Hisenda obliga a Alcoi a modificar el prec per a mantenir el clavegueram dels propers 4 anys

El Ministeri d’Hisenda ha tirant enrere el prec de condicions per a adjudicar el servei de manteniment del clavegueram a la ciutat d’Alcoi. El nou prec dilatarà la concessió, que suma 1,6 milions d’euros durant els propers 4 anys, al menys 4 mesos més. El nou prec estableix la separació del servei de manteniment del clavegueram del de neteja viària per a optimitzar-lo.


 

 

L’època privatitzadora dels anys 90 va causar que, a dia de hui, la immensa majoria dels serveis aparellats a les grans àrees que baralla cada ajuntament estiguin prestats per empreses privades. Un fet que, de sèrie, privilegia l’obtenció de recursos per damunt de la qualitat del servei que es presta als veïns, i a més obliga als consistoris a fer grans despeses per tal de rebre serveis com la neteja viària, la recollida de residus o el subministrament d’aigua. Però estos serveis també requereixen de manteniment per part de les empreses que presten el servei, obligades a invertir en ell.

Alcoi es troba en plena fase per a adjudicar de nou alguns dels seus principals serveis municipals, com són els de la brossa i el de la neteja del clavegueram. En el segon cas, la Junta de Govern va aprovar al mes de març el prec de condicions per al concurs al que haurien de concórrer les empreses interessades. Un prec que establia que els certificats de qualitat i de seguretat laboral no eren requisits, sinó extres, clàusula que ara ha tombat el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals, obligant a l’Ajuntament alcoià a modificar el prec de condicions.

Les al·legacions que han provocat la conclusió del tribunal, dependent del Ministeri d’Hisenda, han sigut presentades per una de les empreses concursants per a una contracta valorada en 1,6 milions. La duració de la mateixa és de 4 anys, amb opció a ser prorrogada per 2 anys més, i es tracta d’un àmbit que l’ajuntament ha decidit separar del servei de neteja viària per tal de millorar la neteja del clavegueram de la ciutat i el manteniment del mateix, evitant solsides o forats deguts al seu mal estat.

La decisió del tribunal suposarà un retard a l’hora d’adjudicar el servei de manteniment del clavegueram, al menys de dos mesos.

Comparteix-ho a:
Noticies
Associacions de l’interior reivindiquen un atenció més personalitzada en el Dia Contra l’Alzheimer
22 - 09 - 2017

Aquest 21 de setembre es celebra a tot el món el Dia Mundial Contra l’Alzheimer, plegat d’activitats i també de reivindicacions per part dels col·lectius que cuiden als qui la pateixen. Es tracta de canviar el punt de vista de la societat per a posar en el centre del tractament a la persona i no a la malaltia, així com de recaptar fons per a millorar l’atenció.

llegir més +
Oltra retarda l’apertura del CMM Alcoi a juliol de 2018 i el pont de Sant Jordi millorarà el drenatge
21 - 09 - 2017

El Centre de Malalts Mentals Barranquet de Soler d'Alcoi no obrirà a final d’any com estava previst, sinó que ho farà a meitat de 2018. El Consell reclama a l’Ajuntament inversions per valor d’uns 89.000 euros per a adaptar l’edifici. Mentre, el pont de Sant Jordi, ja obert al trànsit, patirà modificacions per a evitar que la seua plataforma s’inunde amb les precipitacions, tal i com va ocórrer el passat cap de setmana. Obres aquestes sense cost addicional per al Consistori.

llegir més +
La Policia Local de Muro opera amb els serveis al mínim per a reivindicar pujades salarials
21 - 09 - 2017

La Policia Local de Muro està duent a terme accions per a reivindicar una pujada salarial de 5.000 euros per agent i any. Entre les mesures de pressió està el tancament de perfils en xarxes socials per a entorpir la comunicació amb el cos i el augment del nombre de sancions, lamenta l’Ajuntament. Mentre, els agents mediambientals també han reivindicat que s’equipare el seu treball amb el d’altres cossos.

llegir més +
El C.D. Alcoyano acomiada a Aparicio pels mals resultats i presenta a Galiana com a substitut
21 - 09 - 2017

La manca de resultats s’ha cobrat la primera víctima al grup III de la 2ªB, i no és altre que el ja ex entrenador del C.D. Alcoyano, Toni Aparicio. Les crítiques al joc de l’equip i dels propis jugadors han precipitat la seua eixida. José Galiana, tècnic experimentat en la categoria, serà el seu substitut fins que acabe la present temporada.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X