Ibi posa a l’abast dels professors nous mètodes educatius innovadors durant els cursos d’estiu

Ibi congrega durant tota esta setmana a desenes de professors de tots els nivells educatius per a assolir conceptes relacionats amb la innovació educativa i la motivació dels alumnes. Es tracta de canviar els llibres per projectes concrets amb els que fer que els estudiants aprenguen conceptes de tot tipus d’una forma molt més amena.


Durant els darrers temps, especialment arrel de la generalització i proliferació de les noves tecnologies, els canvis als que s’enfronta la societat moderna en totes les seues vessants van produint-se cada vegada amb més celeritat. Cap àmbit està exempte de veure’s afectat per modificacions que tenen a veure amb nous conceptes i formes d’interpretar cada indret de la vida quotidiana. Però eixos canvis cobren més importància si cal quant afecten a l’educació, un factor capital a l’hora de formar als ciutadans del futur als centres educatius de tots els nivells.

Des de ja fa anys, Ibi ha fet de l’educació l’eix sobre el que orbiten els cursos d’estiu que es celebren anualment a la població, gràcies al conveni que té signat amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx. El primer d’ells ja s’ha celebrat, centrat en la detecció de les altes capacitats dels alumnes per a aprofitar al màxim el seu potencial, amb un gran èxit. I ara està produint-se el segon, centrat en formar als professors de diferents nivells educatius en nous mètodes per a motivar als alumnes, basant l’assumpció de conceptes en projectes concrets i no en llibres.

La innovació educativa és una de les eines que Ibi ha decidit fer seua en quant a la programació de cursos d’estiu, fent que la vila joguetera siga ja un referent en este sentit. De fet, als cursos d’este any assisteixen professors vinguts de bona part del País Valencià i també de les província properes d’Albacete i Múrcia. Tots ells han après com poden fer que els alumnes aprenguen qualsevol tipus de concepte i de matèria basant-se en un dels elements més identificatius d’Ibi: els joguets.

Les iniciatives del curs avarquen fins el proper divendres i són desenes els professionals de l’educació que participen en ell.

Comparteix-ho a:
Noticies
Els transportistes reivindiquen millores en les infraestructures de l’Alcoià, El Comtat i la Foia
20 - 07 - 2017

Els transportistes de les comarques de la muntanya alacantina han demanat un major servei de manteniment de les carreteres de la província, així com unes millors condicions en la formació que reben els conductors. Reivindicacions que esdevenen necessàries tenint en compte la importància del sector per al teixit productiu de la zona.

llegir més +
Alcoi rep 7.500 m2 de la Colònia Aviació i enceta un procés participatiu per a donar-li usos
20 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi i el Ministeri de Defensa han formalitzat ja la cessió de la Colònia Aviació com a part de la ciutat dels ponts. Tot i això, el Consistori no vol actuar al barri sense abans obrir un procés de participació per a detectar quines són les necessitats dels veïns, ja que allí podria dotar-se al barri de Santa Rosa dels serveis que li falten.

llegir més +
Ajuntament i ASJ acorden les dates en que es celebraran els Moros i Cristians d’Alcoi fins 2020
18 - 07 - 2017

Ajuntament d’Alcoi i ASJ han negociat ja el tancament de les dates per a celebrar els Moros i Cristians per als propers 3 anys. Al 2018 es respectaran les dates tradicionals, desplaçant els dies festius locals. Mentre, en 2019 i 2020, les dates es veuran modificades dins d’una calendarització aprovada pel Consell Económic i Social.

llegir més +
Una sentència rebaixa els pagaments d’Alcoi a la CHX pels vessaments de contaminants al Serpis
18 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi ha vist reduïda la xifra que haurà de pagar a la CHX pel cànon de vessaments contaminants al riu Serpis. És la segon sentència favorable als interessos alcoians i en resta una més, que en cas de ser també favorable al Consistori permetria rebaixar els pagaments dels 2,5 milions a tan sols 700.000 euros.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X