El TSJ desestima que Ibi haja d’indemnitzar a la constructora de la Finca Barberà amb 1,3 milions €

El TSJCV ha donat la raó a l’Ajuntament d’Ibi en el cas de la urbanització de la Finca Barberà, pel que l’empresa urbanitzadora demanava 1,3 milions d’euros. És la ratificació definitiva d’un cas judicialitzat des del 2008 i que pretenia la construcció de 350 xalets a una zona d’elevat valor natural al terme municipal ibense.


L’urbanisme és un dels àmbits que més problemes ha donat al llarg dels darrers temps a tot el País Valencià. En un territori amb elevada càrrega del sector terciari, l’aposta per atraure residents i visitants cap a terres valencianes ha provocat autèntics crims contra el medi ambient en forma d’urbanitzacions. El problema és que moltes d’elles tenen afeccions a diferents paratges naturals o d’elevat valor mediambiental, pel que l’acció política ha actuat, tot i que en comptades ocasions, per a detenir actuacions pensades més per a traure rèdits econòmics que per a conservar l’entorn.

A Ibi existeixen dos zones que haurien d’albergar concentracions de vivendes i que a dia de hui es troben o bloquejades o als jutjats. Una és l’Alamí, que es troba urbanitzada però amb impossibilitat de construir; mentre una segon es troba a la coneguda com a Finca Barberà. Al 2008, el Consistori va aturar esta promoció de 350 xalets a un paratge envoltat de natura a la població. Llavors, la constructora va demanar una indemnització d’1,3 milions d’euros que l’Ajuntament hauria de pagar en concepte de responsabilitat patrimonial contractual.

Ja al 2010, els Jutjats d’Alacant van tirar enrere eixe recurs contenciós, donant la raó a l’administració ibense, però la sentència encara no era ferma, pas que ha arribat ara. En este cas prové del TSJCV, que estableix que l’actuació de l’Ajuntament d’Ibi al 2008, retirant la condició d’agent urbanitzador a l’empresa, s’ajusta a dret. Aquest fet suposa que el Consistori no haurà de fer front al pagament d’1,3 milions d’euros que exigia la concessionària, pel que les arques ibenses no es veuran afectades per este procés judicial.

Mentre, en el cas de l’Alamí, l’Ajuntament continua negociant amb les empreses que puguen rematar la urbanització de la zona a costa dels avals incautats a la constructora, a la que se li va retirar la condició d’agent urbanitzador per no escometre els treballs acordats. Tot i això, l’empresa no ha deixat de reclamar els 2,7 milions que li van ser retirats juntament amb la condició d’urbanitzador. Precisament l’Alamí podria ser la ubicació d’un centre geriàtric que estudia la consellera Mònica Oltra.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X