Sanitat millorarà infraestructures sanitàries de la muntanya invertint 7 milions d’euros fins 2019

La Conselleria de Sanitat invertirà des d’ara i fins al 2019 més de 7 milions d’euros en la millora d’infraestructures sanitàries a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. L’Hospital Verge dels Lliris i el Centre d’Especialitats La Fàbrica són els primers beneficiaris, ja que ells rebran les principals inversions d’este any per valor de 2,6 milions.


La prestació de serveis bàsics i fonamentals com l’educació o la sanitat suposa una de les principals obligacions de les administracions. En un sistema autonòmic com el d’Espanya, estes dos competències estan derivades des del govern central cap als regionals, pel que és tasca seua mantenir i dotar correctament estos dos sistemes. Després d’uns anys en els que les mesures preses contra la crisi econòmica han fet malbé bona part d’estos dos sectors al País Valencià, ara Generalitat tornarà a invertir, al menys en un d’ells, a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Serà el sector sanitari els que es veurà beneficiat de la inversió que programa la Conselleria de Sanitat a l’interior alacantí, on té programades inversions per valor de 7 milions d’euros des d’ara i fins el proper any 2019. Les sumes aniran arribant fins eixe any, pel que la inversió serà progressiva, de forma que este mateix any, les comarques rebran 2,6 milions, la majoria d’ells dirigits a l’Hospital Verge dels Lliris i al Centre d’Especialitats La Fàbrica d’Alcoi. Les xifres d’inversió suposen, segons Sanitat, un augment de 280% respecte a la que es va fer l’anterior legislatura.

La inversió prevista este any arriba als 2,6 milions, destinats en la seua major part a la renovació de l’àrea de radiologia de l’hospital, on també serà renovats els llits de planta i el mobiliari de les habitacions, així com part dels ascensors. Però el gros de la inversió arribarà entre 2018 i 2019, lapse de temps en el que bona part dels centres de salut de l’interior alacantí rebran millores, que arribaran a Alcoi, Cocentaina, Ibi, Muro, Castalla i Onil.

Les inversions previstes en el lapse 2016-2019 formen part del Pla de Dignificació d’Infraestructures Sanitàries de la Generalitat.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X