Guanyar permet l’aprovació del pressupost a Alcoi en acceptar el PSPV vàries propostes seues

L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit aprovar a la primera els pressupostos municipals per al 2017, que sumen 55 milions d’euros. Tot gràcies a la inclusió de part de les propostes de Guanyar en el document, com la creació d’una empresa pública o de tallers d’ocupació. Només el PP ha votat en contra de la proposta, mentre C’s i Compromís s’han abstingut.


Alcoi ja té aprovat en plenari el document que regirà en què s’han d’invertir els diners amb els que funciona l’administració local a la ciutat dels ponts, i també d’on eixirà la recaptació. Tot en un plenari que començava sense una seguretat certa de si el PSPV, que governa en minoria, seria capaç d’obtenir els vots necessaris per a fer-ho. Però les negociacions entre els socialistes i els que l’Alcalde va situar com a socis prioritaris ja en la investidura, Guanyar, s’han allargat fins a minuts abans del plenari, pel que la força d’esquerres ha donat suport a la proposta de Francés.

I tot degut a que l’equip de govern ha acceptat bona part de les propostes llançades per Guanyar cara al pressupost d’este any. Entre elles, una de capital importància, com és la creació d’una empresa pública encarregada de gestionar alguns dels serveis municipals, com la neteja i manteniment de parcs i jardins. Esta mesura és, precisament, la que ha determinat el vot en contra del PP als pressupostos, quedant com a única força amb representació municipal que ha votat en este sentit. Compromís i Ciutadans s’han abstingut al acceptar-se algunes de les seues propostes.

El pressupost suma 55 milions d’euros, amb els que funcionarà la gestió de la ciutat d’Alcoi durant tot el 2017. Amb eixa quantitat es crearan diferents tallers municipals per a formar i donar treball a aturats de llarga duració a la ciutat, fet que suposa una de les demandes de Guanyar per a votar a favor. No obstant, esta formació ha avisat a Francés de que estarà vigilant l’aplicació de les mesures acordades per a votar a favor del document, que també inclou partides específiques per a l’aplicació de la Llei de Memòria Històrica o per al Consell de Cultura.

El plenari ha comptat amb una elevada presència mediàtica i ciutadana degut a la incertesa sobre el seu resultat.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X