Cocentaina diagnostica el grau d’accessibilitat per a elaborar el segon Pla Integral de la regió

Cocentaina vol seguir a Alcoi en quant a la posada en marca d’un Pla Integral d’Accessibilitat que facilite l’accés de qualsevol veí a tots els punts de la població, independentment de les seus limitacions físiques. Per a començar esta fase, l’Ajuntament ha rebut una subvenció de la Diputació amb la que fer un diagnòstic de en quins punts cal invertir per a millorar l’accessibilitat.


La societat actual està més bolcada que mai,  al menys cap a la galeria, en aconseguir la igualtat entre totes les persones, independentment de la seua rasa, gènere o condicionants vitals. Això suposa que s’han de dur a terme actuacions que faciliten la igualtat real, actuacions que en el cas de persones que no tenen una mobilitat total al seu abast requereix d’inversions per a habilitar passos i entrades, així com per a eliminar barreres arquitectòniques. Una tasca en la que la ciutat d’Alcoi és pionera a tot el País Valencià.

Ara, eixa tendència s’ha vist reflectida a Cocentaina, on l’Ajuntament pretén posar en marxa el sistema per a elaborar el seu propi Pla Integral d’Accessibilitat. El primer pas ha arribat de la mà de la Diputació d’Alacant, que ha atorgat una ajuda a la vila comtal amb la que fer un complet diagnòstic de com es troba Cocentaina en quant a accessibilitat es refereix. La subvenció suma poc més de 4.350 euros amb els que elaborar un estudi que avalue el grau de dificultat que poden tindre les persones amb mobilitat reduïda per a moure’s per la capital del Comtat.

L’estudi és el primer pas del que el Consistori contestà pretén que siga el seu Pla Integral d’Accessibilitat, que a dia de hui seria el segon en aplicar-se a tot el País Valencià després de l’elaborat a Alcoi. Fer una població accessible a tots els ciutadans, independentment de les seues limitacions físiques o psíquiques és un dels objectius de la pròpia Alcaldessa, Mireia Estepa, que a més ostenta la regidoria de Serveis Socials.

A la vila comtal ja s’han dut a terme diferents actuacions en este sentit durant la present legislatura, com la instal·lació de parcs adaptats. L’objectiu amb l’estudi que va a desenvolupar-se és detectar on cal actuar millorant l’accessibilitat per a fer-ho en el futur.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X