El temporal obliga a suspendre 20 funcions del Tirisiti i redueix 2.000 espectadors dels col·legis

Tirisiti ha sigut este any menys visitat que en edicions anteriors com a conseqüència de les pluges que han obligat a suspendre viatges dels escolars valencians. Però les previsions indiquen que la campanya per a tots els públics tindrà bones dades d’afluència, a més d’un tint solidari.


La ciutat d’Alcoi alberga una de les tradicions nadalenques més conegudes, que a més suposa una de les grans manifestacions culturals del Nadal a tot el País Valencià. Es tracta del Betlem de Tirisiti, una representació del costumisme alcoià que s’exporta a desenes d’altres poblacions, valencianes i d’altres regions. Es fa durant dos etapes diferents, adreçades a dos tipus de públic. Durant el mes de desembre fins estes dates es duen a terme les representacions per al públic escolar, mentre d’ara fins al final del nadal les funcions estan obertes al públic en general.

Durant els darrers anys, la xifra d’espectadors provinents dels centres escolars ha registrat gran xifres, però les precipitacions que va deixar el temporal durant el final de la setmana passada i el principi de l’actual han obligat a suspendre fins a una vintena de representacions. Els escolars, molts dels quals venen de poblacions afectades per les pluges a les comarques centrals valencianes, han hagut de cancel·lar els viatges a Alcoi. Tot i que les xifres d’assistents són inferiors a anys anteriors, La Dependent s’ha mostrat satisfeta amb el resultat.

Hui mateix s’enceta la segon etapa de les representacions per a este Nadal, obertes a tots els públics. S’espera una assistència massiva en les vora 100 funcions previstes, per a les quals es venen el 50% de les entrades de forma anticipada i se’n reserven l’altre 50% per a la taquilla. Tot per a unes funcions amb caire solidari degut a la venda dels ja coneguts globus solidaris per a ajudar a AIN. Globus disponibles a l’eixida de totes les representacions del Betlem.

Diferents comerciants de la ciutat també s’afegeixen per a col·laborar en la campanya solidària del Tirisiti.

Comparteix-ho a:
Noticies
Associacions de l’interior reivindiquen un atenció més personalitzada en el Dia Contra l’Alzheimer
22 - 09 - 2017

Aquest 21 de setembre es celebra a tot el món el Dia Mundial Contra l’Alzheimer, plegat d’activitats i també de reivindicacions per part dels col·lectius que cuiden als qui la pateixen. Es tracta de canviar el punt de vista de la societat per a posar en el centre del tractament a la persona i no a la malaltia, així com de recaptar fons per a millorar l’atenció.

llegir més +
Oltra retarda l’apertura del CMM Alcoi a juliol de 2018 i el pont de Sant Jordi millorarà el drenatge
21 - 09 - 2017

El Centre de Malalts Mentals Barranquet de Soler d'Alcoi no obrirà a final d’any com estava previst, sinó que ho farà a meitat de 2018. El Consell reclama a l’Ajuntament inversions per valor d’uns 89.000 euros per a adaptar l’edifici. Mentre, el pont de Sant Jordi, ja obert al trànsit, patirà modificacions per a evitar que la seua plataforma s’inunde amb les precipitacions, tal i com va ocórrer el passat cap de setmana. Obres aquestes sense cost addicional per al Consistori.

llegir més +
La Policia Local de Muro opera amb els serveis al mínim per a reivindicar pujades salarials
21 - 09 - 2017

La Policia Local de Muro està duent a terme accions per a reivindicar una pujada salarial de 5.000 euros per agent i any. Entre les mesures de pressió està el tancament de perfils en xarxes socials per a entorpir la comunicació amb el cos i el augment del nombre de sancions, lamenta l’Ajuntament. Mentre, els agents mediambientals també han reivindicat que s’equipare el seu treball amb el d’altres cossos.

llegir més +
El C.D. Alcoyano acomiada a Aparicio pels mals resultats i presenta a Galiana com a substitut
21 - 09 - 2017

La manca de resultats s’ha cobrat la primera víctima al grup III de la 2ªB, i no és altre que el ja ex entrenador del C.D. Alcoyano, Toni Aparicio. Les crítiques al joc de l’equip i dels propis jugadors han precipitat la seua eixida. José Galiana, tècnic experimentat en la categoria, serà el seu substitut fins que acabe la present temporada.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X