El Comtat avalua els efectes del temporal i valora demanar la declaració de zona catastròfica

L’Alcoià i El Comtat comptabilitzen encara els efectes del temporal d’aigua que ha batut rècords de precipitació a la zona. Els béns per al camp i els aqüífers han sigut quantiosos, mentre que els talls de carreteres ja han sigut solventats, i els escolars del Comtat han tornat a classe. Tot i això, es valora cursar la petició de zona catastròfica.


Les pluges que han marcat la fi de la passada setmana i l’inici de la present han sigut ben rebudes a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. El clima irregular d’esta zona del país provoca que un sol d’estos episodis de pluges puga garantir les existències d’aigua per a tot l’any als camps i aqüífers de les comarques. Però el fet de que a bona part de les poblacions que conformen la comarca del Comtat hagen superat els 300 l/m2 de precipitació en 4 dies és difícilment assolible per a qualsevol població, pel que existeixen danys causats pel temporal.

El més evident es refereix a les vies de comunicació, moltes de les quals passen per damunt de diferents corrents d’aigua. A més, el material del que estan formades bona part de les serres a l’interior alacantí és argilós, un material relativament resistent a l’aigua, però que es torna voluble quant plou en quantitats tan elevades. Tant és així que bona part de les carreteres del Comtat han patit despreniments en les vessants de les serres que donen a elles, que inclús han arrastrat arbres. Cosa que també ha ocorregut a l’eixida d’Alcoi pel túnel del Salt, que per altra banda llueix com fa anys que no ho feia. L’acció de les brigades de manteniment ha permès que ja en la jornada de dimarts es poguera circular per totes les vies de les comarques.

D’altra banda, a Alcoi s’ha produït tal volta la conseqüència més sonada de les pluges amb l’enderrocament d’una casa al barri del Partidor, concretament al carrer Sant Nicolau. Afortunadament, al haver-se enderrocat de nit tancada, es va poder evitar qualsevol dany personal als vianants, i hagut compte de que la casa estava deshabitada. Tant a Alcoi com a Cocentaina s’han produït filtracions a diferents dipòsits que han embrutat el subministrament d’aigua, que encara continua sense ser apte per al consum a Cocentaina. També amenaça amb enderrocar-se el barranc de Caraita al seu pas per Benillup, tant que els seus habitants demanen al Consell mesures per a impedir-ho.

Per la seua banda, els escolars de Cocentaina, Muro, l’Alqueria d’Asnar, Agres, Alfafara i l’Orxa ja han pogut tornar a classe després d’una jornada sense poder accedir als seus centres.

Comparteix-ho a:
Noticies
L’ASJ preveu 12.000 participants en l’Entrada mentre el patró alcoià ja ocupa el seu lloc a Santa Maria
19 - 04 - 2018

Les Entrades, l’acte central dels Moros i Cristians d’Alcoi, congregaran enguany a 12.000 persones desfilant pels carrers cèntrics de la ciutat, segons les estimacions. Un fet que podria derivar en una restricció en anys propers a la participació per a no allargar l’acte més del necessari. I tot mentre la imatge de Sant Jordi, El Xicotet, ja reposa en l’església de Santa Maria, preparada ja per a acollir els actes en honor al patró alcoià.

llegir més +
Alcoi fa de la pràctica esportiva el principal baluard per a revitalitzar el llit del Riu Riquer
18 - 04 - 2018

Alcoi busca recuperar una de les zones que l’Ajuntament ha detectat com a grans desconegudes de la ciutat: el llit del Riu Riquer. Començant per un suggeriment dels Pressupostos Participatius, s’han instal·lat dos circuits per a fomentar la pràctica esportiva de qualsevol persona com a primera pedra del projecte de revitalització per al riu, que inclou la celebració de curses i activitats que donen a conèixer aquesta zona a veïns i visitants.

llegir més +
De la Serna re inaugura el pont Fernando Reig per a retornar la normalitat al trànsit d’Alcoi
17 - 04 - 2018

Alcoi ha recuperat ja una part de la seua fluïdesa en quant al trànsit amb la re inauguració del Pont Fernando Reig, una vegada finalitzats els treballs de reparació en vora 20 mesos i després d’una inversió d’11,6 milions d’euros. La infraestructura retornarà una part de l’adequada mobilitat a la ciutat dels ponts, tot i que l’Ajuntament reclama més inversions en infraestructures per a les comarques.

llegir més +
Alcoi destinarà enguany 500.000 € a pagar les expropiacions per a ampliar el campus de la UPV
17 - 04 - 2018

Mig milió d’euros. És la xifra que l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat pagar als propietaris dels terrenys que van ser expropiats per a ampliar el Campus d’Alcoi de la UPV en la part alta de la Beniata. El pagament forma part del pla negociat amb els propietaris després de la seua reclamació pels baixos preus rebuts pels terrenys al 2008, que conclourà al 2021 després d’haver aportat un total de 2,6 milions.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X