Alcoi tributa un sentit homenatge a Juan Botella, alcoià Ministre de Justícia durant la II República

Desenes de persones han participat en l’homenatge que la ciutat d’Alcoi ha retut al que tal volta siga la seua figura política més important: Juan Botella Asensi, que va arribar a ser Ministre de Justícia durant el govern de la II República. Un homenatge que ha arribat als 75 anys de la seua mort i ha comptat amb presència institucional de la Generalitat.


La història ha deixat grans noms de persones que han nascut a la ciutat d’Alcoi i han arribat a grans quotes de protagonisme en diferents vessants de la vida quotidiana. Però, pel caire que té el món de la política, on es decideixen les accions a prendre que afectes a milers de persones, és esta vessant una de les més cridaneres. Una figura política nascuda a Alcoi ha rebut este cap de setmana un homenatge després de que el jove autor alcoià Jordi Ortiz recopilara la vida i obra de Juan Botella Asensi, alcoià que fou Ministre de Justícia durant la II República.

L’acte ha apropat a desenes de persones fins al jardí dels Reis Mags, ubicat al costat del Centre Cultural Mario Silvestre. Entre elles, destacades figures del món del que va formar part el ministre Botella a principis dels anys 30, en una tessitura ben diferent a l’actual. Representants de la Generalitat Valenciana, entre els que s’han trobat el president Ximo Puig o la Consellera de Justícia Gabriela Bravo han participat d’un acte que reconeix al que probablement siga una de les figures polítiques més importants que han eixit de la ciutat d’Alcoi.

La figura de Juan Botella Asensi és des d’este cap de setmana un record perpetu degut a que un monument recordarà per sempre la figura del polític alcoià. Un homenatge que va començar amb la publicació d’un llibre del jove historiador alcoià Jordi Ortiz i que ha acabat en un sentit reconeixement a la figura de Botella. Membres de la seua família han participat d’este acte al voltant d’un polític que va acabar els seus dies en l’exili, ara fa 75 anys.

El monòlit en record de Juan Botella inclou una frase del poeta andalús assassinat en la Guerra Civil Federico García Lorca.

Comparteix-ho a:
Noticies
Associacions de l’interior reivindiquen un atenció més personalitzada en el Dia Contra l’Alzheimer
22 - 09 - 2017

Aquest 21 de setembre es celebra a tot el món el Dia Mundial Contra l’Alzheimer, plegat d’activitats i també de reivindicacions per part dels col·lectius que cuiden als qui la pateixen. Es tracta de canviar el punt de vista de la societat per a posar en el centre del tractament a la persona i no a la malaltia, així com de recaptar fons per a millorar l’atenció.

llegir més +
Oltra retarda l’apertura del CMM Alcoi a juliol de 2018 i el pont de Sant Jordi millorarà el drenatge
21 - 09 - 2017

El Centre de Malalts Mentals Barranquet de Soler d'Alcoi no obrirà a final d’any com estava previst, sinó que ho farà a meitat de 2018. El Consell reclama a l’Ajuntament inversions per valor d’uns 89.000 euros per a adaptar l’edifici. Mentre, el pont de Sant Jordi, ja obert al trànsit, patirà modificacions per a evitar que la seua plataforma s’inunde amb les precipitacions, tal i com va ocórrer el passat cap de setmana. Obres aquestes sense cost addicional per al Consistori.

llegir més +
La Policia Local de Muro opera amb els serveis al mínim per a reivindicar pujades salarials
21 - 09 - 2017

La Policia Local de Muro està duent a terme accions per a reivindicar una pujada salarial de 5.000 euros per agent i any. Entre les mesures de pressió està el tancament de perfils en xarxes socials per a entorpir la comunicació amb el cos i el augment del nombre de sancions, lamenta l’Ajuntament. Mentre, els agents mediambientals també han reivindicat que s’equipare el seu treball amb el d’altres cossos.

llegir més +
El C.D. Alcoyano acomiada a Aparicio pels mals resultats i presenta a Galiana com a substitut
21 - 09 - 2017

La manca de resultats s’ha cobrat la primera víctima al grup III de la 2ªB, i no és altre que el ja ex entrenador del C.D. Alcoyano, Toni Aparicio. Les crítiques al joc de l’equip i dels propis jugadors han precipitat la seua eixida. José Galiana, tècnic experimentat en la categoria, serà el seu substitut fins que acabe la present temporada.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X