El Comtat avalua els efectes del temporal i valora demanar la declaració de zona catastròfica

L’Alcoià i El Comtat comptabilitzen encara els efectes del temporal d’aigua que ha batut rècords de precipitació a la zona. Els béns per al camp i els aqüífers han sigut quantiosos, mentre que els talls de carreteres ja han sigut solventats, i els escolars del Comtat han tornat a classe. Tot i això, es valora cursar la petició de zona catastròfica.


Les pluges que han marcat la fi de la passada setmana i l’inici de la present han sigut ben rebudes a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. El clima irregular d’esta zona del país provoca que un sol d’estos episodis de pluges puga garantir les existències d’aigua per a tot l’any als camps i aqüífers de les comarques. Però el fet de que a bona part de les poblacions que conformen la comarca del Comtat hagen superat els 300 l/m2 de precipitació en 4 dies és difícilment assolible per a qualsevol població, pel que existeixen danys causats pel temporal.

El més evident es refereix a les vies de comunicació, moltes de les quals passen per damunt de diferents corrents d’aigua. A més, el material del que estan formades bona part de les serres a l’interior alacantí és argilós, un material relativament resistent a l’aigua, però que es torna voluble quant plou en quantitats tan elevades. Tant és així que bona part de les carreteres del Comtat han patit despreniments en les vessants de les serres que donen a elles, que inclús han arrastrat arbres. Cosa que també ha ocorregut a l’eixida d’Alcoi pel túnel del Salt, que per altra banda llueix com fa anys que no ho feia. L’acció de les brigades de manteniment ha permès que ja en la jornada de dimarts es poguera circular per totes les vies de les comarques.

D’altra banda, a Alcoi s’ha produït tal volta la conseqüència més sonada de les pluges amb l’enderrocament d’una casa al barri del Partidor, concretament al carrer Sant Nicolau. Afortunadament, al haver-se enderrocat de nit tancada, es va poder evitar qualsevol dany personal als vianants, i hagut compte de que la casa estava deshabitada. Tant a Alcoi com a Cocentaina s’han produït filtracions a diferents dipòsits que han embrutat el subministrament d’aigua, que encara continua sense ser apte per al consum a Cocentaina. També amenaça amb enderrocar-se el barranc de Caraita al seu pas per Benillup, tant que els seus habitants demanen al Consell mesures per a impedir-ho.

Per la seua banda, els escolars de Cocentaina, Muro, l’Alqueria d’Asnar, Agres, Alfafara i l’Orxa ja han pogut tornar a classe després d’una jornada sense poder accedir als seus centres.

Comparteix-ho a:
Noticies
AITEX acollirà una unitat específica d’I+D que farà d’institut tecnològic de la cosmètica a Alcoi
22 - 01 - 2018

L’Institut Tecnològic del Tèxtix Aitex d’Alcoi acollirà el germen del que en el futur podria ser el seu homòleg però en el sector de la cosmètica. Ho farà amb una inversió pròpia d’uns 300.000 euros i a proposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per a abastir a un sector que factura sols a Alcoi uns 75 milions d’euros. S’encarregarà de tasques d’I+D per a les empreses del tot el País Valencià.

llegir més +
Les comarques fixen la desestacionalització del turisme com a objectiu cara al futur
22 - 01 - 2018

La Fira Internacional de Turisme Fitur tanca hui les seus portes per als professionals, però es obri al públic en general fins diumenge. La presència de les localitats de les comarques ha donat per a molt durant les primeres jornades, on totes fan un balanç positiu de l’interès que han despertat en els professionals del turisme. L’objectiu ara és aconseguir la desestacionalització de les visites més enllà dels festejos.

llegir més +
Les comarques divulguen tot el seu potencial turístic en el dia de la Comunitat a Fitur
19 - 01 - 2018

Les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia presents en Fitur han viscut aquest dijous la seua principal jornada a la fira, on han divulgat les seues principals apostes turístiques per a l’any en curs. Alcoi, amb la Setmana Modernista i el cicloturisme, Castalla amb el patrimoni i Onil amb la gastronomia han tingut protagonisme hui al certamen madrileny.

llegir més +
El Ministeri de Medi Ambient premia a Ibi pel seu treball amb la millora de la sostenibilitat
19 - 01 - 2018

Ibi ha vist recompensada la seua tasca per a millorar al sostenibilitat mediambiental en la seua vessant educativa en forma de diploma com a finalista de XV Premi Ciutat Sostenible. Ho ha recollit el seu Alcalde, Rafa Serralta, de mans de la ministra Isabel Garcia Tejerina a Madrid. El Museu de la Biodiversitat o l’Estació Biològica de Torretes són els punts on s’articula l’interès iberut per la sostenibilitat.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X