El Comtat avalua els efectes del temporal i valora demanar la declaració de zona catastròfica

L’Alcoià i El Comtat comptabilitzen encara els efectes del temporal d’aigua que ha batut rècords de precipitació a la zona. Els béns per al camp i els aqüífers han sigut quantiosos, mentre que els talls de carreteres ja han sigut solventats, i els escolars del Comtat han tornat a classe. Tot i això, es valora cursar la petició de zona catastròfica.


Les pluges que han marcat la fi de la passada setmana i l’inici de la present han sigut ben rebudes a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. El clima irregular d’esta zona del país provoca que un sol d’estos episodis de pluges puga garantir les existències d’aigua per a tot l’any als camps i aqüífers de les comarques. Però el fet de que a bona part de les poblacions que conformen la comarca del Comtat hagen superat els 300 l/m2 de precipitació en 4 dies és difícilment assolible per a qualsevol població, pel que existeixen danys causats pel temporal.

El més evident es refereix a les vies de comunicació, moltes de les quals passen per damunt de diferents corrents d’aigua. A més, el material del que estan formades bona part de les serres a l’interior alacantí és argilós, un material relativament resistent a l’aigua, però que es torna voluble quant plou en quantitats tan elevades. Tant és així que bona part de les carreteres del Comtat han patit despreniments en les vessants de les serres que donen a elles, que inclús han arrastrat arbres. Cosa que també ha ocorregut a l’eixida d’Alcoi pel túnel del Salt, que per altra banda llueix com fa anys que no ho feia. L’acció de les brigades de manteniment ha permès que ja en la jornada de dimarts es poguera circular per totes les vies de les comarques.

D’altra banda, a Alcoi s’ha produït tal volta la conseqüència més sonada de les pluges amb l’enderrocament d’una casa al barri del Partidor, concretament al carrer Sant Nicolau. Afortunadament, al haver-se enderrocat de nit tancada, es va poder evitar qualsevol dany personal als vianants, i hagut compte de que la casa estava deshabitada. Tant a Alcoi com a Cocentaina s’han produït filtracions a diferents dipòsits que han embrutat el subministrament d’aigua, que encara continua sense ser apte per al consum a Cocentaina. També amenaça amb enderrocar-se el barranc de Caraita al seu pas per Benillup, tant que els seus habitants demanen al Consell mesures per a impedir-ho.

Per la seua banda, els escolars de Cocentaina, Muro, l’Alqueria d’Asnar, Agres, Alfafara i l’Orxa ja han pogut tornar a classe després d’una jornada sense poder accedir als seus centres.

Comparteix-ho a:
Noticies
Els transportistes reivindiquen millores en les infraestructures de l’Alcoià, El Comtat i la Foia
20 - 07 - 2017

Els transportistes de les comarques de la muntanya alacantina han demanat un major servei de manteniment de les carreteres de la província, així com unes millors condicions en la formació que reben els conductors. Reivindicacions que esdevenen necessàries tenint en compte la importància del sector per al teixit productiu de la zona.

llegir més +
Alcoi rep 7.500 m2 de la Colònia Aviació i enceta un procés participatiu per a donar-li usos
20 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi i el Ministeri de Defensa han formalitzat ja la cessió de la Colònia Aviació com a part de la ciutat dels ponts. Tot i això, el Consistori no vol actuar al barri sense abans obrir un procés de participació per a detectar quines són les necessitats dels veïns, ja que allí podria dotar-se al barri de Santa Rosa dels serveis que li falten.

llegir més +
Ajuntament i ASJ acorden les dates en que es celebraran els Moros i Cristians d’Alcoi fins 2020
18 - 07 - 2017

Ajuntament d’Alcoi i ASJ han negociat ja el tancament de les dates per a celebrar els Moros i Cristians per als propers 3 anys. Al 2018 es respectaran les dates tradicionals, desplaçant els dies festius locals. Mentre, en 2019 i 2020, les dates es veuran modificades dins d’una calendarització aprovada pel Consell Económic i Social.

llegir més +
Una sentència rebaixa els pagaments d’Alcoi a la CHX pels vessaments de contaminants al Serpis
18 - 07 - 2017

L’Ajuntament d’Alcoi ha vist reduïda la xifra que haurà de pagar a la CHX pel cànon de vessaments contaminants al riu Serpis. És la segon sentència favorable als interessos alcoians i en resta una més, que en cas de ser també favorable al Consistori permetria rebaixar els pagaments dels 2,5 milions a tan sols 700.000 euros.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X