Ajuntament i ASJ acorden les dates en que es celebraran els Moros i Cristians d’Alcoi fins 2020

Ajuntament d’Alcoi i ASJ han negociat ja el tancament de les dates per a celebrar els Moros i Cristians per als propers 3 anys. Al 2018 es respectaran les dates tradicionals, desplaçant els dies festius locals. Mentre, en 2019 i 2020, les dates es veuran modificades dins d’una calendarització aprovada pel Consell Económic i Social.


Cada any quan arriben els mesos estivals, la ciutat d’Alcoi, i concretament el seu món fester, es sumeixen en el debat el voltant de les dates en que han de celebrar-se els dies grans de la localitat: els dels Moros i Cristians. Tradicionalment, els festejos sempre s’han celebrat entre el 21 i el 24 d’abril a la ciutat dels ponts, coincidint amb les dates en que la llegenda ubica la batalla entre les tropes d’Al-Azrac i les cristianes, ajudades per Sant Jordi. Però els interessos econòmics tenen prioiritat en un món capitalitzat, de forma que es tracta de fer-les coincidir amb jornades de cap de setmana  per a atraure visitants.

A acordar les dates és al que s’han dedicat tan ASJ com l’Ajuntament, entre els quals hi havien discrepàncies en quant als dies en que celebrar la trilogia en 2018. Els festers proposaven mantenir la data tradicional a pesar de que el dia 22 és diumenge, mentre el Consistori preferia el cap de setmana modificant les dates. Finalment, el diàleg entre les dos parts ha acordat mantenir les dates tradicionals per a 2018, tot i que el plenari encara haurà de referendar-ho en la següent sessió.

Però les de 2018 no són les úniques dates que han perfilat les 2 parts més implicades, sinó que també s’han aprovat les dates per als anys 2019 i 2020, que sí es mouran dels dies tradicionals. Els Moros i Cristians de 2019 es veuran desplaçats fins al mes de maig a causa de que la Setmana Santa es celebra més tard que de costum. Mentre, per als 2020, la Trilogia en honor a Sant Jordi tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 d’abril al caure les dates tradicionals entre setmana.

Tots els acords als que han arribat Ajuntament i ASJ compten amb el vist i plau del Consell Econòmic i Social, però la confirmació de les dates de 2019 i 2020 encara haurà de ser aprovada pel plenari.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X