L’inici de la Novena a la patrona i l’encesa de l’enlluernat llancen a Ibi cap a les seues Festes

Ibi ha encetat ja els actes previs a l’arribada dels principals festejos de la localitat: els Moros i Cristians. A l’església de la Transfiguració s’ha encetat la novena en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, que durant la propera setmana i mitja presidirà l’altar del temple ibense. També ha sigut inaugurat l’enlluernat fester, renovat este any i que ha patit un retard per un accident d’una de les assistents a la novena.


La localitat d’Ibi ha programat este any les seues Festes de Moros i Cristians entre els dies 15 i 18 de setembre, jornades en les que es celebren els actes centrals dels festejos a la vila joguetera, declarats l’any passat com a d’Interès Turístic Autonòmic. No obstant, com sòl ocórrer a moltes de les poblacions de les comarques, els actes previs comencen moltes jornades abans de que ho facen els actes centrals. A la localitat ja s’ha encetat eixe procés amb les novenes, misses que se li dediquen durant 9 dies a la patrona ibense: la Mare de Déu dels Desemparats.

Durant els propers 8 dies, fins que arribe el moment de començar la trilogia festera ibense, la patrona rebrà l’estima de tot el poble després de que este dimecres s’encetara el cicle de misses amb salve dedicades a la Mare de Déu dels Desemparats. Un esdeveniment multitudinari per a una població que espera amb els braços oberts l’arribada dels seus dies grans i que precedeix a altre dels actes previs de les Festes a Ibi: l’encesa de l’enlluernat. Centenars de persones han omplert els carrers propers al castell de festes, instal·lat al Carrer Les Eres, al costat de l’Ajuntament.

L’enlluernat fester és un dels elements que any rere any tracta de millorar la Comissió de Festes, i que dona un aspecte especial als carrers cèntrics d’Ibi durant les seues dates més esperades. A més, la seua inauguració va acompanyada del dispar d’una mascletà nocturna que en esta ocasió ha hagut de retardar-se per la caiguda d’una dona que assistia a la missa i va haver de ser traslladada en ambulància per a rebre cuidats mèdics.

Eixa ha sigut la principal anècdota d’un dels primers actes de les Festes d’Ibi, que ha mantingut als assistents impacients esperant la tornada de l’ambulància, imprescindible en els actes amb pólvora.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X