Alcoi rep 7.500 m2 de la Colònia Aviació i enceta un procés participatiu per a donar-li usos

L’Ajuntament d’Alcoi i el Ministeri de Defensa han formalitzat ja la cessió de la Colònia Aviació com a part de la ciutat dels ponts. Tot i això, el Consistori no vol actuar al barri sense abans obrir un procés de participació per a detectar quines són les necessitats dels veïns, ja que allí podria dotar-se al barri de Santa Rosa dels serveis que li falten.


Fa ja anys que el Ministeri de Defensa va clausurar la major part de les instal·lacions de la Base Aitana, ubicada al terme municipal d’Alcoleja, en la comarca del Comtat. La mesura va provocar que el personal adscrit a la base aèria i de radars abandonara les instal·lacions on s’allotjaven per a estar prop del seu treball, tant a la pròpia base, que ara està abandonada i quasi en ruïnes, com a la Colònia Aviació, un barri construït per als militars a Alcoi. Esta segon ubicació també està sent past de l’abandonament al no tenir ús, però l’Ajuntament d’Alcoi ha recuperat la seua titularitat.

La signatura d’un conveni, que ja es va acordar en mesos passats entre el Ministeri de Defensa i el Consistori alcoià, ha donat el pas definitiu per a la cessió de fins a 7.500 m2 de terreny que fins ara pertanyia a l’Estat. Esta superfície passarà a integrar-se en el barri de Santa Rosa, un dels més poblats de la ciutat, però també un dels menys equipats en quant a serveis. És per això pel que l’Ajuntament té pensat posar en marxa un procés participatiu amb el que avaluar què és el que tant la ciutadania com diferents ens i col·lectius alcoians poden opinar sobre què fer a la colònia.

Una empresa serà l’encarregada de posar en marxa el procés participatiu per a detectar com considera la població que s’ha de dotar la Colònia Aviació per a completar els serveis del barri de Santa Rosa. Està previst que este procés s’encete en passar les vacances estivals, prestant especial atenció a adquirir les opinions de persones amb diferents edats i diferents graus d’autonomia personal. La finalitat no és altra que tindre un diagnòstic el més fiable possible del que vol la ciutadania per a esta nova zona de la ciutat d’Alcoi.

La Colònia Aviació és un dels punts que l’Ajuntament ubica com a transformadors de la ciutat, juntament amb la reforma d’Entença, la de la Plaça Al-Azrac i la de l’Illa de Rodes.

Comparteix-ho a:
Noticies
Ibi llança els plecs per a millorar els seus polígons per un valor conjunt de 3 milions d’euros
17 - 08 - 2017

L’Ajuntament d’Ibi ha publicat els plecs de condicions per a les empreses que opten a millorar fins a 6 polígons de la localitat, principal pol d’atracció d’indústria a la muntanya alacantina. Fins a 3 milions d’euros s’invertiran gràcies a les ajudes del Consell en esta matèria, dins d’un projecte dividit en 3 contractes a la vila joguetera. Les empreses comptaran amb 3 mesos de termini per a executar-los.

llegir més +
ADIF reobri la línia Alcoi-Xàtiva desprès de dos mesos de treballs de millora en infraestructures
17 - 08 - 2017

Els treballs de millora de la línia fèrria Alcoi-Xàtiva que estava executant durant els dos darrers mesos ADIF ja han sigut executats. Es tracta d’obres que tractaven d’eliminar algunes limitacions de velocitat en la línia per a fer més ràpid el trajecte entre les comarques de la muntanya alacantina i la ciutat de València. No obstant, tot apunta a que les millores, estimades en una reducció de 10 minuts de viatge, no seran notables fins la tardor.

llegir més +
Benilloba s’endinsa en els seus Moros i Cristians amb la divertida Olleta i una gran Entrada
17 - 08 - 2017

Benilloba viu durant estes jornades la Festa amb la celebració dels seus Moros i Cristians. Una divertida i crítica Nit de l’Olleta, amb disfresses i grans dosis de crítica social, ha deixat pas a l’espectacularitat de l’Entrada, en la que han participat les 3 filaes de la població. Els festejos continuen fins el proper divendres 18, després de retre homenatge al patró Sant Xotxim i de les ambaixades els dies 16 i 17 respectivament.

llegir més +
Cocentaina llueix amb l’Entrada i clausura els seus Moros i Cristians a cops de pólvora i devoció
16 - 08 - 2017

Cocentaina clausura este dilluns 3 dies de Moros i Cristians dedicats al patró de la localitat, Sant Hipòlit. L’espectacularitat de l’Entrada, oferida en directe per tvA, ha donat pas a la jornada dedicada al patró, honorat amb flors, i a la batalla entre els dos bàndols a cops de la tan perseguida com imprescindible pólvora.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X