Ibi llança ajudes per al lloguer al casc antic i una campanya contra la violència de gènere en Festes

L’Ajuntament d’Ibi té entre les seues prioritats la revitalització del casc antic, pel que ha dotat una partida de 10.000 euros amb els que subvencionar el lloguer de llars a centre històric. A més, durant les Festes de Moros i Cristians encetarà una campanya per a lluitar contra la violència de gènere, composada per un mostrador informatiu i un photocall amb els que donar visibilitat a la iniciativa.


Les zones cèntriques de la pràctica totalitat de poblacions són les àrees que habitualment es troben en pitjors condicions. Als edificis que les composen és on es va crear la història d’una determinada localitat, ja que es tracta del centre neuràlgic de la població. Però eixa antiguitat de la major part dels edificis als cascs antics també fa que les seues condicions d’habitabilitat no siguen iguals que les llars de nova construcció. Una de les conseqüències lògiques és que estos immobles acaben semi abandonats o perdent bona part del seu atractiu i salubritat.

A Ibi, l’Ajuntament està prenent mesures per a tractar d’impedir l’empitjorament de les condicions a estes llars, fet que redunda en una ostensible pèrdua d’atractiu per als centres urbans més degradats. La iniciativa del Consistori ibense busca donar suport a aquells veïns que vulguin llogar vivendes al centre històric de la vila joguetera. Fins a 10.000 euros ha dotat l’ajuntament en una partida pressupostària per a facilitar esta possibilitat als futurs residents del casc històric ibense, dins d’una mesura emmarcada en la intenció municipal de donar més vida al centre.

D’altra banda, la població compta els dies que resten per a l’arribada dels seus Moros i Cristians, les festes majors de la localitat. Enguany, la localitat posarà en marxa una campanya contra la violència de gènere i els abusos cap a les dones, que solen reproduir-se amb la ingesta d’alcohol. Per a donar-li visibilitat, l’Ajuntament ha preparat un expositor amb informació relativa al tema, així com un photocall per a les interessades.

L’objectiu de la campanya és remar a favor de la igualtat i impedir la proliferació d’abusos durant els dies més especials de la vila joguetera, que tindran lloc entre el 15 i el 18 de setembre.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X