L’inici de la Novena a la patrona i l’encesa de l’enlluernat llancen a Ibi cap a les seues Festes

Ibi ha encetat ja els actes previs a l’arribada dels principals festejos de la localitat: els Moros i Cristians. A l’església de la Transfiguració s’ha encetat la novena en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, que durant la propera setmana i mitja presidirà l’altar del temple ibense. També ha sigut inaugurat l’enlluernat fester, renovat este any i que ha patit un retard per un accident d’una de les assistents a la novena.


La localitat d’Ibi ha programat este any les seues Festes de Moros i Cristians entre els dies 15 i 18 de setembre, jornades en les que es celebren els actes centrals dels festejos a la vila joguetera, declarats l’any passat com a d’Interès Turístic Autonòmic. No obstant, com sòl ocórrer a moltes de les poblacions de les comarques, els actes previs comencen moltes jornades abans de que ho facen els actes centrals. A la localitat ja s’ha encetat eixe procés amb les novenes, misses que se li dediquen durant 9 dies a la patrona ibense: la Mare de Déu dels Desemparats.

Durant els propers 8 dies, fins que arribe el moment de començar la trilogia festera ibense, la patrona rebrà l’estima de tot el poble després de que este dimecres s’encetara el cicle de misses amb salve dedicades a la Mare de Déu dels Desemparats. Un esdeveniment multitudinari per a una població que espera amb els braços oberts l’arribada dels seus dies grans i que precedeix a altre dels actes previs de les Festes a Ibi: l’encesa de l’enlluernat. Centenars de persones han omplert els carrers propers al castell de festes, instal·lat al Carrer Les Eres, al costat de l’Ajuntament.

L’enlluernat fester és un dels elements que any rere any tracta de millorar la Comissió de Festes, i que dona un aspecte especial als carrers cèntrics d’Ibi durant les seues dates més esperades. A més, la seua inauguració va acompanyada del dispar d’una mascletà nocturna que en esta ocasió ha hagut de retardar-se per la caiguda d’una dona que assistia a la missa i va haver de ser traslladada en ambulància per a rebre cuidats mèdics.

Eixa ha sigut la principal anècdota d’un dels primers actes de les Festes d’Ibi, que ha mantingut als assistents impacients esperant la tornada de l’ambulància, imprescindible en els actes amb pólvora.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X