Alcoi rep 7.500 m2 de la Colònia Aviació i enceta un procés participatiu per a donar-li usos

L’Ajuntament d’Alcoi i el Ministeri de Defensa han formalitzat ja la cessió de la Colònia Aviació com a part de la ciutat dels ponts. Tot i això, el Consistori no vol actuar al barri sense abans obrir un procés de participació per a detectar quines són les necessitats dels veïns, ja que allí podria dotar-se al barri de Santa Rosa dels serveis que li falten.


Fa ja anys que el Ministeri de Defensa va clausurar la major part de les instal·lacions de la Base Aitana, ubicada al terme municipal d’Alcoleja, en la comarca del Comtat. La mesura va provocar que el personal adscrit a la base aèria i de radars abandonara les instal·lacions on s’allotjaven per a estar prop del seu treball, tant a la pròpia base, que ara està abandonada i quasi en ruïnes, com a la Colònia Aviació, un barri construït per als militars a Alcoi. Esta segon ubicació també està sent past de l’abandonament al no tenir ús, però l’Ajuntament d’Alcoi ha recuperat la seua titularitat.

La signatura d’un conveni, que ja es va acordar en mesos passats entre el Ministeri de Defensa i el Consistori alcoià, ha donat el pas definitiu per a la cessió de fins a 7.500 m2 de terreny que fins ara pertanyia a l’Estat. Esta superfície passarà a integrar-se en el barri de Santa Rosa, un dels més poblats de la ciutat, però també un dels menys equipats en quant a serveis. És per això pel que l’Ajuntament té pensat posar en marxa un procés participatiu amb el que avaluar què és el que tant la ciutadania com diferents ens i col·lectius alcoians poden opinar sobre què fer a la colònia.

Una empresa serà l’encarregada de posar en marxa el procés participatiu per a detectar com considera la població que s’ha de dotar la Colònia Aviació per a completar els serveis del barri de Santa Rosa. Està previst que este procés s’encete en passar les vacances estivals, prestant especial atenció a adquirir les opinions de persones amb diferents edats i diferents graus d’autonomia personal. La finalitat no és altra que tindre un diagnòstic el més fiable possible del que vol la ciutadania per a esta nova zona de la ciutat d’Alcoi.

La Colònia Aviació és un dels punts que l’Ajuntament ubica com a transformadors de la ciutat, juntament amb la reforma d’Entença, la de la Plaça Al-Azrac i la de l’Illa de Rodes.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X