades fora del casc urbà d’Alcoi tenen els dies comptats sense cobertura mòbil. Porten dècades reivindicant aquest servei, que també augmentarà la seguretat de conductors i esportistes a la zona. L’empresa Telefònica tindrà que invertir 60.000 euros per a ubicar una antena 4G que done servei a tota la zona.

llegir més +
El pla de rehabilitació d’edificis amplia el termini per a rebre ajudes fins a maig de 2018 a Alcoi
16 - 10 - 2017

El Pla ARRU de rehabilitació i millora d’edificis antics ha superat les expectatives a la ciutat d’Alcoi. Tant que l’Ajuntament s’ha vist obligat a demanat una pròrroga en el termini per a optar a les ajudes, que acabava en dates properes. Els veïns podran així accedir als vora 3,5 milions en que es xifren les subvencions fins el mes de maig de 2018.

llegir més +
Ibi aposta per reciclar els aparells elèctrics de les cases
16 - 10 - 2017
Els més joves podran participar en els pressupostos participatius
16 - 10 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X