La Española presenta l’informe que faltava per a reprendre la tramitació d’Alcoinnova a La Canal

L’estudi d’impacte ambiental, el document que restava per a que l’ATE Alcoinnova continue la seua tramitació, ja està en mans de l’Ajuntament d’Alcoi. Ara, s’obri un període d’exposició pública de 30 dies abans de que la documentació arribe a la Conselleria de Medi Ambient, que tindrà la darrera paraula sobre la instal·lació d’este controvertit projecte.


L’ATE Alcoinnova, que pretén la instal·lació d’un parc tecnològic i industrial a la zona de La Canal d’Alcoi, ubicada en la zona d’esmortiment del Parc Natural de la Font Roja i sobre l’aqüífer del Molinar, reprendrà des de la setmana que ve la seua tramitació. Ho farà després d’haver rebut l’Ajuntament l’informe que li restava per presentar a l’empresa promotora, l’agroalimentària alcoiana La Española. El procés estava parat des de mitjans del 2015 a l’espera d’este informe i de les modificacions en el projecte que va establir els tècnics municipals.

Ara, l’ATE reinicia el seu camí amb un termini d’exposició pública per al projecte que començarà la propera setmana, i que podrà rebre al·legacions per part de la societat. La Española haurà de respondre a totes elles, i una vegada finalitzat este període, el Consistori remetrà tota la documentació de nou a la Conselleria de Medi Ambient, que serà qui tinga l’última paraula en un dels casos més controvertits que ha registrat Alcoi en els darrers temps, fet per al que té 4 mesos de termini.

Si finalment Conselleria accepta el projecte degut a l’absència de riscos mediambientals, a l’Ajuntament només li restarà atorgar a la promotora la llicència d’obres, que començarien en breu. En cas de no ser així, el govern alcoià ha mostrat la seua predisposició a seure amb l’empresa per tal de buscar una ubicació alternativa que permitisca la seua permanència a Alcoi. I tot a poc més d’un mes per a que isca a la llum la resolució del recurs presentat pel Consistori al voltant del seu dret a participar en la confecció d’Alcoinnova.

L’any 2017 deu ser, segons tots els indicis, el que revela quin serà el futur d’un projecte que té, aparentment, tants partidaris com detractors a la ciutat dels ponts.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X