Banyeres convoca una votació per a decidir si les dates de les Festes es traslladen al cap de setmana

Banyeres ha aprovat en plenari la celebració d’un referèndum per a decidir si les dates dels seus Moros i Cristians, que es celebren habitualment entre el 22 i el 25 d’abril, deuen passar-se al cap de setmana. La proposta arriba des de diferents sectors de la població que no poden gaudir dels festejos si es celebren entre setmana. La votació tindrà lloc el proper 12 de novembre a les seus de 2 comparses de la població.


En el passat, abans de l’arribada de la globalització i del capitalisme més agressiu, cada població establia les dates de les seues festes majors segons resava la tradició. Però les exigències del mercat, laboral y econòmic, han anat modificant les possibilitats que qualsevol persona té per a assistir als festejos de la seua població. És per això pel que moltes poblacions es veuen obligades a plantejar-se modificar el calendari fester per tal de no anar perdent festers, cosa que ha ocorregut a totes les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Esta situació ja s’ha donat abans a diferents poblacions a l’hora de celebrar els seus festejos, la majoria relacionats amb els Moros i Cristians, incloent la ciutat d’Alcoi. El debat és a tots els llocs el mateix: traslladar els principals dies de les Festes al cap de setmana per a recuperar la participació massiva de festers com ocorria en anys passats. Ara, el debat ha arribat a Banyeres, que ha aprovat en plenari sotmetre esta possibilitat al dictamen del poble. Seran els veïns i festers de Banyeres qui trien la que consideren millor opció en referèndum el proper 12 de novembre.

La consulta resin aprovada a la localitat es centra en dos qüestions: la primera es refereix a la coincidència o no dels veïns i festers en que les festes es celebren sempre en cap de setmana; mentre una segon pregunta es referirà a si els festejos deuen començar en dissabte. Per a que els Moros i Cristians de Banyeres vegen modificades les seues dates, 22, 23, 24 i 25 d’abril, cal que el 60% dels vots siguen favorables a esta possibilitat. En cas contrari, es mantindran les dates tradicionals.

La proposta del canvi de dates ha sigut llançada per comparses, universitaris, empreses i residents fora de la població que no poden gaudir de les seues Festes dins d’una votació que es celebrarà en els locals dels Moros Vells i els Contrabandistes.

Comparteix-ho a:
Noticies
Associacions de l’interior reivindiquen un atenció més personalitzada en el Dia Contra l’Alzheimer
22 - 09 - 2017

Aquest 21 de setembre es celebra a tot el món el Dia Mundial Contra l’Alzheimer, plegat d’activitats i també de reivindicacions per part dels col·lectius que cuiden als qui la pateixen. Es tracta de canviar el punt de vista de la societat per a posar en el centre del tractament a la persona i no a la malaltia, així com de recaptar fons per a millorar l’atenció.

llegir més +
Oltra retarda l’apertura del CMM Alcoi a juliol de 2018 i el pont de Sant Jordi millorarà el drenatge
21 - 09 - 2017

El Centre de Malalts Mentals Barranquet de Soler d'Alcoi no obrirà a final d’any com estava previst, sinó que ho farà a meitat de 2018. El Consell reclama a l’Ajuntament inversions per valor d’uns 89.000 euros per a adaptar l’edifici. Mentre, el pont de Sant Jordi, ja obert al trànsit, patirà modificacions per a evitar que la seua plataforma s’inunde amb les precipitacions, tal i com va ocórrer el passat cap de setmana. Obres aquestes sense cost addicional per al Consistori.

llegir més +
La Policia Local de Muro opera amb els serveis al mínim per a reivindicar pujades salarials
21 - 09 - 2017

La Policia Local de Muro està duent a terme accions per a reivindicar una pujada salarial de 5.000 euros per agent i any. Entre les mesures de pressió està el tancament de perfils en xarxes socials per a entorpir la comunicació amb el cos i el augment del nombre de sancions, lamenta l’Ajuntament. Mentre, els agents mediambientals també han reivindicat que s’equipare el seu treball amb el d’altres cossos.

llegir més +
El C.D. Alcoyano acomiada a Aparicio pels mals resultats i presenta a Galiana com a substitut
21 - 09 - 2017

La manca de resultats s’ha cobrat la primera víctima al grup III de la 2ªB, i no és altre que el ja ex entrenador del C.D. Alcoyano, Toni Aparicio. Les crítiques al joc de l’equip i dels propis jugadors han precipitat la seua eixida. José Galiana, tècnic experimentat en la categoria, serà el seu substitut fins que acabe la present temporada.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X