Hisenda obliga a Alcoi a modificar el prec per a mantenir el clavegueram dels propers 4 anys

El Ministeri d’Hisenda ha tirant enrere el prec de condicions per a adjudicar el servei de manteniment del clavegueram a la ciutat d’Alcoi. El nou prec dilatarà la concessió, que suma 1,6 milions d’euros durant els propers 4 anys, al menys 4 mesos més. El nou prec estableix la separació del servei de manteniment del clavegueram del de neteja viària per a optimitzar-lo.


 

 

L’època privatitzadora dels anys 90 va causar que, a dia de hui, la immensa majoria dels serveis aparellats a les grans àrees que baralla cada ajuntament estiguin prestats per empreses privades. Un fet que, de sèrie, privilegia l’obtenció de recursos per damunt de la qualitat del servei que es presta als veïns, i a més obliga als consistoris a fer grans despeses per tal de rebre serveis com la neteja viària, la recollida de residus o el subministrament d’aigua. Però estos serveis també requereixen de manteniment per part de les empreses que presten el servei, obligades a invertir en ell.

Alcoi es troba en plena fase per a adjudicar de nou alguns dels seus principals serveis municipals, com són els de la brossa i el de la neteja del clavegueram. En el segon cas, la Junta de Govern va aprovar al mes de març el prec de condicions per al concurs al que haurien de concórrer les empreses interessades. Un prec que establia que els certificats de qualitat i de seguretat laboral no eren requisits, sinó extres, clàusula que ara ha tombat el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals, obligant a l’Ajuntament alcoià a modificar el prec de condicions.

Les al·legacions que han provocat la conclusió del tribunal, dependent del Ministeri d’Hisenda, han sigut presentades per una de les empreses concursants per a una contracta valorada en 1,6 milions. La duració de la mateixa és de 4 anys, amb opció a ser prorrogada per 2 anys més, i es tracta d’un àmbit que l’ajuntament ha decidit separar del servei de neteja viària per tal de millorar la neteja del clavegueram de la ciutat i el manteniment del mateix, evitant solsides o forats deguts al seu mal estat.

La decisió del tribunal suposarà un retard a l’hora d’adjudicar el servei de manteniment del clavegueram, al menys de dos mesos.

Comparteix-ho a:
Noticies
Cocentaina commemora el miracle de la Mareta amb actes massius i una emocionant Súplica
20 - 04 - 2018

Milers de contestans han celebrat aquest dijous 19 d’abril el dia gran de les Festes en Honor a la Mare de Déu del Miracle a Cocentaina. La multitudinària ofrena, facilitada pel bon oratge, i una emocionant Súplica han sigut els principals esdeveniments per a una tradició que al 2020 complirà ni més ni menys que 500 anys d’història.

llegir més +
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X