Agost trenca la dinàmica de reducció de l’atur a l’interior amb quasi 500 aturats més que juliol

El mes d’agost ha trencat la dinàmica de reducció de l’atur que ha vingut produint-se durant els darrers 11 mesos a les comarques interiors d’Alacant. Quasi 500 persones han entrat a les llistes del Servef en un mes que retorna la xifra d’aturats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla per damunt de les 12.000 persones, la meitat de les quals pertanyen al sector serveis.


La milloria de la situació econòmica en relació a la que les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han tingut que patir durant quasi la darrera dècada ha provocat que al llarg del darrer any hagen sigut milers les persones que han trobat un lloc de treball. Tot i que des de tots els sectors, a excepció de les patronals, es parla de treball temporal i mal pagat, la milloria ha sigut ostensible en este sentit, reduint la taxa d’atur a nivells previs a la crisi. Fins a 11 mesos de reducció de l’atur són els que han experimentat les comarques interiors d’Alacant.

Però el mes d’agost ha trencat la tendència a la reducció de la xifra d’aturats que l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han viscut durant el darrer any. El principal mes per al sector turístic, de capital importància a tota Espanya, no coincideix amb l’època de màxima creació d’ocupació a l’interior alacantí en este sentit, sinó més bé al contrari. En total són 496 les persones que han passat a formar part de les llistes de l’atur a les poblacions que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla durant el passat agost en relació a juliol.

Com sòl ser habitual, la ciutat d’Alcoi ha sigut la més afectada pels acomiadaments que solen produir-se a les empreses abans del període estival, i ha vist augmentada la xifra d’aturats en 189 persones. Les poblacions de Castalla i Ibi, amb 94 i 88 aturats més, segueixen a la capital de l’Alcoià en una llista que completen Onil, amb 30 aturats més, Cocentaina amb 27 i Banyeres amb 24. Només algunes poblacions més menudes han aconseguit crear treball en agost, entre les que figuren l’Orxa, Balones o Quatretondeta.

Les dades de l’atur al mes d’agost trenquen una dinàmica que ha enllaçat quasi un any de davallades, i deixen la xifra de parats a les comarques interiors d’Alacant en 12.060 persones. La meitat d’elles són aturades del sector terciari, mentre la indústria n’acumula vora 3.500 per 875 de la construcció i poc més de 300 per l’agricultura.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X