Les comarques es mobilitzen exigint places per a majors de 21 anys amb diversitat funcional

Les plataformes de la dependència amb presència a la muntanya alacantina han celebrat hui una assemblea per mostrar a la societat les necessitats dels dependents. Consideren necessària la instal·lació de centres específics per a atendre als usuaris més enllà dels 21 anys, facilitant així la seua inserció i alliberant als pares de una part dels cuidats.


A les comarques de l’interior de la província d’Alacant existeixen dos centres educatius especialitzats en prestar serveis a persones que pateixen diferents graus de diversitat funcional, ja siga física o psíquica. Vora 120 alumnes es reparteixen entre ells, el Tomàs Llàcer d’Alcoi i el Sanchis Banús d’Ibi, tot i que els col·lectius en defensa dels dependents porten anys manifestant que no és suficient per a cobrir les necessitats d’estos ciutadans. Però estos centres només s’encarreguen dels dependents fins que compleixen 21 anys. Després, la seua vida és una incògnita.

Però esta situació es veurà agreujada, ja que alguns dels usuaris dels dos centres especials de les comarques compliran 21 anys en els propers anys. Això suposa que l’atenció específica per part dels professionals amb els dependents arribarà a la seua fi. Amb edats tan avançades, els pares que els han cuidat durant tota la vida pateixen sèries complicacions per a poder cuidar dels seus fills. Per això, hui han convocat una assemblea amb representants de les poblacions de les comarques per a traslladar-los la necessitat de més centres.

Esta reivindicació ja porta temps produint-se, però ara els integrants de les plataformes en defensa de la dependència senten que la situació arriba al límit. És per això pel que els representants polítics de localitats com Alcoi, Cocentaina, Ibi, Castalla o Muro s’han compromès a donar suport al projecte Somriures, amb el que estos col·lectius pretenen enllestir fórmules per a que els dependents estiguin atesos més enllà dels 21 anys. Plataformes i ajuntaments aniran de la mà a la Generalitat per a demanar que es construisquen centres per a cobrir la demanda amb el suport dels tècnics de cada ajuntament.

La integració futura dels dependents de les comarques en la societat depèn en gran mesura del la possibilitat de tindre formació adaptada al llarg de la seua vida.

Comparteix-ho a:
Noticies
Associacions de l’interior reivindiquen un atenció més personalitzada en el Dia Contra l’Alzheimer
22 - 09 - 2017

Aquest 21 de setembre es celebra a tot el món el Dia Mundial Contra l’Alzheimer, plegat d’activitats i també de reivindicacions per part dels col·lectius que cuiden als qui la pateixen. Es tracta de canviar el punt de vista de la societat per a posar en el centre del tractament a la persona i no a la malaltia, així com de recaptar fons per a millorar l’atenció.

llegir més +
Oltra retarda l’apertura del CMM Alcoi a juliol de 2018 i el pont de Sant Jordi millorarà el drenatge
21 - 09 - 2017

El Centre de Malalts Mentals Barranquet de Soler d'Alcoi no obrirà a final d’any com estava previst, sinó que ho farà a meitat de 2018. El Consell reclama a l’Ajuntament inversions per valor d’uns 89.000 euros per a adaptar l’edifici. Mentre, el pont de Sant Jordi, ja obert al trànsit, patirà modificacions per a evitar que la seua plataforma s’inunde amb les precipitacions, tal i com va ocórrer el passat cap de setmana. Obres aquestes sense cost addicional per al Consistori.

llegir més +
La Policia Local de Muro opera amb els serveis al mínim per a reivindicar pujades salarials
21 - 09 - 2017

La Policia Local de Muro està duent a terme accions per a reivindicar una pujada salarial de 5.000 euros per agent i any. Entre les mesures de pressió està el tancament de perfils en xarxes socials per a entorpir la comunicació amb el cos i el augment del nombre de sancions, lamenta l’Ajuntament. Mentre, els agents mediambientals també han reivindicat que s’equipare el seu treball amb el d’altres cossos.

llegir més +
El C.D. Alcoyano acomiada a Aparicio pels mals resultats i presenta a Galiana com a substitut
21 - 09 - 2017

La manca de resultats s’ha cobrat la primera víctima al grup III de la 2ªB, i no és altre que el ja ex entrenador del C.D. Alcoyano, Toni Aparicio. Les crítiques al joc de l’equip i dels propis jugadors han precipitat la seua eixida. José Galiana, tècnic experimentat en la categoria, serà el seu substitut fins que acabe la present temporada.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X