Ajuntament i ASJ acorden les dates en que es celebraran els Moros i Cristians d’Alcoi fins 2020

Ajuntament d’Alcoi i ASJ han negociat ja el tancament de les dates per a celebrar els Moros i Cristians per als propers 3 anys. Al 2018 es respectaran les dates tradicionals, desplaçant els dies festius locals. Mentre, en 2019 i 2020, les dates es veuran modificades dins d’una calendarització aprovada pel Consell Económic i Social.


Cada any quan arriben els mesos estivals, la ciutat d’Alcoi, i concretament el seu món fester, es sumeixen en el debat el voltant de les dates en que han de celebrar-se els dies grans de la localitat: els dels Moros i Cristians. Tradicionalment, els festejos sempre s’han celebrat entre el 21 i el 24 d’abril a la ciutat dels ponts, coincidint amb les dates en que la llegenda ubica la batalla entre les tropes d’Al-Azrac i les cristianes, ajudades per Sant Jordi. Però els interessos econòmics tenen prioiritat en un món capitalitzat, de forma que es tracta de fer-les coincidir amb jornades de cap de setmana  per a atraure visitants.

A acordar les dates és al que s’han dedicat tan ASJ com l’Ajuntament, entre els quals hi havien discrepàncies en quant als dies en que celebrar la trilogia en 2018. Els festers proposaven mantenir la data tradicional a pesar de que el dia 22 és diumenge, mentre el Consistori preferia el cap de setmana modificant les dates. Finalment, el diàleg entre les dos parts ha acordat mantenir les dates tradicionals per a 2018, tot i que el plenari encara haurà de referendar-ho en la següent sessió.

Però les de 2018 no són les úniques dates que han perfilat les 2 parts més implicades, sinó que també s’han aprovat les dates per als anys 2019 i 2020, que sí es mouran dels dies tradicionals. Els Moros i Cristians de 2019 es veuran desplaçats fins al mes de maig a causa de que la Setmana Santa es celebra més tard que de costum. Mentre, per als 2020, la Trilogia en honor a Sant Jordi tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 d’abril al caure les dates tradicionals entre setmana.

Tots els acords als que han arribat Ajuntament i ASJ compten amb el vist i plau del Consell Econòmic i Social, però la confirmació de les dates de 2019 i 2020 encara haurà de ser aprovada pel plenari.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X