Banyeres convoca una votació per a decidir si les dates de les Festes es traslladen al cap de setmana

Banyeres ha aprovat en plenari la celebració d’un referèndum per a decidir si les dates dels seus Moros i Cristians, que es celebren habitualment entre el 22 i el 25 d’abril, deuen passar-se al cap de setmana. La proposta arriba des de diferents sectors de la població que no poden gaudir dels festejos si es celebren entre setmana. La votació tindrà lloc el proper 12 de novembre a les seus de 2 comparses de la població.


En el passat, abans de l’arribada de la globalització i del capitalisme més agressiu, cada població establia les dates de les seues festes majors segons resava la tradició. Però les exigències del mercat, laboral y econòmic, han anat modificant les possibilitats que qualsevol persona té per a assistir als festejos de la seua població. És per això pel que moltes poblacions es veuen obligades a plantejar-se modificar el calendari fester per tal de no anar perdent festers, cosa que ha ocorregut a totes les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Esta situació ja s’ha donat abans a diferents poblacions a l’hora de celebrar els seus festejos, la majoria relacionats amb els Moros i Cristians, incloent la ciutat d’Alcoi. El debat és a tots els llocs el mateix: traslladar els principals dies de les Festes al cap de setmana per a recuperar la participació massiva de festers com ocorria en anys passats. Ara, el debat ha arribat a Banyeres, que ha aprovat en plenari sotmetre esta possibilitat al dictamen del poble. Seran els veïns i festers de Banyeres qui trien la que consideren millor opció en referèndum el proper 12 de novembre.

La consulta resin aprovada a la localitat es centra en dos qüestions: la primera es refereix a la coincidència o no dels veïns i festers en que les festes es celebren sempre en cap de setmana; mentre una segon pregunta es referirà a si els festejos deuen començar en dissabte. Per a que els Moros i Cristians de Banyeres vegen modificades les seues dates, 22, 23, 24 i 25 d’abril, cal que el 60% dels vots siguen favorables a esta possibilitat. En cas contrari, es mantindran les dates tradicionals.

La proposta del canvi de dates ha sigut llançada per comparses, universitaris, empreses i residents fora de la població que no poden gaudir de les seues Festes dins d’una votació que es celebrarà en els locals dels Moros Vells i els Contrabandistes.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X