Una sentència rebaixa els pagaments d’Alcoi a la CHX pels vessaments de contaminants al Serpis

L’Ajuntament d’Alcoi ha vist reduïda la xifra que haurà de pagar a la CHX pel cànon de vessaments contaminants al riu Serpis. És la segon sentència favorable als interessos alcoians i en resta una més, que en cas de ser també favorable al Consistori permetria rebaixar els pagaments dels 2,5 milions a tan sols 700.000 euros.


Multitud d’estudis, informes i mesuraments porten anys confirmant que el clima està canviant a tot el planeta com a fruit de l’acció del home sobre els processos naturals de la mateixa Terra. Els contaminants que l’espècie humana aboca a l’aire, la terra i l’aigua, que valen com a elements fonamentals de la vida arreu del món, estan degradant l’entorn a un ritme mai abans vist al llarg de la Història. Un fet que provoca que hagen d’habilitar-se sancions per a que contaminar no isca barat; sancions que arriben inclús als ajuntaments.

En el cas d’Alcoi, este tipus de sancions provenen dels anys 2007, 2008 i 2010, en els que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, de la que depèn el riu Serpis, va detectar excessos de contaminants en les aigües vessades des de la depuradora dels Algars. Amb la baremació feta per l’ens, les taxes que hauria de pagar el Consistori ascendeixen a vora 2,5 milions, xifra recorreguda als jutjats. Tant és així que la sentència de l’Audiència Nacional rebaixa la quantitat a pagar pel 2008, com ja va fer amb la de 2007, dels quasi 820.000 euros als 148.000.

Es tracta de la segon de les sentències favorables a l’Ajuntament d’Alcoi amb relació a este cas, després de que l’anterior reduira també la suma a pagar pels contaminants vessats al 2007. Resta per saber si el cànon a pagar pel 2010 serà també reduït, ja que el Consistori està a l’espera d’esta resolució, tot i que les expectatives són bones. Si finalment és així, del pagament de 2,5 milions estimat per estos 3 anys en que l’Ajuntament va haver de recórrer la baremació només se’n hauran de pagar uns 700.000 euros.

Els cànons establerts per als anys que segueixen als 2010 són, considera l’Ajuntament, adequats als nivells de contaminació, pel que no estan recorreguts als jutjats.

Comparteix-ho a:
Noticies
La Dependent, forçada a abandonar la gestió del Teatre Principal d’Alcoi, no descarta presentar-se al concurs
22 - 02 - 2018

L’eixida de la companya teatral La Dependent de la gestió del Teatre Principal de la ciutat d'Alcoi degut a la nova Llei de Contractes ha buidat de contingut la infraestructura cultural, que ara gestionarà l’Ajuntament. Ni l’escola municipal de teatre ni les representacions del Tirisiti perillen, però si els treballs de les tres persones contractades per la companyia, que interpreta la seua última obra aquest cap de setmana.

llegir més +
El Senat aprova donar suport a la Cavalcada d’Alcoi per a ser Patrimoni de la Humanitat
21 - 02 - 2018

El Senat ha aprovat per unanimitat demanar al govern central el seu suport per a que la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi siga declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat. Ara és l’Ajuntament de la ciutat dels ponts el que ha de tancar l’expedient per a remetre-lo a la Generalitat, que farà allò propi amb el govern abans de que l’expedient, si tot va bé, arribe a la Unesco, que decidirà si l’aprova.

llegir més +
Diputació executa treballs del Pla d’Obres i Serveis a Muro per valor de vora 450.000 euros
21 - 02 - 2018

La Diputació Provincial d’Alacant va a executar treballs a Muro per valor d’uns 450.000 euros, dels quals en finança aproximadament el 80%. La resta de la inversió, que afecta a 5 carrers de la localitat que van a ser completament reformats, l’escometrà el propi Consistori murer, dins d’unes obres que finalitzaran en 5 mesos i que han resultat per davall del preu previst al plec. Les executarà una empresa local.

llegir més +
La xylella arriba ja a 6 parcel·les del Comtat mentre el foc crema un 95% menys de serra
20 - 02 - 2018

Generalitat ha detectat el sisè brot de xylella fastidiosa a la comarca del Comtat, pel que s’ha activat de nou el protocol d’actuació. Una notícia que arriba al mateix temps que altra positiva, com és la reducció del 95% en la superfície cremada a les comarques en 2017, tot i l’augment d’actuacions dels Bombers, xifrat en el 28% respecte a l’any anterior.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X