El tèxtil de l’Alcoià i el Comtat mostra la seua oferta a la fira Home Textiles Premium Madrid

Desenes de marques tèxtils de l’Alcoià i El Comtat estan presents des de hui i fins diumenge en la fira Home Textiles Premium Spain que es celebra a la Caixa Màgica de Madrid. Més superfície, més marques presents i més potencials compradors acompanyen al context d’augment de les exportacions que el sector vol traslladar al mercat intern en la tercera edició d’este esdeveniment comercial.


Quasi una llarga dècada de crisi econòmica ha deixat en bolquers a bona part dels sectors productius de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Bona part d’ells s’han agafat a les exportacions com a mètode per a capejar la caiguda del consum intern, que a dia de hui pareix reflotar lleugerament. Entre els sectors més afectats està el tèxtil, que ha vist desaparèixer sota el fantasma de les pèrdues a un bon nombre de marques. Les que han sobreviscut s’han hagut de reciclar i buscar formes de producció i comercialització que les mantingueren vives.

Una d’elles s’ha inaugurat hui a la capital d’Espanya, on es celebra fins diumenge la tercera edició de la fira Home Textiles Premium Spain, que aglutina a més de 170 marques valencianes relacionades amb el tèxtil. La cita ha sigut inaugurada pel Conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ja que la pròpia Generalitat i la patronal del sector Ateval són els principals precursors de l’esdeveniment. Es tracta d’una fira dirigida als professionals del sector i que compta amb assistència de compradors vinguts d’una trentena de països de tot el món.

La fira del tèxtil valencià arriba a la seua tercer edició en una línia ascendent, tant en quant a marques presents com a superfície expositiva i també de compradors potencials. Productes com tot tipus de roba de la llar, així com catifes, complements de decoració, roba de bany, cortines i inclús passamaneria estan presents en la Caixa Màgica de Madrid, un recinte que permet als expositors major llibertat, al augmentar-se un 34% l’espai disponibles. Home Textiles Premium Spain s’ha convertit en una fira de referència per al sector, amb presència de desenes de firmes de la muntanya alacantina.

Les expectatives del sector tèxtil de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla apunten a un augment en les vendes que confirme la tendència que ja segueixen les exportacions, amb un increment per damunt del 10% en este any.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X