Alcoi rep 7.500 m2 de la Colònia Aviació i enceta un procés participatiu per a donar-li usos

L’Ajuntament d’Alcoi i el Ministeri de Defensa han formalitzat ja la cessió de la Colònia Aviació com a part de la ciutat dels ponts. Tot i això, el Consistori no vol actuar al barri sense abans obrir un procés de participació per a detectar quines són les necessitats dels veïns, ja que allí podria dotar-se al barri de Santa Rosa dels serveis que li falten.


Fa ja anys que el Ministeri de Defensa va clausurar la major part de les instal·lacions de la Base Aitana, ubicada al terme municipal d’Alcoleja, en la comarca del Comtat. La mesura va provocar que el personal adscrit a la base aèria i de radars abandonara les instal·lacions on s’allotjaven per a estar prop del seu treball, tant a la pròpia base, que ara està abandonada i quasi en ruïnes, com a la Colònia Aviació, un barri construït per als militars a Alcoi. Esta segon ubicació també està sent past de l’abandonament al no tenir ús, però l’Ajuntament d’Alcoi ha recuperat la seua titularitat.

La signatura d’un conveni, que ja es va acordar en mesos passats entre el Ministeri de Defensa i el Consistori alcoià, ha donat el pas definitiu per a la cessió de fins a 7.500 m2 de terreny que fins ara pertanyia a l’Estat. Esta superfície passarà a integrar-se en el barri de Santa Rosa, un dels més poblats de la ciutat, però també un dels menys equipats en quant a serveis. És per això pel que l’Ajuntament té pensat posar en marxa un procés participatiu amb el que avaluar què és el que tant la ciutadania com diferents ens i col·lectius alcoians poden opinar sobre què fer a la colònia.

Una empresa serà l’encarregada de posar en marxa el procés participatiu per a detectar com considera la població que s’ha de dotar la Colònia Aviació per a completar els serveis del barri de Santa Rosa. Està previst que este procés s’encete en passar les vacances estivals, prestant especial atenció a adquirir les opinions de persones amb diferents edats i diferents graus d’autonomia personal. La finalitat no és altra que tindre un diagnòstic el més fiable possible del que vol la ciutadania per a esta nova zona de la ciutat d’Alcoi.

La Colònia Aviació és un dels punts que l’Ajuntament ubica com a transformadors de la ciutat, juntament amb la reforma d’Entença, la de la Plaça Al-Azrac i la de l’Illa de Rodes.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X