Ibi posa a l’abast dels professors nous mètodes educatius innovadors durant els cursos d’estiu

Ibi congrega durant tota esta setmana a desenes de professors de tots els nivells educatius per a assolir conceptes relacionats amb la innovació educativa i la motivació dels alumnes. Es tracta de canviar els llibres per projectes concrets amb els que fer que els estudiants aprenguen conceptes de tot tipus d’una forma molt més amena.


Durant els darrers temps, especialment arrel de la generalització i proliferació de les noves tecnologies, els canvis als que s’enfronta la societat moderna en totes les seues vessants van produint-se cada vegada amb més celeritat. Cap àmbit està exempte de veure’s afectat per modificacions que tenen a veure amb nous conceptes i formes d’interpretar cada indret de la vida quotidiana. Però eixos canvis cobren més importància si cal quant afecten a l’educació, un factor capital a l’hora de formar als ciutadans del futur als centres educatius de tots els nivells.

Des de ja fa anys, Ibi ha fet de l’educació l’eix sobre el que orbiten els cursos d’estiu que es celebren anualment a la població, gràcies al conveni que té signat amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx. El primer d’ells ja s’ha celebrat, centrat en la detecció de les altes capacitats dels alumnes per a aprofitar al màxim el seu potencial, amb un gran èxit. I ara està produint-se el segon, centrat en formar als professors de diferents nivells educatius en nous mètodes per a motivar als alumnes, basant l’assumpció de conceptes en projectes concrets i no en llibres.

La innovació educativa és una de les eines que Ibi ha decidit fer seua en quant a la programació de cursos d’estiu, fent que la vila joguetera siga ja un referent en este sentit. De fet, als cursos d’este any assisteixen professors vinguts de bona part del País Valencià i també de les província properes d’Albacete i Múrcia. Tots ells han après com poden fer que els alumnes aprenguen qualsevol tipus de concepte i de matèria basant-se en un dels elements més identificatius d’Ibi: els joguets.

Les iniciatives del curs avarquen fins el proper divendres i són desenes els professionals de l’educació que participen en ell.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X