Una sentència rebaixa els pagaments d’Alcoi a la CHX pels vessaments de contaminants al Serpis

L’Ajuntament d’Alcoi ha vist reduïda la xifra que haurà de pagar a la CHX pel cànon de vessaments contaminants al riu Serpis. És la segon sentència favorable als interessos alcoians i en resta una més, que en cas de ser també favorable al Consistori permetria rebaixar els pagaments dels 2,5 milions a tan sols 700.000 euros.


Multitud d’estudis, informes i mesuraments porten anys confirmant que el clima està canviant a tot el planeta com a fruit de l’acció del home sobre els processos naturals de la mateixa Terra. Els contaminants que l’espècie humana aboca a l’aire, la terra i l’aigua, que valen com a elements fonamentals de la vida arreu del món, estan degradant l’entorn a un ritme mai abans vist al llarg de la Història. Un fet que provoca que hagen d’habilitar-se sancions per a que contaminar no isca barat; sancions que arriben inclús als ajuntaments.

En el cas d’Alcoi, este tipus de sancions provenen dels anys 2007, 2008 i 2010, en els que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, de la que depèn el riu Serpis, va detectar excessos de contaminants en les aigües vessades des de la depuradora dels Algars. Amb la baremació feta per l’ens, les taxes que hauria de pagar el Consistori ascendeixen a vora 2,5 milions, xifra recorreguda als jutjats. Tant és així que la sentència de l’Audiència Nacional rebaixa la quantitat a pagar pel 2008, com ja va fer amb la de 2007, dels quasi 820.000 euros als 148.000.

Es tracta de la segon de les sentències favorables a l’Ajuntament d’Alcoi amb relació a este cas, després de que l’anterior reduira també la suma a pagar pels contaminants vessats al 2007. Resta per saber si el cànon a pagar pel 2010 serà també reduït, ja que el Consistori està a l’espera d’esta resolució, tot i que les expectatives són bones. Si finalment és així, del pagament de 2,5 milions estimat per estos 3 anys en que l’Ajuntament va haver de recórrer la baremació només se’n hauran de pagar uns 700.000 euros.

Els cànons establerts per als anys que segueixen als 2010 són, considera l’Ajuntament, adequats als nivells de contaminació, pel que no estan recorreguts als jutjats.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi es bolca en defensa dels patges de la seua Cavalcada i recull 9.000 signatures en un sol dia
18 - 12 - 2017

L’expedient per a que el Nadal Alcoià siga declarat com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco ha rebut dures crítiques per racisme per part de col·lectius d’origen africà. Un fet que ha provocat una onada de campanyes en defensa dels patges i descartant el factor racisme a la capital de l’Alcoià. Entre elles, la recollida de més de 9.000 signatures en defensa del caràcter integrador d’aquest acte i una moció que el PSPV portarà al proper plenari i que serà aprovada per unanimitat.

llegir més +
El joguet enceta desembre amb menys vendes de les esperades però confia en el tiró final del Nadal
18 - 12 - 2017

El sector jogueter ha detectat al llarg de les primeres setmanes de desembre una caiguda en la xifra de vendes estimada en els sector propera al 6%. No obstant, des de l’AEFJ descarten que la situació siga preocupant, i situen el retard del fred i la incertesa per Catalunya entre les causes d’eixa davallada que, en el pitjor dels casos, s’equilibrarà amb les pujades de vendes registrades al llarg de l’any.

llegir més +
ASAJA convoca als agricultors de la muntanya a protestar contra el protocol anti xylella
14 - 12 - 2017

Tots els agricultors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan convocats aquesta dissabte a la protesta que durà a terme el sindicat agrari Asaja a Guadalest. El seu objectiu no és altre que modificar els paràmetres establerts per les administracions per a lluitar contra una bactèria que posa en risc el mètode de vida de milers d’agricultors, i també de les poblacions on tenen els seus cultius: la xylella fastidiosa.

llegir més +
Novembre redueix la xifra de l’atur en 66 parats a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla
13 - 12 - 2017

11.620 persones continuen estant incloses en les llistes del Servef com a desocupats a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Són 66 menys que en octubre, dins d’unes dades que revelen una major reducció de l’atur en novembre dins del col·lectiu femení. No obstant, es tracta, segons els sindicats, de treball temporal i amb salaris precaris, principal reivindicació dels treballadors a la muntanya.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X