La Española presenta l’informe que faltava per a reprendre la tramitació d’Alcoinnova a La Canal

L’estudi d’impacte ambiental, el document que restava per a que l’ATE Alcoinnova continue la seua tramitació, ja està en mans de l’Ajuntament d’Alcoi. Ara, s’obri un període d’exposició pública de 30 dies abans de que la documentació arribe a la Conselleria de Medi Ambient, que tindrà la darrera paraula sobre la instal·lació d’este controvertit projecte.


L’ATE Alcoinnova, que pretén la instal·lació d’un parc tecnològic i industrial a la zona de La Canal d’Alcoi, ubicada en la zona d’esmortiment del Parc Natural de la Font Roja i sobre l’aqüífer del Molinar, reprendrà des de la setmana que ve la seua tramitació. Ho farà després d’haver rebut l’Ajuntament l’informe que li restava per presentar a l’empresa promotora, l’agroalimentària alcoiana La Española. El procés estava parat des de mitjans del 2015 a l’espera d’este informe i de les modificacions en el projecte que va establir els tècnics municipals.

Ara, l’ATE reinicia el seu camí amb un termini d’exposició pública per al projecte que començarà la propera setmana, i que podrà rebre al·legacions per part de la societat. La Española haurà de respondre a totes elles, i una vegada finalitzat este període, el Consistori remetrà tota la documentació de nou a la Conselleria de Medi Ambient, que serà qui tinga l’última paraula en un dels casos més controvertits que ha registrat Alcoi en els darrers temps, fet per al que té 4 mesos de termini.

Si finalment Conselleria accepta el projecte degut a l’absència de riscos mediambientals, a l’Ajuntament només li restarà atorgar a la promotora la llicència d’obres, que començarien en breu. En cas de no ser així, el govern alcoià ha mostrat la seua predisposició a seure amb l’empresa per tal de buscar una ubicació alternativa que permitisca la seua permanència a Alcoi. I tot a poc més d’un mes per a que isca a la llum la resolució del recurs presentat pel Consistori al voltant del seu dret a participar en la confecció d’Alcoinnova.

L’any 2017 deu ser, segons tots els indicis, el que revela quin serà el futur d’un projecte que té, aparentment, tants partidaris com detractors a la ciutat dels ponts.

Comparteix-ho a:
Noticies
Els transportistes reivindiquen millores en les infraestructures de l’Alcoià, El Comtat i la Foia
20 - 07 - 2017

Els transportistes de les comarques de la muntanya alacantina han demanat un major servei de manteniment de les carreteres de la província, així com unes millors condicions en la formació que reben els conductors. Reivindicacions que esdevenen necessàries tenint en compte la importància del sector per al teixit productiu de la zona.

llegir més +
Alcoi rep 7.500 m2 de la Colònia Aviació i enceta un procés participatiu per a donar-li usos
20 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi i el Ministeri de Defensa han formalitzat ja la cessió de la Colònia Aviació com a part de la ciutat dels ponts. Tot i això, el Consistori no vol actuar al barri sense abans obrir un procés de participació per a detectar quines són les necessitats dels veïns, ja que allí podria dotar-se al barri de Santa Rosa dels serveis que li falten.

llegir més +
Ajuntament i ASJ acorden les dates en que es celebraran els Moros i Cristians d’Alcoi fins 2020
18 - 07 - 2017

Ajuntament d’Alcoi i ASJ han negociat ja el tancament de les dates per a celebrar els Moros i Cristians per als propers 3 anys. Al 2018 es respectaran les dates tradicionals, desplaçant els dies festius locals. Mentre, en 2019 i 2020, les dates es veuran modificades dins d’una calendarització aprovada pel Consell Económic i Social.

llegir més +
Una sentència rebaixa els pagaments d’Alcoi a la CHX pels vessaments de contaminants al Serpis
18 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi ha vist reduïda la xifra que haurà de pagar a la CHX pel cànon de vessaments contaminants al riu Serpis. És la segon sentència favorable als interessos alcoians i en resta una més, que en cas de ser també favorable al Consistori permetria rebaixar els pagaments dels 2,5 milions a tan sols 700.000 euros.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X