Els transportistes reivindiquen millores en les infraestructures de l’Alcoià, El Comtat i la Foia

Els transportistes de les comarques de la muntanya alacantina han demanat un major servei de manteniment de les carreteres de la província, així com unes millors condicions en la formació que reben els conductors. Reivindicacions que esdevenen necessàries tenint en compte la importància del sector per al teixit productiu de la zona.


Des que en 2011 Foment acabara d’executar les obres per a obrir la coneguda com a Autovia Central, que uniria les poblacions interiors de la província d’Alacant tant amb la costa com al València, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han millorat molt les seues comunicacions. Això, en una zona eminentment industrial que meneja milers de tones a l’any en mercaderies. Però l’estat de conservació d’un bon grapat d’infraestructures a l’interior alacantí no és el més òptim, un fet que afecta a un sector important a la zona.

Es tracta de les empreses dedicades al transport per carretera, de les quals n’existeixen desenes a la muntanya alacantina, donant treball continu a unes 3.000 persones a les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Aprofitant la festivitat del patró d’este gremi, els transportistes de les comarques han celebrat dinars i actes de germanor, i també han llançat una reivindicació bàsica: necessiten que les infraestructures de les comarques estiguin en perfectes condicions per a poder desenvolupar la seua tasca amb garanties, tant per a ells com per als clients.

Altre dels problemes que detecten els transportistes es refereix a la formació que reben els conductors. Fa 3 anys, Asotrac, que aglutina als integrants del gremi a la muntanya alacantina, va aconseguir que l’IES Cotes Baixes obtinguera el grau d’FP en transports per a formar al personal d’estes empreses. No obstant, encara hi han buits en les contractacions, degut a que es tracta de formació dual que ofereix pràctiques als alumnes però amb salaris escassos. Així les coses, des de l’associació reclamen atenció per part de les administracions per a poder donar passos endavant per a optimitzar el funcionament d’un sector que trasllada bona part de la producció de les comarques cap a la seua destinació final.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X