El tèxtil de l’Alcoià i el Comtat mostra la seua oferta a la fira Home Textiles Premium Madrid

Desenes de marques tèxtils de l’Alcoià i El Comtat estan presents des de hui i fins diumenge en la fira Home Textiles Premium Spain que es celebra a la Caixa Màgica de Madrid. Més superfície, més marques presents i més potencials compradors acompanyen al context d’augment de les exportacions que el sector vol traslladar al mercat intern en la tercera edició d’este esdeveniment comercial.


Quasi una llarga dècada de crisi econòmica ha deixat en bolquers a bona part dels sectors productius de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Bona part d’ells s’han agafat a les exportacions com a mètode per a capejar la caiguda del consum intern, que a dia de hui pareix reflotar lleugerament. Entre els sectors més afectats està el tèxtil, que ha vist desaparèixer sota el fantasma de les pèrdues a un bon nombre de marques. Les que han sobreviscut s’han hagut de reciclar i buscar formes de producció i comercialització que les mantingueren vives.

Una d’elles s’ha inaugurat hui a la capital d’Espanya, on es celebra fins diumenge la tercera edició de la fira Home Textiles Premium Spain, que aglutina a més de 170 marques valencianes relacionades amb el tèxtil. La cita ha sigut inaugurada pel Conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ja que la pròpia Generalitat i la patronal del sector Ateval són els principals precursors de l’esdeveniment. Es tracta d’una fira dirigida als professionals del sector i que compta amb assistència de compradors vinguts d’una trentena de països de tot el món.

La fira del tèxtil valencià arriba a la seua tercer edició en una línia ascendent, tant en quant a marques presents com a superfície expositiva i també de compradors potencials. Productes com tot tipus de roba de la llar, així com catifes, complements de decoració, roba de bany, cortines i inclús passamaneria estan presents en la Caixa Màgica de Madrid, un recinte que permet als expositors major llibertat, al augmentar-se un 34% l’espai disponibles. Home Textiles Premium Spain s’ha convertit en una fira de referència per al sector, amb presència de desenes de firmes de la muntanya alacantina.

Les expectatives del sector tèxtil de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla apunten a un augment en les vendes que confirme la tendència que ja segueixen les exportacions, amb un increment per damunt del 10% en este any.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X