Les comarques es mobilitzen exigint places per a majors de 21 anys amb diversitat funcional

Les plataformes de la dependència amb presència a la muntanya alacantina han celebrat hui una assemblea per mostrar a la societat les necessitats dels dependents. Consideren necessària la instal·lació de centres específics per a atendre als usuaris més enllà dels 21 anys, facilitant així la seua inserció i alliberant als pares de una part dels cuidats.


A les comarques de l’interior de la província d’Alacant existeixen dos centres educatius especialitzats en prestar serveis a persones que pateixen diferents graus de diversitat funcional, ja siga física o psíquica. Vora 120 alumnes es reparteixen entre ells, el Tomàs Llàcer d’Alcoi i el Sanchis Banús d’Ibi, tot i que els col·lectius en defensa dels dependents porten anys manifestant que no és suficient per a cobrir les necessitats d’estos ciutadans. Però estos centres només s’encarreguen dels dependents fins que compleixen 21 anys. Després, la seua vida és una incògnita.

Però esta situació es veurà agreujada, ja que alguns dels usuaris dels dos centres especials de les comarques compliran 21 anys en els propers anys. Això suposa que l’atenció específica per part dels professionals amb els dependents arribarà a la seua fi. Amb edats tan avançades, els pares que els han cuidat durant tota la vida pateixen sèries complicacions per a poder cuidar dels seus fills. Per això, hui han convocat una assemblea amb representants de les poblacions de les comarques per a traslladar-los la necessitat de més centres.

Esta reivindicació ja porta temps produint-se, però ara els integrants de les plataformes en defensa de la dependència senten que la situació arriba al límit. És per això pel que els representants polítics de localitats com Alcoi, Cocentaina, Ibi, Castalla o Muro s’han compromès a donar suport al projecte Somriures, amb el que estos col·lectius pretenen enllestir fórmules per a que els dependents estiguin atesos més enllà dels 21 anys. Plataformes i ajuntaments aniran de la mà a la Generalitat per a demanar que es construisquen centres per a cobrir la demanda amb el suport dels tècnics de cada ajuntament.

La integració futura dels dependents de les comarques en la societat depèn en gran mesura del la possibilitat de tindre formació adaptada al llarg de la seua vida.

Comparteix-ho a:
Noticies
Els transportistes reivindiquen millores en les infraestructures de l’Alcoià, El Comtat i la Foia
20 - 07 - 2017

Els transportistes de les comarques de la muntanya alacantina han demanat un major servei de manteniment de les carreteres de la província, així com unes millors condicions en la formació que reben els conductors. Reivindicacions que esdevenen necessàries tenint en compte la importància del sector per al teixit productiu de la zona.

llegir més +
Alcoi rep 7.500 m2 de la Colònia Aviació i enceta un procés participatiu per a donar-li usos
20 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi i el Ministeri de Defensa han formalitzat ja la cessió de la Colònia Aviació com a part de la ciutat dels ponts. Tot i això, el Consistori no vol actuar al barri sense abans obrir un procés de participació per a detectar quines són les necessitats dels veïns, ja que allí podria dotar-se al barri de Santa Rosa dels serveis que li falten.

llegir més +
Ajuntament i ASJ acorden les dates en que es celebraran els Moros i Cristians d’Alcoi fins 2020
18 - 07 - 2017

Ajuntament d’Alcoi i ASJ han negociat ja el tancament de les dates per a celebrar els Moros i Cristians per als propers 3 anys. Al 2018 es respectaran les dates tradicionals, desplaçant els dies festius locals. Mentre, en 2019 i 2020, les dates es veuran modificades dins d’una calendarització aprovada pel Consell Económic i Social.

llegir més +
Una sentència rebaixa els pagaments d’Alcoi a la CHX pels vessaments de contaminants al Serpis
18 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi ha vist reduïda la xifra que haurà de pagar a la CHX pel cànon de vessaments contaminants al riu Serpis. És la segon sentència favorable als interessos alcoians i en resta una més, que en cas de ser també favorable al Consistori permetria rebaixar els pagaments dels 2,5 milions a tan sols 700.000 euros.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X