El TSJ confirma que la competència sobre el partit judicial d’Ibi és per als advocats alcoians

El TSJ ha donat per tercera vegada la raó als advocats del col·legi d’Alcoi en el litigi que mantenen amb els d’Alacant per les competències en del partit judicial d’Ibi. Es tracta d’un conflicte que ve des de la creació del la sub divisió judicial de la muntanya i que ha sigut recorregut pels advocats alacantins al Tribunal Suprem com a última instància.


Durant molts anys, la majoria de les localitats de la Foia de de Castalla pertanyien a dos partits judicials diferents: el d’Alcoi i el d’Alacant. Però amb la creació del Palau de Justícia d’Ibi i el consegüent partit judicial de la vila joguetera, que donaria cobertura a totes les poblacions de la sub comarca de la Foia, es va crear també un conflicte. Els advocats del col·legi d’Alacant van recórrer en considerar que algunes localitats d’esta sub comarca de l’Alcoià estaven baix la seua cobertura, que va ser atorgada al Col·legi d’Advocats d’Alcoi.

Llavors, els advocats alacantins ja van mostrar el seu rebuig a esta nova divisió, que els llevava competències sobre algunes de les poblacions de la muntanya alacantina, que passarien a ser competència dels advocats alcoians. Fins a esta data existeixen dos sentències favorables als professionals del dret adscrits a la ciutat dels ponts, i ara ha arribat el tercer, en esta ocasió per part del TSJ. El punt de conflicte és que el Col·legi d’Advocats d’Alacant va incloure el partit judicial ibense en els seus estatuts, pel que des d’Alcoi van impugnar esta decisió.

Tot i que la sentència del TSJ és la tercera que dona la raó als alcoians en quant a la competència sobre el partit judicial d’Ibi, encara no existeix un sentència ferma en torn al tema a pesar de que tant el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats com els tribunals de primera instància ja van donar la raó als col·legi d’Alcoi. Ara, des d’Alacant han recorregut esta nova sentència al Tribunal Suprem, encarregat de posar llum d’una volta per totes a un tema que porta anys en dansa al voltant del Palau de Justícia d’Ibi.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X