Alcoi rep 7.500 m2 de la Colònia Aviació i enceta un procés participatiu per a donar-li usos

L’Ajuntament d’Alcoi i el Ministeri de Defensa han formalitzat ja la cessió de la Colònia Aviació com a part de la ciutat dels ponts. Tot i això, el Consistori no vol actuar al barri sense abans obrir un procés de participació per a detectar quines són les necessitats dels veïns, ja que allí podria dotar-se al barri de Santa Rosa dels serveis que li falten.


Fa ja anys que el Ministeri de Defensa va clausurar la major part de les instal·lacions de la Base Aitana, ubicada al terme municipal d’Alcoleja, en la comarca del Comtat. La mesura va provocar que el personal adscrit a la base aèria i de radars abandonara les instal·lacions on s’allotjaven per a estar prop del seu treball, tant a la pròpia base, que ara està abandonada i quasi en ruïnes, com a la Colònia Aviació, un barri construït per als militars a Alcoi. Esta segon ubicació també està sent past de l’abandonament al no tenir ús, però l’Ajuntament d’Alcoi ha recuperat la seua titularitat.

La signatura d’un conveni, que ja es va acordar en mesos passats entre el Ministeri de Defensa i el Consistori alcoià, ha donat el pas definitiu per a la cessió de fins a 7.500 m2 de terreny que fins ara pertanyia a l’Estat. Esta superfície passarà a integrar-se en el barri de Santa Rosa, un dels més poblats de la ciutat, però també un dels menys equipats en quant a serveis. És per això pel que l’Ajuntament té pensat posar en marxa un procés participatiu amb el que avaluar què és el que tant la ciutadania com diferents ens i col·lectius alcoians poden opinar sobre què fer a la colònia.

Una empresa serà l’encarregada de posar en marxa el procés participatiu per a detectar com considera la població que s’ha de dotar la Colònia Aviació per a completar els serveis del barri de Santa Rosa. Està previst que este procés s’encete en passar les vacances estivals, prestant especial atenció a adquirir les opinions de persones amb diferents edats i diferents graus d’autonomia personal. La finalitat no és altra que tindre un diagnòstic el més fiable possible del que vol la ciutadania per a esta nova zona de la ciutat d’Alcoi.

La Colònia Aviació és un dels punts que l’Ajuntament ubica com a transformadors de la ciutat, juntament amb la reforma d’Entença, la de la Plaça Al-Azrac i la de l’Illa de Rodes.

Comparteix-ho a:
Noticies
Les urbanitzacions perifèriques d’Alcoi tindran cobertura mòbil abans de que acabe 2017
16 - 10 - 2017

Els veïns de les urbanitzacions ubicades fora del casc urbà d’Alcoi tenen els dies comptats sense cobertura mòbil. Porten dècades reivindicant aquest servei, que també augmentarà la seguretat de conductors i esportistes a la zona. L’empresa Telefònica tindrà que invertir 60.000 euros per a ubicar una antena 4G que done servei a tota la zona.

llegir més +
El pla de rehabilitació d’edificis amplia el termini per a rebre ajudes fins a maig de 2018 a Alcoi
16 - 10 - 2017

El Pla ARRU de rehabilitació i millora d’edificis antics ha superat les expectatives a la ciutat d’Alcoi. Tant que l’Ajuntament s’ha vist obligat a demanat una pròrroga en el termini per a optar a les ajudes, que acabava en dates properes. Els veïns podran així accedir als vora 3,5 milions en que es xifren les subvencions fins el mes de maig de 2018.

llegir més +
Ibi aposta per reciclar els aparells elèctrics de les cases
16 - 10 - 2017
Els més joves podran participar en els pressupostos participatius
16 - 10 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X