Guanyar permet l’aprovació del pressupost a Alcoi en acceptar el PSPV vàries propostes seues

L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit aprovar a la primera els pressupostos municipals per al 2017, que sumen 55 milions d’euros. Tot gràcies a la inclusió de part de les propostes de Guanyar en el document, com la creació d’una empresa pública o de tallers d’ocupació. Només el PP ha votat en contra de la proposta, mentre C’s i Compromís s’han abstingut.


Alcoi ja té aprovat en plenari el document que regirà en què s’han d’invertir els diners amb els que funciona l’administració local a la ciutat dels ponts, i també d’on eixirà la recaptació. Tot en un plenari que començava sense una seguretat certa de si el PSPV, que governa en minoria, seria capaç d’obtenir els vots necessaris per a fer-ho. Però les negociacions entre els socialistes i els que l’Alcalde va situar com a socis prioritaris ja en la investidura, Guanyar, s’han allargat fins a minuts abans del plenari, pel que la força d’esquerres ha donat suport a la proposta de Francés.

I tot degut a que l’equip de govern ha acceptat bona part de les propostes llançades per Guanyar cara al pressupost d’este any. Entre elles, una de capital importància, com és la creació d’una empresa pública encarregada de gestionar alguns dels serveis municipals, com la neteja i manteniment de parcs i jardins. Esta mesura és, precisament, la que ha determinat el vot en contra del PP als pressupostos, quedant com a única força amb representació municipal que ha votat en este sentit. Compromís i Ciutadans s’han abstingut al acceptar-se algunes de les seues propostes.

El pressupost suma 55 milions d’euros, amb els que funcionarà la gestió de la ciutat d’Alcoi durant tot el 2017. Amb eixa quantitat es crearan diferents tallers municipals per a formar i donar treball a aturats de llarga duració a la ciutat, fet que suposa una de les demandes de Guanyar per a votar a favor. No obstant, esta formació ha avisat a Francés de que estarà vigilant l’aplicació de les mesures acordades per a votar a favor del document, que també inclou partides específiques per a l’aplicació de la Llei de Memòria Històrica o per al Consell de Cultura.

El plenari ha comptat amb una elevada presència mediàtica i ciutadana degut a la incertesa sobre el seu resultat.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X