El TSJ confirma que la competència sobre el partit judicial d’Ibi és per als advocats alcoians

El TSJ ha donat per tercera vegada la raó als advocats del col·legi d’Alcoi en el litigi que mantenen amb els d’Alacant per les competències en del partit judicial d’Ibi. Es tracta d’un conflicte que ve des de la creació del la sub divisió judicial de la muntanya i que ha sigut recorregut pels advocats alacantins al Tribunal Suprem com a última instància.


Durant molts anys, la majoria de les localitats de la Foia de de Castalla pertanyien a dos partits judicials diferents: el d’Alcoi i el d’Alacant. Però amb la creació del Palau de Justícia d’Ibi i el consegüent partit judicial de la vila joguetera, que donaria cobertura a totes les poblacions de la sub comarca de la Foia, es va crear també un conflicte. Els advocats del col·legi d’Alacant van recórrer en considerar que algunes localitats d’esta sub comarca de l’Alcoià estaven baix la seua cobertura, que va ser atorgada al Col·legi d’Advocats d’Alcoi.

Llavors, els advocats alacantins ja van mostrar el seu rebuig a esta nova divisió, que els llevava competències sobre algunes de les poblacions de la muntanya alacantina, que passarien a ser competència dels advocats alcoians. Fins a esta data existeixen dos sentències favorables als professionals del dret adscrits a la ciutat dels ponts, i ara ha arribat el tercer, en esta ocasió per part del TSJ. El punt de conflicte és que el Col·legi d’Advocats d’Alacant va incloure el partit judicial ibense en els seus estatuts, pel que des d’Alcoi van impugnar esta decisió.

Tot i que la sentència del TSJ és la tercera que dona la raó als alcoians en quant a la competència sobre el partit judicial d’Ibi, encara no existeix un sentència ferma en torn al tema a pesar de que tant el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats com els tribunals de primera instància ja van donar la raó als col·legi d’Alcoi. Ara, des d’Alacant han recorregut esta nova sentència al Tribunal Suprem, encarregat de posar llum d’una volta per totes a un tema que porta anys en dansa al voltant del Palau de Justícia d’Ibi.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X