Alcoi tributa un sentit homenatge a Juan Botella, alcoià Ministre de Justícia durant la II República

Desenes de persones han participat en l’homenatge que la ciutat d’Alcoi ha retut al que tal volta siga la seua figura política més important: Juan Botella Asensi, que va arribar a ser Ministre de Justícia durant el govern de la II República. Un homenatge que ha arribat als 75 anys de la seua mort i ha comptat amb presència institucional de la Generalitat.


La història ha deixat grans noms de persones que han nascut a la ciutat d’Alcoi i han arribat a grans quotes de protagonisme en diferents vessants de la vida quotidiana. Però, pel caire que té el món de la política, on es decideixen les accions a prendre que afectes a milers de persones, és esta vessant una de les més cridaneres. Una figura política nascuda a Alcoi ha rebut este cap de setmana un homenatge després de que el jove autor alcoià Jordi Ortiz recopilara la vida i obra de Juan Botella Asensi, alcoià que fou Ministre de Justícia durant la II República.

L’acte ha apropat a desenes de persones fins al jardí dels Reis Mags, ubicat al costat del Centre Cultural Mario Silvestre. Entre elles, destacades figures del món del que va formar part el ministre Botella a principis dels anys 30, en una tessitura ben diferent a l’actual. Representants de la Generalitat Valenciana, entre els que s’han trobat el president Ximo Puig o la Consellera de Justícia Gabriela Bravo han participat d’un acte que reconeix al que probablement siga una de les figures polítiques més importants que han eixit de la ciutat d’Alcoi.

La figura de Juan Botella Asensi és des d’este cap de setmana un record perpetu degut a que un monument recordarà per sempre la figura del polític alcoià. Un homenatge que va començar amb la publicació d’un llibre del jove historiador alcoià Jordi Ortiz i que ha acabat en un sentit reconeixement a la figura de Botella. Membres de la seua família han participat d’este acte al voltant d’un polític que va acabar els seus dies en l’exili, ara fa 75 anys.

El monòlit en record de Juan Botella inclou una frase del poeta andalús assassinat en la Guerra Civil Federico García Lorca.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X