Alcoi lluita per a desfer-se d’una espècie vegetal invasora xinesa als llits dels rius i solars urbans

Les brigades municipals treballen a la ciutat d’Alcoi per tal de controlar l’expansió d’una espècie invasora xinesa que porta anys colonitzant els espais de la vegetació de ribera mediterrània. Els llits dels rius, paratges naturals i solars urbans són el seu lloc preferit per a expandir-se, cosa que fa molt ràpid i molt agressivament amb la vegetació autòctona.


Els ecosistemes que hi ha repartits per tot el món tenen les seues pròpies característiques en quant a climatologia, pluviometria o espècies autòctones, aquelles que li confereixen les seues senyes d’identitat. Però la biodiversitat, ja siga animal o vegetal, és adaptativa, pel que moltes espècies han evolucionat per a poder sobreviure en hàbitats que no són el seu original. Algunes d’elles s’utilitzen, especialment en quant als vegetals, per a ornamentar diferents ubicacions, o per a consolidar certs elements amb elles d’una forma poc agressiva amb el medi ambient.

És el cas de la Ailanthus Altíssima, una espècie arbustiva originària de la Xina que ja fa anys va ser utilitzada a la ciutat d’Alcoi per a aquests menesters. Llavors, qui va planejar la seua instal·lació a bon segur no preveia el que passaria amb el temps, com és el desplaçament de les espècies autòctones de la zona per part d’aquesta espècie invasora. El seu ràpid creixement, la seua adaptabilitat i la rapidesa amb que creix han acabat convertint-la en un enemic a batre, com de fet tracten de fer les brigades municipals als llits dels rius i els solars urbans d’Alcoi.

La Ailanthus Altissima ja ha col·lapsat en el passat algunes de els principals ubicacions d’elevat valor natural a Alcoi, on va arribar des de València per tal de consolidar les vessants dels llits dels rius. La seua expansió és tan gran que fa 6 anys es va haver de lluitar contra ella per a eradicar-la del propi Parc Natural de la Font Roja. A dia de hui s’actua contra ella a la Via Verda, i no fa massa es va aconseguir eradicar de la zona de Sant Antoni. El Departament de Medi Ambient alcoià prepara una norma municipal mitjançant la qual l’Ajuntament formarà a empreses en el tractament per a fer-la desaparèixer, al temps que podrà requerir als propietaris de solars per a que actuen contra ella.

La campanya està activa permanentment, tot i que les actuacions no són diàries, i tracta d’impedir que les espècies habituals de les comarques es vegen desplaçades, o inclús amenaçades, pels exemplars de la planta invasora xinesa.

Comparteix-ho a:
Noticies
Les urbanitzacions perifèriques d’Alcoi tindran cobertura mòbil abans de que acabe 2017
16 - 10 - 2017

Els veïns de les urbanitzacions ubicades fora del casc urbà d’Alcoi tenen els dies comptats sense cobertura mòbil. Porten dècades reivindicant aquest servei, que també augmentarà la seguretat de conductors i esportistes a la zona. L’empresa Telefònica tindrà que invertir 60.000 euros per a ubicar una antena 4G que done servei a tota la zona.

llegir més +
El pla de rehabilitació d’edificis amplia el termini per a rebre ajudes fins a maig de 2018 a Alcoi
16 - 10 - 2017

El Pla ARRU de rehabilitació i millora d’edificis antics ha superat les expectatives a la ciutat d’Alcoi. Tant que l’Ajuntament s’ha vist obligat a demanat una pròrroga en el termini per a optar a les ajudes, que acabava en dates properes. Els veïns podran així accedir als vora 3,5 milions en que es xifren les subvencions fins el mes de maig de 2018.

llegir més +
Ibi aposta per reciclar els aparells elèctrics de les cases
16 - 10 - 2017
Els més joves podran participar en els pressupostos participatius
16 - 10 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X