La Española presenta l’informe que faltava per a reprendre la tramitació d’Alcoinnova a La Canal

L’estudi d’impacte ambiental, el document que restava per a que l’ATE Alcoinnova continue la seua tramitació, ja està en mans de l’Ajuntament d’Alcoi. Ara, s’obri un període d’exposició pública de 30 dies abans de que la documentació arribe a la Conselleria de Medi Ambient, que tindrà la darrera paraula sobre la instal·lació d’este controvertit projecte.


L’ATE Alcoinnova, que pretén la instal·lació d’un parc tecnològic i industrial a la zona de La Canal d’Alcoi, ubicada en la zona d’esmortiment del Parc Natural de la Font Roja i sobre l’aqüífer del Molinar, reprendrà des de la setmana que ve la seua tramitació. Ho farà després d’haver rebut l’Ajuntament l’informe que li restava per presentar a l’empresa promotora, l’agroalimentària alcoiana La Española. El procés estava parat des de mitjans del 2015 a l’espera d’este informe i de les modificacions en el projecte que va establir els tècnics municipals.

Ara, l’ATE reinicia el seu camí amb un termini d’exposició pública per al projecte que començarà la propera setmana, i que podrà rebre al·legacions per part de la societat. La Española haurà de respondre a totes elles, i una vegada finalitzat este període, el Consistori remetrà tota la documentació de nou a la Conselleria de Medi Ambient, que serà qui tinga l’última paraula en un dels casos més controvertits que ha registrat Alcoi en els darrers temps, fet per al que té 4 mesos de termini.

Si finalment Conselleria accepta el projecte degut a l’absència de riscos mediambientals, a l’Ajuntament només li restarà atorgar a la promotora la llicència d’obres, que començarien en breu. En cas de no ser així, el govern alcoià ha mostrat la seua predisposició a seure amb l’empresa per tal de buscar una ubicació alternativa que permitisca la seua permanència a Alcoi. I tot a poc més d’un mes per a que isca a la llum la resolució del recurs presentat pel Consistori al voltant del seu dret a participar en la confecció d’Alcoinnova.

L’any 2017 deu ser, segons tots els indicis, el que revela quin serà el futur d’un projecte que té, aparentment, tants partidaris com detractors a la ciutat dels ponts.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X