Les comarques es mobilitzen exigint places per a majors de 21 anys amb diversitat funcional

Les plataformes de la dependència amb presència a la muntanya alacantina han celebrat hui una assemblea per mostrar a la societat les necessitats dels dependents. Consideren necessària la instal·lació de centres específics per a atendre als usuaris més enllà dels 21 anys, facilitant així la seua inserció i alliberant als pares de una part dels cuidats.


A les comarques de l’interior de la província d’Alacant existeixen dos centres educatius especialitzats en prestar serveis a persones que pateixen diferents graus de diversitat funcional, ja siga física o psíquica. Vora 120 alumnes es reparteixen entre ells, el Tomàs Llàcer d’Alcoi i el Sanchis Banús d’Ibi, tot i que els col·lectius en defensa dels dependents porten anys manifestant que no és suficient per a cobrir les necessitats d’estos ciutadans. Però estos centres només s’encarreguen dels dependents fins que compleixen 21 anys. Després, la seua vida és una incògnita.

Però esta situació es veurà agreujada, ja que alguns dels usuaris dels dos centres especials de les comarques compliran 21 anys en els propers anys. Això suposa que l’atenció específica per part dels professionals amb els dependents arribarà a la seua fi. Amb edats tan avançades, els pares que els han cuidat durant tota la vida pateixen sèries complicacions per a poder cuidar dels seus fills. Per això, hui han convocat una assemblea amb representants de les poblacions de les comarques per a traslladar-los la necessitat de més centres.

Esta reivindicació ja porta temps produint-se, però ara els integrants de les plataformes en defensa de la dependència senten que la situació arriba al límit. És per això pel que els representants polítics de localitats com Alcoi, Cocentaina, Ibi, Castalla o Muro s’han compromès a donar suport al projecte Somriures, amb el que estos col·lectius pretenen enllestir fórmules per a que els dependents estiguin atesos més enllà dels 21 anys. Plataformes i ajuntaments aniran de la mà a la Generalitat per a demanar que es construisquen centres per a cobrir la demanda amb el suport dels tècnics de cada ajuntament.

La integració futura dels dependents de les comarques en la societat depèn en gran mesura del la possibilitat de tindre formació adaptada al llarg de la seua vida.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X