Sanitat millorarà infraestructures sanitàries de la muntanya invertint 7 milions d’euros fins 2019

La Conselleria de Sanitat invertirà des d’ara i fins al 2019 més de 7 milions d’euros en la millora d’infraestructures sanitàries a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. L’Hospital Verge dels Lliris i el Centre d’Especialitats La Fàbrica són els primers beneficiaris, ja que ells rebran les principals inversions d’este any per valor de 2,6 milions.


La prestació de serveis bàsics i fonamentals com l’educació o la sanitat suposa una de les principals obligacions de les administracions. En un sistema autonòmic com el d’Espanya, estes dos competències estan derivades des del govern central cap als regionals, pel que és tasca seua mantenir i dotar correctament estos dos sistemes. Després d’uns anys en els que les mesures preses contra la crisi econòmica han fet malbé bona part d’estos dos sectors al País Valencià, ara Generalitat tornarà a invertir, al menys en un d’ells, a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

Serà el sector sanitari els que es veurà beneficiat de la inversió que programa la Conselleria de Sanitat a l’interior alacantí, on té programades inversions per valor de 7 milions d’euros des d’ara i fins el proper any 2019. Les sumes aniran arribant fins eixe any, pel que la inversió serà progressiva, de forma que este mateix any, les comarques rebran 2,6 milions, la majoria d’ells dirigits a l’Hospital Verge dels Lliris i al Centre d’Especialitats La Fàbrica d’Alcoi. Les xifres d’inversió suposen, segons Sanitat, un augment de 280% respecte a la que es va fer l’anterior legislatura.

La inversió prevista este any arriba als 2,6 milions, destinats en la seua major part a la renovació de l’àrea de radiologia de l’hospital, on també serà renovats els llits de planta i el mobiliari de les habitacions, així com part dels ascensors. Però el gros de la inversió arribarà entre 2018 i 2019, lapse de temps en el que bona part dels centres de salut de l’interior alacantí rebran millores, que arribaran a Alcoi, Cocentaina, Ibi, Muro, Castalla i Onil.

Les inversions previstes en el lapse 2016-2019 formen part del Pla de Dignificació d’Infraestructures Sanitàries de la Generalitat.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X