Agost trenca la dinàmica de reducció de l’atur a l’interior amb quasi 500 aturats més que juliol

El mes d’agost ha trencat la dinàmica de reducció de l’atur que ha vingut produint-se durant els darrers 11 mesos a les comarques interiors d’Alacant. Quasi 500 persones han entrat a les llistes del Servef en un mes que retorna la xifra d’aturats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla per damunt de les 12.000 persones, la meitat de les quals pertanyen al sector serveis.


La milloria de la situació econòmica en relació a la que les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han tingut que patir durant quasi la darrera dècada ha provocat que al llarg del darrer any hagen sigut milers les persones que han trobat un lloc de treball. Tot i que des de tots els sectors, a excepció de les patronals, es parla de treball temporal i mal pagat, la milloria ha sigut ostensible en este sentit, reduint la taxa d’atur a nivells previs a la crisi. Fins a 11 mesos de reducció de l’atur són els que han experimentat les comarques interiors d’Alacant.

Però el mes d’agost ha trencat la tendència a la reducció de la xifra d’aturats que l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han viscut durant el darrer any. El principal mes per al sector turístic, de capital importància a tota Espanya, no coincideix amb l’època de màxima creació d’ocupació a l’interior alacantí en este sentit, sinó més bé al contrari. En total són 496 les persones que han passat a formar part de les llistes de l’atur a les poblacions que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla durant el passat agost en relació a juliol.

Com sòl ser habitual, la ciutat d’Alcoi ha sigut la més afectada pels acomiadaments que solen produir-se a les empreses abans del període estival, i ha vist augmentada la xifra d’aturats en 189 persones. Les poblacions de Castalla i Ibi, amb 94 i 88 aturats més, segueixen a la capital de l’Alcoià en una llista que completen Onil, amb 30 aturats més, Cocentaina amb 27 i Banyeres amb 24. Només algunes poblacions més menudes han aconseguit crear treball en agost, entre les que figuren l’Orxa, Balones o Quatretondeta.

Les dades de l’atur al mes d’agost trenquen una dinàmica que ha enllaçat quasi un any de davallades, i deixen la xifra de parats a les comarques interiors d’Alacant en 12.060 persones. La meitat d’elles són aturades del sector terciari, mentre la indústria n’acumula vora 3.500 per 875 de la construcció i poc més de 300 per l’agricultura.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X