Els transportistes reivindiquen millores en les infraestructures de l’Alcoià, El Comtat i la Foia

Els transportistes de les comarques de la muntanya alacantina han demanat un major servei de manteniment de les carreteres de la província, així com unes millors condicions en la formació que reben els conductors. Reivindicacions que esdevenen necessàries tenint en compte la importància del sector per al teixit productiu de la zona.


Des que en 2011 Foment acabara d’executar les obres per a obrir la coneguda com a Autovia Central, que uniria les poblacions interiors de la província d’Alacant tant amb la costa com al València, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han millorat molt les seues comunicacions. Això, en una zona eminentment industrial que meneja milers de tones a l’any en mercaderies. Però l’estat de conservació d’un bon grapat d’infraestructures a l’interior alacantí no és el més òptim, un fet que afecta a un sector important a la zona.

Es tracta de les empreses dedicades al transport per carretera, de les quals n’existeixen desenes a la muntanya alacantina, donant treball continu a unes 3.000 persones a les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Aprofitant la festivitat del patró d’este gremi, els transportistes de les comarques han celebrat dinars i actes de germanor, i també han llançat una reivindicació bàsica: necessiten que les infraestructures de les comarques estiguin en perfectes condicions per a poder desenvolupar la seua tasca amb garanties, tant per a ells com per als clients.

Altre dels problemes que detecten els transportistes es refereix a la formació que reben els conductors. Fa 3 anys, Asotrac, que aglutina als integrants del gremi a la muntanya alacantina, va aconseguir que l’IES Cotes Baixes obtinguera el grau d’FP en transports per a formar al personal d’estes empreses. No obstant, encara hi han buits en les contractacions, degut a que es tracta de formació dual que ofereix pràctiques als alumnes però amb salaris escassos. Així les coses, des de l’associació reclamen atenció per part de les administracions per a poder donar passos endavant per a optimitzar el funcionament d’un sector que trasllada bona part de la producció de les comarques cap a la seua destinació final.

Comparteix-ho a:
Noticies
Les urbanitzacions perifèriques d’Alcoi tindran cobertura mòbil abans de que acabe 2017
16 - 10 - 2017

Els veïns de les urbanitzacions ubicades fora del casc urbà d’Alcoi tenen els dies comptats sense cobertura mòbil. Porten dècades reivindicant aquest servei, que també augmentarà la seguretat de conductors i esportistes a la zona. L’empresa Telefònica tindrà que invertir 60.000 euros per a ubicar una antena 4G que done servei a tota la zona.

llegir més +
El pla de rehabilitació d’edificis amplia el termini per a rebre ajudes fins a maig de 2018 a Alcoi
16 - 10 - 2017

El Pla ARRU de rehabilitació i millora d’edificis antics ha superat les expectatives a la ciutat d’Alcoi. Tant que l’Ajuntament s’ha vist obligat a demanat una pròrroga en el termini per a optar a les ajudes, que acabava en dates properes. Els veïns podran així accedir als vora 3,5 milions en que es xifren les subvencions fins el mes de maig de 2018.

llegir més +
Ibi aposta per reciclar els aparells elèctrics de les cases
16 - 10 - 2017
Els més joves podran participar en els pressupostos participatius
16 - 10 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X