Sanitat millorarà infraestructures sanitàries de la muntanya invertint 7 milions d’euros fins 2019

La Conselleria de Sanitat invertirà des d’ara i fins al 2019 més de 7 milions d’euros en la millora d’infraestructures sanitàries a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. L’Hospital Verge dels Lliris i el Centre d’Especialitats La Fàbrica són els primers beneficiaris, ja que ells rebran les principals inversions d’este any per valor de 2,6 milions.


La prestació de serveis bàsics i fonamentals com l’educació o la sanitat suposa una de les principals obligacions de les administracions. En un sistema autonòmic com el d’Espanya, estes dos competències estan derivades des del govern central cap als regionals, pel que és tasca seua mantenir i dotar correctament estos dos sistemes. Després d’uns anys en els que les mesures preses contra la crisi econòmica han fet malbé bona part d’estos dos sectors al País Valencià, ara Generalitat tornarà a invertir, al menys en un d’ells, a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Serà el sector sanitari els que es veurà beneficiat de la inversió que programa la Conselleria de Sanitat a l’interior alacantí, on té programades inversions per valor de 7 milions d’euros des d’ara i fins el proper any 2019. Les sumes aniran arribant fins eixe any, pel que la inversió serà progressiva, de forma que este mateix any, les comarques rebran 2,6 milions, la majoria d’ells dirigits a l’Hospital Verge dels Lliris i al Centre d’Especialitats La Fàbrica d’Alcoi. Les xifres d’inversió suposen, segons Sanitat, un augment de 280% respecte a la que es va fer l’anterior legislatura.

La inversió prevista este any arriba als 2,6 milions, destinats en la seua major part a la renovació de l’àrea de radiologia de l’hospital, on també serà renovats els llits de planta i el mobiliari de les habitacions, així com part dels ascensors. Però el gros de la inversió arribarà entre 2018 i 2019, lapse de temps en el que bona part dels centres de salut de l’interior alacantí rebran millores, que arribaran a Alcoi, Cocentaina, Ibi, Muro, Castalla i Onil.

Les inversions previstes en el lapse 2016-2019 formen part del Pla de Dignificació d’Infraestructures Sanitàries de la Generalitat.

Comparteix-ho a:
Noticies
Els transportistes reivindiquen millores en les infraestructures de l’Alcoià, El Comtat i la Foia
20 - 07 - 2017

Els transportistes de les comarques de la muntanya alacantina han demanat un major servei de manteniment de les carreteres de la província, així com unes millors condicions en la formació que reben els conductors. Reivindicacions que esdevenen necessàries tenint en compte la importància del sector per al teixit productiu de la zona.

llegir més +
Alcoi rep 7.500 m2 de la Colònia Aviació i enceta un procés participatiu per a donar-li usos
20 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi i el Ministeri de Defensa han formalitzat ja la cessió de la Colònia Aviació com a part de la ciutat dels ponts. Tot i això, el Consistori no vol actuar al barri sense abans obrir un procés de participació per a detectar quines són les necessitats dels veïns, ja que allí podria dotar-se al barri de Santa Rosa dels serveis que li falten.

llegir més +
Ajuntament i ASJ acorden les dates en que es celebraran els Moros i Cristians d’Alcoi fins 2020
18 - 07 - 2017

Ajuntament d’Alcoi i ASJ han negociat ja el tancament de les dates per a celebrar els Moros i Cristians per als propers 3 anys. Al 2018 es respectaran les dates tradicionals, desplaçant els dies festius locals. Mentre, en 2019 i 2020, les dates es veuran modificades dins d’una calendarització aprovada pel Consell Económic i Social.

llegir més +
Una sentència rebaixa els pagaments d’Alcoi a la CHX pels vessaments de contaminants al Serpis
18 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi ha vist reduïda la xifra que haurà de pagar a la CHX pel cànon de vessaments contaminants al riu Serpis. És la segon sentència favorable als interessos alcoians i en resta una més, que en cas de ser també favorable al Consistori permetria rebaixar els pagaments dels 2,5 milions a tan sols 700.000 euros.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X