Sanitat millorarà infraestructures sanitàries de la muntanya invertint 7 milions d’euros fins 2019

La Conselleria de Sanitat invertirà des d’ara i fins al 2019 més de 7 milions d’euros en la millora d’infraestructures sanitàries a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. L’Hospital Verge dels Lliris i el Centre d’Especialitats La Fàbrica són els primers beneficiaris, ja que ells rebran les principals inversions d’este any per valor de 2,6 milions.


La prestació de serveis bàsics i fonamentals com l’educació o la sanitat suposa una de les principals obligacions de les administracions. En un sistema autonòmic com el d’Espanya, estes dos competències estan derivades des del govern central cap als regionals, pel que és tasca seua mantenir i dotar correctament estos dos sistemes. Després d’uns anys en els que les mesures preses contra la crisi econòmica han fet malbé bona part d’estos dos sectors al País Valencià, ara Generalitat tornarà a invertir, al menys en un d’ells, a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Serà el sector sanitari els que es veurà beneficiat de la inversió que programa la Conselleria de Sanitat a l’interior alacantí, on té programades inversions per valor de 7 milions d’euros des d’ara i fins el proper any 2019. Les sumes aniran arribant fins eixe any, pel que la inversió serà progressiva, de forma que este mateix any, les comarques rebran 2,6 milions, la majoria d’ells dirigits a l’Hospital Verge dels Lliris i al Centre d’Especialitats La Fàbrica d’Alcoi. Les xifres d’inversió suposen, segons Sanitat, un augment de 280% respecte a la que es va fer l’anterior legislatura.

La inversió prevista este any arriba als 2,6 milions, destinats en la seua major part a la renovació de l’àrea de radiologia de l’hospital, on també serà renovats els llits de planta i el mobiliari de les habitacions, així com part dels ascensors. Però el gros de la inversió arribarà entre 2018 i 2019, lapse de temps en el que bona part dels centres de salut de l’interior alacantí rebran millores, que arribaran a Alcoi, Cocentaina, Ibi, Muro, Castalla i Onil.

Les inversions previstes en el lapse 2016-2019 formen part del Pla de Dignificació d’Infraestructures Sanitàries de la Generalitat.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X