El TSJ desestima que Ibi haja d’indemnitzar a la constructora de la Finca Barberà amb 1,3 milions €

El TSJCV ha donat la raó a l’Ajuntament d’Ibi en el cas de la urbanització de la Finca Barberà, pel que l’empresa urbanitzadora demanava 1,3 milions d’euros. És la ratificació definitiva d’un cas judicialitzat des del 2008 i que pretenia la construcció de 350 xalets a una zona d’elevat valor natural al terme municipal ibense.


L’urbanisme és un dels àmbits que més problemes ha donat al llarg dels darrers temps a tot el País Valencià. En un territori amb elevada càrrega del sector terciari, l’aposta per atraure residents i visitants cap a terres valencianes ha provocat autèntics crims contra el medi ambient en forma d’urbanitzacions. El problema és que moltes d’elles tenen afeccions a diferents paratges naturals o d’elevat valor mediambiental, pel que l’acció política ha actuat, tot i que en comptades ocasions, per a detenir actuacions pensades més per a traure rèdits econòmics que per a conservar l’entorn.

A Ibi existeixen dos zones que haurien d’albergar concentracions de vivendes i que a dia de hui es troben o bloquejades o als jutjats. Una és l’Alamí, que es troba urbanitzada però amb impossibilitat de construir; mentre una segon es troba a la coneguda com a Finca Barberà. Al 2008, el Consistori va aturar esta promoció de 350 xalets a un paratge envoltat de natura a la població. Llavors, la constructora va demanar una indemnització d’1,3 milions d’euros que l’Ajuntament hauria de pagar en concepte de responsabilitat patrimonial contractual.

Ja al 2010, els Jutjats d’Alacant van tirar enrere eixe recurs contenciós, donant la raó a l’administració ibense, però la sentència encara no era ferma, pas que ha arribat ara. En este cas prové del TSJCV, que estableix que l’actuació de l’Ajuntament d’Ibi al 2008, retirant la condició d’agent urbanitzador a l’empresa, s’ajusta a dret. Aquest fet suposa que el Consistori no haurà de fer front al pagament d’1,3 milions d’euros que exigia la concessionària, pel que les arques ibenses no es veuran afectades per este procés judicial.

Mentre, en el cas de l’Alamí, l’Ajuntament continua negociant amb les empreses que puguen rematar la urbanització de la zona a costa dels avals incautats a la constructora, a la que se li va retirar la condició d’agent urbanitzador per no escometre els treballs acordats. Tot i això, l’empresa no ha deixat de reclamar els 2,7 milions que li van ser retirats juntament amb la condició d’urbanitzador. Precisament l’Alamí podria ser la ubicació d’un centre geriàtric que estudia la consellera Mònica Oltra.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X