L’inici de la Novena a la patrona i l’encesa de l’enlluernat llancen a Ibi cap a les seues Festes

Ibi ha encetat ja els actes previs a l’arribada dels principals festejos de la localitat: els Moros i Cristians. A l’església de la Transfiguració s’ha encetat la novena en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, que durant la propera setmana i mitja presidirà l’altar del temple ibense. També ha sigut inaugurat l’enlluernat fester, renovat este any i que ha patit un retard per un accident d’una de les assistents a la novena.


La localitat d’Ibi ha programat este any les seues Festes de Moros i Cristians entre els dies 15 i 18 de setembre, jornades en les que es celebren els actes centrals dels festejos a la vila joguetera, declarats l’any passat com a d’Interès Turístic Autonòmic. No obstant, com sòl ocórrer a moltes de les poblacions de les comarques, els actes previs comencen moltes jornades abans de que ho facen els actes centrals. A la localitat ja s’ha encetat eixe procés amb les novenes, misses que se li dediquen durant 9 dies a la patrona ibense: la Mare de Déu dels Desemparats.

Durant els propers 8 dies, fins que arribe el moment de començar la trilogia festera ibense, la patrona rebrà l’estima de tot el poble després de que este dimecres s’encetara el cicle de misses amb salve dedicades a la Mare de Déu dels Desemparats. Un esdeveniment multitudinari per a una població que espera amb els braços oberts l’arribada dels seus dies grans i que precedeix a altre dels actes previs de les Festes a Ibi: l’encesa de l’enlluernat. Centenars de persones han omplert els carrers propers al castell de festes, instal·lat al Carrer Les Eres, al costat de l’Ajuntament.

L’enlluernat fester és un dels elements que any rere any tracta de millorar la Comissió de Festes, i que dona un aspecte especial als carrers cèntrics d’Ibi durant les seues dates més esperades. A més, la seua inauguració va acompanyada del dispar d’una mascletà nocturna que en esta ocasió ha hagut de retardar-se per la caiguda d’una dona que assistia a la missa i va haver de ser traslladada en ambulància per a rebre cuidats mèdics.

Eixa ha sigut la principal anècdota d’un dels primers actes de les Festes d’Ibi, que ha mantingut als assistents impacients esperant la tornada de l’ambulància, imprescindible en els actes amb pólvora.

Comparteix-ho a:
Noticies
Associacions de l’interior reivindiquen un atenció més personalitzada en el Dia Contra l’Alzheimer
22 - 09 - 2017

Aquest 21 de setembre es celebra a tot el món el Dia Mundial Contra l’Alzheimer, plegat d’activitats i també de reivindicacions per part dels col·lectius que cuiden als qui la pateixen. Es tracta de canviar el punt de vista de la societat per a posar en el centre del tractament a la persona i no a la malaltia, així com de recaptar fons per a millorar l’atenció.

llegir més +
Oltra retarda l’apertura del CMM Alcoi a juliol de 2018 i el pont de Sant Jordi millorarà el drenatge
21 - 09 - 2017

El Centre de Malalts Mentals Barranquet de Soler d'Alcoi no obrirà a final d’any com estava previst, sinó que ho farà a meitat de 2018. El Consell reclama a l’Ajuntament inversions per valor d’uns 89.000 euros per a adaptar l’edifici. Mentre, el pont de Sant Jordi, ja obert al trànsit, patirà modificacions per a evitar que la seua plataforma s’inunde amb les precipitacions, tal i com va ocórrer el passat cap de setmana. Obres aquestes sense cost addicional per al Consistori.

llegir més +
La Policia Local de Muro opera amb els serveis al mínim per a reivindicar pujades salarials
21 - 09 - 2017

La Policia Local de Muro està duent a terme accions per a reivindicar una pujada salarial de 5.000 euros per agent i any. Entre les mesures de pressió està el tancament de perfils en xarxes socials per a entorpir la comunicació amb el cos i el augment del nombre de sancions, lamenta l’Ajuntament. Mentre, els agents mediambientals també han reivindicat que s’equipare el seu treball amb el d’altres cossos.

llegir més +
El C.D. Alcoyano acomiada a Aparicio pels mals resultats i presenta a Galiana com a substitut
21 - 09 - 2017

La manca de resultats s’ha cobrat la primera víctima al grup III de la 2ªB, i no és altre que el ja ex entrenador del C.D. Alcoyano, Toni Aparicio. Les crítiques al joc de l’equip i dels propis jugadors han precipitat la seua eixida. José Galiana, tècnic experimentat en la categoria, serà el seu substitut fins que acabe la present temporada.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X