El Comtat avalua els efectes del temporal i valora demanar la declaració de zona catastròfica

L’Alcoià i El Comtat comptabilitzen encara els efectes del temporal d’aigua que ha batut rècords de precipitació a la zona. Els béns per al camp i els aqüífers han sigut quantiosos, mentre que els talls de carreteres ja han sigut solventats, i els escolars del Comtat han tornat a classe. Tot i això, es valora cursar la petició de zona catastròfica.


Les pluges que han marcat la fi de la passada setmana i l’inici de la present han sigut ben rebudes a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. El clima irregular d’esta zona del país provoca que un sol d’estos episodis de pluges puga garantir les existències d’aigua per a tot l’any als camps i aqüífers de les comarques. Però el fet de que a bona part de les poblacions que conformen la comarca del Comtat hagen superat els 300 l/m2 de precipitació en 4 dies és difícilment assolible per a qualsevol població, pel que existeixen danys causats pel temporal.

El més evident es refereix a les vies de comunicació, moltes de les quals passen per damunt de diferents corrents d’aigua. A més, el material del que estan formades bona part de les serres a l’interior alacantí és argilós, un material relativament resistent a l’aigua, però que es torna voluble quant plou en quantitats tan elevades. Tant és així que bona part de les carreteres del Comtat han patit despreniments en les vessants de les serres que donen a elles, que inclús han arrastrat arbres. Cosa que també ha ocorregut a l’eixida d’Alcoi pel túnel del Salt, que per altra banda llueix com fa anys que no ho feia. L’acció de les brigades de manteniment ha permès que ja en la jornada de dimarts es poguera circular per totes les vies de les comarques.

D’altra banda, a Alcoi s’ha produït tal volta la conseqüència més sonada de les pluges amb l’enderrocament d’una casa al barri del Partidor, concretament al carrer Sant Nicolau. Afortunadament, al haver-se enderrocat de nit tancada, es va poder evitar qualsevol dany personal als vianants, i hagut compte de que la casa estava deshabitada. Tant a Alcoi com a Cocentaina s’han produït filtracions a diferents dipòsits que han embrutat el subministrament d’aigua, que encara continua sense ser apte per al consum a Cocentaina. També amenaça amb enderrocar-se el barranc de Caraita al seu pas per Benillup, tant que els seus habitants demanen al Consell mesures per a impedir-ho.

Per la seua banda, els escolars de Cocentaina, Muro, l’Alqueria d’Asnar, Agres, Alfafara i l’Orxa ja han pogut tornar a classe després d’una jornada sense poder accedir als seus centres.

Comparteix-ho a:
Noticies
Alcoi s’acull al Pla Edificant per a escometre treballs de millora als 9 centres educatius públics
17 - 11 - 2017

Alcoi buscarà el finançament del Pla Edificant per a millorar l’estat dels seus 9 centres educatius de titularitat pública. La novetat estreba en que seran els propis centres els que podran avaluar en què es necessiten les inversions, demandes que canalitzarà l’Ajuntament. La prioritat inversora del pla són els centres amb barracons, pel que el Bracal de Muro i el Rico Sapena de Castalla podrien millorar la seua situació.

llegir més +
La Fira de Tots Sants fidelitza al 25% dels vora 506.000 assistents que l’han visitada enguany
17 - 11 - 2017

La Fira de Tots Sants va rebre quasi 506.000 visitants en la present edició, segons revelen les dades del sistema de seguiment telefònic utilitzat pel Consistori. Però més important encara és la xifra de fidelitat dels assistents, ja que un 24% d’ells va repetir en diferents jornades. Fets que apunten a bones xifres de vendes que encara es recopilen.

llegir més +
Alcoi destina 1,5 milions d’euros a construir les dos rotondes d’accés pel Collao i Cotes Baixes
16 - 11 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi invertirà 1,5 milions d'euros mitjançant una modificació de crèdit que ja ha sigut aprovada en construir dos rotondes que milloren el trànsit a la ciutat dels ponts. Seran ubicades al Collao, on ja han començat els preparatius, i a Cotes Baixes, per a afavorir una major fluïdesa de vehicles en una ciutat que registra problemes de mobilitat amb cotxe.

llegir més +
87 comerciants participen en els tallers organitzats a Ibi
16 - 11 - 2017
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X