Hisenda obliga a Alcoi a modificar el prec per a mantenir el clavegueram dels propers 4 anys

El Ministeri d’Hisenda ha tirant enrere el prec de condicions per a adjudicar el servei de manteniment del clavegueram a la ciutat d’Alcoi. El nou prec dilatarà la concessió, que suma 1,6 milions d’euros durant els propers 4 anys, al menys 4 mesos més. El nou prec estableix la separació del servei de manteniment del clavegueram del de neteja viària per a optimitzar-lo.


 

 

L’època privatitzadora dels anys 90 va causar que, a dia de hui, la immensa majoria dels serveis aparellats a les grans àrees que baralla cada ajuntament estiguin prestats per empreses privades. Un fet que, de sèrie, privilegia l’obtenció de recursos per damunt de la qualitat del servei que es presta als veïns, i a més obliga als consistoris a fer grans despeses per tal de rebre serveis com la neteja viària, la recollida de residus o el subministrament d’aigua. Però estos serveis també requereixen de manteniment per part de les empreses que presten el servei, obligades a invertir en ell.

Alcoi es troba en plena fase per a adjudicar de nou alguns dels seus principals serveis municipals, com són els de la brossa i el de la neteja del clavegueram. En el segon cas, la Junta de Govern va aprovar al mes de març el prec de condicions per al concurs al que haurien de concórrer les empreses interessades. Un prec que establia que els certificats de qualitat i de seguretat laboral no eren requisits, sinó extres, clàusula que ara ha tombat el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals, obligant a l’Ajuntament alcoià a modificar el prec de condicions.

Les al·legacions que han provocat la conclusió del tribunal, dependent del Ministeri d’Hisenda, han sigut presentades per una de les empreses concursants per a una contracta valorada en 1,6 milions. La duració de la mateixa és de 4 anys, amb opció a ser prorrogada per 2 anys més, i es tracta d’un àmbit que l’ajuntament ha decidit separar del servei de neteja viària per tal de millorar la neteja del clavegueram de la ciutat i el manteniment del mateix, evitant solsides o forats deguts al seu mal estat.

La decisió del tribunal suposarà un retard a l’hora d’adjudicar el servei de manteniment del clavegueram, al menys de dos mesos.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X