Ibi llança ajudes per al lloguer al casc antic i una campanya contra la violència de gènere en Festes

L’Ajuntament d’Ibi té entre les seues prioritats la revitalització del casc antic, pel que ha dotat una partida de 10.000 euros amb els que subvencionar el lloguer de llars a centre històric. A més, durant les Festes de Moros i Cristians encetarà una campanya per a lluitar contra la violència de gènere, composada per un mostrador informatiu i un photocall amb els que donar visibilitat a la iniciativa.


Les zones cèntriques de la pràctica totalitat de poblacions són les àrees que habitualment es troben en pitjors condicions. Als edificis que les composen és on es va crear la història d’una determinada localitat, ja que es tracta del centre neuràlgic de la població. Però eixa antiguitat de la major part dels edificis als cascs antics també fa que les seues condicions d’habitabilitat no siguen iguals que les llars de nova construcció. Una de les conseqüències lògiques és que estos immobles acaben semi abandonats o perdent bona part del seu atractiu i salubritat.

A Ibi, l’Ajuntament està prenent mesures per a tractar d’impedir l’empitjorament de les condicions a estes llars, fet que redunda en una ostensible pèrdua d’atractiu per als centres urbans més degradats. La iniciativa del Consistori ibense busca donar suport a aquells veïns que vulguin llogar vivendes al centre històric de la vila joguetera. Fins a 10.000 euros ha dotat l’ajuntament en una partida pressupostària per a facilitar esta possibilitat als futurs residents del casc històric ibense, dins d’una mesura emmarcada en la intenció municipal de donar més vida al centre.

D’altra banda, la població compta els dies que resten per a l’arribada dels seus Moros i Cristians, les festes majors de la localitat. Enguany, la localitat posarà en marxa una campanya contra la violència de gènere i els abusos cap a les dones, que solen reproduir-se amb la ingesta d’alcohol. Per a donar-li visibilitat, l’Ajuntament ha preparat un expositor amb informació relativa al tema, així com un photocall per a les interessades.

L’objectiu de la campanya és remar a favor de la igualtat i impedir la proliferació d’abusos durant els dies més especials de la vila joguetera, que tindran lloc entre el 15 i el 18 de setembre.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X