Cocentaina diagnostica el grau d’accessibilitat per a elaborar el segon Pla Integral de la regió

Cocentaina vol seguir a Alcoi en quant a la posada en marca d’un Pla Integral d’Accessibilitat que facilite l’accés de qualsevol veí a tots els punts de la població, independentment de les seus limitacions físiques. Per a començar esta fase, l’Ajuntament ha rebut una subvenció de la Diputació amb la que fer un diagnòstic de en quins punts cal invertir per a millorar l’accessibilitat.


La societat actual està més bolcada que mai,  al menys cap a la galeria, en aconseguir la igualtat entre totes les persones, independentment de la seua rasa, gènere o condicionants vitals. Això suposa que s’han de dur a terme actuacions que faciliten la igualtat real, actuacions que en el cas de persones que no tenen una mobilitat total al seu abast requereix d’inversions per a habilitar passos i entrades, així com per a eliminar barreres arquitectòniques. Una tasca en la que la ciutat d’Alcoi és pionera a tot el País Valencià.

Ara, eixa tendència s’ha vist reflectida a Cocentaina, on l’Ajuntament pretén posar en marxa el sistema per a elaborar el seu propi Pla Integral d’Accessibilitat. El primer pas ha arribat de la mà de la Diputació d’Alacant, que ha atorgat una ajuda a la vila comtal amb la que fer un complet diagnòstic de com es troba Cocentaina en quant a accessibilitat es refereix. La subvenció suma poc més de 4.350 euros amb els que elaborar un estudi que avalue el grau de dificultat que poden tindre les persones amb mobilitat reduïda per a moure’s per la capital del Comtat.

L’estudi és el primer pas del que el Consistori contestà pretén que siga el seu Pla Integral d’Accessibilitat, que a dia de hui seria el segon en aplicar-se a tot el País Valencià després de l’elaborat a Alcoi. Fer una població accessible a tots els ciutadans, independentment de les seues limitacions físiques o psíquiques és un dels objectius de la pròpia Alcaldessa, Mireia Estepa, que a més ostenta la regidoria de Serveis Socials.

A la vila comtal ja s’han dut a terme diferents actuacions en este sentit durant la present legislatura, com la instal·lació de parcs adaptats. L’objectiu amb l’estudi que va a desenvolupar-se és detectar on cal actuar millorant l’accessibilitat per a fer-ho en el futur.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X