Ibi posa a l’abast dels professors nous mètodes educatius innovadors durant els cursos d’estiu

Ibi congrega durant tota esta setmana a desenes de professors de tots els nivells educatius per a assolir conceptes relacionats amb la innovació educativa i la motivació dels alumnes. Es tracta de canviar els llibres per projectes concrets amb els que fer que els estudiants aprenguen conceptes de tot tipus d’una forma molt més amena.


Durant els darrers temps, especialment arrel de la generalització i proliferació de les noves tecnologies, els canvis als que s’enfronta la societat moderna en totes les seues vessants van produint-se cada vegada amb més celeritat. Cap àmbit està exempte de veure’s afectat per modificacions que tenen a veure amb nous conceptes i formes d’interpretar cada indret de la vida quotidiana. Però eixos canvis cobren més importància si cal quant afecten a l’educació, un factor capital a l’hora de formar als ciutadans del futur als centres educatius de tots els nivells.

Des de ja fa anys, Ibi ha fet de l’educació l’eix sobre el que orbiten els cursos d’estiu que es celebren anualment a la població, gràcies al conveni que té signat amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx. El primer d’ells ja s’ha celebrat, centrat en la detecció de les altes capacitats dels alumnes per a aprofitar al màxim el seu potencial, amb un gran èxit. I ara està produint-se el segon, centrat en formar als professors de diferents nivells educatius en nous mètodes per a motivar als alumnes, basant l’assumpció de conceptes en projectes concrets i no en llibres.

La innovació educativa és una de les eines que Ibi ha decidit fer seua en quant a la programació de cursos d’estiu, fent que la vila joguetera siga ja un referent en este sentit. De fet, als cursos d’este any assisteixen professors vinguts de bona part del País Valencià i també de les província properes d’Albacete i Múrcia. Tots ells han après com poden fer que els alumnes aprenguen qualsevol tipus de concepte i de matèria basant-se en un dels elements més identificatius d’Ibi: els joguets.

Les iniciatives del curs avarquen fins el proper divendres i són desenes els professionals de l’educació que participen en ell.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X