Banyeres convoca una votació per a decidir si les dates de les Festes es traslladen al cap de setmana

Banyeres ha aprovat en plenari la celebració d’un referèndum per a decidir si les dates dels seus Moros i Cristians, que es celebren habitualment entre el 22 i el 25 d’abril, deuen passar-se al cap de setmana. La proposta arriba des de diferents sectors de la població que no poden gaudir dels festejos si es celebren entre setmana. La votació tindrà lloc el proper 12 de novembre a les seus de 2 comparses de la població.


En el passat, abans de l’arribada de la globalització i del capitalisme més agressiu, cada població establia les dates de les seues festes majors segons resava la tradició. Però les exigències del mercat, laboral y econòmic, han anat modificant les possibilitats que qualsevol persona té per a assistir als festejos de la seua població. És per això pel que moltes poblacions es veuen obligades a plantejar-se modificar el calendari fester per tal de no anar perdent festers, cosa que ha ocorregut a totes les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Esta situació ja s’ha donat abans a diferents poblacions a l’hora de celebrar els seus festejos, la majoria relacionats amb els Moros i Cristians, incloent la ciutat d’Alcoi. El debat és a tots els llocs el mateix: traslladar els principals dies de les Festes al cap de setmana per a recuperar la participació massiva de festers com ocorria en anys passats. Ara, el debat ha arribat a Banyeres, que ha aprovat en plenari sotmetre esta possibilitat al dictamen del poble. Seran els veïns i festers de Banyeres qui trien la que consideren millor opció en referèndum el proper 12 de novembre.

La consulta resin aprovada a la localitat es centra en dos qüestions: la primera es refereix a la coincidència o no dels veïns i festers en que les festes es celebren sempre en cap de setmana; mentre una segon pregunta es referirà a si els festejos deuen començar en dissabte. Per a que els Moros i Cristians de Banyeres vegen modificades les seues dates, 22, 23, 24 i 25 d’abril, cal que el 60% dels vots siguen favorables a esta possibilitat. En cas contrari, es mantindran les dates tradicionals.

La proposta del canvi de dates ha sigut llançada per comparses, universitaris, empreses i residents fora de la població que no poden gaudir de les seues Festes dins d’una votació que es celebrarà en els locals dels Moros Vells i els Contrabandistes.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X