Les comarques es mobilitzen exigint places per a majors de 21 anys amb diversitat funcional

Les plataformes de la dependència amb presència a la muntanya alacantina han celebrat hui una assemblea per mostrar a la societat les necessitats dels dependents. Consideren necessària la instal·lació de centres específics per a atendre als usuaris més enllà dels 21 anys, facilitant així la seua inserció i alliberant als pares de una part dels cuidats.


A les comarques de l’interior de la província d’Alacant existeixen dos centres educatius especialitzats en prestar serveis a persones que pateixen diferents graus de diversitat funcional, ja siga física o psíquica. Vora 120 alumnes es reparteixen entre ells, el Tomàs Llàcer d’Alcoi i el Sanchis Banús d’Ibi, tot i que els col·lectius en defensa dels dependents porten anys manifestant que no és suficient per a cobrir les necessitats d’estos ciutadans. Però estos centres només s’encarreguen dels dependents fins que compleixen 21 anys. Després, la seua vida és una incògnita.

Però esta situació es veurà agreujada, ja que alguns dels usuaris dels dos centres especials de les comarques compliran 21 anys en els propers anys. Això suposa que l’atenció específica per part dels professionals amb els dependents arribarà a la seua fi. Amb edats tan avançades, els pares que els han cuidat durant tota la vida pateixen sèries complicacions per a poder cuidar dels seus fills. Per això, hui han convocat una assemblea amb representants de les poblacions de les comarques per a traslladar-los la necessitat de més centres.

Esta reivindicació ja porta temps produint-se, però ara els integrants de les plataformes en defensa de la dependència senten que la situació arriba al límit. És per això pel que els representants polítics de localitats com Alcoi, Cocentaina, Ibi, Castalla o Muro s’han compromès a donar suport al projecte Somriures, amb el que estos col·lectius pretenen enllestir fórmules per a que els dependents estiguin atesos més enllà dels 21 anys. Plataformes i ajuntaments aniran de la mà a la Generalitat per a demanar que es construisquen centres per a cobrir la demanda amb el suport dels tècnics de cada ajuntament.

La integració futura dels dependents de les comarques en la societat depèn en gran mesura del la possibilitat de tindre formació adaptada al llarg de la seua vida.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X