Guanyar permet l’aprovació del pressupost a Alcoi en acceptar el PSPV vàries propostes seues

L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit aprovar a la primera els pressupostos municipals per al 2017, que sumen 55 milions d’euros. Tot gràcies a la inclusió de part de les propostes de Guanyar en el document, com la creació d’una empresa pública o de tallers d’ocupació. Només el PP ha votat en contra de la proposta, mentre C’s i Compromís s’han abstingut.


Alcoi ja té aprovat en plenari el document que regirà en què s’han d’invertir els diners amb els que funciona l’administració local a la ciutat dels ponts, i també d’on eixirà la recaptació. Tot en un plenari que començava sense una seguretat certa de si el PSPV, que governa en minoria, seria capaç d’obtenir els vots necessaris per a fer-ho. Però les negociacions entre els socialistes i els que l’Alcalde va situar com a socis prioritaris ja en la investidura, Guanyar, s’han allargat fins a minuts abans del plenari, pel que la força d’esquerres ha donat suport a la proposta de Francés.

I tot degut a que l’equip de govern ha acceptat bona part de les propostes llançades per Guanyar cara al pressupost d’este any. Entre elles, una de capital importància, com és la creació d’una empresa pública encarregada de gestionar alguns dels serveis municipals, com la neteja i manteniment de parcs i jardins. Esta mesura és, precisament, la que ha determinat el vot en contra del PP als pressupostos, quedant com a única força amb representació municipal que ha votat en este sentit. Compromís i Ciutadans s’han abstingut al acceptar-se algunes de les seues propostes.

El pressupost suma 55 milions d’euros, amb els que funcionarà la gestió de la ciutat d’Alcoi durant tot el 2017. Amb eixa quantitat es crearan diferents tallers municipals per a formar i donar treball a aturats de llarga duració a la ciutat, fet que suposa una de les demandes de Guanyar per a votar a favor. No obstant, esta formació ha avisat a Francés de que estarà vigilant l’aplicació de les mesures acordades per a votar a favor del document, que també inclou partides específiques per a l’aplicació de la Llei de Memòria Històrica o per al Consell de Cultura.

El plenari ha comptat amb una elevada presència mediàtica i ciutadana degut a la incertesa sobre el seu resultat.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X