Sanitat millorarà infraestructures sanitàries de la muntanya invertint 7 milions d’euros fins 2019

La Conselleria de Sanitat invertirà des d’ara i fins al 2019 més de 7 milions d’euros en la millora d’infraestructures sanitàries a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. L’Hospital Verge dels Lliris i el Centre d’Especialitats La Fàbrica són els primers beneficiaris, ja que ells rebran les principals inversions d’este any per valor de 2,6 milions.


La prestació de serveis bàsics i fonamentals com l’educació o la sanitat suposa una de les principals obligacions de les administracions. En un sistema autonòmic com el d’Espanya, estes dos competències estan derivades des del govern central cap als regionals, pel que és tasca seua mantenir i dotar correctament estos dos sistemes. Després d’uns anys en els que les mesures preses contra la crisi econòmica han fet malbé bona part d’estos dos sectors al País Valencià, ara Generalitat tornarà a invertir, al menys en un d’ells, a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Serà el sector sanitari els que es veurà beneficiat de la inversió que programa la Conselleria de Sanitat a l’interior alacantí, on té programades inversions per valor de 7 milions d’euros des d’ara i fins el proper any 2019. Les sumes aniran arribant fins eixe any, pel que la inversió serà progressiva, de forma que este mateix any, les comarques rebran 2,6 milions, la majoria d’ells dirigits a l’Hospital Verge dels Lliris i al Centre d’Especialitats La Fàbrica d’Alcoi. Les xifres d’inversió suposen, segons Sanitat, un augment de 280% respecte a la que es va fer l’anterior legislatura.

La inversió prevista este any arriba als 2,6 milions, destinats en la seua major part a la renovació de l’àrea de radiologia de l’hospital, on també serà renovats els llits de planta i el mobiliari de les habitacions, així com part dels ascensors. Però el gros de la inversió arribarà entre 2018 i 2019, lapse de temps en el que bona part dels centres de salut de l’interior alacantí rebran millores, que arribaran a Alcoi, Cocentaina, Ibi, Muro, Castalla i Onil.

Les inversions previstes en el lapse 2016-2019 formen part del Pla de Dignificació d’Infraestructures Sanitàries de la Generalitat.

Comparteix-ho a:
Noticies
Associacions de l’interior reivindiquen un atenció més personalitzada en el Dia Contra l’Alzheimer
22 - 09 - 2017

Aquest 21 de setembre es celebra a tot el món el Dia Mundial Contra l’Alzheimer, plegat d’activitats i també de reivindicacions per part dels col·lectius que cuiden als qui la pateixen. Es tracta de canviar el punt de vista de la societat per a posar en el centre del tractament a la persona i no a la malaltia, així com de recaptar fons per a millorar l’atenció.

llegir més +
Oltra retarda l’apertura del CMM Alcoi a juliol de 2018 i el pont de Sant Jordi millorarà el drenatge
21 - 09 - 2017

El Centre de Malalts Mentals Barranquet de Soler d'Alcoi no obrirà a final d’any com estava previst, sinó que ho farà a meitat de 2018. El Consell reclama a l’Ajuntament inversions per valor d’uns 89.000 euros per a adaptar l’edifici. Mentre, el pont de Sant Jordi, ja obert al trànsit, patirà modificacions per a evitar que la seua plataforma s’inunde amb les precipitacions, tal i com va ocórrer el passat cap de setmana. Obres aquestes sense cost addicional per al Consistori.

llegir més +
La Policia Local de Muro opera amb els serveis al mínim per a reivindicar pujades salarials
21 - 09 - 2017

La Policia Local de Muro està duent a terme accions per a reivindicar una pujada salarial de 5.000 euros per agent i any. Entre les mesures de pressió està el tancament de perfils en xarxes socials per a entorpir la comunicació amb el cos i el augment del nombre de sancions, lamenta l’Ajuntament. Mentre, els agents mediambientals també han reivindicat que s’equipare el seu treball amb el d’altres cossos.

llegir més +
El C.D. Alcoyano acomiada a Aparicio pels mals resultats i presenta a Galiana com a substitut
21 - 09 - 2017

La manca de resultats s’ha cobrat la primera víctima al grup III de la 2ªB, i no és altre que el ja ex entrenador del C.D. Alcoyano, Toni Aparicio. Les crítiques al joc de l’equip i dels propis jugadors han precipitat la seua eixida. José Galiana, tècnic experimentat en la categoria, serà el seu substitut fins que acabe la present temporada.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X