Els transportistes reivindiquen millores en les infraestructures de l’Alcoià, El Comtat i la Foia

Els transportistes de les comarques de la muntanya alacantina han demanat un major servei de manteniment de les carreteres de la província, així com unes millors condicions en la formació que reben els conductors. Reivindicacions que esdevenen necessàries tenint en compte la importància del sector per al teixit productiu de la zona.


Des que en 2011 Foment acabara d’executar les obres per a obrir la coneguda com a Autovia Central, que uniria les poblacions interiors de la província d’Alacant tant amb la costa com al València, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han millorat molt les seues comunicacions. Això, en una zona eminentment industrial que meneja milers de tones a l’any en mercaderies. Però l’estat de conservació d’un bon grapat d’infraestructures a l’interior alacantí no és el més òptim, un fet que afecta a un sector important a la zona.

Es tracta de les empreses dedicades al transport per carretera, de les quals n’existeixen desenes a la muntanya alacantina, donant treball continu a unes 3.000 persones a les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Aprofitant la festivitat del patró d’este gremi, els transportistes de les comarques han celebrat dinars i actes de germanor, i també han llançat una reivindicació bàsica: necessiten que les infraestructures de les comarques estiguin en perfectes condicions per a poder desenvolupar la seua tasca amb garanties, tant per a ells com per als clients.

Altre dels problemes que detecten els transportistes es refereix a la formació que reben els conductors. Fa 3 anys, Asotrac, que aglutina als integrants del gremi a la muntanya alacantina, va aconseguir que l’IES Cotes Baixes obtinguera el grau d’FP en transports per a formar al personal d’estes empreses. No obstant, encara hi han buits en les contractacions, degut a que es tracta de formació dual que ofereix pràctiques als alumnes però amb salaris escassos. Així les coses, des de l’associació reclamen atenció per part de les administracions per a poder donar passos endavant per a optimitzar el funcionament d’un sector que trasllada bona part de la producció de les comarques cap a la seua destinació final.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X