Agost trenca la dinàmica de reducció de l’atur a l’interior amb quasi 500 aturats més que juliol

El mes d’agost ha trencat la dinàmica de reducció de l’atur que ha vingut produint-se durant els darrers 11 mesos a les comarques interiors d’Alacant. Quasi 500 persones han entrat a les llistes del Servef en un mes que retorna la xifra d’aturats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla per damunt de les 12.000 persones, la meitat de les quals pertanyen al sector serveis.


La milloria de la situació econòmica en relació a la que les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han tingut que patir durant quasi la darrera dècada ha provocat que al llarg del darrer any hagen sigut milers les persones que han trobat un lloc de treball. Tot i que des de tots els sectors, a excepció de les patronals, es parla de treball temporal i mal pagat, la milloria ha sigut ostensible en este sentit, reduint la taxa d’atur a nivells previs a la crisi. Fins a 11 mesos de reducció de l’atur són els que han experimentat les comarques interiors d’Alacant.

Però el mes d’agost ha trencat la tendència a la reducció de la xifra d’aturats que l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han viscut durant el darrer any. El principal mes per al sector turístic, de capital importància a tota Espanya, no coincideix amb l’època de màxima creació d’ocupació a l’interior alacantí en este sentit, sinó més bé al contrari. En total són 496 les persones que han passat a formar part de les llistes de l’atur a les poblacions que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla durant el passat agost en relació a juliol.

Com sòl ser habitual, la ciutat d’Alcoi ha sigut la més afectada pels acomiadaments que solen produir-se a les empreses abans del període estival, i ha vist augmentada la xifra d’aturats en 189 persones. Les poblacions de Castalla i Ibi, amb 94 i 88 aturats més, segueixen a la capital de l’Alcoià en una llista que completen Onil, amb 30 aturats més, Cocentaina amb 27 i Banyeres amb 24. Només algunes poblacions més menudes han aconseguit crear treball en agost, entre les que figuren l’Orxa, Balones o Quatretondeta.

Les dades de l’atur al mes d’agost trenquen una dinàmica que ha enllaçat quasi un any de davallades, i deixen la xifra de parats a les comarques interiors d’Alacant en 12.060 persones. La meitat d’elles són aturades del sector terciari, mentre la indústria n’acumula vora 3.500 per 875 de la construcció i poc més de 300 per l’agricultura.

Comparteix-ho a:
Noticies
Associacions de l’interior reivindiquen un atenció més personalitzada en el Dia Contra l’Alzheimer
22 - 09 - 2017

Aquest 21 de setembre es celebra a tot el món el Dia Mundial Contra l’Alzheimer, plegat d’activitats i també de reivindicacions per part dels col·lectius que cuiden als qui la pateixen. Es tracta de canviar el punt de vista de la societat per a posar en el centre del tractament a la persona i no a la malaltia, així com de recaptar fons per a millorar l’atenció.

llegir més +
Oltra retarda l’apertura del CMM Alcoi a juliol de 2018 i el pont de Sant Jordi millorarà el drenatge
21 - 09 - 2017

El Centre de Malalts Mentals Barranquet de Soler d'Alcoi no obrirà a final d’any com estava previst, sinó que ho farà a meitat de 2018. El Consell reclama a l’Ajuntament inversions per valor d’uns 89.000 euros per a adaptar l’edifici. Mentre, el pont de Sant Jordi, ja obert al trànsit, patirà modificacions per a evitar que la seua plataforma s’inunde amb les precipitacions, tal i com va ocórrer el passat cap de setmana. Obres aquestes sense cost addicional per al Consistori.

llegir més +
La Policia Local de Muro opera amb els serveis al mínim per a reivindicar pujades salarials
21 - 09 - 2017

La Policia Local de Muro està duent a terme accions per a reivindicar una pujada salarial de 5.000 euros per agent i any. Entre les mesures de pressió està el tancament de perfils en xarxes socials per a entorpir la comunicació amb el cos i el augment del nombre de sancions, lamenta l’Ajuntament. Mentre, els agents mediambientals també han reivindicat que s’equipare el seu treball amb el d’altres cossos.

llegir més +
El C.D. Alcoyano acomiada a Aparicio pels mals resultats i presenta a Galiana com a substitut
21 - 09 - 2017

La manca de resultats s’ha cobrat la primera víctima al grup III de la 2ªB, i no és altre que el ja ex entrenador del C.D. Alcoyano, Toni Aparicio. Les crítiques al joc de l’equip i dels propis jugadors han precipitat la seua eixida. José Galiana, tècnic experimentat en la categoria, serà el seu substitut fins que acabe la present temporada.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X