La Española presenta l’informe que faltava per a reprendre la tramitació d’Alcoinnova a La Canal

L’estudi d’impacte ambiental, el document que restava per a que l’ATE Alcoinnova continue la seua tramitació, ja està en mans de l’Ajuntament d’Alcoi. Ara, s’obri un període d’exposició pública de 30 dies abans de que la documentació arribe a la Conselleria de Medi Ambient, que tindrà la darrera paraula sobre la instal·lació d’este controvertit projecte.


L’ATE Alcoinnova, que pretén la instal·lació d’un parc tecnològic i industrial a la zona de La Canal d’Alcoi, ubicada en la zona d’esmortiment del Parc Natural de la Font Roja i sobre l’aqüífer del Molinar, reprendrà des de la setmana que ve la seua tramitació. Ho farà després d’haver rebut l’Ajuntament l’informe que li restava per presentar a l’empresa promotora, l’agroalimentària alcoiana La Española. El procés estava parat des de mitjans del 2015 a l’espera d’este informe i de les modificacions en el projecte que va establir els tècnics municipals.

Ara, l’ATE reinicia el seu camí amb un termini d’exposició pública per al projecte que començarà la propera setmana, i que podrà rebre al·legacions per part de la societat. La Española haurà de respondre a totes elles, i una vegada finalitzat este període, el Consistori remetrà tota la documentació de nou a la Conselleria de Medi Ambient, que serà qui tinga l’última paraula en un dels casos més controvertits que ha registrat Alcoi en els darrers temps, fet per al que té 4 mesos de termini.

Si finalment Conselleria accepta el projecte degut a l’absència de riscos mediambientals, a l’Ajuntament només li restarà atorgar a la promotora la llicència d’obres, que començarien en breu. En cas de no ser així, el govern alcoià ha mostrat la seua predisposició a seure amb l’empresa per tal de buscar una ubicació alternativa que permitisca la seua permanència a Alcoi. I tot a poc més d’un mes per a que isca a la llum la resolució del recurs presentat pel Consistori al voltant del seu dret a participar en la confecció d’Alcoinnova.

L’any 2017 deu ser, segons tots els indicis, el que revela quin serà el futur d’un projecte que té, aparentment, tants partidaris com detractors a la ciutat dels ponts.

Comparteix-ho a:
Noticies
Associacions de l’interior reivindiquen un atenció més personalitzada en el Dia Contra l’Alzheimer
22 - 09 - 2017

Aquest 21 de setembre es celebra a tot el món el Dia Mundial Contra l’Alzheimer, plegat d’activitats i també de reivindicacions per part dels col·lectius que cuiden als qui la pateixen. Es tracta de canviar el punt de vista de la societat per a posar en el centre del tractament a la persona i no a la malaltia, així com de recaptar fons per a millorar l’atenció.

llegir més +
Oltra retarda l’apertura del CMM Alcoi a juliol de 2018 i el pont de Sant Jordi millorarà el drenatge
21 - 09 - 2017

El Centre de Malalts Mentals Barranquet de Soler d'Alcoi no obrirà a final d’any com estava previst, sinó que ho farà a meitat de 2018. El Consell reclama a l’Ajuntament inversions per valor d’uns 89.000 euros per a adaptar l’edifici. Mentre, el pont de Sant Jordi, ja obert al trànsit, patirà modificacions per a evitar que la seua plataforma s’inunde amb les precipitacions, tal i com va ocórrer el passat cap de setmana. Obres aquestes sense cost addicional per al Consistori.

llegir més +
La Policia Local de Muro opera amb els serveis al mínim per a reivindicar pujades salarials
21 - 09 - 2017

La Policia Local de Muro està duent a terme accions per a reivindicar una pujada salarial de 5.000 euros per agent i any. Entre les mesures de pressió està el tancament de perfils en xarxes socials per a entorpir la comunicació amb el cos i el augment del nombre de sancions, lamenta l’Ajuntament. Mentre, els agents mediambientals també han reivindicat que s’equipare el seu treball amb el d’altres cossos.

llegir més +
El C.D. Alcoyano acomiada a Aparicio pels mals resultats i presenta a Galiana com a substitut
21 - 09 - 2017

La manca de resultats s’ha cobrat la primera víctima al grup III de la 2ªB, i no és altre que el ja ex entrenador del C.D. Alcoyano, Toni Aparicio. Les crítiques al joc de l’equip i dels propis jugadors han precipitat la seua eixida. José Galiana, tècnic experimentat en la categoria, serà el seu substitut fins que acabe la present temporada.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X