Ibi llança ajudes per al lloguer al casc antic i una campanya contra la violència de gènere en Festes

L’Ajuntament d’Ibi té entre les seues prioritats la revitalització del casc antic, pel que ha dotat una partida de 10.000 euros amb els que subvencionar el lloguer de llars a centre històric. A més, durant les Festes de Moros i Cristians encetarà una campanya per a lluitar contra la violència de gènere, composada per un mostrador informatiu i un photocall amb els que donar visibilitat a la iniciativa.


Les zones cèntriques de la pràctica totalitat de poblacions són les àrees que habitualment es troben en pitjors condicions. Als edificis que les composen és on es va crear la història d’una determinada localitat, ja que es tracta del centre neuràlgic de la població. Però eixa antiguitat de la major part dels edificis als cascs antics també fa que les seues condicions d’habitabilitat no siguen iguals que les llars de nova construcció. Una de les conseqüències lògiques és que estos immobles acaben semi abandonats o perdent bona part del seu atractiu i salubritat.

A Ibi, l’Ajuntament està prenent mesures per a tractar d’impedir l’empitjorament de les condicions a estes llars, fet que redunda en una ostensible pèrdua d’atractiu per als centres urbans més degradats. La iniciativa del Consistori ibense busca donar suport a aquells veïns que vulguin llogar vivendes al centre històric de la vila joguetera. Fins a 10.000 euros ha dotat l’ajuntament en una partida pressupostària per a facilitar esta possibilitat als futurs residents del casc històric ibense, dins d’una mesura emmarcada en la intenció municipal de donar més vida al centre.

D’altra banda, la població compta els dies que resten per a l’arribada dels seus Moros i Cristians, les festes majors de la localitat. Enguany, la localitat posarà en marxa una campanya contra la violència de gènere i els abusos cap a les dones, que solen reproduir-se amb la ingesta d’alcohol. Per a donar-li visibilitat, l’Ajuntament ha preparat un expositor amb informació relativa al tema, així com un photocall per a les interessades.

L’objectiu de la campanya és remar a favor de la igualtat i impedir la proliferació d’abusos durant els dies més especials de la vila joguetera, que tindran lloc entre el 15 i el 18 de setembre.

Comparteix-ho a:
Noticies
Associacions de l’interior reivindiquen un atenció més personalitzada en el Dia Contra l’Alzheimer
22 - 09 - 2017

Aquest 21 de setembre es celebra a tot el món el Dia Mundial Contra l’Alzheimer, plegat d’activitats i també de reivindicacions per part dels col·lectius que cuiden als qui la pateixen. Es tracta de canviar el punt de vista de la societat per a posar en el centre del tractament a la persona i no a la malaltia, així com de recaptar fons per a millorar l’atenció.

llegir més +
Oltra retarda l’apertura del CMM Alcoi a juliol de 2018 i el pont de Sant Jordi millorarà el drenatge
21 - 09 - 2017

El Centre de Malalts Mentals Barranquet de Soler d'Alcoi no obrirà a final d’any com estava previst, sinó que ho farà a meitat de 2018. El Consell reclama a l’Ajuntament inversions per valor d’uns 89.000 euros per a adaptar l’edifici. Mentre, el pont de Sant Jordi, ja obert al trànsit, patirà modificacions per a evitar que la seua plataforma s’inunde amb les precipitacions, tal i com va ocórrer el passat cap de setmana. Obres aquestes sense cost addicional per al Consistori.

llegir més +
La Policia Local de Muro opera amb els serveis al mínim per a reivindicar pujades salarials
21 - 09 - 2017

La Policia Local de Muro està duent a terme accions per a reivindicar una pujada salarial de 5.000 euros per agent i any. Entre les mesures de pressió està el tancament de perfils en xarxes socials per a entorpir la comunicació amb el cos i el augment del nombre de sancions, lamenta l’Ajuntament. Mentre, els agents mediambientals també han reivindicat que s’equipare el seu treball amb el d’altres cossos.

llegir més +
El C.D. Alcoyano acomiada a Aparicio pels mals resultats i presenta a Galiana com a substitut
21 - 09 - 2017

La manca de resultats s’ha cobrat la primera víctima al grup III de la 2ªB, i no és altre que el ja ex entrenador del C.D. Alcoyano, Toni Aparicio. Les crítiques al joc de l’equip i dels propis jugadors han precipitat la seua eixida. José Galiana, tècnic experimentat en la categoria, serà el seu substitut fins que acabe la present temporada.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X