El temporal obliga a suspendre 20 funcions del Tirisiti i redueix 2.000 espectadors dels col·legis

Tirisiti ha sigut este any menys visitat que en edicions anteriors com a conseqüència de les pluges que han obligat a suspendre viatges dels escolars valencians. Però les previsions indiquen que la campanya per a tots els públics tindrà bones dades d’afluència, a més d’un tint solidari.


La ciutat d’Alcoi alberga una de les tradicions nadalenques més conegudes, que a més suposa una de les grans manifestacions culturals del Nadal a tot el País Valencià. Es tracta del Betlem de Tirisiti, una representació del costumisme alcoià que s’exporta a desenes d’altres poblacions, valencianes i d’altres regions. Es fa durant dos etapes diferents, adreçades a dos tipus de públic. Durant el mes de desembre fins estes dates es duen a terme les representacions per al públic escolar, mentre d’ara fins al final del nadal les funcions estan obertes al públic en general.

Durant els darrers anys, la xifra d’espectadors provinents dels centres escolars ha registrat gran xifres, però les precipitacions que va deixar el temporal durant el final de la setmana passada i el principi de l’actual han obligat a suspendre fins a una vintena de representacions. Els escolars, molts dels quals venen de poblacions afectades per les pluges a les comarques centrals valencianes, han hagut de cancel·lar els viatges a Alcoi. Tot i que les xifres d’assistents són inferiors a anys anteriors, La Dependent s’ha mostrat satisfeta amb el resultat.

Hui mateix s’enceta la segon etapa de les representacions per a este Nadal, obertes a tots els públics. S’espera una assistència massiva en les vora 100 funcions previstes, per a les quals es venen el 50% de les entrades de forma anticipada i se’n reserven l’altre 50% per a la taquilla. Tot per a unes funcions amb caire solidari degut a la venda dels ja coneguts globus solidaris per a ajudar a AIN. Globus disponibles a l’eixida de totes les representacions del Betlem.

Diferents comerciants de la ciutat també s’afegeixen per a col·laborar en la campanya solidària del Tirisiti.

Comparteix-ho a:
Noticies
Els transportistes reivindiquen millores en les infraestructures de l’Alcoià, El Comtat i la Foia
20 - 07 - 2017

Els transportistes de les comarques de la muntanya alacantina han demanat un major servei de manteniment de les carreteres de la província, així com unes millors condicions en la formació que reben els conductors. Reivindicacions que esdevenen necessàries tenint en compte la importància del sector per al teixit productiu de la zona.

llegir més +
Alcoi rep 7.500 m2 de la Colònia Aviació i enceta un procés participatiu per a donar-li usos
20 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi i el Ministeri de Defensa han formalitzat ja la cessió de la Colònia Aviació com a part de la ciutat dels ponts. Tot i això, el Consistori no vol actuar al barri sense abans obrir un procés de participació per a detectar quines són les necessitats dels veïns, ja que allí podria dotar-se al barri de Santa Rosa dels serveis que li falten.

llegir més +
Ajuntament i ASJ acorden les dates en que es celebraran els Moros i Cristians d’Alcoi fins 2020
18 - 07 - 2017

Ajuntament d’Alcoi i ASJ han negociat ja el tancament de les dates per a celebrar els Moros i Cristians per als propers 3 anys. Al 2018 es respectaran les dates tradicionals, desplaçant els dies festius locals. Mentre, en 2019 i 2020, les dates es veuran modificades dins d’una calendarització aprovada pel Consell Económic i Social.

llegir més +
Una sentència rebaixa els pagaments d’Alcoi a la CHX pels vessaments de contaminants al Serpis
18 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi ha vist reduïda la xifra que haurà de pagar a la CHX pel cànon de vessaments contaminants al riu Serpis. És la segon sentència favorable als interessos alcoians i en resta una més, que en cas de ser també favorable al Consistori permetria rebaixar els pagaments dels 2,5 milions a tan sols 700.000 euros.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X