Guanyar permet l’aprovació del pressupost a Alcoi en acceptar el PSPV vàries propostes seues

L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit aprovar a la primera els pressupostos municipals per al 2017, que sumen 55 milions d’euros. Tot gràcies a la inclusió de part de les propostes de Guanyar en el document, com la creació d’una empresa pública o de tallers d’ocupació. Només el PP ha votat en contra de la proposta, mentre C’s i Compromís s’han abstingut.


Alcoi ja té aprovat en plenari el document que regirà en què s’han d’invertir els diners amb els que funciona l’administració local a la ciutat dels ponts, i també d’on eixirà la recaptació. Tot en un plenari que començava sense una seguretat certa de si el PSPV, que governa en minoria, seria capaç d’obtenir els vots necessaris per a fer-ho. Però les negociacions entre els socialistes i els que l’Alcalde va situar com a socis prioritaris ja en la investidura, Guanyar, s’han allargat fins a minuts abans del plenari, pel que la força d’esquerres ha donat suport a la proposta de Francés.

I tot degut a que l’equip de govern ha acceptat bona part de les propostes llançades per Guanyar cara al pressupost d’este any. Entre elles, una de capital importància, com és la creació d’una empresa pública encarregada de gestionar alguns dels serveis municipals, com la neteja i manteniment de parcs i jardins. Esta mesura és, precisament, la que ha determinat el vot en contra del PP als pressupostos, quedant com a única força amb representació municipal que ha votat en este sentit. Compromís i Ciutadans s’han abstingut al acceptar-se algunes de les seues propostes.

El pressupost suma 55 milions d’euros, amb els que funcionarà la gestió de la ciutat d’Alcoi durant tot el 2017. Amb eixa quantitat es crearan diferents tallers municipals per a formar i donar treball a aturats de llarga duració a la ciutat, fet que suposa una de les demandes de Guanyar per a votar a favor. No obstant, esta formació ha avisat a Francés de que estarà vigilant l’aplicació de les mesures acordades per a votar a favor del document, que també inclou partides específiques per a l’aplicació de la Llei de Memòria Històrica o per al Consell de Cultura.

El plenari ha comptat amb una elevada presència mediàtica i ciutadana degut a la incertesa sobre el seu resultat.

Comparteix-ho a:
Noticies
Associacions de l’interior reivindiquen un atenció més personalitzada en el Dia Contra l’Alzheimer
22 - 09 - 2017

Aquest 21 de setembre es celebra a tot el món el Dia Mundial Contra l’Alzheimer, plegat d’activitats i també de reivindicacions per part dels col·lectius que cuiden als qui la pateixen. Es tracta de canviar el punt de vista de la societat per a posar en el centre del tractament a la persona i no a la malaltia, així com de recaptar fons per a millorar l’atenció.

llegir més +
Oltra retarda l’apertura del CMM Alcoi a juliol de 2018 i el pont de Sant Jordi millorarà el drenatge
21 - 09 - 2017

El Centre de Malalts Mentals Barranquet de Soler d'Alcoi no obrirà a final d’any com estava previst, sinó que ho farà a meitat de 2018. El Consell reclama a l’Ajuntament inversions per valor d’uns 89.000 euros per a adaptar l’edifici. Mentre, el pont de Sant Jordi, ja obert al trànsit, patirà modificacions per a evitar que la seua plataforma s’inunde amb les precipitacions, tal i com va ocórrer el passat cap de setmana. Obres aquestes sense cost addicional per al Consistori.

llegir més +
La Policia Local de Muro opera amb els serveis al mínim per a reivindicar pujades salarials
21 - 09 - 2017

La Policia Local de Muro està duent a terme accions per a reivindicar una pujada salarial de 5.000 euros per agent i any. Entre les mesures de pressió està el tancament de perfils en xarxes socials per a entorpir la comunicació amb el cos i el augment del nombre de sancions, lamenta l’Ajuntament. Mentre, els agents mediambientals també han reivindicat que s’equipare el seu treball amb el d’altres cossos.

llegir més +
El C.D. Alcoyano acomiada a Aparicio pels mals resultats i presenta a Galiana com a substitut
21 - 09 - 2017

La manca de resultats s’ha cobrat la primera víctima al grup III de la 2ªB, i no és altre que el ja ex entrenador del C.D. Alcoyano, Toni Aparicio. Les crítiques al joc de l’equip i dels propis jugadors han precipitat la seua eixida. José Galiana, tècnic experimentat en la categoria, serà el seu substitut fins que acabe la present temporada.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X