Una sentència rebaixa els pagaments d’Alcoi a la CHX pels vessaments de contaminants al Serpis

L’Ajuntament d’Alcoi ha vist reduïda la xifra que haurà de pagar a la CHX pel cànon de vessaments contaminants al riu Serpis. És la segon sentència favorable als interessos alcoians i en resta una més, que en cas de ser també favorable al Consistori permetria rebaixar els pagaments dels 2,5 milions a tan sols 700.000 euros.


Multitud d’estudis, informes i mesuraments porten anys confirmant que el clima està canviant a tot el planeta com a fruit de l’acció del home sobre els processos naturals de la mateixa Terra. Els contaminants que l’espècie humana aboca a l’aire, la terra i l’aigua, que valen com a elements fonamentals de la vida arreu del món, estan degradant l’entorn a un ritme mai abans vist al llarg de la Història. Un fet que provoca que hagen d’habilitar-se sancions per a que contaminar no isca barat; sancions que arriben inclús als ajuntaments.

En el cas d’Alcoi, este tipus de sancions provenen dels anys 2007, 2008 i 2010, en els que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, de la que depèn el riu Serpis, va detectar excessos de contaminants en les aigües vessades des de la depuradora dels Algars. Amb la baremació feta per l’ens, les taxes que hauria de pagar el Consistori ascendeixen a vora 2,5 milions, xifra recorreguda als jutjats. Tant és així que la sentència de l’Audiència Nacional rebaixa la quantitat a pagar pel 2008, com ja va fer amb la de 2007, dels quasi 820.000 euros als 148.000.

Es tracta de la segon de les sentències favorables a l’Ajuntament d’Alcoi amb relació a este cas, després de que l’anterior reduira també la suma a pagar pels contaminants vessats al 2007. Resta per saber si el cànon a pagar pel 2010 serà també reduït, ja que el Consistori està a l’espera d’esta resolució, tot i que les expectatives són bones. Si finalment és així, del pagament de 2,5 milions estimat per estos 3 anys en que l’Ajuntament va haver de recórrer la baremació només se’n hauran de pagar uns 700.000 euros.

Els cànons establerts per als anys que segueixen als 2010 són, considera l’Ajuntament, adequats als nivells de contaminació, pel que no estan recorreguts als jutjats.

Comparteix-ho a:
Noticies
Les urbanitzacions perifèriques d’Alcoi tindran cobertura mòbil abans de que acabe 2017
16 - 10 - 2017

Els veïns de les urbanitzacions ubicades fora del casc urbà d’Alcoi tenen els dies comptats sense cobertura mòbil. Porten dècades reivindicant aquest servei, que també augmentarà la seguretat de conductors i esportistes a la zona. L’empresa Telefònica tindrà que invertir 60.000 euros per a ubicar una antena 4G que done servei a tota la zona.

llegir més +
El pla de rehabilitació d’edificis amplia el termini per a rebre ajudes fins a maig de 2018 a Alcoi
16 - 10 - 2017

El Pla ARRU de rehabilitació i millora d’edificis antics ha superat les expectatives a la ciutat d’Alcoi. Tant que l’Ajuntament s’ha vist obligat a demanat una pròrroga en el termini per a optar a les ajudes, que acabava en dates properes. Els veïns podran així accedir als vora 3,5 milions en que es xifren les subvencions fins el mes de maig de 2018.

llegir més +
Ibi aposta per reciclar els aparells elèctrics de les cases
16 - 10 - 2017
Els més joves podran participar en els pressupostos participatius
16 - 10 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X