Ajuntament i ASJ acorden les dates en que es celebraran els Moros i Cristians d’Alcoi fins 2020

Ajuntament d’Alcoi i ASJ han negociat ja el tancament de les dates per a celebrar els Moros i Cristians per als propers 3 anys. Al 2018 es respectaran les dates tradicionals, desplaçant els dies festius locals. Mentre, en 2019 i 2020, les dates es veuran modificades dins d’una calendarització aprovada pel Consell Económic i Social.


Cada any quan arriben els mesos estivals, la ciutat d’Alcoi, i concretament el seu món fester, es sumeixen en el debat el voltant de les dates en que han de celebrar-se els dies grans de la localitat: els dels Moros i Cristians. Tradicionalment, els festejos sempre s’han celebrat entre el 21 i el 24 d’abril a la ciutat dels ponts, coincidint amb les dates en que la llegenda ubica la batalla entre les tropes d’Al-Azrac i les cristianes, ajudades per Sant Jordi. Però els interessos econòmics tenen prioiritat en un món capitalitzat, de forma que es tracta de fer-les coincidir amb jornades de cap de setmana  per a atraure visitants.

A acordar les dates és al que s’han dedicat tan ASJ com l’Ajuntament, entre els quals hi havien discrepàncies en quant als dies en que celebrar la trilogia en 2018. Els festers proposaven mantenir la data tradicional a pesar de que el dia 22 és diumenge, mentre el Consistori preferia el cap de setmana modificant les dates. Finalment, el diàleg entre les dos parts ha acordat mantenir les dates tradicionals per a 2018, tot i que el plenari encara haurà de referendar-ho en la següent sessió.

Però les de 2018 no són les úniques dates que han perfilat les 2 parts més implicades, sinó que també s’han aprovat les dates per als anys 2019 i 2020, que sí es mouran dels dies tradicionals. Els Moros i Cristians de 2019 es veuran desplaçats fins al mes de maig a causa de que la Setmana Santa es celebra més tard que de costum. Mentre, per als 2020, la Trilogia en honor a Sant Jordi tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 d’abril al caure les dates tradicionals entre setmana.

Tots els acords als que han arribat Ajuntament i ASJ compten amb el vist i plau del Consell Econòmic i Social, però la confirmació de les dates de 2019 i 2020 encara haurà de ser aprovada pel plenari.

Comparteix-ho a:
Noticies
Ibi llança els plecs per a millorar els seus polígons per un valor conjunt de 3 milions d’euros
17 - 08 - 2017

L’Ajuntament d’Ibi ha publicat els plecs de condicions per a les empreses que opten a millorar fins a 6 polígons de la localitat, principal pol d’atracció d’indústria a la muntanya alacantina. Fins a 3 milions d’euros s’invertiran gràcies a les ajudes del Consell en esta matèria, dins d’un projecte dividit en 3 contractes a la vila joguetera. Les empreses comptaran amb 3 mesos de termini per a executar-los.

llegir més +
ADIF reobri la línia Alcoi-Xàtiva desprès de dos mesos de treballs de millora en infraestructures
17 - 08 - 2017

Els treballs de millora de la línia fèrria Alcoi-Xàtiva que estava executant durant els dos darrers mesos ADIF ja han sigut executats. Es tracta d’obres que tractaven d’eliminar algunes limitacions de velocitat en la línia per a fer més ràpid el trajecte entre les comarques de la muntanya alacantina i la ciutat de València. No obstant, tot apunta a que les millores, estimades en una reducció de 10 minuts de viatge, no seran notables fins la tardor.

llegir més +
Benilloba s’endinsa en els seus Moros i Cristians amb la divertida Olleta i una gran Entrada
17 - 08 - 2017

Benilloba viu durant estes jornades la Festa amb la celebració dels seus Moros i Cristians. Una divertida i crítica Nit de l’Olleta, amb disfresses i grans dosis de crítica social, ha deixat pas a l’espectacularitat de l’Entrada, en la que han participat les 3 filaes de la població. Els festejos continuen fins el proper divendres 18, després de retre homenatge al patró Sant Xotxim i de les ambaixades els dies 16 i 17 respectivament.

llegir més +
Cocentaina llueix amb l’Entrada i clausura els seus Moros i Cristians a cops de pólvora i devoció
16 - 08 - 2017

Cocentaina clausura este dilluns 3 dies de Moros i Cristians dedicats al patró de la localitat, Sant Hipòlit. L’espectacularitat de l’Entrada, oferida en directe per tvA, ha donat pas a la jornada dedicada al patró, honorat amb flors, i a la batalla entre els dos bàndols a cops de la tan perseguida com imprescindible pólvora.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X