Onil commemora la festa del Senyor Robat amb una missa i la processó amb la sagrada forma

Onil rememora hui una part de la seua història amb la commemoració del Nostre Senyor Robat. Una missa cantada i la processó de la sagrada forma per ocasió número 192 ininterrompuda són les principals activitat per a honrar un esdeveniment relacionat amb un miracle a la població.


La vila d’Onil celebra en este 28 de novembre un dels esdeveniments que ha marcat la història d’esta població des de fa vora dos segles. Fou llavors, concretament en l’any 1824, quan Nicolàs Bernabeu, natural de Tibi i que havia sigut escolà, es va tancar en l’església colivenca durant la matinada del 4 al 5 de novembre. El seu objectiu era robar objectes sacres de valor per a vendre’ls i obtenir guanys amb els que millorar la seua vida. Però el robatori va ser descobert per les autoritats, que van posar en marxa un dispositiu de recerca.

No fou fins que el lladre va tractar de vendre les peces d’or i plata a Alacant quant va ser detingut i tancat al Palau del Marqués de Dos Aigües de la vila joguetera. Setmanes després, tal dia com hui, Teresa Carbonell, natura de Tibi, observava uns estels al paratge de La Pedrera, a Tibi, on apareixia la sagrada forma consagrada que havia sigut robada amb el seu viril. Prompte, les autoritats dels dos pobles van organitzar un romeria per a tornar-la a l’església d’Onil, començant llavors una tradició que encara hui continua a la localitat.

La sagrada forma que encara hui ix cada 28 de novembre pels carrers colivencs, acompanyada dels fidels i sota una profunda devoció, és encara la mateixa que la veïna de Tibi va trobar fa ara 192 anys. De fet, este esdeveniment és considerat per les autoritats eclesiàstiques com a un miracle, fet pel que la celebració suposa per als colivencs un dels dies festius del seu calendari.

Les activitats per esta festa, una de les grans del calendari a Onil, avarquen des del passat 20 de novembre i fins el dimecres 30, dies en que podrà veure’s la sagrada forma incorrupta.

Comparteix-ho a:
Noticies
El Consorci de Residus activa un ecoparc mòbil que bonificarà als ciutadans que més reciclen
18 - 05 - 2018

El Consorci de Residus Zona 7-A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha llançat una iniciativa a cavall entre la conscienciació i l’ecologia. Es tracta d’un ecoparc mòbil que recorrerà les 37 poblacions del consorci possibilitant el reciclatge de més de 40 materials, i que bonificarà, bé metàl·licament o bé amb descomptes en taxes, a aquelles persones que més reciclen.

llegir més +
El Pla Antidespoblament porta 76 brigadistes a les comarques per a fixar la població i evitar focs
18 - 05 - 2018

El Pla Antidespoblament de la Generalitat Valenciana per a zones rurals ha permès la contractació de 76 persones que integraran les brigades rurals de prevenció. Cossos que arriben a 15 localitats de la muntanya alacantina amb una doble finalitat: prevenir incendis forestals, i fixar la població a aquestes àrees aportant nous veïns.

llegir més +
L’Ajuntament d’Alcoi tractarà de recuperar la propietat de l’antic edifici dels Jutjats d’Al-Azrac
17 - 05 - 2018

La ciutat d’Alcoi vol recuperar la titularitat de l’antic Palau dels Jutjats de la Plaça Al-Azrac, una vegada el servei ja es presta a les noves instal·lacions de la Plaça Mare de Déu. L’edifici no ha entrat en la permuta amb que Generalitat ha pagat la inversió municipal en els nous jutjats, però l’Ajuntament alcoià no està disposat a oferir cap contraprestació després d’haver cedit l’edifici d’Al-Azrac durant més de 4 dècades a la Conselleria de Justícia.

llegir més +
Generalitat s’alinea amb l’Ajuntament d’Alcoi i no recorrerà la sentència que atura Alcoinnova
16 - 05 - 2018

La Conselleria d’Habitatge ha decidit no recórrer la sentència que anul·la el projecte per a instal·lar indústria a la zona de La Canal, que linda amb el parc natural de la Font Roja. L’ens autonòmic assoleix així la tesi de l’Ajuntament d’Alcoi i els ecologistes de la ciutat davant la contundent sentència del TSJCV que atura Alcoinnova, al temps que insta a l’empresa a buscar ubicacions alternatives amb el nou PGOU alcoià.

llegir més +
Santa Rosa 57 A1 • 03802 Alcoi (Alacant) • 96 633 14 43 • info@tv-a.es     © tvA 2012

Avís Legal

Cerrar X

Protecció de Dades

Cerrar X