El TSJ desestima que Ibi haja d’indemnitzar a la constructora de la Finca Barberà amb 1,3 milions €

El TSJCV ha donat la raó a l’Ajuntament d’Ibi en el cas de la urbanització de la Finca Barberà, pel que l’empresa urbanitzadora demanava 1,3 milions d’euros. És la ratificació definitiva d’un cas judicialitzat des del 2008 i que pretenia la construcció de 350 xalets a una zona d’elevat valor natural al terme municipal ibense.


L’urbanisme és un dels àmbits que més problemes ha donat al llarg dels darrers temps a tot el País Valencià. En un territori amb elevada càrrega del sector terciari, l’aposta per atraure residents i visitants cap a terres valencianes ha provocat autèntics crims contra el medi ambient en forma d’urbanitzacions. El problema és que moltes d’elles tenen afeccions a diferents paratges naturals o d’elevat valor mediambiental, pel que l’acció política ha actuat, tot i que en comptades ocasions, per a detenir actuacions pensades més per a traure rèdits econòmics que per a conservar l’entorn.

A Ibi existeixen dos zones que haurien d’albergar concentracions de vivendes i que a dia de hui es troben o bloquejades o als jutjats. Una és l’Alamí, que es troba urbanitzada però amb impossibilitat de construir; mentre una segon es troba a la coneguda com a Finca Barberà. Al 2008, el Consistori va aturar esta promoció de 350 xalets a un paratge envoltat de natura a la població. Llavors, la constructora va demanar una indemnització d’1,3 milions d’euros que l’Ajuntament hauria de pagar en concepte de responsabilitat patrimonial contractual.

Ja al 2010, els Jutjats d’Alacant van tirar enrere eixe recurs contenciós, donant la raó a l’administració ibense, però la sentència encara no era ferma, pas que ha arribat ara. En este cas prové del TSJCV, que estableix que l’actuació de l’Ajuntament d’Ibi al 2008, retirant la condició d’agent urbanitzador a l’empresa, s’ajusta a dret. Aquest fet suposa que el Consistori no haurà de fer front al pagament d’1,3 milions d’euros que exigia la concessionària, pel que les arques ibenses no es veuran afectades per este procés judicial.

Mentre, en el cas de l’Alamí, l’Ajuntament continua negociant amb les empreses que puguen rematar la urbanització de la zona a costa dels avals incautats a la constructora, a la que se li va retirar la condició d’agent urbanitzador per no escometre els treballs acordats. Tot i això, l’empresa no ha deixat de reclamar els 2,7 milions que li van ser retirats juntament amb la condició d’urbanitzador. Precisament l’Alamí podria ser la ubicació d’un centre geriàtric que estudia la consellera Mònica Oltra.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X