Una sentència rebaixa els pagaments d’Alcoi a la CHX pels vessaments de contaminants al Serpis

L’Ajuntament d’Alcoi ha vist reduïda la xifra que haurà de pagar a la CHX pel cànon de vessaments contaminants al riu Serpis. És la segon sentència favorable als interessos alcoians i en resta una més, que en cas de ser també favorable al Consistori permetria rebaixar els pagaments dels 2,5 milions a tan sols 700.000 euros.


Multitud d’estudis, informes i mesuraments porten anys confirmant que el clima està canviant a tot el planeta com a fruit de l’acció del home sobre els processos naturals de la mateixa Terra. Els contaminants que l’espècie humana aboca a l’aire, la terra i l’aigua, que valen com a elements fonamentals de la vida arreu del món, estan degradant l’entorn a un ritme mai abans vist al llarg de la Història. Un fet que provoca que hagen d’habilitar-se sancions per a que contaminar no isca barat; sancions que arriben inclús als ajuntaments.

En el cas d’Alcoi, este tipus de sancions provenen dels anys 2007, 2008 i 2010, en els que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, de la que depèn el riu Serpis, va detectar excessos de contaminants en les aigües vessades des de la depuradora dels Algars. Amb la baremació feta per l’ens, les taxes que hauria de pagar el Consistori ascendeixen a vora 2,5 milions, xifra recorreguda als jutjats. Tant és així que la sentència de l’Audiència Nacional rebaixa la quantitat a pagar pel 2008, com ja va fer amb la de 2007, dels quasi 820.000 euros als 148.000.

Es tracta de la segon de les sentències favorables a l’Ajuntament d’Alcoi amb relació a este cas, després de que l’anterior reduira també la suma a pagar pels contaminants vessats al 2007. Resta per saber si el cànon a pagar pel 2010 serà també reduït, ja que el Consistori està a l’espera d’esta resolució, tot i que les expectatives són bones. Si finalment és així, del pagament de 2,5 milions estimat per estos 3 anys en que l’Ajuntament va haver de recórrer la baremació només se’n hauran de pagar uns 700.000 euros.

Els cànons establerts per als anys que segueixen als 2010 són, considera l’Ajuntament, adequats als nivells de contaminació, pel que no estan recorreguts als jutjats.

Comparteix-ho a:
Noticies
Càritas detecta un 8% menys de pobresa a Alcoi però els 1.247 usuaris són atesos crònicament
15 - 06 - 2018

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi, segons revela un dels indicadors d’aquest paràmetre com és la memòria anual de Càritas. La xifra de persones ateses s’ha reduït en un 8% durant el passat any, tot i que vora el 90% d’elles han vist cronificada al seua situació al llarg del temps. Parelles joves, i dones soles són les principals usuàries d’aquest ens, que ha ajudat a inserir laboralment a 17 persones a la ciutat.

llegir més +
Ibi escomet connexions a subministraments del Sanchis Banús i espera reobrir-lo el proper curs
15 - 06 - 2018

Els treballs del Centre d’Educació Especial Sanchis Banús d'Ibi, que presta servei als joves de la Foia de Castalla que pateixen diversitat funcional, estan pròxims a acabar. La inversió en la reforma i ampliació del centre corre a càrrec de la Conselleria d’Educació, tot i que l’Ajuntament també ha adequant els enganxes als subministraments de llum, aigua i transport. L’objectiu és que el Sanchis Banús reobriga el proper curs.

llegir més +
La nova contracta de la neteja d’Alcoi arriba a les urbanitzacions i instaura la recollida manual
14 - 06 - 2018

Les millores de la nova contracta de la neteja urbana que comença a aplicar-se a Alcoi ja es noten al casc urbà de la ciutat. De fet, per primera vegada en la història, arriben fins a les urbanitzacions que envolten a la capital de l’Alcoià, responent a una contínua reivindicació dels veïns. Altra de les millores, la neteja manual amb carret, també és visible a la localitat, on s’ha ampliat el nombre de zones i carrers on netegen els operaris de la concessionària.

llegir més +
Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate amb mil inscrits
14 - 06 - 2018

La ciutat d’Alcoi acull per tercera vegada consecutiva el Campionat d’Espanya de Karate, en el que hi han vora mil competidors inscrits en les seues dos modalitats: kates i kumite. L’esdeveniment portarà a milers de familiars fins a Alcoi, amb la consegüent dinamització econòmica, dins d’un campionat al que es pot accedir aportant un quilo d’aliments no peribles amb finalitat solidària.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X