Els transportistes reivindiquen millores en les infraestructures de l’Alcoià, El Comtat i la Foia

Els transportistes de les comarques de la muntanya alacantina han demanat un major servei de manteniment de les carreteres de la província, així com unes millors condicions en la formació que reben els conductors. Reivindicacions que esdevenen necessàries tenint en compte la importància del sector per al teixit productiu de la zona.


Des que en 2011 Foment acabara d’executar les obres per a obrir la coneguda com a Autovia Central, que uniria les poblacions interiors de la província d’Alacant tant amb la costa com al València, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han millorat molt les seues comunicacions. Això, en una zona eminentment industrial que meneja milers de tones a l’any en mercaderies. Però l’estat de conservació d’un bon grapat d’infraestructures a l’interior alacantí no és el més òptim, un fet que afecta a un sector important a la zona.

Es tracta de les empreses dedicades al transport per carretera, de les quals n’existeixen desenes a la muntanya alacantina, donant treball continu a unes 3.000 persones a les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Aprofitant la festivitat del patró d’este gremi, els transportistes de les comarques han celebrat dinars i actes de germanor, i també han llançat una reivindicació bàsica: necessiten que les infraestructures de les comarques estiguin en perfectes condicions per a poder desenvolupar la seua tasca amb garanties, tant per a ells com per als clients.

Altre dels problemes que detecten els transportistes es refereix a la formació que reben els conductors. Fa 3 anys, Asotrac, que aglutina als integrants del gremi a la muntanya alacantina, va aconseguir que l’IES Cotes Baixes obtinguera el grau d’FP en transports per a formar al personal d’estes empreses. No obstant, encara hi han buits en les contractacions, degut a que es tracta de formació dual que ofereix pràctiques als alumnes però amb salaris escassos. Així les coses, des de l’associació reclamen atenció per part de les administracions per a poder donar passos endavant per a optimitzar el funcionament d’un sector que trasllada bona part de la producció de les comarques cap a la seua destinació final.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X