El TSJ desestima que Ibi haja d’indemnitzar a la constructora de la Finca Barberà amb 1,3 milions €

El TSJCV ha donat la raó a l’Ajuntament d’Ibi en el cas de la urbanització de la Finca Barberà, pel que l’empresa urbanitzadora demanava 1,3 milions d’euros. És la ratificació definitiva d’un cas judicialitzat des del 2008 i que pretenia la construcció de 350 xalets a una zona d’elevat valor natural al terme municipal ibense.


L’urbanisme és un dels àmbits que més problemes ha donat al llarg dels darrers temps a tot el País Valencià. En un territori amb elevada càrrega del sector terciari, l’aposta per atraure residents i visitants cap a terres valencianes ha provocat autèntics crims contra el medi ambient en forma d’urbanitzacions. El problema és que moltes d’elles tenen afeccions a diferents paratges naturals o d’elevat valor mediambiental, pel que l’acció política ha actuat, tot i que en comptades ocasions, per a detenir actuacions pensades més per a traure rèdits econòmics que per a conservar l’entorn.

A Ibi existeixen dos zones que haurien d’albergar concentracions de vivendes i que a dia de hui es troben o bloquejades o als jutjats. Una és l’Alamí, que es troba urbanitzada però amb impossibilitat de construir; mentre una segon es troba a la coneguda com a Finca Barberà. Al 2008, el Consistori va aturar esta promoció de 350 xalets a un paratge envoltat de natura a la població. Llavors, la constructora va demanar una indemnització d’1,3 milions d’euros que l’Ajuntament hauria de pagar en concepte de responsabilitat patrimonial contractual.

Ja al 2010, els Jutjats d’Alacant van tirar enrere eixe recurs contenciós, donant la raó a l’administració ibense, però la sentència encara no era ferma, pas que ha arribat ara. En este cas prové del TSJCV, que estableix que l’actuació de l’Ajuntament d’Ibi al 2008, retirant la condició d’agent urbanitzador a l’empresa, s’ajusta a dret. Aquest fet suposa que el Consistori no haurà de fer front al pagament d’1,3 milions d’euros que exigia la concessionària, pel que les arques ibenses no es veuran afectades per este procés judicial.

Mentre, en el cas de l’Alamí, l’Ajuntament continua negociant amb les empreses que puguen rematar la urbanització de la zona a costa dels avals incautats a la constructora, a la que se li va retirar la condició d’agent urbanitzador per no escometre els treballs acordats. Tot i això, l’empresa no ha deixat de reclamar els 2,7 milions que li van ser retirats juntament amb la condició d’urbanitzador. Precisament l’Alamí podria ser la ubicació d’un centre geriàtric que estudia la consellera Mònica Oltra.

Comparteix-ho a:
Noticies
Associacions de l’interior reivindiquen un atenció més personalitzada en el Dia Contra l’Alzheimer
22 - 09 - 2017

Aquest 21 de setembre es celebra a tot el món el Dia Mundial Contra l’Alzheimer, plegat d’activitats i també de reivindicacions per part dels col·lectius que cuiden als qui la pateixen. Es tracta de canviar el punt de vista de la societat per a posar en el centre del tractament a la persona i no a la malaltia, així com de recaptar fons per a millorar l’atenció.

llegir més +
Oltra retarda l’apertura del CMM Alcoi a juliol de 2018 i el pont de Sant Jordi millorarà el drenatge
21 - 09 - 2017

El Centre de Malalts Mentals Barranquet de Soler d'Alcoi no obrirà a final d’any com estava previst, sinó que ho farà a meitat de 2018. El Consell reclama a l’Ajuntament inversions per valor d’uns 89.000 euros per a adaptar l’edifici. Mentre, el pont de Sant Jordi, ja obert al trànsit, patirà modificacions per a evitar que la seua plataforma s’inunde amb les precipitacions, tal i com va ocórrer el passat cap de setmana. Obres aquestes sense cost addicional per al Consistori.

llegir més +
La Policia Local de Muro opera amb els serveis al mínim per a reivindicar pujades salarials
21 - 09 - 2017

La Policia Local de Muro està duent a terme accions per a reivindicar una pujada salarial de 5.000 euros per agent i any. Entre les mesures de pressió està el tancament de perfils en xarxes socials per a entorpir la comunicació amb el cos i el augment del nombre de sancions, lamenta l’Ajuntament. Mentre, els agents mediambientals també han reivindicat que s’equipare el seu treball amb el d’altres cossos.

llegir més +
El C.D. Alcoyano acomiada a Aparicio pels mals resultats i presenta a Galiana com a substitut
21 - 09 - 2017

La manca de resultats s’ha cobrat la primera víctima al grup III de la 2ªB, i no és altre que el ja ex entrenador del C.D. Alcoyano, Toni Aparicio. Les crítiques al joc de l’equip i dels propis jugadors han precipitat la seua eixida. José Galiana, tècnic experimentat en la categoria, serà el seu substitut fins que acabe la present temporada.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X