Alcoi tributa un sentit homenatge a Juan Botella, alcoià Ministre de Justícia durant la II República

Desenes de persones han participat en l’homenatge que la ciutat d’Alcoi ha retut al que tal volta siga la seua figura política més important: Juan Botella Asensi, que va arribar a ser Ministre de Justícia durant el govern de la II República. Un homenatge que ha arribat als 75 anys de la seua mort i ha comptat amb presència institucional de la Generalitat.


La història ha deixat grans noms de persones que han nascut a la ciutat d’Alcoi i han arribat a grans quotes de protagonisme en diferents vessants de la vida quotidiana. Però, pel caire que té el món de la política, on es decideixen les accions a prendre que afectes a milers de persones, és esta vessant una de les més cridaneres. Una figura política nascuda a Alcoi ha rebut este cap de setmana un homenatge després de que el jove autor alcoià Jordi Ortiz recopilara la vida i obra de Juan Botella Asensi, alcoià que fou Ministre de Justícia durant la II República.

L’acte ha apropat a desenes de persones fins al jardí dels Reis Mags, ubicat al costat del Centre Cultural Mario Silvestre. Entre elles, destacades figures del món del que va formar part el ministre Botella a principis dels anys 30, en una tessitura ben diferent a l’actual. Representants de la Generalitat Valenciana, entre els que s’han trobat el president Ximo Puig o la Consellera de Justícia Gabriela Bravo han participat d’un acte que reconeix al que probablement siga una de les figures polítiques més importants que han eixit de la ciutat d’Alcoi.

La figura de Juan Botella Asensi és des d’este cap de setmana un record perpetu degut a que un monument recordarà per sempre la figura del polític alcoià. Un homenatge que va començar amb la publicació d’un llibre del jove historiador alcoià Jordi Ortiz i que ha acabat en un sentit reconeixement a la figura de Botella. Membres de la seua família han participat d’este acte al voltant d’un polític que va acabar els seus dies en l’exili, ara fa 75 anys.

El monòlit en record de Juan Botella inclou una frase del poeta andalús assassinat en la Guerra Civil Federico García Lorca.

Comparteix-ho a:
Noticies
Els transportistes reivindiquen millores en les infraestructures de l’Alcoià, El Comtat i la Foia
20 - 07 - 2017

Els transportistes de les comarques de la muntanya alacantina han demanat un major servei de manteniment de les carreteres de la província, així com unes millors condicions en la formació que reben els conductors. Reivindicacions que esdevenen necessàries tenint en compte la importància del sector per al teixit productiu de la zona.

llegir més +
Alcoi rep 7.500 m2 de la Colònia Aviació i enceta un procés participatiu per a donar-li usos
20 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi i el Ministeri de Defensa han formalitzat ja la cessió de la Colònia Aviació com a part de la ciutat dels ponts. Tot i això, el Consistori no vol actuar al barri sense abans obrir un procés de participació per a detectar quines són les necessitats dels veïns, ja que allí podria dotar-se al barri de Santa Rosa dels serveis que li falten.

llegir més +
Ajuntament i ASJ acorden les dates en que es celebraran els Moros i Cristians d’Alcoi fins 2020
18 - 07 - 2017

Ajuntament d’Alcoi i ASJ han negociat ja el tancament de les dates per a celebrar els Moros i Cristians per als propers 3 anys. Al 2018 es respectaran les dates tradicionals, desplaçant els dies festius locals. Mentre, en 2019 i 2020, les dates es veuran modificades dins d’una calendarització aprovada pel Consell Económic i Social.

llegir més +
Una sentència rebaixa els pagaments d’Alcoi a la CHX pels vessaments de contaminants al Serpis
18 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi ha vist reduïda la xifra que haurà de pagar a la CHX pel cànon de vessaments contaminants al riu Serpis. És la segon sentència favorable als interessos alcoians i en resta una més, que en cas de ser també favorable al Consistori permetria rebaixar els pagaments dels 2,5 milions a tan sols 700.000 euros.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X