Alcoi lluita per a desfer-se d’una espècie vegetal invasora xinesa als llits dels rius i solars urbans

Les brigades municipals treballen a la ciutat d’Alcoi per tal de controlar l’expansió d’una espècie invasora xinesa que porta anys colonitzant els espais de la vegetació de ribera mediterrània. Els llits dels rius, paratges naturals i solars urbans són el seu lloc preferit per a expandir-se, cosa que fa molt ràpid i molt agressivament amb la vegetació autòctona.


Els ecosistemes que hi ha repartits per tot el món tenen les seues pròpies característiques en quant a climatologia, pluviometria o espècies autòctones, aquelles que li confereixen les seues senyes d’identitat. Però la biodiversitat, ja siga animal o vegetal, és adaptativa, pel que moltes espècies han evolucionat per a poder sobreviure en hàbitats que no són el seu original. Algunes d’elles s’utilitzen, especialment en quant als vegetals, per a ornamentar diferents ubicacions, o per a consolidar certs elements amb elles d’una forma poc agressiva amb el medi ambient.

És el cas de la Ailanthus Altíssima, una espècie arbustiva originària de la Xina que ja fa anys va ser utilitzada a la ciutat d’Alcoi per a aquests menesters. Llavors, qui va planejar la seua instal·lació a bon segur no preveia el que passaria amb el temps, com és el desplaçament de les espècies autòctones de la zona per part d’aquesta espècie invasora. El seu ràpid creixement, la seua adaptabilitat i la rapidesa amb que creix han acabat convertint-la en un enemic a batre, com de fet tracten de fer les brigades municipals als llits dels rius i els solars urbans d’Alcoi.

La Ailanthus Altissima ja ha col·lapsat en el passat algunes de els principals ubicacions d’elevat valor natural a Alcoi, on va arribar des de València per tal de consolidar les vessants dels llits dels rius. La seua expansió és tan gran que fa 6 anys es va haver de lluitar contra ella per a eradicar-la del propi Parc Natural de la Font Roja. A dia de hui s’actua contra ella a la Via Verda, i no fa massa es va aconseguir eradicar de la zona de Sant Antoni. El Departament de Medi Ambient alcoià prepara una norma municipal mitjançant la qual l’Ajuntament formarà a empreses en el tractament per a fer-la desaparèixer, al temps que podrà requerir als propietaris de solars per a que actuen contra ella.

La campanya està activa permanentment, tot i que les actuacions no són diàries, i tracta d’impedir que les espècies habituals de les comarques es vegen desplaçades, o inclús amenaçades, pels exemplars de la planta invasora xinesa.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi compleix el 90% del pressupost de 2017, que deixa un romanent positiu de 38.000 euros
21 - 03 - 2018

La liquidació del pressupost de 2017 a l’Ajuntament d’Alcoi el deixa en una de les millors situacions dels darrers temps, amb un resultat positiu de més de 2 milions d’euros, un endeutament del 45% i romanent també positiu de 38.000 euros. Però també incomplint la regla de despesa de govern central, pel que hauran de modificar partides per a escometre el retorn de préstecs als bancs que estableix la política del PP.

llegir més +
Vora 2.000 jubilats clamen a Alcoi contra les mesures de Rajoy i reclamen pensions dignes
21 - 03 - 2018

Vora 2.000 jubilats, amb el suport de diferents col·lectius sindicals i de joves, han pres aquest dissabte la Plaça d’Espanya d’Alcoi per a continuar amb les reivindicacions per unes pensions dignes. També a Onil s’han repetit les manifestacions, que els responsables vaticinen que continuaran durant els propers temps. No pararan, asseguren, fins que el govern escolte la seua veu.

llegir més +
La MAC i el CEEI constaten la dinamització del l’emprenedoria amb iniciatives de tutorització
16 - 03 - 2018

L’emprenedoria compta amb bona salut a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on cada iniciativa d’aquest tipus acaba consolidant diversos projectes i empreses emprenedores. Així ho valoren dos dels principals ens de dinamització en aquest sentit, la MAC i el CEEI, que han llançat l’octava edició del programa Emprendeaventura.

llegir més +
La Policia Local d’Alcoi anuncia més protestes mentre el cens d’ADN caní s’aplaça any i mig
16 - 03 - 2018

Els sindicats de la Policia Local d’Alcoi han anunciat que continuaran amb les protestes, una vegada rebutjades les millores proposades per l’Ajuntament per part del cos i després de no haver obtingut resposta a la convocatòria de la Mesa de Negociació. Apart d’això, el cens d’ADN caní s’aplaça fins 2019 per a dur a terme campanyes informatives.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X