Agost trenca la dinàmica de reducció de l’atur a l’interior amb quasi 500 aturats més que juliol

El mes d’agost ha trencat la dinàmica de reducció de l’atur que ha vingut produint-se durant els darrers 11 mesos a les comarques interiors d’Alacant. Quasi 500 persones han entrat a les llistes del Servef en un mes que retorna la xifra d’aturats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla per damunt de les 12.000 persones, la meitat de les quals pertanyen al sector serveis.


La milloria de la situació econòmica en relació a la que les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han tingut que patir durant quasi la darrera dècada ha provocat que al llarg del darrer any hagen sigut milers les persones que han trobat un lloc de treball. Tot i que des de tots els sectors, a excepció de les patronals, es parla de treball temporal i mal pagat, la milloria ha sigut ostensible en este sentit, reduint la taxa d’atur a nivells previs a la crisi. Fins a 11 mesos de reducció de l’atur són els que han experimentat les comarques interiors d’Alacant.

Però el mes d’agost ha trencat la tendència a la reducció de la xifra d’aturats que l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han viscut durant el darrer any. El principal mes per al sector turístic, de capital importància a tota Espanya, no coincideix amb l’època de màxima creació d’ocupació a l’interior alacantí en este sentit, sinó més bé al contrari. En total són 496 les persones que han passat a formar part de les llistes de l’atur a les poblacions que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla durant el passat agost en relació a juliol.

Com sòl ser habitual, la ciutat d’Alcoi ha sigut la més afectada pels acomiadaments que solen produir-se a les empreses abans del període estival, i ha vist augmentada la xifra d’aturats en 189 persones. Les poblacions de Castalla i Ibi, amb 94 i 88 aturats més, segueixen a la capital de l’Alcoià en una llista que completen Onil, amb 30 aturats més, Cocentaina amb 27 i Banyeres amb 24. Només algunes poblacions més menudes han aconseguit crear treball en agost, entre les que figuren l’Orxa, Balones o Quatretondeta.

Les dades de l’atur al mes d’agost trenquen una dinàmica que ha enllaçat quasi un any de davallades, i deixen la xifra de parats a les comarques interiors d’Alacant en 12.060 persones. La meitat d’elles són aturades del sector terciari, mentre la indústria n’acumula vora 3.500 per 875 de la construcció i poc més de 300 per l’agricultura.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X