Ajuntament i ASJ acorden les dates en que es celebraran els Moros i Cristians d’Alcoi fins 2020

Ajuntament d’Alcoi i ASJ han negociat ja el tancament de les dates per a celebrar els Moros i Cristians per als propers 3 anys. Al 2018 es respectaran les dates tradicionals, desplaçant els dies festius locals. Mentre, en 2019 i 2020, les dates es veuran modificades dins d’una calendarització aprovada pel Consell Económic i Social.


Cada any quan arriben els mesos estivals, la ciutat d’Alcoi, i concretament el seu món fester, es sumeixen en el debat el voltant de les dates en que han de celebrar-se els dies grans de la localitat: els dels Moros i Cristians. Tradicionalment, els festejos sempre s’han celebrat entre el 21 i el 24 d’abril a la ciutat dels ponts, coincidint amb les dates en que la llegenda ubica la batalla entre les tropes d’Al-Azrac i les cristianes, ajudades per Sant Jordi. Però els interessos econòmics tenen prioiritat en un món capitalitzat, de forma que es tracta de fer-les coincidir amb jornades de cap de setmana  per a atraure visitants.

A acordar les dates és al que s’han dedicat tan ASJ com l’Ajuntament, entre els quals hi havien discrepàncies en quant als dies en que celebrar la trilogia en 2018. Els festers proposaven mantenir la data tradicional a pesar de que el dia 22 és diumenge, mentre el Consistori preferia el cap de setmana modificant les dates. Finalment, el diàleg entre les dos parts ha acordat mantenir les dates tradicionals per a 2018, tot i que el plenari encara haurà de referendar-ho en la següent sessió.

Però les de 2018 no són les úniques dates que han perfilat les 2 parts més implicades, sinó que també s’han aprovat les dates per als anys 2019 i 2020, que sí es mouran dels dies tradicionals. Els Moros i Cristians de 2019 es veuran desplaçats fins al mes de maig a causa de que la Setmana Santa es celebra més tard que de costum. Mentre, per als 2020, la Trilogia en honor a Sant Jordi tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 d’abril al caure les dates tradicionals entre setmana.

Tots els acords als que han arribat Ajuntament i ASJ compten amb el vist i plau del Consell Econòmic i Social, però la confirmació de les dates de 2019 i 2020 encara haurà de ser aprovada pel plenari.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X