Ibi llança ajudes per al lloguer al casc antic i una campanya contra la violència de gènere en Festes

L’Ajuntament d’Ibi té entre les seues prioritats la revitalització del casc antic, pel que ha dotat una partida de 10.000 euros amb els que subvencionar el lloguer de llars a centre històric. A més, durant les Festes de Moros i Cristians encetarà una campanya per a lluitar contra la violència de gènere, composada per un mostrador informatiu i un photocall amb els que donar visibilitat a la iniciativa.


Les zones cèntriques de la pràctica totalitat de poblacions són les àrees que habitualment es troben en pitjors condicions. Als edificis que les composen és on es va crear la història d’una determinada localitat, ja que es tracta del centre neuràlgic de la població. Però eixa antiguitat de la major part dels edificis als cascs antics també fa que les seues condicions d’habitabilitat no siguen iguals que les llars de nova construcció. Una de les conseqüències lògiques és que estos immobles acaben semi abandonats o perdent bona part del seu atractiu i salubritat.

A Ibi, l’Ajuntament està prenent mesures per a tractar d’impedir l’empitjorament de les condicions a estes llars, fet que redunda en una ostensible pèrdua d’atractiu per als centres urbans més degradats. La iniciativa del Consistori ibense busca donar suport a aquells veïns que vulguin llogar vivendes al centre històric de la vila joguetera. Fins a 10.000 euros ha dotat l’ajuntament en una partida pressupostària per a facilitar esta possibilitat als futurs residents del casc històric ibense, dins d’una mesura emmarcada en la intenció municipal de donar més vida al centre.

D’altra banda, la població compta els dies que resten per a l’arribada dels seus Moros i Cristians, les festes majors de la localitat. Enguany, la localitat posarà en marxa una campanya contra la violència de gènere i els abusos cap a les dones, que solen reproduir-se amb la ingesta d’alcohol. Per a donar-li visibilitat, l’Ajuntament ha preparat un expositor amb informació relativa al tema, així com un photocall per a les interessades.

L’objectiu de la campanya és remar a favor de la igualtat i impedir la proliferació d’abusos durant els dies més especials de la vila joguetera, que tindran lloc entre el 15 i el 18 de setembre.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X