L’inici de la Novena a la patrona i l’encesa de l’enlluernat llancen a Ibi cap a les seues Festes

Ibi ha encetat ja els actes previs a l’arribada dels principals festejos de la localitat: els Moros i Cristians. A l’església de la Transfiguració s’ha encetat la novena en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, que durant la propera setmana i mitja presidirà l’altar del temple ibense. També ha sigut inaugurat l’enlluernat fester, renovat este any i que ha patit un retard per un accident d’una de les assistents a la novena.


La localitat d’Ibi ha programat este any les seues Festes de Moros i Cristians entre els dies 15 i 18 de setembre, jornades en les que es celebren els actes centrals dels festejos a la vila joguetera, declarats l’any passat com a d’Interès Turístic Autonòmic. No obstant, com sòl ocórrer a moltes de les poblacions de les comarques, els actes previs comencen moltes jornades abans de que ho facen els actes centrals. A la localitat ja s’ha encetat eixe procés amb les novenes, misses que se li dediquen durant 9 dies a la patrona ibense: la Mare de Déu dels Desemparats.

Durant els propers 8 dies, fins que arribe el moment de començar la trilogia festera ibense, la patrona rebrà l’estima de tot el poble després de que este dimecres s’encetara el cicle de misses amb salve dedicades a la Mare de Déu dels Desemparats. Un esdeveniment multitudinari per a una població que espera amb els braços oberts l’arribada dels seus dies grans i que precedeix a altre dels actes previs de les Festes a Ibi: l’encesa de l’enlluernat. Centenars de persones han omplert els carrers propers al castell de festes, instal·lat al Carrer Les Eres, al costat de l’Ajuntament.

L’enlluernat fester és un dels elements que any rere any tracta de millorar la Comissió de Festes, i que dona un aspecte especial als carrers cèntrics d’Ibi durant les seues dates més esperades. A més, la seua inauguració va acompanyada del dispar d’una mascletà nocturna que en esta ocasió ha hagut de retardar-se per la caiguda d’una dona que assistia a la missa i va haver de ser traslladada en ambulància per a rebre cuidats mèdics.

Eixa ha sigut la principal anècdota d’un dels primers actes de les Festes d’Ibi, que ha mantingut als assistents impacients esperant la tornada de l’ambulància, imprescindible en els actes amb pólvora.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X