Capitans i abanderades es posen de llarg davant un Teatre Rio ple durant l’Exaltació Festera d’Ibi

Ibi enfila el camí cap a la celebració dels seus Moros i Cristians després d’haver presentat als dos capitans i les 14 abanderades en l’Exaltació Festera duta a terme este cap de setmana. Un Teatre Rio de gom a gom dona idea de les ganes de Festa que viu una població de la que podran seguir tots els actes en directe des del divendres per tvA.


La Festa crida ja a la porta de la localitat d’Ibi, immersa a dia de hui en els preparatius per a gaudir d’una nova edició dels seus Moros i Cristians. La Novena a la patrona, la Mare de Déu dels Desemparats, inicia les activitats que condueixen a la vila joguetera cap als seus dies més especials, i la poden seguir diàriament des de les 20h per tvA. Però els autèntics protagonistes de la festa no són altres que els capitans i abanderades, que personificaran la part més bonica de la Festa en esta edició.

L’acte en el que tots els càrrecs es posen de llarg és l’Exaltació Festera, que ha tingut lloc este passat cap de setmana al Teatre Rio de la població. Centenars de persones han acudit a la presentació oficial dels càrrecs dels festejos ibenses, fins al punt de que hi ha hagut gent que s’ha quedat sense lloc degut a l’elevada expectació. De fet, els Moros i Cristians de 2017 seran els primers des de fa molts anys en que les 14 comparses que integren les Festes tinguen abanderada, cosa que ha fet que l’Exaltació lluisca més si cal.

La Comissió de Festes entrant ja l’any passat està fent un esforç per fer este acte més cridaner, i l’èxit de públic així ho confirma. Un Teatre Rio de gom a gom ha assistit a la proclamació entre els acords de l’agrupació musical Castell Vermell de les 14 abanderades i els dos capitans entre una major càrrega d’efectes audiovisuals i la curiosa aparició per segon any consecutiu de ‘Estebanillo González’, un personatge encarregat de posar la nota divertida a l’acte.

Des del proper dijous Ibi s’endinsa en 3 jornades de Festa repletes d’actes, tant pel dia com per la nit, ja que una de les intencions del món fester ibense és oferir diversió i opcions per a festers i no festers, així com per a ibenses i visitants. I com sempre, els principals actes en directe per tvA.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X