Hisenda obliga a Alcoi a modificar el prec per a mantenir el clavegueram dels propers 4 anys

El Ministeri d’Hisenda ha tirant enrere el prec de condicions per a adjudicar el servei de manteniment del clavegueram a la ciutat d’Alcoi. El nou prec dilatarà la concessió, que suma 1,6 milions d’euros durant els propers 4 anys, al menys 4 mesos més. El nou prec estableix la separació del servei de manteniment del clavegueram del de neteja viària per a optimitzar-lo.


 

 

L’època privatitzadora dels anys 90 va causar que, a dia de hui, la immensa majoria dels serveis aparellats a les grans àrees que baralla cada ajuntament estiguin prestats per empreses privades. Un fet que, de sèrie, privilegia l’obtenció de recursos per damunt de la qualitat del servei que es presta als veïns, i a més obliga als consistoris a fer grans despeses per tal de rebre serveis com la neteja viària, la recollida de residus o el subministrament d’aigua. Però estos serveis també requereixen de manteniment per part de les empreses que presten el servei, obligades a invertir en ell.

Alcoi es troba en plena fase per a adjudicar de nou alguns dels seus principals serveis municipals, com són els de la brossa i el de la neteja del clavegueram. En el segon cas, la Junta de Govern va aprovar al mes de març el prec de condicions per al concurs al que haurien de concórrer les empreses interessades. Un prec que establia que els certificats de qualitat i de seguretat laboral no eren requisits, sinó extres, clàusula que ara ha tombat el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals, obligant a l’Ajuntament alcoià a modificar el prec de condicions.

Les al·legacions que han provocat la conclusió del tribunal, dependent del Ministeri d’Hisenda, han sigut presentades per una de les empreses concursants per a una contracta valorada en 1,6 milions. La duració de la mateixa és de 4 anys, amb opció a ser prorrogada per 2 anys més, i es tracta d’un àmbit que l’ajuntament ha decidit separar del servei de neteja viària per tal de millorar la neteja del clavegueram de la ciutat i el manteniment del mateix, evitant solsides o forats deguts al seu mal estat.

La decisió del tribunal suposarà un retard a l’hora d’adjudicar el servei de manteniment del clavegueram, al menys de dos mesos.

Comparteix-ho a:
Noticies
Els transportistes reivindiquen millores en les infraestructures de l’Alcoià, El Comtat i la Foia
20 - 07 - 2017

Els transportistes de les comarques de la muntanya alacantina han demanat un major servei de manteniment de les carreteres de la província, així com unes millors condicions en la formació que reben els conductors. Reivindicacions que esdevenen necessàries tenint en compte la importància del sector per al teixit productiu de la zona.

llegir més +
Alcoi rep 7.500 m2 de la Colònia Aviació i enceta un procés participatiu per a donar-li usos
20 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi i el Ministeri de Defensa han formalitzat ja la cessió de la Colònia Aviació com a part de la ciutat dels ponts. Tot i això, el Consistori no vol actuar al barri sense abans obrir un procés de participació per a detectar quines són les necessitats dels veïns, ja que allí podria dotar-se al barri de Santa Rosa dels serveis que li falten.

llegir més +
Ajuntament i ASJ acorden les dates en que es celebraran els Moros i Cristians d’Alcoi fins 2020
18 - 07 - 2017

Ajuntament d’Alcoi i ASJ han negociat ja el tancament de les dates per a celebrar els Moros i Cristians per als propers 3 anys. Al 2018 es respectaran les dates tradicionals, desplaçant els dies festius locals. Mentre, en 2019 i 2020, les dates es veuran modificades dins d’una calendarització aprovada pel Consell Económic i Social.

llegir més +
Una sentència rebaixa els pagaments d’Alcoi a la CHX pels vessaments de contaminants al Serpis
18 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi ha vist reduïda la xifra que haurà de pagar a la CHX pel cànon de vessaments contaminants al riu Serpis. És la segon sentència favorable als interessos alcoians i en resta una més, que en cas de ser també favorable al Consistori permetria rebaixar els pagaments dels 2,5 milions a tan sols 700.000 euros.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X