Guanyar permet l’aprovació del pressupost a Alcoi en acceptar el PSPV vàries propostes seues

L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit aprovar a la primera els pressupostos municipals per al 2017, que sumen 55 milions d’euros. Tot gràcies a la inclusió de part de les propostes de Guanyar en el document, com la creació d’una empresa pública o de tallers d’ocupació. Només el PP ha votat en contra de la proposta, mentre C’s i Compromís s’han abstingut.


Alcoi ja té aprovat en plenari el document que regirà en què s’han d’invertir els diners amb els que funciona l’administració local a la ciutat dels ponts, i també d’on eixirà la recaptació. Tot en un plenari que començava sense una seguretat certa de si el PSPV, que governa en minoria, seria capaç d’obtenir els vots necessaris per a fer-ho. Però les negociacions entre els socialistes i els que l’Alcalde va situar com a socis prioritaris ja en la investidura, Guanyar, s’han allargat fins a minuts abans del plenari, pel que la força d’esquerres ha donat suport a la proposta de Francés.

I tot degut a que l’equip de govern ha acceptat bona part de les propostes llançades per Guanyar cara al pressupost d’este any. Entre elles, una de capital importància, com és la creació d’una empresa pública encarregada de gestionar alguns dels serveis municipals, com la neteja i manteniment de parcs i jardins. Esta mesura és, precisament, la que ha determinat el vot en contra del PP als pressupostos, quedant com a única força amb representació municipal que ha votat en este sentit. Compromís i Ciutadans s’han abstingut al acceptar-se algunes de les seues propostes.

El pressupost suma 55 milions d’euros, amb els que funcionarà la gestió de la ciutat d’Alcoi durant tot el 2017. Amb eixa quantitat es crearan diferents tallers municipals per a formar i donar treball a aturats de llarga duració a la ciutat, fet que suposa una de les demandes de Guanyar per a votar a favor. No obstant, esta formació ha avisat a Francés de que estarà vigilant l’aplicació de les mesures acordades per a votar a favor del document, que també inclou partides específiques per a l’aplicació de la Llei de Memòria Històrica o per al Consell de Cultura.

El plenari ha comptat amb una elevada presència mediàtica i ciutadana degut a la incertesa sobre el seu resultat.

Comparteix-ho a:
Noticies
Els transportistes reivindiquen millores en les infraestructures de l’Alcoià, El Comtat i la Foia
20 - 07 - 2017

Els transportistes de les comarques de la muntanya alacantina han demanat un major servei de manteniment de les carreteres de la província, així com unes millors condicions en la formació que reben els conductors. Reivindicacions que esdevenen necessàries tenint en compte la importància del sector per al teixit productiu de la zona.

llegir més +
Alcoi rep 7.500 m2 de la Colònia Aviació i enceta un procés participatiu per a donar-li usos
20 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi i el Ministeri de Defensa han formalitzat ja la cessió de la Colònia Aviació com a part de la ciutat dels ponts. Tot i això, el Consistori no vol actuar al barri sense abans obrir un procés de participació per a detectar quines són les necessitats dels veïns, ja que allí podria dotar-se al barri de Santa Rosa dels serveis que li falten.

llegir més +
Ajuntament i ASJ acorden les dates en que es celebraran els Moros i Cristians d’Alcoi fins 2020
18 - 07 - 2017

Ajuntament d’Alcoi i ASJ han negociat ja el tancament de les dates per a celebrar els Moros i Cristians per als propers 3 anys. Al 2018 es respectaran les dates tradicionals, desplaçant els dies festius locals. Mentre, en 2019 i 2020, les dates es veuran modificades dins d’una calendarització aprovada pel Consell Económic i Social.

llegir més +
Una sentència rebaixa els pagaments d’Alcoi a la CHX pels vessaments de contaminants al Serpis
18 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi ha vist reduïda la xifra que haurà de pagar a la CHX pel cànon de vessaments contaminants al riu Serpis. És la segon sentència favorable als interessos alcoians i en resta una més, que en cas de ser també favorable al Consistori permetria rebaixar els pagaments dels 2,5 milions a tan sols 700.000 euros.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X