Hisenda obliga a Alcoi a modificar el prec per a mantenir el clavegueram dels propers 4 anys

El Ministeri d’Hisenda ha tirant enrere el prec de condicions per a adjudicar el servei de manteniment del clavegueram a la ciutat d’Alcoi. El nou prec dilatarà la concessió, que suma 1,6 milions d’euros durant els propers 4 anys, al menys 4 mesos més. El nou prec estableix la separació del servei de manteniment del clavegueram del de neteja viària per a optimitzar-lo.


 

 

L’època privatitzadora dels anys 90 va causar que, a dia de hui, la immensa majoria dels serveis aparellats a les grans àrees que baralla cada ajuntament estiguin prestats per empreses privades. Un fet que, de sèrie, privilegia l’obtenció de recursos per damunt de la qualitat del servei que es presta als veïns, i a més obliga als consistoris a fer grans despeses per tal de rebre serveis com la neteja viària, la recollida de residus o el subministrament d’aigua. Però estos serveis també requereixen de manteniment per part de les empreses que presten el servei, obligades a invertir en ell.

Alcoi es troba en plena fase per a adjudicar de nou alguns dels seus principals serveis municipals, com són els de la brossa i el de la neteja del clavegueram. En el segon cas, la Junta de Govern va aprovar al mes de març el prec de condicions per al concurs al que haurien de concórrer les empreses interessades. Un prec que establia que els certificats de qualitat i de seguretat laboral no eren requisits, sinó extres, clàusula que ara ha tombat el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals, obligant a l’Ajuntament alcoià a modificar el prec de condicions.

Les al·legacions que han provocat la conclusió del tribunal, dependent del Ministeri d’Hisenda, han sigut presentades per una de les empreses concursants per a una contracta valorada en 1,6 milions. La duració de la mateixa és de 4 anys, amb opció a ser prorrogada per 2 anys més, i es tracta d’un àmbit que l’ajuntament ha decidit separar del servei de neteja viària per tal de millorar la neteja del clavegueram de la ciutat i el manteniment del mateix, evitant solsides o forats deguts al seu mal estat.

La decisió del tribunal suposarà un retard a l’hora d’adjudicar el servei de manteniment del clavegueram, al menys de dos mesos.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X