Alcoi tributa un sentit homenatge a Juan Botella, alcoià Ministre de Justícia durant la II República

Desenes de persones han participat en l’homenatge que la ciutat d’Alcoi ha retut al que tal volta siga la seua figura política més important: Juan Botella Asensi, que va arribar a ser Ministre de Justícia durant el govern de la II República. Un homenatge que ha arribat als 75 anys de la seua mort i ha comptat amb presència institucional de la Generalitat.


La història ha deixat grans noms de persones que han nascut a la ciutat d’Alcoi i han arribat a grans quotes de protagonisme en diferents vessants de la vida quotidiana. Però, pel caire que té el món de la política, on es decideixen les accions a prendre que afectes a milers de persones, és esta vessant una de les més cridaneres. Una figura política nascuda a Alcoi ha rebut este cap de setmana un homenatge després de que el jove autor alcoià Jordi Ortiz recopilara la vida i obra de Juan Botella Asensi, alcoià que fou Ministre de Justícia durant la II República.

L’acte ha apropat a desenes de persones fins al jardí dels Reis Mags, ubicat al costat del Centre Cultural Mario Silvestre. Entre elles, destacades figures del món del que va formar part el ministre Botella a principis dels anys 30, en una tessitura ben diferent a l’actual. Representants de la Generalitat Valenciana, entre els que s’han trobat el president Ximo Puig o la Consellera de Justícia Gabriela Bravo han participat d’un acte que reconeix al que probablement siga una de les figures polítiques més importants que han eixit de la ciutat d’Alcoi.

La figura de Juan Botella Asensi és des d’este cap de setmana un record perpetu degut a que un monument recordarà per sempre la figura del polític alcoià. Un homenatge que va començar amb la publicació d’un llibre del jove historiador alcoià Jordi Ortiz i que ha acabat en un sentit reconeixement a la figura de Botella. Membres de la seua família han participat d’este acte al voltant d’un polític que va acabar els seus dies en l’exili, ara fa 75 anys.

El monòlit en record de Juan Botella inclou una frase del poeta andalús assassinat en la Guerra Civil Federico García Lorca.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X