Les comarques es mobilitzen exigint places per a majors de 21 anys amb diversitat funcional

Les plataformes de la dependència amb presència a la muntanya alacantina han celebrat hui una assemblea per mostrar a la societat les necessitats dels dependents. Consideren necessària la instal·lació de centres específics per a atendre als usuaris més enllà dels 21 anys, facilitant així la seua inserció i alliberant als pares de una part dels cuidats.


A les comarques de l’interior de la província d’Alacant existeixen dos centres educatius especialitzats en prestar serveis a persones que pateixen diferents graus de diversitat funcional, ja siga física o psíquica. Vora 120 alumnes es reparteixen entre ells, el Tomàs Llàcer d’Alcoi i el Sanchis Banús d’Ibi, tot i que els col·lectius en defensa dels dependents porten anys manifestant que no és suficient per a cobrir les necessitats d’estos ciutadans. Però estos centres només s’encarreguen dels dependents fins que compleixen 21 anys. Després, la seua vida és una incògnita.

Però esta situació es veurà agreujada, ja que alguns dels usuaris dels dos centres especials de les comarques compliran 21 anys en els propers anys. Això suposa que l’atenció específica per part dels professionals amb els dependents arribarà a la seua fi. Amb edats tan avançades, els pares que els han cuidat durant tota la vida pateixen sèries complicacions per a poder cuidar dels seus fills. Per això, hui han convocat una assemblea amb representants de les poblacions de les comarques per a traslladar-los la necessitat de més centres.

Esta reivindicació ja porta temps produint-se, però ara els integrants de les plataformes en defensa de la dependència senten que la situació arriba al límit. És per això pel que els representants polítics de localitats com Alcoi, Cocentaina, Ibi, Castalla o Muro s’han compromès a donar suport al projecte Somriures, amb el que estos col·lectius pretenen enllestir fórmules per a que els dependents estiguin atesos més enllà dels 21 anys. Plataformes i ajuntaments aniran de la mà a la Generalitat per a demanar que es construisquen centres per a cobrir la demanda amb el suport dels tècnics de cada ajuntament.

La integració futura dels dependents de les comarques en la societat depèn en gran mesura del la possibilitat de tindre formació adaptada al llarg de la seua vida.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X