Alcoi aprova adjudicar Pla Estratègic que ha d’establir els nínxols de desenvolupament futur

Alcoi ha aprovat adjudicar altre dels documents que han de regir l’evolució futura de la ciutat. Es tracta del Pla Estructural, que deu fer, d’una banda, una anàlisi dels problemes de la ciutat sector per sector. La finalitat no és altra que solucionar-los amb l’horitzó posat al 2025, per al que compta amb 50.000 euros de pressupost.


La ciutat d’Alcoi porta uns anys, 5 al menys, tractant de detectar quins són els seus principals problemes per a enllestir els mètodes que ajuden a solucionar-los. Un fet que, a grans trets, es manifesta en la necessitat d’un canvi de model productiu orientat cap a les noves tecnologies i la sostenibilitat, sense deixar de costat el pilar econòmic de la ciutat: la indústria. És per això pel que es va crear el Consell Econòmic i Social, i també pel que està enllestint-se el nou Pla General Estructural com a gènesi del PGOU futur. Ara, a més, la ciutat ha aprovat l’adjudicació del Pla Estratègic.

Esta iniciativa és el document que complementa a alguns dels estudis que estan duent-se a terme a la ciutat per tal de detectar les seues carències, però sobre tot els nínxols de desenvolupament cara al futur proper. Tant és així que deurà fixar-se en els documents que l’han precedit per a no xafar cap de les seues premisses. L’aprovació de l’adjudicació per a este informe obri el termini per a la posada en marxa de les directrius que establisca. 5 empreses estan convidades a dur a terme este primer pas del procés, que compta amb una dotació de 50.000 euros.

El Pla Estratègic té un horitzó clar en el que deu ser aplicat amb totes les seues conseqüències, i és l’any 2025. Es divideix en dos grans fases: una és la de detecció dels problemes en tots els àmbits que afecten a la ciutat, un pas per al que es comptarà amb la participació coitadana i de tots els sectors productius; la segon fase és la de la redacció del Pla Estratègic en funció als paràmetres que establisca l’anàlisi anterior. I tot en un procés dividit en 5 passos, ja que cadascuna de les 2 fases ha de passar per exposició pública i redacció. El Pla Estratègic estarà fiscalitzat per una comissió amb representants de les principals àrees municipals.

Els documents que perfila Alcoi tracten de dirigir la ciutat cap a un futur amb una milloria ostensible a tots els nivells.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X