Cocentaina diagnostica el grau d’accessibilitat per a elaborar el segon Pla Integral de la regió

Cocentaina vol seguir a Alcoi en quant a la posada en marca d’un Pla Integral d’Accessibilitat que facilite l’accés de qualsevol veí a tots els punts de la població, independentment de les seus limitacions físiques. Per a començar esta fase, l’Ajuntament ha rebut una subvenció de la Diputació amb la que fer un diagnòstic de en quins punts cal invertir per a millorar l’accessibilitat.


La societat actual està més bolcada que mai,  al menys cap a la galeria, en aconseguir la igualtat entre totes les persones, independentment de la seua rasa, gènere o condicionants vitals. Això suposa que s’han de dur a terme actuacions que faciliten la igualtat real, actuacions que en el cas de persones que no tenen una mobilitat total al seu abast requereix d’inversions per a habilitar passos i entrades, així com per a eliminar barreres arquitectòniques. Una tasca en la que la ciutat d’Alcoi és pionera a tot el País Valencià.

Ara, eixa tendència s’ha vist reflectida a Cocentaina, on l’Ajuntament pretén posar en marxa el sistema per a elaborar el seu propi Pla Integral d’Accessibilitat. El primer pas ha arribat de la mà de la Diputació d’Alacant, que ha atorgat una ajuda a la vila comtal amb la que fer un complet diagnòstic de com es troba Cocentaina en quant a accessibilitat es refereix. La subvenció suma poc més de 4.350 euros amb els que elaborar un estudi que avalue el grau de dificultat que poden tindre les persones amb mobilitat reduïda per a moure’s per la capital del Comtat.

L’estudi és el primer pas del que el Consistori contestà pretén que siga el seu Pla Integral d’Accessibilitat, que a dia de hui seria el segon en aplicar-se a tot el País Valencià després de l’elaborat a Alcoi. Fer una població accessible a tots els ciutadans, independentment de les seues limitacions físiques o psíquiques és un dels objectius de la pròpia Alcaldessa, Mireia Estepa, que a més ostenta la regidoria de Serveis Socials.

A la vila comtal ja s’han dut a terme diferents actuacions en este sentit durant la present legislatura, com la instal·lació de parcs adaptats. L’objectiu amb l’estudi que va a desenvolupar-se és detectar on cal actuar millorant l’accessibilitat per a fer-ho en el futur.

Comparteix-ho a:
Noticies
Associacions de l’interior reivindiquen un atenció més personalitzada en el Dia Contra l’Alzheimer
22 - 09 - 2017

Aquest 21 de setembre es celebra a tot el món el Dia Mundial Contra l’Alzheimer, plegat d’activitats i també de reivindicacions per part dels col·lectius que cuiden als qui la pateixen. Es tracta de canviar el punt de vista de la societat per a posar en el centre del tractament a la persona i no a la malaltia, així com de recaptar fons per a millorar l’atenció.

llegir més +
Oltra retarda l’apertura del CMM Alcoi a juliol de 2018 i el pont de Sant Jordi millorarà el drenatge
21 - 09 - 2017

El Centre de Malalts Mentals Barranquet de Soler d'Alcoi no obrirà a final d’any com estava previst, sinó que ho farà a meitat de 2018. El Consell reclama a l’Ajuntament inversions per valor d’uns 89.000 euros per a adaptar l’edifici. Mentre, el pont de Sant Jordi, ja obert al trànsit, patirà modificacions per a evitar que la seua plataforma s’inunde amb les precipitacions, tal i com va ocórrer el passat cap de setmana. Obres aquestes sense cost addicional per al Consistori.

llegir més +
La Policia Local de Muro opera amb els serveis al mínim per a reivindicar pujades salarials
21 - 09 - 2017

La Policia Local de Muro està duent a terme accions per a reivindicar una pujada salarial de 5.000 euros per agent i any. Entre les mesures de pressió està el tancament de perfils en xarxes socials per a entorpir la comunicació amb el cos i el augment del nombre de sancions, lamenta l’Ajuntament. Mentre, els agents mediambientals també han reivindicat que s’equipare el seu treball amb el d’altres cossos.

llegir més +
El C.D. Alcoyano acomiada a Aparicio pels mals resultats i presenta a Galiana com a substitut
21 - 09 - 2017

La manca de resultats s’ha cobrat la primera víctima al grup III de la 2ªB, i no és altre que el ja ex entrenador del C.D. Alcoyano, Toni Aparicio. Les crítiques al joc de l’equip i dels propis jugadors han precipitat la seua eixida. José Galiana, tècnic experimentat en la categoria, serà el seu substitut fins que acabe la present temporada.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X