El temporal obliga a suspendre 20 funcions del Tirisiti i redueix 2.000 espectadors dels col·legis

Tirisiti ha sigut este any menys visitat que en edicions anteriors com a conseqüència de les pluges que han obligat a suspendre viatges dels escolars valencians. Però les previsions indiquen que la campanya per a tots els públics tindrà bones dades d’afluència, a més d’un tint solidari.


La ciutat d’Alcoi alberga una de les tradicions nadalenques més conegudes, que a més suposa una de les grans manifestacions culturals del Nadal a tot el País Valencià. Es tracta del Betlem de Tirisiti, una representació del costumisme alcoià que s’exporta a desenes d’altres poblacions, valencianes i d’altres regions. Es fa durant dos etapes diferents, adreçades a dos tipus de públic. Durant el mes de desembre fins estes dates es duen a terme les representacions per al públic escolar, mentre d’ara fins al final del nadal les funcions estan obertes al públic en general.

Durant els darrers anys, la xifra d’espectadors provinents dels centres escolars ha registrat gran xifres, però les precipitacions que va deixar el temporal durant el final de la setmana passada i el principi de l’actual han obligat a suspendre fins a una vintena de representacions. Els escolars, molts dels quals venen de poblacions afectades per les pluges a les comarques centrals valencianes, han hagut de cancel·lar els viatges a Alcoi. Tot i que les xifres d’assistents són inferiors a anys anteriors, La Dependent s’ha mostrat satisfeta amb el resultat.

Hui mateix s’enceta la segon etapa de les representacions per a este Nadal, obertes a tots els públics. S’espera una assistència massiva en les vora 100 funcions previstes, per a les quals es venen el 50% de les entrades de forma anticipada i se’n reserven l’altre 50% per a la taquilla. Tot per a unes funcions amb caire solidari degut a la venda dels ja coneguts globus solidaris per a ajudar a AIN. Globus disponibles a l’eixida de totes les representacions del Betlem.

Diferents comerciants de la ciutat també s’afegeixen per a col·laborar en la campanya solidària del Tirisiti.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X