Alcoi rep 7.500 m2 de la Colònia Aviació i enceta un procés participatiu per a donar-li usos

L’Ajuntament d’Alcoi i el Ministeri de Defensa han formalitzat ja la cessió de la Colònia Aviació com a part de la ciutat dels ponts. Tot i això, el Consistori no vol actuar al barri sense abans obrir un procés de participació per a detectar quines són les necessitats dels veïns, ja que allí podria dotar-se al barri de Santa Rosa dels serveis que li falten.


Fa ja anys que el Ministeri de Defensa va clausurar la major part de les instal·lacions de la Base Aitana, ubicada al terme municipal d’Alcoleja, en la comarca del Comtat. La mesura va provocar que el personal adscrit a la base aèria i de radars abandonara les instal·lacions on s’allotjaven per a estar prop del seu treball, tant a la pròpia base, que ara està abandonada i quasi en ruïnes, com a la Colònia Aviació, un barri construït per als militars a Alcoi. Esta segon ubicació també està sent past de l’abandonament al no tenir ús, però l’Ajuntament d’Alcoi ha recuperat la seua titularitat.

La signatura d’un conveni, que ja es va acordar en mesos passats entre el Ministeri de Defensa i el Consistori alcoià, ha donat el pas definitiu per a la cessió de fins a 7.500 m2 de terreny que fins ara pertanyia a l’Estat. Esta superfície passarà a integrar-se en el barri de Santa Rosa, un dels més poblats de la ciutat, però també un dels menys equipats en quant a serveis. És per això pel que l’Ajuntament té pensat posar en marxa un procés participatiu amb el que avaluar què és el que tant la ciutadania com diferents ens i col·lectius alcoians poden opinar sobre què fer a la colònia.

Una empresa serà l’encarregada de posar en marxa el procés participatiu per a detectar com considera la població que s’ha de dotar la Colònia Aviació per a completar els serveis del barri de Santa Rosa. Està previst que este procés s’encete en passar les vacances estivals, prestant especial atenció a adquirir les opinions de persones amb diferents edats i diferents graus d’autonomia personal. La finalitat no és altra que tindre un diagnòstic el més fiable possible del que vol la ciutadania per a esta nova zona de la ciutat d’Alcoi.

La Colònia Aviació és un dels punts que l’Ajuntament ubica com a transformadors de la ciutat, juntament amb la reforma d’Entença, la de la Plaça Al-Azrac i la de l’Illa de Rodes.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X