Cocentaina diagnostica el grau d’accessibilitat per a elaborar el segon Pla Integral de la regió

Cocentaina vol seguir a Alcoi en quant a la posada en marca d’un Pla Integral d’Accessibilitat que facilite l’accés de qualsevol veí a tots els punts de la població, independentment de les seus limitacions físiques. Per a començar esta fase, l’Ajuntament ha rebut una subvenció de la Diputació amb la que fer un diagnòstic de en quins punts cal invertir per a millorar l’accessibilitat.


La societat actual està més bolcada que mai,  al menys cap a la galeria, en aconseguir la igualtat entre totes les persones, independentment de la seua rasa, gènere o condicionants vitals. Això suposa que s’han de dur a terme actuacions que faciliten la igualtat real, actuacions que en el cas de persones que no tenen una mobilitat total al seu abast requereix d’inversions per a habilitar passos i entrades, així com per a eliminar barreres arquitectòniques. Una tasca en la que la ciutat d’Alcoi és pionera a tot el País Valencià.

Ara, eixa tendència s’ha vist reflectida a Cocentaina, on l’Ajuntament pretén posar en marxa el sistema per a elaborar el seu propi Pla Integral d’Accessibilitat. El primer pas ha arribat de la mà de la Diputació d’Alacant, que ha atorgat una ajuda a la vila comtal amb la que fer un complet diagnòstic de com es troba Cocentaina en quant a accessibilitat es refereix. La subvenció suma poc més de 4.350 euros amb els que elaborar un estudi que avalue el grau de dificultat que poden tindre les persones amb mobilitat reduïda per a moure’s per la capital del Comtat.

L’estudi és el primer pas del que el Consistori contestà pretén que siga el seu Pla Integral d’Accessibilitat, que a dia de hui seria el segon en aplicar-se a tot el País Valencià després de l’elaborat a Alcoi. Fer una població accessible a tots els ciutadans, independentment de les seues limitacions físiques o psíquiques és un dels objectius de la pròpia Alcaldessa, Mireia Estepa, que a més ostenta la regidoria de Serveis Socials.

A la vila comtal ja s’han dut a terme diferents actuacions en este sentit durant la present legislatura, com la instal·lació de parcs adaptats. L’objectiu amb l’estudi que va a desenvolupar-se és detectar on cal actuar millorant l’accessibilitat per a fer-ho en el futur.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X