Capitans i abanderades es posen de llarg davant un Teatre Rio ple durant l’Exaltació Festera d’Ibi

Ibi enfila el camí cap a la celebració dels seus Moros i Cristians després d’haver presentat als dos capitans i les 14 abanderades en l’Exaltació Festera duta a terme este cap de setmana. Un Teatre Rio de gom a gom dona idea de les ganes de Festa que viu una població de la que podran seguir tots els actes en directe des del divendres per tvA.


La Festa crida ja a la porta de la localitat d’Ibi, immersa a dia de hui en els preparatius per a gaudir d’una nova edició dels seus Moros i Cristians. La Novena a la patrona, la Mare de Déu dels Desemparats, inicia les activitats que condueixen a la vila joguetera cap als seus dies més especials, i la poden seguir diàriament des de les 20h per tvA. Però els autèntics protagonistes de la festa no són altres que els capitans i abanderades, que personificaran la part més bonica de la Festa en esta edició.

L’acte en el que tots els càrrecs es posen de llarg és l’Exaltació Festera, que ha tingut lloc este passat cap de setmana al Teatre Rio de la població. Centenars de persones han acudit a la presentació oficial dels càrrecs dels festejos ibenses, fins al punt de que hi ha hagut gent que s’ha quedat sense lloc degut a l’elevada expectació. De fet, els Moros i Cristians de 2017 seran els primers des de fa molts anys en que les 14 comparses que integren les Festes tinguen abanderada, cosa que ha fet que l’Exaltació lluisca més si cal.

La Comissió de Festes entrant ja l’any passat està fent un esforç per fer este acte més cridaner, i l’èxit de públic així ho confirma. Un Teatre Rio de gom a gom ha assistit a la proclamació entre els acords de l’agrupació musical Castell Vermell de les 14 abanderades i els dos capitans entre una major càrrega d’efectes audiovisuals i la curiosa aparició per segon any consecutiu de ‘Estebanillo González’, un personatge encarregat de posar la nota divertida a l’acte.

Des del proper dijous Ibi s’endinsa en 3 jornades de Festa repletes d’actes, tant pel dia com per la nit, ja que una de les intencions del món fester ibense és oferir diversió i opcions per a festers i no festers, així com per a ibenses i visitants. I com sempre, els principals actes en directe per tvA.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X