Alcoi tributa un sentit homenatge a Juan Botella, alcoià Ministre de Justícia durant la II República

Desenes de persones han participat en l’homenatge que la ciutat d’Alcoi ha retut al que tal volta siga la seua figura política més important: Juan Botella Asensi, que va arribar a ser Ministre de Justícia durant el govern de la II República. Un homenatge que ha arribat als 75 anys de la seua mort i ha comptat amb presència institucional de la Generalitat.


La història ha deixat grans noms de persones que han nascut a la ciutat d’Alcoi i han arribat a grans quotes de protagonisme en diferents vessants de la vida quotidiana. Però, pel caire que té el món de la política, on es decideixen les accions a prendre que afectes a milers de persones, és esta vessant una de les més cridaneres. Una figura política nascuda a Alcoi ha rebut este cap de setmana un homenatge després de que el jove autor alcoià Jordi Ortiz recopilara la vida i obra de Juan Botella Asensi, alcoià que fou Ministre de Justícia durant la II República.

L’acte ha apropat a desenes de persones fins al jardí dels Reis Mags, ubicat al costat del Centre Cultural Mario Silvestre. Entre elles, destacades figures del món del que va formar part el ministre Botella a principis dels anys 30, en una tessitura ben diferent a l’actual. Representants de la Generalitat Valenciana, entre els que s’han trobat el president Ximo Puig o la Consellera de Justícia Gabriela Bravo han participat d’un acte que reconeix al que probablement siga una de les figures polítiques més importants que han eixit de la ciutat d’Alcoi.

La figura de Juan Botella Asensi és des d’este cap de setmana un record perpetu degut a que un monument recordarà per sempre la figura del polític alcoià. Un homenatge que va començar amb la publicació d’un llibre del jove historiador alcoià Jordi Ortiz i que ha acabat en un sentit reconeixement a la figura de Botella. Membres de la seua família han participat d’este acte al voltant d’un polític que va acabar els seus dies en l’exili, ara fa 75 anys.

El monòlit en record de Juan Botella inclou una frase del poeta andalús assassinat en la Guerra Civil Federico García Lorca.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X