El Comtat avalua els efectes del temporal i valora demanar la declaració de zona catastròfica

L’Alcoià i El Comtat comptabilitzen encara els efectes del temporal d’aigua que ha batut rècords de precipitació a la zona. Els béns per al camp i els aqüífers han sigut quantiosos, mentre que els talls de carreteres ja han sigut solventats, i els escolars del Comtat han tornat a classe. Tot i això, es valora cursar la petició de zona catastròfica.


Les pluges que han marcat la fi de la passada setmana i l’inici de la present han sigut ben rebudes a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. El clima irregular d’esta zona del país provoca que un sol d’estos episodis de pluges puga garantir les existències d’aigua per a tot l’any als camps i aqüífers de les comarques. Però el fet de que a bona part de les poblacions que conformen la comarca del Comtat hagen superat els 300 l/m2 de precipitació en 4 dies és difícilment assolible per a qualsevol població, pel que existeixen danys causats pel temporal.

El més evident es refereix a les vies de comunicació, moltes de les quals passen per damunt de diferents corrents d’aigua. A més, el material del que estan formades bona part de les serres a l’interior alacantí és argilós, un material relativament resistent a l’aigua, però que es torna voluble quant plou en quantitats tan elevades. Tant és així que bona part de les carreteres del Comtat han patit despreniments en les vessants de les serres que donen a elles, que inclús han arrastrat arbres. Cosa que també ha ocorregut a l’eixida d’Alcoi pel túnel del Salt, que per altra banda llueix com fa anys que no ho feia. L’acció de les brigades de manteniment ha permès que ja en la jornada de dimarts es poguera circular per totes les vies de les comarques.

D’altra banda, a Alcoi s’ha produït tal volta la conseqüència més sonada de les pluges amb l’enderrocament d’una casa al barri del Partidor, concretament al carrer Sant Nicolau. Afortunadament, al haver-se enderrocat de nit tancada, es va poder evitar qualsevol dany personal als vianants, i hagut compte de que la casa estava deshabitada. Tant a Alcoi com a Cocentaina s’han produït filtracions a diferents dipòsits que han embrutat el subministrament d’aigua, que encara continua sense ser apte per al consum a Cocentaina. També amenaça amb enderrocar-se el barranc de Caraita al seu pas per Benillup, tant que els seus habitants demanen al Consell mesures per a impedir-ho.

Per la seua banda, els escolars de Cocentaina, Muro, l’Alqueria d’Asnar, Agres, Alfafara i l’Orxa ja han pogut tornar a classe després d’una jornada sense poder accedir als seus centres.

Comparteix-ho a:
Noticies
Associacions de l’interior reivindiquen un atenció més personalitzada en el Dia Contra l’Alzheimer
22 - 09 - 2017

Aquest 21 de setembre es celebra a tot el món el Dia Mundial Contra l’Alzheimer, plegat d’activitats i també de reivindicacions per part dels col·lectius que cuiden als qui la pateixen. Es tracta de canviar el punt de vista de la societat per a posar en el centre del tractament a la persona i no a la malaltia, així com de recaptar fons per a millorar l’atenció.

llegir més +
Oltra retarda l’apertura del CMM Alcoi a juliol de 2018 i el pont de Sant Jordi millorarà el drenatge
21 - 09 - 2017

El Centre de Malalts Mentals Barranquet de Soler d'Alcoi no obrirà a final d’any com estava previst, sinó que ho farà a meitat de 2018. El Consell reclama a l’Ajuntament inversions per valor d’uns 89.000 euros per a adaptar l’edifici. Mentre, el pont de Sant Jordi, ja obert al trànsit, patirà modificacions per a evitar que la seua plataforma s’inunde amb les precipitacions, tal i com va ocórrer el passat cap de setmana. Obres aquestes sense cost addicional per al Consistori.

llegir més +
La Policia Local de Muro opera amb els serveis al mínim per a reivindicar pujades salarials
21 - 09 - 2017

La Policia Local de Muro està duent a terme accions per a reivindicar una pujada salarial de 5.000 euros per agent i any. Entre les mesures de pressió està el tancament de perfils en xarxes socials per a entorpir la comunicació amb el cos i el augment del nombre de sancions, lamenta l’Ajuntament. Mentre, els agents mediambientals també han reivindicat que s’equipare el seu treball amb el d’altres cossos.

llegir més +
El C.D. Alcoyano acomiada a Aparicio pels mals resultats i presenta a Galiana com a substitut
21 - 09 - 2017

La manca de resultats s’ha cobrat la primera víctima al grup III de la 2ªB, i no és altre que el ja ex entrenador del C.D. Alcoyano, Toni Aparicio. Les crítiques al joc de l’equip i dels propis jugadors han precipitat la seua eixida. José Galiana, tècnic experimentat en la categoria, serà el seu substitut fins que acabe la present temporada.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X