Els transportistes reivindiquen millores en les infraestructures de l’Alcoià, El Comtat i la Foia

Els transportistes de les comarques de la muntanya alacantina han demanat un major servei de manteniment de les carreteres de la província, així com unes millors condicions en la formació que reben els conductors. Reivindicacions que esdevenen necessàries tenint en compte la importància del sector per al teixit productiu de la zona.


Des que en 2011 Foment acabara d’executar les obres per a obrir la coneguda com a Autovia Central, que uniria les poblacions interiors de la província d’Alacant tant amb la costa com al València, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han millorat molt les seues comunicacions. Això, en una zona eminentment industrial que meneja milers de tones a l’any en mercaderies. Però l’estat de conservació d’un bon grapat d’infraestructures a l’interior alacantí no és el més òptim, un fet que afecta a un sector important a la zona.

Es tracta de les empreses dedicades al transport per carretera, de les quals n’existeixen desenes a la muntanya alacantina, donant treball continu a unes 3.000 persones a les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Aprofitant la festivitat del patró d’este gremi, els transportistes de les comarques han celebrat dinars i actes de germanor, i també han llançat una reivindicació bàsica: necessiten que les infraestructures de les comarques estiguin en perfectes condicions per a poder desenvolupar la seua tasca amb garanties, tant per a ells com per als clients.

Altre dels problemes que detecten els transportistes es refereix a la formació que reben els conductors. Fa 3 anys, Asotrac, que aglutina als integrants del gremi a la muntanya alacantina, va aconseguir que l’IES Cotes Baixes obtinguera el grau d’FP en transports per a formar al personal d’estes empreses. No obstant, encara hi han buits en les contractacions, degut a que es tracta de formació dual que ofereix pràctiques als alumnes però amb salaris escassos. Així les coses, des de l’associació reclamen atenció per part de les administracions per a poder donar passos endavant per a optimitzar el funcionament d’un sector que trasllada bona part de la producció de les comarques cap a la seua destinació final.

Comparteix-ho a:
Noticies
Ibi llança els plecs per a millorar els seus polígons per un valor conjunt de 3 milions d’euros
17 - 08 - 2017

L’Ajuntament d’Ibi ha publicat els plecs de condicions per a les empreses que opten a millorar fins a 6 polígons de la localitat, principal pol d’atracció d’indústria a la muntanya alacantina. Fins a 3 milions d’euros s’invertiran gràcies a les ajudes del Consell en esta matèria, dins d’un projecte dividit en 3 contractes a la vila joguetera. Les empreses comptaran amb 3 mesos de termini per a executar-los.

llegir més +
ADIF reobri la línia Alcoi-Xàtiva desprès de dos mesos de treballs de millora en infraestructures
17 - 08 - 2017

Els treballs de millora de la línia fèrria Alcoi-Xàtiva que estava executant durant els dos darrers mesos ADIF ja han sigut executats. Es tracta d’obres que tractaven d’eliminar algunes limitacions de velocitat en la línia per a fer més ràpid el trajecte entre les comarques de la muntanya alacantina i la ciutat de València. No obstant, tot apunta a que les millores, estimades en una reducció de 10 minuts de viatge, no seran notables fins la tardor.

llegir més +
Benilloba s’endinsa en els seus Moros i Cristians amb la divertida Olleta i una gran Entrada
17 - 08 - 2017

Benilloba viu durant estes jornades la Festa amb la celebració dels seus Moros i Cristians. Una divertida i crítica Nit de l’Olleta, amb disfresses i grans dosis de crítica social, ha deixat pas a l’espectacularitat de l’Entrada, en la que han participat les 3 filaes de la població. Els festejos continuen fins el proper divendres 18, després de retre homenatge al patró Sant Xotxim i de les ambaixades els dies 16 i 17 respectivament.

llegir més +
Cocentaina llueix amb l’Entrada i clausura els seus Moros i Cristians a cops de pólvora i devoció
16 - 08 - 2017

Cocentaina clausura este dilluns 3 dies de Moros i Cristians dedicats al patró de la localitat, Sant Hipòlit. L’espectacularitat de l’Entrada, oferida en directe per tvA, ha donat pas a la jornada dedicada al patró, honorat amb flors, i a la batalla entre els dos bàndols a cops de la tan perseguida com imprescindible pólvora.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X