Alcoi lluita per a desfer-se d’una espècie vegetal invasora xinesa als llits dels rius i solars urbans

Les brigades municipals treballen a la ciutat d’Alcoi per tal de controlar l’expansió d’una espècie invasora xinesa que porta anys colonitzant els espais de la vegetació de ribera mediterrània. Els llits dels rius, paratges naturals i solars urbans són el seu lloc preferit per a expandir-se, cosa que fa molt ràpid i molt agressivament amb la vegetació autòctona.


Els ecosistemes que hi ha repartits per tot el món tenen les seues pròpies característiques en quant a climatologia, pluviometria o espècies autòctones, aquelles que li confereixen les seues senyes d’identitat. Però la biodiversitat, ja siga animal o vegetal, és adaptativa, pel que moltes espècies han evolucionat per a poder sobreviure en hàbitats que no són el seu original. Algunes d’elles s’utilitzen, especialment en quant als vegetals, per a ornamentar diferents ubicacions, o per a consolidar certs elements amb elles d’una forma poc agressiva amb el medi ambient.

És el cas de la Ailanthus Altíssima, una espècie arbustiva originària de la Xina que ja fa anys va ser utilitzada a la ciutat d’Alcoi per a aquests menesters. Llavors, qui va planejar la seua instal·lació a bon segur no preveia el que passaria amb el temps, com és el desplaçament de les espècies autòctones de la zona per part d’aquesta espècie invasora. El seu ràpid creixement, la seua adaptabilitat i la rapidesa amb que creix han acabat convertint-la en un enemic a batre, com de fet tracten de fer les brigades municipals als llits dels rius i els solars urbans d’Alcoi.

La Ailanthus Altissima ja ha col·lapsat en el passat algunes de els principals ubicacions d’elevat valor natural a Alcoi, on va arribar des de València per tal de consolidar les vessants dels llits dels rius. La seua expansió és tan gran que fa 6 anys es va haver de lluitar contra ella per a eradicar-la del propi Parc Natural de la Font Roja. A dia de hui s’actua contra ella a la Via Verda, i no fa massa es va aconseguir eradicar de la zona de Sant Antoni. El Departament de Medi Ambient alcoià prepara una norma municipal mitjançant la qual l’Ajuntament formarà a empreses en el tractament per a fer-la desaparèixer, al temps que podrà requerir als propietaris de solars per a que actuen contra ella.

La campanya està activa permanentment, tot i que les actuacions no són diàries, i tracta d’impedir que les espècies habituals de les comarques es vegen desplaçades, o inclús amenaçades, pels exemplars de la planta invasora xinesa.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X