La Española presenta l’informe que faltava per a reprendre la tramitació d’Alcoinnova a La Canal

L’estudi d’impacte ambiental, el document que restava per a que l’ATE Alcoinnova continue la seua tramitació, ja està en mans de l’Ajuntament d’Alcoi. Ara, s’obri un període d’exposició pública de 30 dies abans de que la documentació arribe a la Conselleria de Medi Ambient, que tindrà la darrera paraula sobre la instal·lació d’este controvertit projecte.


L’ATE Alcoinnova, que pretén la instal·lació d’un parc tecnològic i industrial a la zona de La Canal d’Alcoi, ubicada en la zona d’esmortiment del Parc Natural de la Font Roja i sobre l’aqüífer del Molinar, reprendrà des de la setmana que ve la seua tramitació. Ho farà després d’haver rebut l’Ajuntament l’informe que li restava per presentar a l’empresa promotora, l’agroalimentària alcoiana La Española. El procés estava parat des de mitjans del 2015 a l’espera d’este informe i de les modificacions en el projecte que va establir els tècnics municipals.

Ara, l’ATE reinicia el seu camí amb un termini d’exposició pública per al projecte que començarà la propera setmana, i que podrà rebre al·legacions per part de la societat. La Española haurà de respondre a totes elles, i una vegada finalitzat este període, el Consistori remetrà tota la documentació de nou a la Conselleria de Medi Ambient, que serà qui tinga l’última paraula en un dels casos més controvertits que ha registrat Alcoi en els darrers temps, fet per al que té 4 mesos de termini.

Si finalment Conselleria accepta el projecte degut a l’absència de riscos mediambientals, a l’Ajuntament només li restarà atorgar a la promotora la llicència d’obres, que començarien en breu. En cas de no ser així, el govern alcoià ha mostrat la seua predisposició a seure amb l’empresa per tal de buscar una ubicació alternativa que permitisca la seua permanència a Alcoi. I tot a poc més d’un mes per a que isca a la llum la resolució del recurs presentat pel Consistori al voltant del seu dret a participar en la confecció d’Alcoinnova.

L’any 2017 deu ser, segons tots els indicis, el que revela quin serà el futur d’un projecte que té, aparentment, tants partidaris com detractors a la ciutat dels ponts.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X