El temporal obliga a suspendre 20 funcions del Tirisiti i redueix 2.000 espectadors dels col·legis

Tirisiti ha sigut este any menys visitat que en edicions anteriors com a conseqüència de les pluges que han obligat a suspendre viatges dels escolars valencians. Però les previsions indiquen que la campanya per a tots els públics tindrà bones dades d’afluència, a més d’un tint solidari.


La ciutat d’Alcoi alberga una de les tradicions nadalenques més conegudes, que a més suposa una de les grans manifestacions culturals del Nadal a tot el País Valencià. Es tracta del Betlem de Tirisiti, una representació del costumisme alcoià que s’exporta a desenes d’altres poblacions, valencianes i d’altres regions. Es fa durant dos etapes diferents, adreçades a dos tipus de públic. Durant el mes de desembre fins estes dates es duen a terme les representacions per al públic escolar, mentre d’ara fins al final del nadal les funcions estan obertes al públic en general.

Durant els darrers anys, la xifra d’espectadors provinents dels centres escolars ha registrat gran xifres, però les precipitacions que va deixar el temporal durant el final de la setmana passada i el principi de l’actual han obligat a suspendre fins a una vintena de representacions. Els escolars, molts dels quals venen de poblacions afectades per les pluges a les comarques centrals valencianes, han hagut de cancel·lar els viatges a Alcoi. Tot i que les xifres d’assistents són inferiors a anys anteriors, La Dependent s’ha mostrat satisfeta amb el resultat.

Hui mateix s’enceta la segon etapa de les representacions per a este Nadal, obertes a tots els públics. S’espera una assistència massiva en les vora 100 funcions previstes, per a les quals es venen el 50% de les entrades de forma anticipada i se’n reserven l’altre 50% per a la taquilla. Tot per a unes funcions amb caire solidari degut a la venda dels ja coneguts globus solidaris per a ajudar a AIN. Globus disponibles a l’eixida de totes les representacions del Betlem.

Diferents comerciants de la ciutat també s’afegeixen per a col·laborar en la campanya solidària del Tirisiti.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X