Ajuntament i ASJ acorden les dates en que es celebraran els Moros i Cristians d’Alcoi fins 2020

Ajuntament d’Alcoi i ASJ han negociat ja el tancament de les dates per a celebrar els Moros i Cristians per als propers 3 anys. Al 2018 es respectaran les dates tradicionals, desplaçant els dies festius locals. Mentre, en 2019 i 2020, les dates es veuran modificades dins d’una calendarització aprovada pel Consell Económic i Social.


Cada any quan arriben els mesos estivals, la ciutat d’Alcoi, i concretament el seu món fester, es sumeixen en el debat el voltant de les dates en que han de celebrar-se els dies grans de la localitat: els dels Moros i Cristians. Tradicionalment, els festejos sempre s’han celebrat entre el 21 i el 24 d’abril a la ciutat dels ponts, coincidint amb les dates en que la llegenda ubica la batalla entre les tropes d’Al-Azrac i les cristianes, ajudades per Sant Jordi. Però els interessos econòmics tenen prioiritat en un món capitalitzat, de forma que es tracta de fer-les coincidir amb jornades de cap de setmana  per a atraure visitants.

A acordar les dates és al que s’han dedicat tan ASJ com l’Ajuntament, entre els quals hi havien discrepàncies en quant als dies en que celebrar la trilogia en 2018. Els festers proposaven mantenir la data tradicional a pesar de que el dia 22 és diumenge, mentre el Consistori preferia el cap de setmana modificant les dates. Finalment, el diàleg entre les dos parts ha acordat mantenir les dates tradicionals per a 2018, tot i que el plenari encara haurà de referendar-ho en la següent sessió.

Però les de 2018 no són les úniques dates que han perfilat les 2 parts més implicades, sinó que també s’han aprovat les dates per als anys 2019 i 2020, que sí es mouran dels dies tradicionals. Els Moros i Cristians de 2019 es veuran desplaçats fins al mes de maig a causa de que la Setmana Santa es celebra més tard que de costum. Mentre, per als 2020, la Trilogia en honor a Sant Jordi tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 d’abril al caure les dates tradicionals entre setmana.

Tots els acords als que han arribat Ajuntament i ASJ compten amb el vist i plau del Consell Econòmic i Social, però la confirmació de les dates de 2019 i 2020 encara haurà de ser aprovada pel plenari.

Comparteix-ho a:
Noticies
Les urbanitzacions perifèriques d’Alcoi tindran cobertura mòbil abans de que acabe 2017
16 - 10 - 2017

Els veïns de les urbanitzacions ubicades fora del casc urbà d’Alcoi tenen els dies comptats sense cobertura mòbil. Porten dècades reivindicant aquest servei, que també augmentarà la seguretat de conductors i esportistes a la zona. L’empresa Telefònica tindrà que invertir 60.000 euros per a ubicar una antena 4G que done servei a tota la zona.

llegir més +
El pla de rehabilitació d’edificis amplia el termini per a rebre ajudes fins a maig de 2018 a Alcoi
16 - 10 - 2017

El Pla ARRU de rehabilitació i millora d’edificis antics ha superat les expectatives a la ciutat d’Alcoi. Tant que l’Ajuntament s’ha vist obligat a demanat una pròrroga en el termini per a optar a les ajudes, que acabava en dates properes. Els veïns podran així accedir als vora 3,5 milions en que es xifren les subvencions fins el mes de maig de 2018.

llegir més +
Ibi aposta per reciclar els aparells elèctrics de les cases
16 - 10 - 2017
Els més joves podran participar en els pressupostos participatius
16 - 10 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X