El TSJ confirma que la competència sobre el partit judicial d’Ibi és per als advocats alcoians

El TSJ ha donat per tercera vegada la raó als advocats del col·legi d’Alcoi en el litigi que mantenen amb els d’Alacant per les competències en del partit judicial d’Ibi. Es tracta d’un conflicte que ve des de la creació del la sub divisió judicial de la muntanya i que ha sigut recorregut pels advocats alacantins al Tribunal Suprem com a última instància.


Durant molts anys, la majoria de les localitats de la Foia de de Castalla pertanyien a dos partits judicials diferents: el d’Alcoi i el d’Alacant. Però amb la creació del Palau de Justícia d’Ibi i el consegüent partit judicial de la vila joguetera, que donaria cobertura a totes les poblacions de la sub comarca de la Foia, es va crear també un conflicte. Els advocats del col·legi d’Alacant van recórrer en considerar que algunes localitats d’esta sub comarca de l’Alcoià estaven baix la seua cobertura, que va ser atorgada al Col·legi d’Advocats d’Alcoi.

Llavors, els advocats alacantins ja van mostrar el seu rebuig a esta nova divisió, que els llevava competències sobre algunes de les poblacions de la muntanya alacantina, que passarien a ser competència dels advocats alcoians. Fins a esta data existeixen dos sentències favorables als professionals del dret adscrits a la ciutat dels ponts, i ara ha arribat el tercer, en esta ocasió per part del TSJ. El punt de conflicte és que el Col·legi d’Advocats d’Alacant va incloure el partit judicial ibense en els seus estatuts, pel que des d’Alcoi van impugnar esta decisió.

Tot i que la sentència del TSJ és la tercera que dona la raó als alcoians en quant a la competència sobre el partit judicial d’Ibi, encara no existeix un sentència ferma en torn al tema a pesar de que tant el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats com els tribunals de primera instància ja van donar la raó als col·legi d’Alcoi. Ara, des d’Alacant han recorregut esta nova sentència al Tribunal Suprem, encarregat de posar llum d’una volta per totes a un tema que porta anys en dansa al voltant del Palau de Justícia d’Ibi.

Comparteix-ho a:
Noticies
Associacions de l’interior reivindiquen un atenció més personalitzada en el Dia Contra l’Alzheimer
22 - 09 - 2017

Aquest 21 de setembre es celebra a tot el món el Dia Mundial Contra l’Alzheimer, plegat d’activitats i també de reivindicacions per part dels col·lectius que cuiden als qui la pateixen. Es tracta de canviar el punt de vista de la societat per a posar en el centre del tractament a la persona i no a la malaltia, així com de recaptar fons per a millorar l’atenció.

llegir més +
Oltra retarda l’apertura del CMM Alcoi a juliol de 2018 i el pont de Sant Jordi millorarà el drenatge
21 - 09 - 2017

El Centre de Malalts Mentals Barranquet de Soler d'Alcoi no obrirà a final d’any com estava previst, sinó que ho farà a meitat de 2018. El Consell reclama a l’Ajuntament inversions per valor d’uns 89.000 euros per a adaptar l’edifici. Mentre, el pont de Sant Jordi, ja obert al trànsit, patirà modificacions per a evitar que la seua plataforma s’inunde amb les precipitacions, tal i com va ocórrer el passat cap de setmana. Obres aquestes sense cost addicional per al Consistori.

llegir més +
La Policia Local de Muro opera amb els serveis al mínim per a reivindicar pujades salarials
21 - 09 - 2017

La Policia Local de Muro està duent a terme accions per a reivindicar una pujada salarial de 5.000 euros per agent i any. Entre les mesures de pressió està el tancament de perfils en xarxes socials per a entorpir la comunicació amb el cos i el augment del nombre de sancions, lamenta l’Ajuntament. Mentre, els agents mediambientals també han reivindicat que s’equipare el seu treball amb el d’altres cossos.

llegir més +
El C.D. Alcoyano acomiada a Aparicio pels mals resultats i presenta a Galiana com a substitut
21 - 09 - 2017

La manca de resultats s’ha cobrat la primera víctima al grup III de la 2ªB, i no és altre que el ja ex entrenador del C.D. Alcoyano, Toni Aparicio. Les crítiques al joc de l’equip i dels propis jugadors han precipitat la seua eixida. José Galiana, tècnic experimentat en la categoria, serà el seu substitut fins que acabe la present temporada.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X