Una sentència rebaixa els pagaments d’Alcoi a la CHX pels vessaments de contaminants al Serpis

L’Ajuntament d’Alcoi ha vist reduïda la xifra que haurà de pagar a la CHX pel cànon de vessaments contaminants al riu Serpis. És la segon sentència favorable als interessos alcoians i en resta una més, que en cas de ser també favorable al Consistori permetria rebaixar els pagaments dels 2,5 milions a tan sols 700.000 euros.


Multitud d’estudis, informes i mesuraments porten anys confirmant que el clima està canviant a tot el planeta com a fruit de l’acció del home sobre els processos naturals de la mateixa Terra. Els contaminants que l’espècie humana aboca a l’aire, la terra i l’aigua, que valen com a elements fonamentals de la vida arreu del món, estan degradant l’entorn a un ritme mai abans vist al llarg de la Història. Un fet que provoca que hagen d’habilitar-se sancions per a que contaminar no isca barat; sancions que arriben inclús als ajuntaments.

En el cas d’Alcoi, este tipus de sancions provenen dels anys 2007, 2008 i 2010, en els que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, de la que depèn el riu Serpis, va detectar excessos de contaminants en les aigües vessades des de la depuradora dels Algars. Amb la baremació feta per l’ens, les taxes que hauria de pagar el Consistori ascendeixen a vora 2,5 milions, xifra recorreguda als jutjats. Tant és així que la sentència de l’Audiència Nacional rebaixa la quantitat a pagar pel 2008, com ja va fer amb la de 2007, dels quasi 820.000 euros als 148.000.

Es tracta de la segon de les sentències favorables a l’Ajuntament d’Alcoi amb relació a este cas, després de que l’anterior reduira també la suma a pagar pels contaminants vessats al 2007. Resta per saber si el cànon a pagar pel 2010 serà també reduït, ja que el Consistori està a l’espera d’esta resolució, tot i que les expectatives són bones. Si finalment és així, del pagament de 2,5 milions estimat per estos 3 anys en que l’Ajuntament va haver de recórrer la baremació només se’n hauran de pagar uns 700.000 euros.

Els cànons establerts per als anys que segueixen als 2010 són, considera l’Ajuntament, adequats als nivells de contaminació, pel que no estan recorreguts als jutjats.

Comparteix-ho a:
Noticies
Ibi llança els plecs per a millorar els seus polígons per un valor conjunt de 3 milions d’euros
17 - 08 - 2017

L’Ajuntament d’Ibi ha publicat els plecs de condicions per a les empreses que opten a millorar fins a 6 polígons de la localitat, principal pol d’atracció d’indústria a la muntanya alacantina. Fins a 3 milions d’euros s’invertiran gràcies a les ajudes del Consell en esta matèria, dins d’un projecte dividit en 3 contractes a la vila joguetera. Les empreses comptaran amb 3 mesos de termini per a executar-los.

llegir més +
ADIF reobri la línia Alcoi-Xàtiva desprès de dos mesos de treballs de millora en infraestructures
17 - 08 - 2017

Els treballs de millora de la línia fèrria Alcoi-Xàtiva que estava executant durant els dos darrers mesos ADIF ja han sigut executats. Es tracta d’obres que tractaven d’eliminar algunes limitacions de velocitat en la línia per a fer més ràpid el trajecte entre les comarques de la muntanya alacantina i la ciutat de València. No obstant, tot apunta a que les millores, estimades en una reducció de 10 minuts de viatge, no seran notables fins la tardor.

llegir més +
Benilloba s’endinsa en els seus Moros i Cristians amb la divertida Olleta i una gran Entrada
17 - 08 - 2017

Benilloba viu durant estes jornades la Festa amb la celebració dels seus Moros i Cristians. Una divertida i crítica Nit de l’Olleta, amb disfresses i grans dosis de crítica social, ha deixat pas a l’espectacularitat de l’Entrada, en la que han participat les 3 filaes de la població. Els festejos continuen fins el proper divendres 18, després de retre homenatge al patró Sant Xotxim i de les ambaixades els dies 16 i 17 respectivament.

llegir més +
Cocentaina llueix amb l’Entrada i clausura els seus Moros i Cristians a cops de pólvora i devoció
16 - 08 - 2017

Cocentaina clausura este dilluns 3 dies de Moros i Cristians dedicats al patró de la localitat, Sant Hipòlit. L’espectacularitat de l’Entrada, oferida en directe per tvA, ha donat pas a la jornada dedicada al patró, honorat amb flors, i a la batalla entre els dos bàndols a cops de la tan perseguida com imprescindible pólvora.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X