El temporal obliga a suspendre 20 funcions del Tirisiti i redueix 2.000 espectadors dels col·legis

Tirisiti ha sigut este any menys visitat que en edicions anteriors com a conseqüència de les pluges que han obligat a suspendre viatges dels escolars valencians. Però les previsions indiquen que la campanya per a tots els públics tindrà bones dades d’afluència, a més d’un tint solidari.


La ciutat d’Alcoi alberga una de les tradicions nadalenques més conegudes, que a més suposa una de les grans manifestacions culturals del Nadal a tot el País Valencià. Es tracta del Betlem de Tirisiti, una representació del costumisme alcoià que s’exporta a desenes d’altres poblacions, valencianes i d’altres regions. Es fa durant dos etapes diferents, adreçades a dos tipus de públic. Durant el mes de desembre fins estes dates es duen a terme les representacions per al públic escolar, mentre d’ara fins al final del nadal les funcions estan obertes al públic en general.

Durant els darrers anys, la xifra d’espectadors provinents dels centres escolars ha registrat gran xifres, però les precipitacions que va deixar el temporal durant el final de la setmana passada i el principi de l’actual han obligat a suspendre fins a una vintena de representacions. Els escolars, molts dels quals venen de poblacions afectades per les pluges a les comarques centrals valencianes, han hagut de cancel·lar els viatges a Alcoi. Tot i que les xifres d’assistents són inferiors a anys anteriors, La Dependent s’ha mostrat satisfeta amb el resultat.

Hui mateix s’enceta la segon etapa de les representacions per a este Nadal, obertes a tots els públics. S’espera una assistència massiva en les vora 100 funcions previstes, per a les quals es venen el 50% de les entrades de forma anticipada i se’n reserven l’altre 50% per a la taquilla. Tot per a unes funcions amb caire solidari degut a la venda dels ja coneguts globus solidaris per a ajudar a AIN. Globus disponibles a l’eixida de totes les representacions del Betlem.

Diferents comerciants de la ciutat també s’afegeixen per a col·laborar en la campanya solidària del Tirisiti.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X