El TSJ confirma que la competència sobre el partit judicial d’Ibi és per als advocats alcoians

El TSJ ha donat per tercera vegada la raó als advocats del col·legi d’Alcoi en el litigi que mantenen amb els d’Alacant per les competències en del partit judicial d’Ibi. Es tracta d’un conflicte que ve des de la creació del la sub divisió judicial de la muntanya i que ha sigut recorregut pels advocats alacantins al Tribunal Suprem com a última instància.


Durant molts anys, la majoria de les localitats de la Foia de de Castalla pertanyien a dos partits judicials diferents: el d’Alcoi i el d’Alacant. Però amb la creació del Palau de Justícia d’Ibi i el consegüent partit judicial de la vila joguetera, que donaria cobertura a totes les poblacions de la sub comarca de la Foia, es va crear també un conflicte. Els advocats del col·legi d’Alacant van recórrer en considerar que algunes localitats d’esta sub comarca de l’Alcoià estaven baix la seua cobertura, que va ser atorgada al Col·legi d’Advocats d’Alcoi.

Llavors, els advocats alacantins ja van mostrar el seu rebuig a esta nova divisió, que els llevava competències sobre algunes de les poblacions de la muntanya alacantina, que passarien a ser competència dels advocats alcoians. Fins a esta data existeixen dos sentències favorables als professionals del dret adscrits a la ciutat dels ponts, i ara ha arribat el tercer, en esta ocasió per part del TSJ. El punt de conflicte és que el Col·legi d’Advocats d’Alacant va incloure el partit judicial ibense en els seus estatuts, pel que des d’Alcoi van impugnar esta decisió.

Tot i que la sentència del TSJ és la tercera que dona la raó als alcoians en quant a la competència sobre el partit judicial d’Ibi, encara no existeix un sentència ferma en torn al tema a pesar de que tant el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats com els tribunals de primera instància ja van donar la raó als col·legi d’Alcoi. Ara, des d’Alacant han recorregut esta nova sentència al Tribunal Suprem, encarregat de posar llum d’una volta per totes a un tema que porta anys en dansa al voltant del Palau de Justícia d’Ibi.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X