Banyeres convoca una votació per a decidir si les dates de les Festes es traslladen al cap de setmana

Banyeres ha aprovat en plenari la celebració d’un referèndum per a decidir si les dates dels seus Moros i Cristians, que es celebren habitualment entre el 22 i el 25 d’abril, deuen passar-se al cap de setmana. La proposta arriba des de diferents sectors de la població que no poden gaudir dels festejos si es celebren entre setmana. La votació tindrà lloc el proper 12 de novembre a les seus de 2 comparses de la població.


En el passat, abans de l’arribada de la globalització i del capitalisme més agressiu, cada població establia les dates de les seues festes majors segons resava la tradició. Però les exigències del mercat, laboral y econòmic, han anat modificant les possibilitats que qualsevol persona té per a assistir als festejos de la seua població. És per això pel que moltes poblacions es veuen obligades a plantejar-se modificar el calendari fester per tal de no anar perdent festers, cosa que ha ocorregut a totes les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Esta situació ja s’ha donat abans a diferents poblacions a l’hora de celebrar els seus festejos, la majoria relacionats amb els Moros i Cristians, incloent la ciutat d’Alcoi. El debat és a tots els llocs el mateix: traslladar els principals dies de les Festes al cap de setmana per a recuperar la participació massiva de festers com ocorria en anys passats. Ara, el debat ha arribat a Banyeres, que ha aprovat en plenari sotmetre esta possibilitat al dictamen del poble. Seran els veïns i festers de Banyeres qui trien la que consideren millor opció en referèndum el proper 12 de novembre.

La consulta resin aprovada a la localitat es centra en dos qüestions: la primera es refereix a la coincidència o no dels veïns i festers en que les festes es celebren sempre en cap de setmana; mentre una segon pregunta es referirà a si els festejos deuen començar en dissabte. Per a que els Moros i Cristians de Banyeres vegen modificades les seues dates, 22, 23, 24 i 25 d’abril, cal que el 60% dels vots siguen favorables a esta possibilitat. En cas contrari, es mantindran les dates tradicionals.

La proposta del canvi de dates ha sigut llançada per comparses, universitaris, empreses i residents fora de la població que no poden gaudir de les seues Festes dins d’una votació que es celebrarà en els locals dels Moros Vells i els Contrabandistes.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X